Használgatom:-), ha évi 20k használatnak számít. Igaz, ezt két bringára kell osztani. Csak a fékváltókarok Sora-k, mert Gyuritól kaptam egy pöpec első váltót, de az sem javított a helyzeten. A fékváltókar lehet vacak. Érdekes, hogy a jobb oldali megfelelően működik a 105-ös hátsóval.
Tanácsaid elteszem a későbbi időkre, de lehet, ha cserélnem kell, újból megkérdezlek. Hátha addigra még jobb tippeket tudsz adni.
Az alapprobléma az, hogy te használod a bringád. A Sora nem erre való, az évi 1-2000 km virágszagolgatós tekerésre van kitalálva. Vegyél egy 2x9 vagy 2x10 Dura Ace váltót, az örökké fog tartani. A 7700 9-es, 1997 óta működik tökéletesen, és elviszi a 32-es hátsó fogat úgy, hogy elöl 38-as lánckerékkel használtam. A 10-es (7800/7900) szintén használható 30-as végű sorral, de ott is be kell tekerni a határoló csavart, illetve a lánchosszra figyelni kell, mert minimum 2-3 extra szem kell a rendszerbe.
Minden irányból minden irányba kényelmesen lehet ott menni, nem is igazán értem a problémát.
Az egyedüli probléma talán, ha az ember (szabályosan az úttesten tekerve) a Szabadság hídon érkezik, ekkor nem tud balra kanyarodni közvetlenül a rakparti gyalog- és kerékpárútra, hiszen amikor a hídról szabad van lefelé, akkor a hídra jobbra, kis íven felhajtóknak és a hídra kanyarodó villamosnak is szabad van, a bringás pedig dél felé az úton találja magát a gyalog- és kerékpárút helyett. De a BME előtt meg nem olyan gázos az úton tekerni.
A Szabadság híd - Budafoki út a helyes irány, ehhez képest ment valaki szemben (amikor 5 méterre ott van az irányhelyes kerékpárnyom a Bartók Béla út -> Gellért tér útvonalon). Ha jól értem.
Mondjuk kell valami megoldás, hogy a Szabadság hídtól a Budafoki útra át lehessen menni. A fél világot senki nem akarja megkerülni. Hely meg van bőven.
Azért pár kivételtől eltekintve inkább csak a felsőbb kategóriás váltók vannak benne, Shimano-ból szinte csak Deore XT/XTR és 105/Ultegra/Dura Ace, bár a szuperolcsó Huret váltóm a 80-as évekbeli Csepelről, és a 1995-ben vett Sachs Centera pont benne van. De Alivio, Deore LX vagy a szintén olcsó SunRace m9 nincs meg.
Balra. Hosszú lehet az a gyalogos zöld, mert eddig egyszer sem fogott meg.
Adódhat a kérdés, hogy miért gurulok végig a Keleden, ha később visszafordulok a 11-es irányába. Hát, csak... Általában nem a legrövidebb útvonalakat használom.
Na de onnan hova tovább? Mert ha egyenesen a Pomázi úton, akkor úgyis lámpánál kell átmenni (és akkor egyszerűbb lett volna a felüljáró alatt). Vagy balra a Törökkő utcába?
A "régiekhez képest" azt nem tudom, mert amit én ez előtt "országúti" bringaként hajtottam, az még a Schwinn-Csepel Apolló 2x5 sebességes váltórendszere volt, de a mostani 11-es rendszerű 105-ösömmel emlékeim szerint sok problémám még nem akadt, pedig most már 46 ezer km-nél tart (egy 6 éve újként vásárolt '17-es kiadású bringán).
A Keled úton zötyögök a felüljáróig, de nem megyek át alatta, hanem balra el, a bringasávon. Többször volt már olyan érzésem, hogy csak magammal találkozhatnék ott (ha képes lennék időutazásra), mert még senkit nem láttam arra tekerni.
Ki az az agyatlan barom aki kivitte az útra a biciklisávot? Ki kell kúrni egy osztatlan gyalog és kerékpárutat a parkolórész mellé és megszüntetni ezt a marhaságot.
Ha arra járnék rendszeresen, leszarnám az egészet és a járdán mennék tovább a bringasávok közötti 50 méteres részen.
"Eljött az idő, már nem lehetett nagytányért kapni"
Nekem is most tél végén-tavasszal kellett összesvadásznom alkatrészeket a 2013-2014 körüli 2x10-es Ultegra-hoz. A lánc sima ügy volt, a fogaskoszorú kicsit nehezebb. de a lánctányérokkal megszenvedtem. Még úgy is, hogy egyikre heteket kellett várnom, csak úgy sikerült, hogy a hajtókarral nem lettek színazonosok. Magyarán szerencsésnek érzem magam, hogy egy 34-es volt egy német boltban elfekvőben, egy 50-es meg a Shimano eu-i központi raktárában.
