Keresés

Részletes keresés

1 valaki Creative Commons License 2025.03.23 -1 0 106077

Azért,  olyan autószerűt, amibe nem indul el e vészfék asszisztens, biztos akarsz kínai autót?

Ha megtörik, mennyi idő, és hol javítják?

Ha szuper technika, leáll a kínai szerver, nem nyitod ki az ajtót, mit csinálsz?

Azért a 3,5 kwos ************** kínai klíma, ha leveri a 10 Amperes kismegszakítót hűtésben, az még nem japán technika.

16ost kellett feltenni.

Nem írom le, majd meglátod nyáron. Vagy nem. Vagy kereső bal oldalt.

Mit érsz el, hol? ÉS mit érsz az információval?

Előzmény: Arometea (106076)
Arometea Creative Commons License 2025.03.23 0 3 106076

Én nem gondolok semmit. Adatlapokat olvasok.

A 60 éves tapasztalatra meg csak egy példa: A kínaiak pár év alatt maguk mögött hagyták az egész világot akkugyártásban és lassan autógyártásban is, pedig ezek  jóval komplexebb iparágak. Ennyit arról, mit érnek az évtizedes tapasztalatok.

Nekem van Daikin klímám is, én nem vettem észre komfortban különbséget. De ha megírod, hogy milyen jelentős különbség van, figyelni fogok rá, hátha.

Wifi nekem hasznos, homassistant szerveren keresztül elérek egy csomó mindent.

Előzmény: 1 valaki (106075)
1 valaki Creative Commons License 2025.03.23 0 0 106075

Azért nem gondolod, hogy a kínaiak jobbat csinálnak, mint a 60 éve oldalfali klímát gyártó japánok?

A kínai papír mindent elbír, ám a fogyasztásuk jelentősen eltér.

És a komfortjuk is.

Wifit 2 hét után a tulajok 90%-a megunja. (Én is, bár Daikin egész jól mutatja a fogyasztást, kinti benti hőmérsékletet. )

Kivétel hétvégi ház, nyaraló. Ott van értelme.

Előzmény: Arometea (106074)
Arometea Creative Commons License 2025.03.23 0 0 106074

Mire gondolsz, hogy bejön hűtésben 2 év alatt az árkülönbség?

Az adatlapok alapján a Daikin Sensira SEER: 6.2, a SCOP 4.2 (kb értékek, mert többféle Sensira is van).  Ugyanez Gree Comfor pronál 8.5 és 4.8. Ez alapján a Gree jóval hatékonyabb hűtésnél és valamennyivel hatékonyabb fűtésnél.

De az energiaosztálya is jobb a Gree-nek.

Én csak az adatlapokra tudok hagyatkozni, nem tudom megmérni, melyik mennyit fogyaszt azonos körülmények között.

A Gree-ben van beépített wifi is. A Daikinnál az még kb 20-30 ezer forint plusz költség.

Előzmény: 1 valaki (106071)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.23 0 1 106073

- Manapság ha odaviszel valamit, hogy szivárog, elvileg nem töltheti fel.

- Lehet néhol megcsinálják, de van ennek egy csomó mellékhatása.

- Ebben olaj is van, azt nem tudja leüríteni, leszívni mind géppel sem. Abból mennyi maradt? Pótolja? ne pótolja?

- Ha kevés az olaj , lesül a kompresszor, ha sok, folyadékütést kaphat és összetörik a bele. Mindkettőt láttam már megtörténni.

- A folytonos töltögetéssel a környezetet is károsítod, és minimálisan a saját egészségedet is, ha pont az utastérbe szivárog, az nem tesz jót, mindez éveken át. 

- Én azt tanácsolom:

Keressél egy rendes klímást, aki ténylegesen megkeresi mi ereszt, akár a rendszer megbontásával, endoszkóppal, gázérzékelővel, stb.

Az autók jellemző eresztési helyei a burkolatok alatt kidürzsölődött alucsövek, a rejtett helyen, átvezetőben, tűzfal burkolatbanszigetelésben lévő csatlakozók, elrohadt illesztések, a kompresszor szimeringje, illetve a klímahűtő a kocsi orrában.

