Keresés

Részletes keresés

moonwalkr Creative Commons License 2025.03.19 0 0 38250

Csak kíváncsiságból, hátha tudja valaki...

Mi lett Biyadhoo-val?

A megszokott nagy irodák kínálatából kikerült.

A Booking látja, de nem tud rá foglalni.

A saját honlapja is megvan, van foglalási felület is, csak nem fogad el foglalást.

Lehet, hogy bezárt, felújítják, ilyenek?

COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 1 38249

Hazafelé gyönyőrű időben jöttünk el Thoddoról.  A reptér szigetén Hulhumalén aludtunk a h78 szállodában, ami egy jól szervezett és praktikus szállás ilyen esetben. A szállás ára tartalmazta a 2 irányú transzfert és kedvezményt az éttermükben az étkezésre. Megkönnyítette a dolgunkat hogy itt nem tartottak Ramadant. Sétáltunk egy nagyot este, beszereztük még a hiányzó ajándékokat, jártunk egy gyümölcspiacon és a parton, illetve gyönyörködtünk sötétedésig a leszálló színes hidroplánokban.

Nekünk ez is tetszett.

Hajnalban 5-től van reggeli így ez is tökéletes volt, fél 6-kor indultunk a reptérre: 8 órakor indult  a gépünk Abu Dhabiba, majd este onnan haza.

Most nem jutottunk be Maléba, most ezt a részt sétáltuk be.

Előzmény: COOP (38248)
COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 1 38248

Hinták a víz felett is

Előzmény: COOP (38247)
COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38247

képek Thoddoról

COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 1 38246

Thoddo képek

Előzmény: COOP (38245)
COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38245

Thoddo képek

Előzmény: COOP (38244)
COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 1 38244

Előzmény: COOP (38243)
COOP Creative Commons License 2025.03.18 -1 0 38243

Még tavaly májusban vettem meg a jegyeinket WizzAirrel Abu Dhabiból a Maldív-szigetekre. A jegy nagyon baráti áron volt még feladott csomaggal együtt is-azt is tudni kell mikor kell megvenni. Mivel a barátainkat vittük most, így nem volt kérdés hogy újra Abu Dhabiba maradunk legalább 2 napot, ami még biztonságosabbá teszi a WizzAirrel való utazást, bár nagy problémám sok100 utazással velük nekünk nem volt.

A gépek Abu Dhabiba és ból illetve Maléba és vissza is pontosan jött/ment. Abu Dhabiból a maléi járat olyan turbulenciába repült bele, hogy arra ébredtünk és arra, hogy 2 kézzel kapaszkodunk az előttünk lévő ülésbe. Még jó, hogy nem volt tele a gép és éjszaka tudtunk aludni is. (Mondjuk mi mindig tudunk)

Mire beléptünk az országba már a csomagjaink a szalag mellett álltak. A speedboatunk 10.30-kor indult Thoddora ez a pillanat is eljött végre bár keservesen, mert aki járt ott az tudja, hogy nem igazán van ülőhely és a szakadó esőben 89%-os páratartalom mellett azért nem volt baráti várakozni..

Tavaly bezzeg a Qatar késett és nem értük el a speedboatot, mert péntek lévén 9.30-kor indult  :(

Most meg mivel korán érkeztünk jó sokat vártunk, de legalább tudtunk vásárolni a  kisboltban, és mivel az itthonról vett Airalo eSimje nem működött-még itthon kiderült és visszakaptam az árát is-ezért simet kellett vennem a tabletembe. Ezt a  Thoddora indulo speedboat reptéri pultjánál tudtam megtenni, bele is tették az eszközbe. Pénzt is itt váltottunk, bár mindegyik étterem vagy bolt jól váltotta a dollárt.

Majd végre eljött az idő és szállásonként mentünk a  speedboathoz.

Thoddora most egy időben 4 speedboat indult. Persze 10.30-kor nem indultunk, elaludtunk a vizen ringatózó hajón és arra éredtünk, hogy még mindig a kikötőben vagyunk, ömlik az eső és magyarokra vártunk mint kiderült... 11 óra után tudtunk elindulni..tavaly bezzeg minket nem várt meg senki :(

80 perces borzalmas út után-azt hittem ott fogunk meghalni, pedig hajózunk az Adrián, de itt valami nem volt ok.. ugy huppant vissza a hajó a vízre, hogy azt hittük, hogy beszakad az alja.. és tudjuk, hogy 2 nap múlva ez  meg is történt egy másik szigetre tartó hajóval.. :(

Aztán elkeseredtem, mert Thoddon sem volt épp jó idő.. de már nem esett annyira, de a radar egy hétre elég gyászos képet mutatott... mondjuk nekünk mindegy is volt, mert2 hete jöttünk haza 4 hét Ázsiából, csak a barátaink vágya volt eljutni ide.. :( mindegy, mert imáim meghallgatásra találtak.

A kikötőbe jött értünk a buggy car és a pikk pakk  a szálláson voltunk.

Ők lepihentek, bár azt mondták visszafelé így biztosan nem jönnek.....

Mi nekivetkőztünk és irány a sziget. Elmentünk enni, majd újra leszakadt az ég.

