Az UTE-ban eredetileg nem volt foci, Újpesten a foci az UFC-ben jelent meg először.
Itt egy 1900-s hír ezen csapat első meccséről:
Aztán ez a club 1901-ben egyesült az UTE-val, innentől van foci az UTE-n belül, illetve ekkor alakul ki a klasszikus lila-fehér szín összetétel is. (Ekkor olvad be az UTE-ba egyébként az Ujpesti Athletikai Club (UAC) is.)
Amúgy az UTE bár 1885-ben alakult és az egyesület technikailag/jogilag nem szűnt meg, de az 1890-s évek második felére tetszhalott állapotba került, szüneteltette a működését. A másik két klub beolvadása adott életet az egyesületnek.
Folyamatosan tele a "D", idegenben a vendég, szerintem jól szólnak (amúgy, mivel mi is szurkolók vagyunk lehet a "D"-t támogatni hanggal, zsetonnal, jó ötlettel, szerintem ez többet segít, mint a fikázás)
6.Mit vársz a tèlen,s a tavaszi folytatásban
Erősítést. Álmaimban a támadójáték javulását és több gólt.
7.Stadion kérdés
Szerintem legyen 20.000-es (de nekem az se tragédia ha 25).
Kb. 2 km-en belül, két kb. 15.000-es stadionnak semmi értelme.
Átlagos meccsen már most vagyunk 9.000-en, egy erősebb hovatovább aranyért esélyes Újpesttel a 20.000-es stadionban szerintem meglenne a fél ház. Stadiont (és remélhetőleg Újpestet) Európa Liga meccsekre, derbikre és BL meccsekre is építünk. Az egy faszság, hogy akkor majd megyünk a Puskásba, attól az még nem lesz a megszokott, hazai pálya. Másrészt egy csapat megítélése komplex, a jelenétől a múltjáig, stadionjáig stb. Nekem pl. nagyon nem tetszene, ha a kondának nagyobb otthona lenne mint nekünk. Nekem jobban tetszene, ha jobb csapattal jobb marketinggel 2-3.000 fővel többen lennénk, azaz pár éven belül egy 20.000-es stadionban minden meccsünkön meglenne (reális cél lehetne) a 10-12.000 néző, a nagyobb meccseinken pedig a telt ház.
/Még valami, 10 év gyötrődés után a belgát tényleg hagyjuk már, szerintem az lenne a legjobb ha mihamarabb elfelejtenénk. /
Hát aki L-es cuccokat hord mint én az beszopta. Régóta szeretnék venni idei hazai mezt, de nincs. 47-50-es zokni? Attól a yetitől se kérnék picsánrúgást.
1899. május 3-án megalakult a Ferencvárosi Torna Club (FTC) labdarúgó-szakosztálya. Követte a példát az UTE (Újpesti Torna Egylet) és az MTK (Magyar Testgyakorlók Köre) is. (Ezek az egyesületek már régebben is működtek – 1885 illetve 1886 óta – labdarúgással azonban csak a századforduló idején kezdtek foglalkozni.)
ez a hivatalos shop egyre gázabb, a belga sem volt egy nagy kalmár, de h a mol-nak aki ugye egy halom kiskereskedelmi egységet visz, plusz ha jól emléxem Ratatics pont a kiskereskedelmi részt igazgatta. értem én h sokadik a sorban ennek a rendbe tétele, de nem hiszem h cég csoporton belül nincs senki aki erre képes lenne.
már a karácsony előtti nyitva tartási idők és választék hiánya sem volt gyenge. de most is a szezon kezdetekor ugyan az, se méretek a mezekből, a melegítőkből sem, pár béna póló meg bézból sapka. mondom ha már bementünk akkor veszek még pár zoknit. nincs csak 47-50es de az dögivel.
minden kérdésre a válasz h szerintem a jövő 7en érkezik vagy elfogyott és soha többet nem lesz.
