Személyes véleményem szerint, ahol rozsdásodik az összekötő, vagy az ajtó alja, ott a nem megfelelő karbantartás az ok.
igen, karbantartás.
Ott a fekete nyíl alatt van egy kifolyó, ami a lecsapódó vizet az elpáron a normáltérből kivezeti a kopresszor tetején levő csepptálcába, ahol az kompresszor üzemi hője elpárologtatja a külső konyhai légtérbe.
na.
Az a lyuk ott eldugul, akkor a víz bentre folyik a gyümölcsös tál alá, majd ki az ajtó felé, jól beitatva a középső összekötőt és az ajtó alját is, mivel a profilgumi nem engedi kifolyni.
Ez rohasztja el az ajtót és az összekötőt.
Bizony, azt a lyukat havonta tisztítani kell, minden hűtővel adnak egy ilyet a használatis zacsiban, vagy már benne a lyukban.
Erről senki nem beszélt, ki beszélt itt garanciáról? De már csak terelsz, mert nincs bizonyítva, amit vizionáltál.
Nem kell azt keresgélni, és nemcsak jófogáson vannak használt 10-20 éves hűtők, amiből egyet se találtál olyat, amit te vizionálsz, a leugró ajtó, a te keményfa megoldásoddal. :)) Csak vízió.
Hát, karosszériásnak is lúzer vagy, de azért illene tudni, mi a különbség a felületi és a "belülről kifelé terjedő" korrózió között. Ez szinte minden típus garancia leírásában szerepel. Háztartási gépeknél azonban a gyártó előrelátóan nem tesz különbséget, hogy honnan hová halad a rozsda, többnyire elintézi a kérdést egy rövid mondattal az apróbetűs résznél: "korrózióra nem vonatkozik a gyártói garancia" - na vajon miért?:) De te azért keresgéljél csak tovább a jófogáson.
Gondolom megnézted a 10-15-20 éves használt kombi hűtőket, és egyiknél se láttad leesve az ajtót, hogy egy keményfa idomot kellett volna belefaragni, hogy az tartsa a helyén. :))
A dukkó már nem használatos szó manapság, hogy a mai autófényezők se nagyon értenék, de mindegy. A hűtőmön nincs se festés, se fényezés, már csak, hogy mindenki értse, dukkó meg végképp nincs.:))
Igen, nálad. Amikor felfedezted, meg kellett volna keresni a hiba okát, pl. megnézetni egy szerelővel, megoldani, aztán kezelni a lemezt. De ez már eső után köpönyeg, hogy már nincs meg a hűtő, így nem is pontosítható az ok. Ha igazad lenne, mindegyiknek, egytől-egyig pont olyannak kellene lenni, mint nálad. Látszik a fotón, hogy az nem normál. Megnéztem a jófogáson 15-20 db 10 évnél régebbi kombi hűtőt, egyik se olyan. Tömítés hibák vannak már, olyanoknál, akik nem figyeltek rá, és amiatt lehetnek minden hűtőnél problémák, bármelyik márkánál, és AEG is pontosan ugyanaz a gyártástechnológia. De mindegy, te azt mondod, én meg ezt, kár tovább görgetni.
Van akinél rozsdállik, van akinél nem, szerencsére nálam nem, a 12 éves mosógép(és a ruha is illatos, mosás után :)), bár nekem ez nem annyira lényeges) de nincs is leverve, nincs ütve- vágva, és megkapja a törődést is, amiről sokan nem is tudnak, hogy mit kell. A tömítések jók az LG hűtőnél, nem csepeg, és nem áll a vízben. A Liebherr belső elrendezése, polcok, fiókok nekem nem tetszett, akkor még a Bosch volt terítéken, de jó, hogy az LG-t választottam.
Meg mutattam egy 20 év körüli alulfagyóst, hogy hogy kell kinézni neki. De mindenkinél mások a körülmények is, más a használat, az ápolás, az odafigyelés. Nálad a hűtővel biztos nincs rendben valami, ezt nem lett volna szabad eddig hagyni fajulni, ahogy kinéz, de mindegy, a te dolgod. Legalább legközelebb rozsdamentest vegyél.:))
Egyébként ugyanaz AEG és Elux, csak némi extrákkal, és a kinézeten variálnak, hogy drágábban adhassák az egyiket, főleg a németeknél. Amíg volt Zanussi, az pedig kicsit olcsóbb kivitel volt ezeknél, és szerintem az valóban gyengébb volt.