Annak is a hátulja, mivel a hét hűtő közt megáll a rityó és mindkét hűtő összefordított fele elrohad.

Sokszor mikor a vízhűtő feladja, csepeg és kiszerelik derül ki, az ott lévő föld szerű mocsok tele van olajjal is, a klíma is ott eresztett, már évek óta.

Előzmény: W_B (106070)
Bosanac Creative Commons License 2025.03.23 0 0 106072

Köszönöm.

Előzmény: 1 valaki (106068)
1 valaki Creative Commons License 2025.03.23 0 0 106071

Nézd meg a fogyasztását is mindkettőnek, és rájössz, hogy az árkülönbség 2 év alatt bejön hűtésben.

Komfortban meg nem egy kategória a kettő. Ég és föld.

A vízszintes légterelőt tudja állítani, a függőleges meg amúgy sem ér semmit, csak a felső kategóriákban, a Greenél sem.

Előzmény: Arometea (106069)
W_B Creative Commons License 2025.03.22 0 0 106070

Köszönöm szépen!

Akkor felejtős.

25 ezerért töltik fel, és 4-500-at mondtak a javításra.

A javítás árából 20 évig minden évben fel tudom töltetni.

Előzmény: Törölt nick (106060)
Arometea Creative Commons License 2025.03.22 0 0 106069

Azt gondolom még, hogy ha megnézed, akkor a Gree Comfort Pro olcsóbb, mint a Daikin alapmodellje, a Sensira, ami egy elég fapados gép, pl a Daikin nem tudja távirányítóról állítani a vízszintes légterelőket, nem fűtésre optimalizált, kinézetre fapadosabb stb stb.

Azt, hogy vajon várható élettartamban és meghibásodásban van-e köztük különbség, arról sajnos fogalmam sincs. Kérdezz majd meg 10 év múlva...

Előzmény: em (106061)
1 valaki Creative Commons License 2025.03.21 -1 1 106068

Goldelectro Arad.

Régi cég, megbízható.

Előzmény: Bosanac (106067)
Bosanac Creative Commons License 2025.03.21 0 0 106067

Szervusz!

Tudnál mondani román cég/bolt nevet? Arad környékén/délen inkább.
"Román határ közelébe mindenki átjár kb mindenért. a klima 225 be kerül minden tartozékkal ,tartókonzollal stb."

Előzmény: Hatospista (104954)
JAMIE222 Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106066

Cégeknél  azért játszanak a költségekkel, számlázással, hogy minél kevesebb adót fizessenek....a módját pedig nem fogja közzétenni senki, kapod a végeredményt és örülsz, mert olcsóbb lett, mint vártad.

Előzmény: Arometea (106064)
em Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106065

Köszi, írtam nekik is :)

Előzmény: Arometea (106064)
em Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106063

én most egy 345-ös ajánlatot kaptam szereléssel ami a legjobb eddig, de még kelleni fog plusz cső, az biztos, szóval azért még lesznek plusz sarcok..

te kivel szereltetted, ha nem túl indiszkrét a kérdés?

mennyire hangos a beltéri?

Előzmény: Arometea (106062)
Arometea Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106062

Nemrég óta van meg, így nincs még igazán tapasztalatom. Most épp fűt, ennyit tudok mondani :-)

Azonban ha te csak hűtésre keresel, akkor nem biztos, hogy ez kell neked  mert ez -25 fokig tud fűteni az adatlapja szerint, gondolom akkor valamennyire fűtésre van optimalizálva.

Ha alapvetően csak hűteni akarsz de néha fűteni, akkor ennél vannak olcsóbbak.

400k-ba az enyém simán belefért, szereléssel volt 330 körül és nem sufnituning cég.

Előzmény: em (106061)
em Creative Commons License 2025.03.20 0 1 106061

Pont egy ilyet néztem most ki egy panellakás 20nm-es nappalijába (plusz mellette levő kis hálószobába is esetleg juttathatna kis hideget nyáron), csak a nyári hűtésre kellene.

