Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Kedves Guruk, az a dilemmám, hogy az egyébként tökéletesen működő laptopom nem alkalmas a Win11 telepítésére, de nem tudom, hogy érdemes-e azért lecserélnem, hogy majd októbertől ne tegyem ki a frissítések elmaradása miatt veszélynek. Ti hogy látjátok, érdemes beruházni egy alkalmas darabra, vagy várhatok még nyugodtan?
Eddig a laptopomon telepítettem, most az asztali gépemen. Az persze érthető, hogy ennél a programnál a bővítmények közé nem kerül át automatikusan (ellentétben az egyéb bővítményekkel), hanem a letöltött fájlokat előbb át kell másolni a végleges helyükre, majd feltenni a bővítmények közé, de aztán működik.
Az meg jó, hogy nem ugrik fel a figyelmeztetés, hogy kapcsoljam ki a fejlesztői módot. Meg az a bizonyos "hiba", amit jelzett a bővítmény, az sem okoz egylőre gondot.
Ez tetszik. Kipróbáltam Chrome alatt. Kikapcsoltam az uBlock-ot, és telepítettem az AdNauseam-ot. Úgy tűnik, hogy egyelőre nincsenek reklámok, de nem jelentkezik az ígért kellemetlenség:
* Note that each time you restart Chrome you may be prompted to Disable Developer Mode Extensions. Hit Cancel and continue.
Ugyanakkor jelez a bővítménykezelő egy hibát, amivel nem tudok mit kezdeni:
Majd ha a "hibák" gombra kattintok, akkor ez jelenik meg, mely szerint a 2-es verzió lejárt, és a támogatása 2024-ben megszűnik:
Ezzel nem tudok mit kezdeni. Szerintem a legfrissebb verziót választottam ki: adnauseam-3.24.4.chromium.crx
van egy AdNauseam nevű reklámszűrő plugin, ami valójában uBlock origin fork, tehát ugyanazon az elven működik. ez annyival tud többet, hogy míg feléd szűri a reklámokat, a hirdető felé kattintásokat szimulál, tehát a hirdető továbbra is fizethet az oldal tulajdonosának.
pár éve raktam föl, azóta gond nélkül működik, foglalkozni se kellett vele. Firefoxra, Edge-re és Chrome-ra létezik, a kisebb browsereket nem nagyon próbálgatom.
Hogyne. A Chrome-nak pedig egyetlen alternatívája van: valami más brózer, pl. Vivaldi, Brave, Opera, Safari, Firefox, IceCat, Otter, w3c, links, lynx, stb, stb... ;)
"Nem próbáltam ilyeneket feltenni már hosszabb ideje, mióta egyes oldalak kipofáztak, hogy "hé, te ilyet használsz, ez nekünk nem jó."Feltétlenül kell ilyen?"
Hát nem árt.
Ha meg valami siko'gat miatta, kikapcsolod a jávaszkriptet (2 katt), oszt' elcsitul. (Persze van olyan is, hogy kell a js., de min. 95% megúszható.)
A guglinál azt írják, hogy az uBlock Origin már nem sokáig lesz támogatva, mert nem felel meg a gugli működési szabályainak, vagy ilyesmi... és ennek a Lite verzióját ajánlgatja lentebb...
Azért én feltettem kipróbálásra az uBlock Origin-t, hátha nem harap. :)
Mondjuk az Operában alapból van, és default be is van kapcsolva... Akkor jöttem rá, amikor az egyik oldal kifogásolta nemrég. De a Chrome-ra rátenni nem is jutott eszembe... Ott főleg a youtube ment.
A hé Te ilyet használsz másra is jó, meg aztán mi van ha kipofázza van egy verziód és kész? Annyival rosszabb lesz az élet? Vagy legalább tudja az oldal mivel áll szembe és konkrétabb lehet ha valami nem műxik vagy nem támogatja, ahogy írod.
"Feltétlenül kell ilyen?" Nem. Ha elviseled az állandóan előugró reklámokat, akkor nem.
"Nem próbáltam ilyeneket feltenni már hosszabb ideje, mióta egyes oldalak kipofáztak, hogy "hé, te ilyet használsz, ez nekünk nem jó." Vannak oldalak, amelyek az ingyenességért cserébe azt kérik, hogy az ő esetükben engedélyezd a reklámblokkolót. Amikor ilyenre szökségem van, akkor ennél engedélyezem.