Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nyilván te sem gondolod komolyan, hogy Win11-el telepített gépet kapsz 24.990 Ft-ért.
Adnak egy matricát, meg aktiváló kulcsot, aztán az vagy eredeti, vagy nem, de neked kell a gépre feltenni a rendszert valahonnan megszerzett win telepítőből.
De itt nem is hazudnak, korrekten odaírják, amit adnak a géphez, és az nem a feltelepített win11.
Én ebben az esetben nem hiszek az ilyen "kiválasztom a web shopban, ráklikkelek, megrendelem, kiszállítják, örülök" dologban.
El kell menni egy felújított számítógépeket áruló üzletbe, személyesen megbeszélni, mi kell neked (például: működő gép, op.rendszerrel, ilyen és ilyen célra), és ott mutassák is be, hogy itt van, működik, felmegy a netre, és tudja azt, amire neked kell... utána kifizeted, és elviszed haza.
Az kész lutri, hogy ha itt kérdezgeted, hogy akkor amit ott írnak, mit is jelent, meg egyáltalán... nem megoldás szerintem a webshop ebben az esetben.
Azt a gépet vásárláskor látni kell, hogy működik, és nem csak búg, rendszer is van rajta.
Jobb helyen azt is megmutatják, hogy igen, van rajta vírusvédelem (mondjuk a Defender), itt van, tessék, láthatod.
Nem érdemes a régi rossz helyett egy újabb szarba belelépni.
Win7 alatt a Defender + Microsoft Security Essentials együtt(!) nyújt csak védelmet. Mindkettő kap nálam idén is definíciós frissítéseket. (De a programok már nem)
"Itt kinéztem a 70 ezres gépet, de azon Win Pro COA van. Ez is jó? Nem tudom miben különbözik a Win11-től."
.
Csak a licenszet kapod meg, hogy ha te megszerzed a win telepítőt, és sikerül feltelepítened arra a gépre, akkor tudod aktiválni, és elvileg jogtiszta lesz.
Mondom, ha sikerül feltelepítened...
Én a helyedben olyan gépet vennék, amit Win11-el adnak el neked.
Vagy olyan gépet, amire más op.rendszert (pl. linux) telepítettek. De fent van rajta, működik veles.
Licensz matricák, aktiválhatósági ígéretek, hogy aztán neked kelljen felrakni egy win-t valahonnan... nem éri meg, szerintem.
Én majd' húsz évig foglalkoztam ezzel állásban, meg papírom is van róla, hogy izé, értek hozzá (nem, illetve az már a múlt) és nyilván el tudnék ilyesmivel szórakozni (bár már nem vagyok annyira benne ebben, valahogy kiszerettem az egészből), de én inkább vennék működő rendszert, nem ígéreteket és matricákat, aktiváló kulcsokat (Win Pro COA).
Nyilván az úgy nem huszon-harmincezer, hanem hatvan... de legalább működne.
Ezt nem azért küldtem. Hanem, hogy kattints a képre, és meglátod, hol szerepel a listában, hogy Windows 11.
Tárhely ügyben nem tudok mit mondani innen. Neked kell megtalálnod, hogy a jelenlegi géped mekkora helyet használ ténylegesen. Az általad kinézett 70-ezres gépben 512 GB-os SSD lesz. Ha a jelenlegi felhasználásod lényegesen 500 GB alatt van (mondjuk 400 GB alatt), akkor nem biztos, hogy szükséged van bővítésre. Ha 450 GB feletti, akkor érdemes elgondolkoznod további bővítésen.
Sokra nem mész a Windows 7 beépített Defenderével mert az csak egy lebutított anti malware alkalmazás, ami nem talál meg semmit, még azt sem ami az orra előtt integet neki.
A Windows 10-ben lévő viszont csak a nevében azonos: teljesen más súlycsoport mert az teljes körű védelmet ad, ráadásul az egyik legjobb a
találatait tekintve. Az mellé valóban nem kell más, de a Win 7 Defender-ét jobb elfelejteni (illetve az oprendszert is) és mást használni helyette.
Kösz szépen mindenkinek a válaszokat, akkor kihagyom a vírus irtót. A Defenderről még csak nem is hallottam:-( Öreg gép, az biztos, de most úgy kipofozták, hogy ilyen gyorsan még sose ment.
Bekapcsoláskor a régi 4-5 perc helyett másodpercek alatt használható.
Sziasztok ! 70+ nyugger vagyok, de a számítógéphez nem sokat értek, bár 24 éve van gépem.
A napokban baj volt a gépemmel, elvittem egy szervizbe, ahol rendbe is tették, de levették az ingyenes Avast vírusölőmet, mondván hogy az lassítja és még sok minden mást is mondtak.Régi W7-es van a gépen, szerintük abban van beépített vírusölő rendszer, azt használjam, az elég.Csak arra már vagy 10 éve nincs frissítés, úgy tudom.
Na ez ügyben kérem a véleményeteket. Kell, vagy nem kell vírusölő. És ha kell, melyik a jelenleg legjobb és persze ingyenes.