Estére a barátok is összeszedték magukat és kérték, hogy mutassak meg mindent. Így hol szakadó esőben, hol nem.. de kb lábszárig álló vízben a sziget felfedezésére indultunk.

Ramadán alatt voltunk annyi volt  a különbség, hogy délelőtt kinyitottak az éttermek, boltok de 2 körül bezártak és 18.40 körül nyitottak újra vagy 19 után, de éjfélig nyitva voltak ezután. Ha várnunk kellett valahol akkor leültettek minket és megkínáltak az aznapi Iftarból kostolóval.

-A sunrise beachnél nagytakarítást végeztek, eléggé kiírtották a bozót, most rendezett volt a part is, majdnem körbe lehetett menni a homokban a parton.

-A sunset bechnél is kiirtották a bozótost és a tavalyi betonoszlopokra tettek ernyőket: ezek lettek a bazi nagy napernyők és alatta pedig vastag fólia van, még vízálló is.

-Telepítettek sok hintát és még több függőágyat. Hintákat a partra és a víz fölé is. Nagyobb lett a hely, a szabad pert és van árnyék is.

-A bejáratnál lévő gyümölcsárusoknál kapható innivaló, shake, sok sok gyümölcs és fagyi is.

-Biciklizni csak 1 napot bringáztunk utána elektromos motorral jártunk. Szerencsénkre az idő óráról órára napról napra egyre jobb lett.

-Nagyon jókat ettünk, rengeteget sétáltunk.

-A kikötőben most is hatalmas építkezés folyik, halomban állnak az építőanyagok. A kikötő másik oldala is elkészült tavaly óta..

és lett egy híd is oda.. azon az oldalon óriás murénák laknak a partnál a kövek között.. ott szoktak a horgászok halat pucolni, esténként ott szoktuk meglesni a halakat és egyszer egyszer egy hatalmas rája is beúszott oda, majd rengeteg pufferfish (gömbhal) is hurcolta a koncot. Ezekből volt kicsi és egész nagy is.

Az óceán gyönyör, főleg kora reggel a kedvencem-olyan nyugodt. A parttól nem messze pláne apálykor könny teknősökkel úszni és volt ott minden más is a szines bohóchaltól a  vitorláshalig és egy nagy polipot is láttunk ott...

Nekünk ennyi Maldív :) de jó volt megint.

rebecha Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38242

Hurghada 3 hét. Sharm lett volna de törölték a visszautat.

Előzmény: seci (38241)
seci Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38241

Megkerdezhetem hova mentek Egyiptomba? Mi is epp foglalas elott allunk.

-seci

Előzmény: rebecha (38239)
COOP Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38240

az is jó lesz :) Jó nyaralást Nektek!

Előzmény: rebecha (38239)
rebecha Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38239

Megnéztem. Köszönöm. Nagyon szépek.jövőre mi is megyünk újra. Két hét múlva meg Egyiptom.

Előzmény: COOP (38238)
COOP Creative Commons License 2025.03.17 0 0 38238

Neked a blogon az odaszánt összes kép fent van :) ide le kell kicsinyítenem...

Előzmény: rebecha (38235)
seci Creative Commons License 2025.03.17 0 0 38237

Igy van, inkabb a hidroplanok szoktak borulni!

-seci

Előzmény: Bandos (38232)
moonwalkr Creative Commons License 2025.03.17 0 0 38236

"Szerintem itt a hajónak valamilyen szerkezeti hibája is lehetett."

Nekem nagy mániám az űrrepülés és az jutott eszembe arról, amit írtál, hogy igen, pont ez történt a Columbia űrrepülőgéppel. Mindenki körberöhögte azokat, akik azt mondták, hogy egy darab PUR-hab kárt tehetett egy bazi erős repülőgépszárnyban, se aztán pont ez történt. És a röhögősök iszonyú kussban lettek, amikor ugyanezt a purhabot rálőtték egy szárnymakettre és az óriási lyukat ütött rajta. Ugyanez történhetett a csónakkal is. Valamikor megtervezte valaki, hogy milyen vastag anyag kell ahhoz, hogy bírja a hullámokat, aztán jött az évek használata, a hullámok döngölték a hajó fenekét, majd egy váratlan hullám beütötötte mégis, mert a számítások nem gondoltak valamilyen tényezőre. 

Technikailag valószínűleg rohadt egyszerű a dolog. Benne lenni az események közepében meg rémisztő...

Előzmény: Bandos (38232)
rebecha Creative Commons License 2025.03.17 0 0 38235

Érdekel.. Nagyon is!!!

Előzmény: COOP (38234)
COOP Creative Commons License 2025.03.17 0 0 38234

Szia! De hiányzott Ukulhas, de azért kibírtuk Thoddon is. Írok majd egy röpke beszámolót, megmutatom mi változott tavaly óta-mert bizony változott... már ha érdekel benneteket.

Állítólag még soha nem történt ilyen speedboat baleset itt, de mivel egyre több a turista-így most ez is megtörtént..

Előzmény: Bandos (38233)
Bandos Creative Commons License 2025.03.16 0 0 38233

Szia COOP,

Milyen volt idén Thoddoo?