S a 10-es Ultegra mellett lassan le fogok szokni a fehér színű gumikülsőkről is. Több alkalommal is a már rég kifutott Michelin Pro Service Course-ából vadászgattam, s mindig valahogy sikerült két db fehéret 23-asban találnom. Ezek nem voltak extra tartósak, de defektvédelemben parádésak voltak.
Ebben a kategóriában már csak a Vittoria Rubino Pro-nak van fehér gumija, s most már tényleg kénytelen voltam átváltani a 25-622-re.
A Pomázi úton átjutáshoz ugyanúgy meg kell várni egy pirosat, nem? Vagy csak nem látom, hogy pontosan miről van szó - én a felüljáró keleti (buszgarázs felőli) oldalát értettem. Vagy másról van szó?
Eszembe jutott egy szakasz, ahol én is a szemből jövő "forgalom" ellen tekerek.
Óbudán, a vasútállomás felől nem szoktam átmenni a temető mellé, mert általában elég hosszú pirosat kéne megvárnom. Inkább vállalom a konfliktust (egyszer sem jött senki szemből). Kihalt környék (nem a temető miatt).
Mindennapos. Az irányhelyes kerékpársávon is jön szembe, tegnap épp a Szent Gellért téren a rakpart -> Budafoki egyirányú átvezetésen jött szembe egy bubis majom.
Az infrastruktúra kevésbé problémás, a userek fejében kellene rendet rakni, mert nem azért mennek szembe, mert nem tudják, hogy egyirányú, hanem azért, mert "erre gyorsabb" "leszarom" "ezenazoldalonvanacím", és máris megvan az ideológia, hogy miért veszélyeztetnek másokat.
egy éve írtam ide (lásd előzmény hsz.), hogy nem szeretem. Azóta már kétszer volt ott frontális bringás ütközés a beláthatatlan egyirány miatt. Sövény, hirdetőtábla, kanyar, szimpla szélesség az egyirányúság miatt.
Tekintve, hogy hétköznapokon napi egyszer járok erre, és már két ilyenbe belefutottam, ennél lehet, hogy még gyakoribb az affér.
Tavaly egy külföldi túrázó fiatal ütközött (ő volt a szabályos), tegnap csak egy felnijét egyengető (legalább hogy beférjen a vázba) sráccal találkoztam és kérdezősködtem, hogy kell-e segítség. Ő is szabályos volt, szegény.
Lefényképezem rendesen, aztán bejelentem a járókelőre, hátha lesz valami. Legalább egy óriási festett nyilat lehetne felfesteni oda. Vagy hivatalosan is a járdára terelni, egy bontás előtt álló fantomépület van ott.
Nem olyan. Az első váltómra van az írva,hogy R8 microshift,a hátsóra csak a márka.
Ilyenek. Amit küldtél linket,ott formít az eggyik erre ,de azon van több felirat. Az tudja a nagyobb lánckereket. Aztán az is lehet,hogy x idő alatt változtattak a dizájnon,mert ez a bicaj asszem 2017es.
Köszi mindeggyikőtöknek a választ! Sajna a váltón nemigen találtam semilyen adatot. Majd utánajárok,hátha mégis találni valami infót róla. Mástészről néztem,van 11-30as fogkiosztással is fogaskerék sor. Az nem lenne olyan drasztikus változás. Ahoz lehet elmenne még a mostani lánc is ,bár van itthon új láncom,ha esetleg kicserélném a sort,akkor úgyis feltenném az újat. Másrészről a jelenlegi áttételekkel sem volt rosz a bicó,csak velem vannak/lettek problémák🙂! Sajna nemigen volt időm bicajozni az elmúlt 2 évben,egy házfelújítás miatt minden időm iIS oda áldoztam,és hát kicsit megpuhosodtam😁! Előtte hejjel-közzel megmásztam vele mindent,ahol jártam csak egy hangyányit jobb lenne,ha a legkissebb fokozat picit könnyebb lenne. Majd alakul,előbb-utóbb csak sikerül visszazökkenni a régi kerékvágásba.Ennek a váltódolognak meg megpróbálok utánanézni. Azt nem tervezem cserélni,szerintem ilyen átlag koca használatban teljesen jól működik,úgyhogy ha a 2 üti egymást,akkor marad minden így. Elöl a hajtóműnél,meg 50-34 a fogkiosztás.