Szia, nem tudom milyen méretaráynban dolgozol, de az általad linkelt első két vagon H0-ban elérhető Roco vagy Klein Modellbahn gyártásban - persze más vasutak szinezésében. Meg a szellőző nyilások variálódnak az eredeti képekhez képest.
Nagyon köszi a képeket !!! Én csak arra emlékeztem, hogy zöld színű, talán Res, alacsony oldalfalú kocsikat húz. Akkor ezt benéztem, mert a képen nincs oldalfal ... :)
Oké, a múlt időt arra vonatkoztattam, hogy egy időben a PMLI kezelésében állt a mozdony, de momentán nem tudom, hogy melyik szervezeti egységhez ( vagy melyik céghez: MÁV Zrt. vagy MÁV PM Zrt.) tartozik.
"Illetve azt tudja valaki, hogy a pályafenntartó Nohab is szokott ilyet húzni magával?"
Nincs olyan, hogy "pályafenntartó" Nohab, ez közkeletű tévedés. A 17-es valóban egy időben a MÁV Zrt. Pálya- és Mérnöki Létesítmények Igazgatóságára (PMLI) fennhatósága alá tartozott, de nem a pályafenntartás használta, hanem a KFV (Központi Felépítményvizsgáló) az FMK-007 mérőkocsi továbbítására. Ezt megelőzően 1998-tól pedig Rákoson állt folyamatos készenlétben a baleseti segélyszerelvény továbbítására:
Pályafenntartó zöld, zárt teherkocsi, az Ypl méretadatait meg tudja valaki mondani ?
Nem. Számtalan különféle leselejtezett fedett teherkocsi lett ilyen célra átminősítve. Ha kiválasztott darabról van fénykép, akkor nagy valószínűséggel felismerhető a típusa és akkor van remény a méretek megismerésére is.
Lenne pár kérdésem a T. szakértő urakhoz. Egy Gartner vonatot akarok összerakni modellben, ehhez kapcsolódóan kérdezném, hogy a képen látható ÖBB Sdgkkms zsebeskocsik meddig közlekedtek a vonatban? Kétezer környékén emlékeim szerint még többségében ezekből állt, akár konténerrel, akár félpótkocsival, de mostanában használják még őket? Youtubon főleg iker-konténeres és iker-zsebeskocsikat látok.
Ilyen hűtőkamionokat már láttam benne, de pl van a Gartnernek tartály félpótkocsija, azt szállítják/szállították vonaton? Tartályos konténert szintén láttam már a vonatban bár elég ritka.
Régebbi fotón láttam Sgns kocsin is Gartner konténert, lehetséges hogy Gysev kocsikat is használtak a vonatban? (zöld volt, de nem láttam a pályaszám táblát).
A Kcn kocsik 15 tonnás koksz szállító kocsik voltak, vagyis emelt oldalfalú szénszállító kocsik. Az emelt oldalfal 800-900 mm-rel volt magasabb ("toldat") a normál K kocsik oldalfalánál, a 800-900 mm-es toldat deszkái nem értek egymáshoz, hanem a deszkák között 50 mm-es rés volt, így a könnyebb kokszból a kocsi raksúlyának megfelelő mennyiség volt berakodható.
A Fortepanos képen vastagabb gallyakat, kisebb darabolt faágalat dobálnak le az emberek, akik a ruhájuk alapján részben munkára kivitt világháborús orosz hadifoglyok (jellegetes "kosovorotka" inget - bebújós, de a nyak baloldalán a hónalj magaságáig kigombolható -ing; és orosz tányérsapkát viselnek).
Még az lenne a kérdésem, hogy ez a lista hogyan viszonyul a MÁV Hungáriás 6 jegyű számokhoz?
Pl. Volt-e különbség az 1500-1999 és 3000-3080 pályaszámú kocsi között? Mert az átszámozáskor még nem léteztek a 2500-2999 számú kocsik, miért nem oda számozták be őket? Az a rész nekem fura.