Páran szovegertelmezesi problémákkal küzdötök ez már tuti, olvasd már el amit írtam, ezt írtam hogy súlyos sérülés okozasa esetén kurva mindegy hogy szabályos volt-e a becsuszas, mivel sérülés lett a vége piros. Ne haragudj hogy nem fejtettem ki ilyen pontosan mint te, abban a hitben voltam, hogy érthető enélkül is, viszont szerintem mindketten tudjuk, hogy a te hozzaszolasod egyetlen miértje az első mondatod volt, hogy ideszurhass. Nem volt rossz, de tudtok ti jobbat is.
Újpesten érthető okokból nem követik a nemzetközi futballban zajló változásokat, már 1995 óta le van írva a szabálykönyvben, hogy tilos a túlzott erőbevetés, a büntetése pedig kiállítás, függetlenül attól, hogy az ellenfelet és a labdát milyen sorrendben találja el a játékos. Amióta van VAR azóta gyakorlatilag mindig nélkül kiállítják az ilyen szabálytalanságok elkövetőit (kivéve a spanyoloknál, de az ottani bírók külön kasztba tartoznak).
Nem vagyok Grzelak híve, de azért tegnap a kiállításig látszott valami újítás. A kétcsatáros rendszer sokkal jobban ízlik Brodicnak, Karamokonak és Horváthnak is több területe lett így, hogy van egy erőcsatár fent. Lacoux talán most játszott a legjobban. Az viszont vicc, hogy egy szélsőhátvédet se igazoltak. Gergényi gyenge, Tamás idén már nem játszhat elvileg, mi volt az elgondolás? Másik oldalon Bese hónapok óta hiányzik, Nunes megoldja nagyjából, de támadásban ő is gyenge.
Kacvinszkinek sajnálatos, hogy így sikerült a debütálása, sokan dicsérték az edzőmeccseken. A szerelése borzasztó szerencsétlen mozdulat volt. Hány ennél keményebb belépő van egy meccsen következmény nélkül..
Utolsó mondatodra reflektálva most akkor szabálytalan becsúszás volt vagy nem? Mert előtte meg azt írod, hogy nem azért állították ki mert szabálytalan volt. Amúgy meg jó nagy baromság ez a szabály. Szatmárinak jobbulást!
Micsoda drámát írt az nso a meccsről. Tényleg senkit se érdekelt a meccs a 60. perc után, csakis kizárólag Szatmáriért aggódott mindenki? Jobbulást neki.
Igen. Ez is agyfasz kategória, hogy állandóan rottyon van valamelyik. Egyesek HÓNAPOKRA eltűnnek. Talán volna már valahol egy épkézláb csapatunk, de valójában sosincs és megint úgy megy le a szezon nagyja, hogy sosem tud a legerősebb kezdő pályára lépni.
Hiszen az ő dolga azt figyelni hogy mit ér el előbb a becsuszo játékos, a labdát vagy az ellenfelet, nem pedig a tamaszkodo lábát meg a becsuszo játékos behajtott lábát. Szatmárin kívül senki nem gondolta szabalytalannak a becsuszast, nem is azért állították ki mert szabálytalan volt hanem mert ez a szabály hogy ha súlyos a sérülés akkor piros, segg mindegy, hogy szabálytalan volt vagy sem, de ezt kifejtettek a stúdióban is a meccs után. Ja és mind tudjuk hogy var nélkül ez egy sima bedobas, a sérülés pedig el lett volna könyvelve egy szerencsétlen esetnek.
Szerintem sem a támadó szekcióban van a gond. Egyszerűen nincs támadásfelépítésünk, vagy nagyon kevés. Millió sérültünk van, én ezt nem is értem... Ljujic-csal mi van?
A kb. két méterre álló vakegér határbíró elsőre szemrebbenés nélkül beintette a bedobást. Majd két-három másodpercssel később kezdett el kézzel integetni, hogy valami baj van.