Egy ilyenre én azt mondom, hogy mocskos, foltos, koszos, ápolatlan mosógép, és lehet, hogy büdös is, mintha a gumitömítés penészes lenne. Az üstnél lévő széles gumi is biztos be van rakódva mocsokkal. Persze nem egy háziasszony dolga ezeket megtisztítani, asse tudná, hogy kell.
Ezt nem szabad így használni, oké, tudom, van sokkal mocskosabb is, láttam olyanokat is, de az nem felmentés neki.
Tudom, van olyan is, és a hűtőm szálcsiszolt acél, de teljesen más, sokkal szebb, mint egy festett szürke. A mikró is inox, és fogja a mágnes, meg a Zepter edény is, azt meg nem fogja, és nem is jó az indukciós tűzhelyhez, ami azért először meglepett.
10 évvel ezelőtt is ugyanígy kezelték a lemezeket az e.lux gépekhez?
Mert kb. akkori beszerzés volt a rohadó mosógép és a hűtő is... Felőlem gyárthatják már aranylemezből is, az e.lux örökre elásta magát. Az AEG mosi maradhat, hűtőben meg a Liebherr lett a befutó: hatodik éve megy itt egy szinte némán.
Súgok, a jászberényi és nyíregyházi hűtőgépgyárban egy gyártósoron, egyfajta anyagokból (szekrénytest, ajtók, kosarak, rekeszek, rekeszajtók) épültek össze az Electrolux, Zanussi, AEG, Privileg, Lloyds és még vagy 10 márka.
Mind az ajtó, mind a szekrénytest (panel) egy fajta lemezből, alsó-középső-felső összekötők is egy porkamrában festődtek.
A kompresszor már más volt, azt fajtája válogatta.
Mosógépnél nem tudom, de minek építenének minden márkájukhoz gyárat Electroluxék. Meg lemezsajtolót, porfestőt stb.
Jól van, na, úgyis érti azt mindenki, nem muszáj rögtön belém kötni.:)) A zománc az, amit több 100 fokon ráégetnek.
Akinek meg ilyen gondja van, hogy nem figyel ezekre, az vegyen inox hűtőt. A 2 méteres LG kombihűtőm is az. Sőt, A 6.-ik érzékes WP mikróm belseje is inox, viszont van egy tartalék(szintén made in Sweden), amit kaptam, mert felelslegessá vált másnak, annál meg fehér a belső tér, mondanám, hogy zománcozott, de biztos az se.
Én nem akartam mondani, hogy badarság ez az elektronikai hulladékozás, de sokan összevissza beszélnek, de nem tudom mi alapján. Nem is mondható elektronikai terméknek, mint például egy tv, mert ennek a nagyobb része mechanika. :))
Van egy ilyen E.lux Space Plus nevű kombi hűtő ismeretségben, és nem rohad, pedig vagy 20 éves biztos megvan már. Pedig évekig le se olvasztották. Szerintem oda kell figyelni, ha leütődik a zománc, akkor lekezelni, lefesteni Hammerite-tal például, vagy ha a tömítés tönkremegy, egyébként nem szabadna úgy rozsdálni, mint a képeden. Annak oka van, hogy ott állandóan nedves volt. Egy állandóan nedves környezetben, a fürdőszobában lévő 12. éves mosógépünkön sincs ilyen rozsdásodás.
30-35 éves Lehel vagy Zanussi normál hűtőszekrény alja az tényleg rozsdásodik, de az állandóan csöpögött, meg a rossz konstrukció, a gyenge tömítettség a kis fagyasztójánál, és hogy azoknak nincs lába, mint a mostaniaknak.
GORENJE mosógépekről mi a tapasztalat az elmúlt 1-2 évben gyártottakról, vásároltakról?
Tegnap néztem párat euronicsben. Viszonylag jó áron vannak, viszont ennél két fő negatív infót hallottam.
1. Iszonyat hosszú programok vannak rajta.
2. Minősége megkérdőjelezhető.
Ismerősömnek 5 éve van waveactivos gorenje, használja, működik, elég sokat mosnak. Kérdés, hogy az 5 éve gyártotthoz képest mára mennyire rottyant le a minősége.
Ellenben volt, hogy szerelő is mondta, bármit csak azt ne, de ki már nem fejtette, miért ez a vélemény.
Máshol meg ajánlották.
Amúgy megnéztem, Made in PRC, tehát kínai cucc. Milyen leht a mostani minősége, mire lehet számítani?
BEKO még amin gondolkoztam, ezt a márkát is ajánlották.