Gree Comfort Pro 3,5kw

Mik a tapasztalatok, jó választás, vagy inkább mást nézzek? (Azért árban nem nagyon szeretnék elszállni, szereléssel tokkal-vonóval szeretném ha 400k-ba beférne, de nyilván minél olcsóbb annál jobb.)

Köszi :)

Előzmény: Arometea (106058)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106060

Látták a festéket az utastérben a légcsatornákban, vagy csak rámodták, ahogy szokták?

A tömítők a régi szarokhoz jók voltak, amiben ha sikeresen megállt a szivárgás, max közeget cseréltél akkoriban fillérekért és szelepet/akár kompresszort is utánad dobták a bontóban párezerért. Százezres spórolások voltak ezek. Akkor.

Ma már más világ van, mások az árak, a töltés sem olyan, odamész és akármit feltöltenek 10perc alatt egy ebéd áráért.

Ha igazolt ,hogy az elpár szivárog, éppen próbaképp bele lehet tenni a taknyot, de ez egy elkeseredett végső lépés, ami örökös megoldást biztos nem ad.

Én pl nem, vagy kurvára nyomott áron vennék olyan kocsit, amibe tudom, hogy taknyot tettek, bárhova.

Előzmény: W_B (106057)
laca151 Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106059

"Bekapcsolt állapotban a beltéri egység csendes üzemmódba kapcsol."

Szerintem ebben benne van a válasz. A beltéri egység kapcsol csendes üzemmódba. Viszont ilyenkor ugye - hála az EU-s elvárásoknak - a teljesítményét is vissza kell vegye, tehát valószínűleg a kültéri is halkabban fog üzemelni.

Előzmény: Arometea (106058)
Arometea Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106058

A 3.5 kW-os GREE COMFORT PRO GWH12ACCXD-K6DNA1D klímánál fűtésnél vagy fűtésnél a Quiet mód a kültéri egység ventillátor zaját is csökkenti vagy csak a beltéri egységét?

A leírásban nincs a kültéri egységről szó, de gondoltam hátha valaki többet tud mint én.

https://download.gree-magyarorszag.hu/gree-nyomtatvanyok/lakossagi-kezelesi/kezelesi-kezikonyv-comfort-pro.pdf

W_B Creative Commons License 2025.03.20 0 0 106057

Sziasztok!

Félig OFF, autóklíma kérdés: mennyire működnek a szivárgástömítő spray-k?

Ismerős kocsijában a klíma kb. egy év alatt elereszti a gázt.

UV jelölőfestéket tettek bele, de valami az utastérben szivárog, le kellene bontani a műszerfalat, erre 4-500ezer Ft-ot mondott a szerviz.

windy12 (X) 2025.03.20 0 0 106056

Attól függ, hogy milyen kell.  HR-ből nekünk van, eddig is volt.....Ezen kívül tényleg akadozik az ellátás, a németek hat nagy raktárat összevontak egy helyre...iszonyat a fejetlenség

Előzmény: SIMTDIToledo (106055)
SIMTDIToledo Creative Commons License 2025.03.20 -1 0 106055

Sziasztok!

Van valakinek információja, hogy mikorra várható Mitsubishi klíma import az országba? Már jó ideje nem lehet sehol venni, remélem a szezon közeledtével sikerül importálni pár darabot...

Előre is köszi!

Üdv:

SIM

1 valaki Creative Commons License 2025.03.20 -1 0 106054

Nagyon csendes a Daikin, Mitsubishi multi.

Az 50 dB érdekes, amikor a városi alapzaj 60 dB is van, meg fölötte.

Előzmény: olajteknő (106052)
windy12 (X) 2025.03.19 -1 1 106053

Ha korrekt, normális árajánlatot szeretnél, utána megbízható cégtől a telepítést, akkor www.pannonklima.hu

Előzmény: olajteknő (106052)
olajteknő Creative Commons License 2025.03.19 0 0 106052

Sziasztok!

