Most éppen ennyien. Ha sokkal drágább lenne a benzin, akkor még többen. Tehát most is tudnának járni tömegközlekedéssel, de mivel számukra jelenleg nem drága a benzin, ezért nem azzal járnak.
Nincs ékezet és pont. Persze ha telefonról írok, akkor van, mert ez még azt is kijavitja, amit nem kell :) Ha nap közben van dolgom, én is puslogok, hogy ezek nem dolgoznak? A 20 forintról meg annyit, hogy 120 kellene
Ezt éppen 2 éve írtam, de mennyire igaz mostanra is hiszen mindenki autóval jár dolgozni (is):
"kiköltöztem" néhány évtizede a városból, azóta nap, mint nap 3 buszmegálló mellett megyek el, annak idején a műszakos buszra várók száma megállónként ca. 30-40 ember ( tömeg volt csuklós buszra várók, már régóta nem jár csuklós busz minek, kevés az utas ) volt, mostanában jó ha 2-5 embert tudok megszámolni."
Manapság könnyen adódhat olyan helyzet, hogy hipp-hopp ezer. Persze az állam megpróbálna beavatkozni, de az csak rövid távú megoldás.
Most is vannak jópáran, akiket "rákényszerítenek" (jelentsen ez bármit), hogy eljussanak a munkahelyükre, mert nincs pénzük autóval bejárni/nem akarnak a dugóban állni stb.
De mivel minden munkanap dugó van reggel és délután, és az 500-as benzin óta nem lett kisebb, ez azt jelenti, hogy tömegek számára nem drága.
Ha ezer lenne, kevesebb autó lenne az utakon, de azok az emberek nem elpárolognának, hanem megoldanák máshogy. Valamelyik hülye ötletemmel. Amit most is meg tudnának oldani, ergo tömegek számára nem elég drága a benzin.
Megismétlem: rákényszerítik az embereket, hogy eljussanak például a munkahelyükre. Ha nincs pénzük üzemanyagra, akkor marad a tömegközlekedés, ami azért nem olyan komfortos...
Már megint megy a vita arról, hogy nem elég drága a benzin és a sok kretén aki kényszerből autózik az inkább egy másféle kényszerből tömegközlekedjen. Azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy ilyet csak annak van joga állítani aki BIZONYÍTOTTAN mindig tömegközlekedést használ és nem azért mert nincs autója hanem van.