Szerintem inkább neveljünk ki fiatal játékosokat. Igaz végig megfizetjük a tanulópénzt, de idővel kikupálódnak és jó játékosok lesznek. Akkor jó pénzért elmennek a Fradiba úgyis kevés ott a magyar. Szerintem ez egy szép jövőkép hogy a Fradi fiókcsapata legyünk.
Páros lábbal csúszott oda, az más kérdés, hogy ha behajtja a jobb lábát ugyan ez a vége. Térd felett volt a kontakt. Viszont akkor teljesen szabályos szerelés. Sajnálom mind a két srácot, szerencsétlen eset volt.
Az az igazság, hogy ez bárkivel előfordulhatott volna. Nem játszott rosszul Kaczvinszky, bátor volt, szimpatikusan próbált előre is játszani, 1-2 belépője viszont sárga közeli volt. Az első félidő elején a hátsó lánc passzolgatott, 2x adott olyan oldalpasszt, amit épphogy megúsztunk, kb kapuig vihették volna ha a többiek nincsenek észnél.
Ha eredményorientáltak vagyunk akkor Kouburi, ha nevelni akarunk akkor Kaczvinszky. Nem zár ki semmi semmit, a grúz is hibázhat, de ha eredményt akarunk, hosszútávon a tapasztalt játékosok kellenek. Menjenek a srácok kölcsönbe Nyíregyre, Barcikára, BVSC-be, és tapasztalják meg a felnőtt focit. Ne a felnőtt csapatban tapasztaljuk meg a buktatókat, hanem monitorozzuk hogyan fejlődik máshol. Ettől függetlenül többet kaptam tőle mint amit vártam, de nyugodtabb lennék ha a tapasztaltabb játékosaink kezdenének.
Amúgy Grzelak felrakta az összes támadóját a pályára, de ugyanaz a meddő foci volt a gól, és a Brodic lövés ellenére. A középpálya viszont összeszedettebb volt, Lacoux több teret nyert, hogy Rasak révén valaki végre stabilizálta a középpályát.
Tud valaki ebben a csapatban 20 méterről kapura lőni? Szabad is neki? 8-9 védőt nem lehet állandóan megbontani...
Felkészülés végén hozni 1 szál támadót, úgy hogy csapatszinten nem tudunk támadni, az szakmailag gáz. Ezt pofáztam múltkor, hogy nem azzal van a baj, hogy nem lőjjük be a helyzeteinket, hanem hogy nincsen helyzetünk. Az új szlovén srác kb 3x ért labdába, mert nem tudtuk mozgatni, teljesen idegenen mozgott még. Kellett volna neki 2-3 felkészülési meccs.
Egyre jobban begyűrűzni látszik, hogy nem Grzelak a hosszútávú megoldás, illetve az, hogy a fékeket kell először kivenni a csapatból. A labda viszont többet van nálunk ami tetszik.
De ugye a szándékosságot sem bizonyítja ez a kép, mivel a labda már messze szállt. Ha simán átugorja akkor semmi gond, Szatmári bele ment számára sajnálatosan. De egyértelműen a labdát rúgta el először az Újpest játékos. Egy pillanatig sem éreztem súlyos szabálytalanságnak csak mikor mutatták a földön fekvő játékost és láttam, hogy csere lesz akkor vált világossá.
Kurvára véleményes volt a kiállítás, ha nem törik el az eséstől a lába akkor még sárgát sem kapott volna, tisztán látszik hogy a labdát rúgta el először. Szatmárinak persze mielőbbi felépülést, gondolom a Dió tábor most elgondolkozik mennyire volt jó poén a Szia Gyuri van még egy lábad poén.
Az megvan, hogy már nincs ilyen szabály? Gondolod úgy megy, hogy elrúgom a labdát a másikkal meg eltöröm a bokát? Ráadásul páros lábbal csúszott be a srác. Szatmárinak legalább 1 év, a hülye gyereknek meg 2 hónap pihenő.
Nagyon sajnálom mindkét játékost, a fiatal játékosunknak pedig micsoda teher lesz ez... Első NB1-es mérkőzésén 18 évesen egy ilyen sérülést okoz.Mielőbbi felépülést mindkettő játékosnak, testileg, lelkileg!