Budapesti panellakásba szeretnék klímát. Erkély sajnos nincs csak alattunk meg felettünk. A mi emeletünk kimaradt. A nagyobbik és az egyik kisebbik szobát hűtenénk. Kb. 18 m2 és 8 m2. Az egész lakás 55 m2.

Lehetőleg multiklímát szeretnék, bár tudom, hogy drágább, mint két mono, de annak nincs hely. Fontos lenne a szomszédok miatt, hogy ne csak a beltéri, de a kültéri is nagyon csendes legyen. Max 50 dB.

Jó lenne, ha lenne a beltériben breezeless, vagy hasonló funkció, hogy ne nagyon nyomjon huzatot. Mindkét szobában az ajtók fölé szeretném, ezért kell kb 7 m plusz csövezés és 8 m dekorcsatorna is. A kondenzvizet a  fürdőszobába vezetnénk. (Pont a kisszoba mellett van, csak a beltéri egység mellett kell majd átfúrni a falat. Kint volt egy szerelő, megnézte a helyszínt és pár napra rá kaptam is írásban egy beszerelési ajánlatot, de kicsit furcsállom.

Pl. Az írta, hogy a klíma nagykereskedések nem adják meg a kültéri dual (multi) klímák pontos típusát, csak annyit, hogy duál.... Valamint nem bontotta szét az árakat, hanem a klíma és az alap (3m csövezés) beszerelés árát egy összegben adta meg. 5 Kw kültéri és 2db 2,6 Kw beltéri egységre 910000-985000 Ft-ot, márkáktól függően. (Midea, Gree, AUX, Syen). Ez szerintem nagyon sok. Nézegettem a klíma árakat az interneten. Ezek alapján számolva a munkadíjra kb.400000 Ft-ot számolhat, vagy a klímák árára tehet rá. Ez normális, vagy reális? Erre még jönne a plusz csövezés meg a dekorcsatorna ára és munkadíja.

Tudnátok-e ajánlani olyan multi klímát, aminek nagyon csendes a beltéri és a kültéri egysége is? Esetleg egy korrekt minőségi munkát végző szerelőt?

Köszönöm!

1 valaki Creative Commons License 2025.03.18 -1 2 106051

Az még liliom tiprás, ne reklámozd nagyon.

Bár a neve octi sem magyar, honnan jött?

Előzmény: tacsi69 (106050)
tacsi69 Creative Commons License 2025.03.17 -3 1 106050

Minek kell keramia bevonatot telepiteni egy auto karosszeriaraja? Kivancsi vagyok, most hallok rola eloszor.. Igaz 17 eves octival jarok.

Előzmény: Garfield007 (105968)
asdf_ Creative Commons License 2025.03.17 0 0 106049

Hát, pedig afaik úgy kéne mennie. Meg van a comfort gomb, az eleve fentre fújja a hideget.

Előzmény: szilvatövis (106048)
szilvatövis Creative Commons License 2025.03.17 0 0 106048

Valahogy nem így csinálja. Megnyomod, megáll, de újra elindul, megy tovább. Hosszas nyomkodás után sikerült a felső pozícióban rögzíteni, hogy ne fújjon a nyakukba.

Előzmény: asdf_ (106047)
asdf_ Creative Commons License 2025.03.17 0 0 106047

Az, hogy a szellőzőrács beállítására egyetlen gombot szenteltek... inkább nem írom....

De miért kéne több? Ha ki van kapcsolva, akkor ha megnyomod, akkor elindul automata legyezőben, ebből egy gombnyomással megáll (értelemszerűen akkor nyomod meg, ahol szeretnéd, hogy álljon). Esetleg nyomvatartásra az előzőtől eltérő sebességgel mozog, és elengedésre megáll. Vízszintesen meg nem tud állítani az a modell. Mire kevesled az egy gombot, mit szeretnél csinálni egy másodikkal?

Előzmény: szilvatövis (106042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!