Változott ott valami tavaly óta?

Ukulhas nem hiányzott?

Előzmény: COOP (38227)
Bandos Creative Commons License 2025.03.16 0 0 38232

Szia moonwalkr,

Szörnyű lehetett ez a hajóborulás, de ilyen csak nagyon-nagyon ritkán fordulhat elő, én nem is emlékszem az elmúlt 20 évből, hogy ilyen lett volna. Szerintem itt a hajónak valamilyen szerkezeti hibája is lehetett.

Naponta összesen akár többezer speed boat járat is mehet a maldívon ide-oda, resortra és vissza, szigetek között, kirándulásokra, stb., Évente lehet millió is, 20 év alatt 10-20 millió, és ebből 1 borulás. Ennél nagyobb az esélye annak, hogy a Kőrúton a fejünkre esik egy virágcserép vagy egy tégla valamelyik erkélyről.

De azért persze borzasztó lehetett az utasoknak, és nagy szerencse, hogy mindenki túlélte.

Bandos

Előzmény: moonwalkr (38219)
Parimatch24 Creative Commons License 2025.03.12 0 0 38231

((

Előzmény: Pitta2 (38230)
Pitta2 Creative Commons License 2025.03.11 0 0 38230

Maximálisan egyetértek. Dreamlandról a legközelebbi kórház 8-10 perc speedboattal. Szerintem az út csak ront a beteg állapotán. Soha ne legyen rá szükség.

Előzmény: moonwalkr (38229)
moonwalkr Creative Commons License 2025.03.10 0 0 38229

Hát ezek szerint ez is árnyalja a képet. 

Mi akárhányszor voltunk csónaktranszferes szigeten (ha jól számolom, akkor ez 3-szor volt), mindahányszor a beszálláskor a kezedbe nyomták a mellényt, hogy vedd fel és mivel mi mindahányszor engedelmesen meg is tettük azonnal, lényegében nem is volt kérdés. Dhonis kirándulásokon valóban nem kellett soha mellény. 

A speedboatra már írtam, hogy nekünk is kocogtak a fogaink, ahogy a hullámokon pattog a jószág. Egy rövid ideig jópofa, de hosszabb úton már inkább az "alig várod a végét" kategória.

Előzmény: Pitta2 (38228)
Pitta2 Creative Commons License 2025.03.09 0 0 38228

Még egyszer sem adtak ránk mentőmellényt. Se speedboaton se dhonin. Pedig voltunk egy elég hullámzó tengeri hajókázáson is.

Volt amikor a hullámok miatt, úgy éreztem, hogy a speedboat néha inkább alacsony repülő.

Előzmény: moonwalkr (38226)
COOP Creative Commons License 2025.03.09 0 0 38227

igen, pénteken éjszaka megjöttünk. Minden ok volt. :) és jól éreztük magunkat.

Előzmény: rebecha (38225)
moonwalkr Creative Commons License 2025.03.09 0 0 38226

Na pl. ez is egy nagy különbség a resort szigetek speed boat transzfere és a helyi "ferry-k" között. A szállodák hajóin addig szinte a motort sem indítják be és le sem tudsz úgy ülni, hogy ne lenne rajtad a mentőmellény.

Most nem azt mondom, hogy mentőmellény nélkül nincs is élet, de hogy hol vigyáznak jobban a biztonságodra, az egyértelmű. Más kérdés persze, hogy akárhol jártam, Thaiföldön, vagy akár Görögországban, a kompokon, hajókon, legyen az gyorshajó. vagy lassú, szárnyashajó, vagy katamarán, soha nem adták rá az utasokra a mellényt.

Előzmény: seci (38223)
rebecha Creative Commons License 2025.03.08 0 0 38225

Szia! Már itthon vagytok? A hajókázást leszámítva(olvastam) milyen volt??

Előzmény: COOP (38224)
COOP Creative Commons License 2025.03.08 0 0 38224

eddig még soha nem kellett felvenni-igazából fel voltak kötözve a fejünk fölé... most a hazaúton pedig egy nagyobb hajó volt az első ülés előtti korláton lógtak. Mondjuk eszembe sem jutott felvenni. Ha úgy szállunk be hogy ránk adják akkor igen.

Előzmény: seci (38223)
seci Creative Commons License 2025.03.07 0 0 38223

"Ekkor már felvették az utasok a mentőmellényeket"

Nem tudom ki hogyan van vele, de mi még nem utaztunk úgy (kis)hajóval hogy a mentomellenyt ne kellett volna felvenni indulaskor.

Nem hogy viharos tengeren, de tukorsima viz eseten is.

-seci

Előzmény: Peteri78 (38214)
Tapi001 Creative Commons License 2025.03.07 0 0 38222

Mi novemberben megyünk, úgy látom, hogy kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz jó idő. Remélem, hogy ha esik az eső és nincs nagy vihar, attól még nem lesz nagyon hüvös.

Előzmény: moonwalkr (38219)
Tapi001 Creative Commons License 2025.03.07 0 1 38221

Megvesszük mi is az üléseket :-)

Előzmény: Pitta2 (38210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!