Legolcsóbb, legegyszerűbb pl
BEKO WUE-6512 XWST elöltöltős keskeny mosógép
Nem tudom, mennyire éri meg, vagy tényleg pénzkidobás
A hűtöm is kezd érdekes hangokat kiadni, már azokat is nézegetem, hogy ne utolsó pillanatban kelljen kapkodva keresgélni. De akkor az már eldőlt, hogy elux hűtőt biztos nem veszek, ha pár év alatt szétrohad.
Megnéztem az AEG-ket, 190-től indul a legkisebb, legegyszerűbb.
Szerintem a mosási programokat a letölthető kezelési utasításban is össze lehet hasonlítani, de jobb forgalmazóknál a webshopban is megnézhető.
Nem mondanám, hogy az Electrolux "elektronikai hulladék", sose az elektronikával volt probléma, inkább mechanikai jellegű hibái voltak, a lemezszekrényük pedig gyakorlatilag nincs védve a korrózió ellen. A kb. 10 évvel ezelőtt vett E.lux mosógépnek 3 év után elkezdett radikálisan rozsdásodni az ajtaja, 6 év után dobtuk ki. Az e.lux hűtünk ajtaja szintén 3-4 év után kezdett rohadni, annyira, hogy a nagyobbik ajtó ki is fordult a helyéről, azóta alul egy keményfa idom tartja a helyén:) Egyébként hibátlanul hűt mint állat, de a mélyhűtő ajtaja pl. így néz ki:
Az AEG gépek ugyan drágábbak 10-20 %-kal, mint a hasonló kategóriájú E.luxok, de nem amortizálódnak le ennyire, az AEG 4-5 éves korában is olyan, mintha akkor tolták volna ki a gyárkapun.
Ezt rosszul tudod, mert 5 évesen is 3 évre lehet megvenni újra a teljes biztonságot.
Én nem úgy látom, hogy hulladék lenne, a sajátom, és más olyat használók általi tapasztalatok alapján, de mindenki azt mond, amit akar, engem nem zavar. Mások meg más márkákra mondják, de hol láttál ilyet?
ELECTROLUX Mosógépeknél tapasztalatok alapján érdekelne, és főleg a mostanában, elmúlt 1-2 évben vásároltakról (gyártottakról), hogy milyen hosszú mosások vannak rajta? Tudom, hogy van rajta időcsökkentő lehetőség, de az alap programok között van olyan is, ami élhető, pl félórás, vagy 1 óra körüli?
Másik fontos kérdés, hogy az öblítő illata érezhető-e a ruhákon, mindenféle dupla adag öblítő meg illatgyöngyök és egyéb extra szagosítók nélkül? Ez nagyon fontos és olyanoktól kérdezem elsősorban, akik az elmúlt 1-2 évben vásárolt, jó eséllyel ma is forgalmazott gépük van.
Sajnos az LG-nél ezzel IS! :( befürödtem, hogy egy idei, 2025-ös gyártású 156ezres DD meg AI meg eszemfaszom über gépben mosva nulla, azaz semmi illat nem érződik (ÚJ! gépről beszélünk, és az első mosás óta abszolút semmi illata a ruháknak!!!). Ugyanazokat a löttyöket használom, ami a régi gépemnél tökéletesen működött, és LG-nél próbáltam dupla adagot beleönteni, és figyeltem, az utolsó öblítésnél vette ki. Még egy ilyen gépet nem akarok, csak illatos ruhákat és egy jól működő gépet, amin az alap programokon nem mos 2 órán keresztül még rövidítés nélkül sem!
Ha megveszem a gépet, kifizetem rá a 40e-t hogy 5 évig nyugi legyen, lejár az 5 év, akkor másik 5 évre újra meg tudom kötni majd a komplett, mindenre IS kiterjedő biztosítást?
Ami nagyon zavar, hogy rengetegen írják, hogy az Elux gyakorlatilag elektronikai hulladék. Ezt mi alapozza meg?
Tesztelted? Mert én megnéztem 2 mosógépnél is, és semmit nem vont le ezzel, viszont az ELUX15KEDVEZMENY és az EXTRA5 még mindig működik. Egy 3.-nál ami alapból Tavaszi akciós, ott meg csak az ELX10TAVASZ volt jó.
"Az Electrolux Kiterjesztett Garanciát más, az Electrolux által önkéntesen adott, a törvényi előíráson felüli évekkel kiegészített jótálással már rendelkező készülékekre, technikai okok miatt nem lehet megvásárolni."
Ezt nem tudom, mikor találták ki, de a 2019. januárban vett AEG kombi eleve 1+3 éves gyári garanciáját simán megtoldották még +3 év kiterjesztéssel - vagy az elnevezések nem egyértelműek.
