Hat igen, csak a nagy szamok mogott nem igazan lehet eszrevenni a Deliben a valtozasokat! (Peronteto minden vagany felett, Marvany-torok a regi, fedett kocsimoso stb...)
Fehervar mellett azert meg pl. Gyor, Czegled is bekerulhetne a felujitasra kijeloltek koze, de sajnos ez mind bili kategoria.
Hat arra szukseg is volna, mert egy ekkora csomopontot, mint Fehervar nem lett volna szabad hagyni, hogy igy lerohadjon. Viszont honnan lesz
ra cc. 1 milliard Ft (a delis buli 600 milla volt, a fehervari kb ekkor nagysagrendu, ha nem nagyobb)?
Pg54: a Kecskeméten látott másik MD a Bátaszék-Kecskemét, illetve Kecskemét-Dombóvár személy szerelvénye volt.
Szegény Szentes most eléggé hadilábon állhat MD-vel és Btx-szel is... A 135-ön mindenesetre furikázik most is egy MD szerelvény, Btx-szel, de Csörgő vontatásával. Lakitelek környékén néha lehet érdekes dolgokat látni... Valamikor tavaly ősz vége felé mentem el arra vonatozni, hogy majd fotózok MD-t, erre a lakitelki 4-es keresztből 2 Bz volt, a másik 2 pedig Csörgő kék-piros vegyes szerelvényekkel...
Más: tegnap megjött a fehérvári állomás válasza (hangosbemondás...). MÁV-tól ilyen korrekt levelet még nem kaptam. Többek között arról is informáltak, hogy hamarosan kezdődik a vágányok felújítása (remélem, igaz).
Valoszinunek tartom, hogy a felveteseddel megegyezoen lett a MAV a PanTel kb. 23%-os reszvenyese, csak ugye optikai kabel nem mindenhova jutott a MAV-nal...
A következőt tudom elképzelni:
Mivel a fülpszállási Bz-nek a 150-esre nagyon éles a csatlakozása (é. 11:47, 7915-ös Bp. felé i. 11:51), ugyanígy a mizsei vonatnak is 5 perces csatlakozása van Köki felé, tehát Kecskemét-alsót 11:41-kor, illetve 11:43-kor el KELL hagyniuk.
A szegedi gyors Kecskemétre 10:31-re érkezik, és ezek (és az átszállás) után kellene meneszteni ezt a két vonatot még.
Nem tudom, hogy Kecskemét és K-alsó között állomásközzel közlekednek-e a vonatok, ha igen akkor abszolúte nem fér bele az időbe, hogy mindkét szerelvény megvárja a csatlakozó vonatot Kecskeméten.
A megoldás az lehetne, ha a 2815-öst (mizse-Köki)pár perccel később indítanák mizséről, így később érkezhetne a kecskemétről jövő vonat. És akkor indulhatna a fülöpszállási Bz után. Igaz, akkor a 2815 és 2832 keresztje tolódna el, ami húzná maga után a 2934-est is, aminek 8-8 perce van mizsén és Kméten is. Talán túl sok változtatás lenne és csak egy nagyon feszes és zavarérzékeny menetrendet kapnánk, ha végig játszanánk ezt.
A hangosbemondó pedig szerintem nagyon helyesen mondta be, amit kellett. Máshol is így kellene tájékoztatni az utasokat.
Üdv mindenkinek! Egy-két élmény az elmúlt napokból:
Hétfőn délelőtt Kecskeméten a délelőtti sebes (Szeged felé) kb. 35 percet késett, és több volt rajta a miskolci kocsi, mint a pesti, ilyent az utóbbi tíz évben nem láttam. Így nézett ki:
V43 . . . .+Bhv+4xBmx+Amx+B+2xBo+Ao+2xBo+B+Bo+Ds
Valószínűleg ennek következtében vagy 10 percet késett a gyors (Pest felé). összeállítása:
V431010+BDbh+2xBhv+4xBo+2xAo
Láttam két MD-t is:
az egyik indult Lakitelek felé (MD3013+2xBx+Ax+Btx)
a másik hátul állt (a 11. vágány táján): MD30 . .+2xBx+Btx
Kedden délelőtt a 10 45-ös lakiteleki vonat így nézett ki:
MD3035+2xBx+Bhv+Bx (kék/piros vegyes, és semmi Btx!!!)
Megdöbbentő dolgot tapasztaltam, utánanéztem menetrendben is, de úgy látszik, igaz...
Kecskemétről 10 28-kor indul a lajosmizsi személy (Bz), elmegy 4 km-t Kecskemét-Alsóig, ott dekkol egészen 10 43-ig. Utána 10 35-kor elindul a fülöpszállási személy (Bz), elér Kecskemét-Alsóra, onnan továbbmegy 10 41-kor(!). A csúcs pedig az, hogy a kecskeméti hangos bemondja a fülöpszállási vonat előtt: "... kecskemét-alsói átszállással Lajosmizse felé..."