A kiterjesztett garancia alap biztosítási csomag a gyári jótállási idő lejártát követően is lehetőséget nyújt a termék meghibásodása estén fellépő kárigény fedezésére.
Kiterjesztett garancia 3 évre vásárolható, nem csak új, hanem használt készülékre is. A garancia megvásárolható a gyári jótállás ideje alatt, vagy annak lejárta után, a készülék megvásárlását követő 8 éven belül.
Figyelem! Az Electrolux Kiterjesztett Garanciát más, az Electrolux által önkéntesen adott, a törvényi előíráson felüli évekkel kiegészített jótálással már rendelkező készülékekre, technikai okok miatt nem lehet megvásárolni.
További információk, stb.......
Ha további kérdése van a szolgáltatással kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 252 1773 telefonszámon.
Az Általános Szerződési Feltételek itt tekintheti meg."
Telefonon kérdeztem én is(chat-en is lehet), és teljesen korrektül elmondtak mindent, ami érdekelt, sőt, még 10%-ot engedtek a kiterjesztés árából is.
Egyedüli, amit nem tudok, hogy miért nem lehet a promóciós 5 éves garanciával rendelkező gépekre további 3 évet venni, de mindegy, ez a szabály, és kész.
Meg lehet venni azonnal, a vásárlással együtt is, új korában, vagy bármikor a 2 év lejárta előtt legalább 30 nappal, hogy folyamatos legyen. Az engedményt azért adhatják, hogy rögtön vegyük meg, gondolom én.
Hát, ehhez nem tudok hozzászólni. Mindkét mosógépünk kiterjesztett garanciája 2026-ban jár le, addig nem szeretnék velük foglalkozni, de ijedtemben megnéztem most az AEG-nél nyitott garanciás fiókomat, és itt mindkettő gépünk fent van az összes paraméterével, lejárati idővel stb.
E.lux, AEG témában egyébként a Fehérvári úti márkaboltban érdemes kérdezősködni, anno mindent tudtak minden gépről (a konkurenciáról is!), de nem tukmálnak rád semmit, ami nem neked való. A távolkeleti gépeket egyébként nem tekintették konkurenciának - egyébként én sem (az LG-től pl. oled tévét veszünk, mosógépet semmiképp ;))
Megjegyzem, a vásárlás utáni regisztráció lehet, hogy feltétele az utólagos garancia kiterjesztésnek, mert amikor az elsőként vásárolt gép garanciáját intéztem, külön felhívta az ügyintéző a figyelmem arra, hogy lát egy másik gépet is, arra nem szeretnék-e hasonló kiterjesztést, aztán kedvcsinálónak még önként adott rá 10 % kedvezményt is;))
Visszaolvastam amiket a szerelési díjakról és a mai gépek meghibásodási koráról írtatok. Nagyon elgondolkoztam azon, hogy megéri-e olyan helyről (mosó)gépet venni, ahol lehet rá 30-40 ezrekért balasetbiztosítást is tartalmazó garanciahosszabbítást venni, ami a vásárlástól 5 évig szól. Pesten 3 ilyen boltot is találtam. Az eddig olvasottak alapján most ott tartok, hogy inkább kifizetem, még az LG-re is, hát még másra.
Próbáltam finoman utánaérdeklődni, elvileg ez mindenre kiterjed, sőt a jogszabály alapján ki kellene. Aztán hogy a bolt mit variál, és milyen jogon, hmmm. Pl. a MM-ban azt mondták, hogy az alap garancia a csapágy hibára, és más forgó, kopó alkatrészekre pl nem terjed ki. Ami az alap 2 év ugye. Ezzel szemben az Euronicsben minden ilyenre kiterjed, és szerintük ennek mindenhol így kellene lennie, mert ez a jogszabály. Ezt most a napokban mondták, és mintha valami ilyesmit itt vagy más fórumon is olvastam volna. Ha esetleg első kézből van infótok, írjátok meg léci, mi az igazság erről.
Sőt ha fent említett boltokról tudtok, hogy simlisek-e etéren, azt is kérem.
Ezt az Electrolux/AEG garancia vásárlást sehogysem értem. Rákérdeztem erre, küldtek egy linket, hogy náluk semmi ilyen nincs. Ott van a weboldalon, hogy új gép vásárlásakor ennyi +3 évre balesettel meg anélkül. Slusszpassz nincs más opció, használt gépre nincs további kiterjesztés. Akkor ez most hogy is van?