Vagyis, ha a polgár pl. Kiskunfélegyházáról Hetényegyházára utazik, akkor átszáll egyszer Kecskeméten (szegedi gyors - fülöpszállási szeméyl), utána átszáll másodszor Kecskemét-Alsón (fülöpszállási személy - lajosmizsei személy)...
MI ENNEK AZ ÉRTELME???
Ma láttam az Árpád sínautót a Nyugati fele porolni a Róbert Károly felüljárójáról, mit csinált arra? Nosztalgiajárat, vagy csak járatják? Mindenesetre kedves látvány volt, fel is ébredtem tole :)
ma reggel a 45t teherbírású XLI gőzdaru érkezik a skanzenbe, szerintem még mindig ott tökörésznek vele Rákosrendezőn...
természetesen az útátjáró közepén álltak meg vele...
A Munteniat szerettem volna fotozni Boban, de a ram figyelo MAV-nak koszonhetoen nem sikerult. Miert is?
Zeg-rol 16.24-kor indul a 39226-os vonat. Ukkra erkezik: 17.16.
Keszthelyrol Ukkra a 9554-es vonat 17.08-kor erkezik es 17.15-kor elmegy!!!Ha esetleg kesik Keszthelyrol, akkor talan elerheto.
Mit tudtok, valtozik-e majd a kozeljovoben a 9554-es indulasa Ukk-rol?
VBk mellett szerintem lehet, hogy lenne olyan Zeg-i utazo, aki esetleg Cellbe, Szhelyre, Gyorbe, vagy a 20-on barmerre tovabb utazna. Ennyire nem fontos az UTAS a MAV-nal???
Most 14-en akkor nem lesz szeansz?
Ha nem, akkor 21-re lszi. hozz el mindent, amit privatban kertem! Koszi!
Kedves TakiLaci!
A TAG tegnap mejott, csak halodott a TAR.
Nohab-baratok egy kerdes: tenyleg legrefitiztek a 019-est, vagy csak a sved fotos kedveert kapta ezt az ultra diszitest?
Én 1986-ra emléxem a 40-es befejezésének évére. Arra határozottan emlékszem, hogy 1985-ben a Mecsek még Szergejjel ment végig, mert nem állt meg Dombóváron (boldog békeidők), de a többi vonat ott új gépet kapott. 1986-ban viszont már végig Szilik jártak, illetve a 011 és 012 Gigantok. Ha mégse emlékeznék jól, az egyszerűen csak azt jelenti, hogy öregszem.
Én a 80-as évek végén (?) utaztam olyan vonaton, amelyik a Balaton déli partjáról Szabadbattyán - Pusztaszabolcs felé jött, és ment tovább Debrecenbe, Ferencváros - Köbánya -Kispest útvonalon. Ez a pécsi vonal villamosítása után volt, mert Pusztaszabolcson Szilit kaptunk a Szergej helyére (a pályaszámokra már nem emlékezem O:))) ) Az évszámban bizonytalan vagyok. Valaki nyilván tudja: mikor villamosították a pécsi vonalat?
1987-ben lehetett, elotte fejeztek be a 40-est es akkor estek neki a 30a felujitasanak, villamositasanak, es azt a vonalat igyekeztek tehermentesiteni. Valoszinuleg az altalad emlitett vonatot kereszteztem neha Pusztaszabolcson a pentek du 4 korul a Delibol Fonyodra indulo sebessel.
Kesobb, amikor Szabadbattyan-Lepseny kozott dolgozott a brigad, a vonatok Csajag fele kerultek, az eleg keserves volt.
GEORGIE; 1014:
Nekem jó a péntek, ugye mindnyájan 21-re gondolunk? Viszek most is pár ami könyvet. Most talán jön a másik klubtag is, múlt héten pénteken azt hitte, csütörtök van. (De ez nem jellemző minden klubtagra!)
divi:
az a fehér kocka 9-es. Abból gondolom, hogy hétfőn én is rajta voltam, akkor egy Bbmot-ot meg egy kocsit vittünk a Füstiből Istvántelekre, a Nyugatiból meg egy étkezőt a Füstibe.
Ha vársz egy-két hetet, beindítom a fotonagyítási készségem, és csinálhatunk 16 mm-esről papírképet.
Ha jól emlékszem és jól láttam akkor nincs rajta szárnyaskerék, de ne kövezzetek meg ha mégis:-))
A párom várt a peron végén és elvonta a figyelmemet:-))
Ma megkezdődött a Szekszárd-Palánki Sió híd "tolása". A régi hidat összekötötték az újjal, és egy hidraulikus szerkezet segítségével, az új híd kitolja a régit a helyéről. A kitolt részt a helyszinen szétvágják. A munka előre láthatólag szombatig tart.
Lenne két kérdésem is. 1. Érdekel-e M63 leírás? 2. Kb. két hete Sopronban jártam és meglepve láttam a VF 101 jelű fűtőgépet a fűtőházban. Nem tudod ki volt Ő eredetileg? A többi fútőgáp megvan, de erről nem is tudtam. Köszi.