a legnagyobb jóindulattal max annyit tudok róla gondolni, hogy amikor azt látta, hogy mindenhová beszáll a NER, amivel ő nem fog tudni versenyezni, akkor onnantól már csak a kármentéssel foglalkozott
végülis, igaza is lett, hiszen a NER csapatokat egész sokszor meg tudta hackelni
csak nem esett ki, NER csapat viszont minden évben kettő is :D meg dobogó is volt, meg kupa stb...
időnként jól keresett néhány játékoseladáson is
és a végén a pénzét is (valószínűleg) megkapta
ha igaz a 7MD, basszus, hol ér ez a halom szar 7MD forintot? (ez amúgy picit magyarázza is, hogy most még óvatosan költ a tulaj, elképesztő pénzt adott ki a MOL és ráadásul millió helyre kell most még költeni, hiszen minden le van gatyásodva (mondom én, hogy nem ért ez 7MD-ot!!!)
Akik a MOL-t mint tulajdonost fikázzák és nosztalgiáznak a belga kitűnő kukázós csomagban veszek 5 négert egy majd csak bejön igazolási taktikáján azok nézzék már egy kicsit távolabbról a klub helyzetét.
A belga idején pangott a stadion, idegenbe is kevesen jártunk, sőt volt egy igen hosszú idő amíg a szervezett szurkolói csoportok bojkottálták a szurkolást. Kommunikáció egyáltalán nem volt, a nevetséges facebook oldalról is kitiltott boldog boldogtalant az a hülye picsa aki kezelte. Általában így bajnokság felénél azon tünődtünk, hogy kell várni az utolsó meccsig vagy már a vége előtt kettővel eldől, hogy idén is bentmaradtunk.
Majd ha 3. leszünk a bajnokság végén akkor elmondhatjuk hogy a MOL utolérte a belgát. Most még mögötte van. Nem a propagandát kell hallgatni, hanem a tényeket nézni.
A jó mellé persze mindig jött 10 szar is egy átigazolási szezonban csak, hogy pontosak legyünk, mert már kezdünk oda kilyukadni, hogy a buzi belga a valaha volt legjobb tulajdonos és csak csupa jó dolgot csinált nekünk.
Rodi amíg komolyan vette az Újpestet, addig voltak jó igazolásaink. Onnantól kezdve, amikor rájött, hogy széllel szemben nem lehet pisilni, már csak "kármentés" és veszteség minimalizálás volt és próbálta eladni a csapatot.
Szerintem a top ligák top klubjaihoz való hasonlítgatás teljesen értelmetlen.
Azt kellene megnézni, hogy mondjuk a cseh klubok miként csinálják ezt.
Illetve, aki most a megfigyelő hálózatot viszi, annak ezen a téren milyen szakmai tapasztalatai vannak, mit ért el ezen a téren? Kinevezhetnek 30 scoutot, meg 50 videóelemzőt, ha nem jó a szakmájában.
Ha valódi klubépítést akartok, akkor első körben lehet hasznosabb lenne elhozni mondjuk a Plzen/MladaBoleslav/Slavia/Sparta vonalról szakembereket. Van régiós ismeretük, a cseh klubok eredményei mutatják, hogy szakmai tudás is van. Persze ezek az emberek nem azonnali eredményeket tudnának hozni, nyilván kell néhány átigazolási ablak, amíg normálisan összeállna a történet.
Ez valamivel értelmesebb útnak tűnik, mint az, hogy most kinevezünk valakiket haveri alapon hangzatos pozícióba aztán nyomd élőben a manageres játékot, egyszer csak belejössz. Persze a Fradi példája mutatja, hogy folyamatos és egyre növekvő állami támogatással a hátad mögött, kb. egy évtized alatt ez is tud sikeres lenni. Csak szerintem Nálatok nincs ennyi pénz. És idő sem, ehhez már túl türelmetlen mindenki.
de az ígéretük a 2-6 hely volt. a lassú építkezés pedig a nem locsolják ész nélkül a lóvét szana szétre volt.
egy hiba látszik az eddigiekben (fél szezon) ez a Magyarok és a fiatalok aránya a keretben.
erre jó példa a Krisztofer. van benne potenciál -ami vagy kijön vagy nem- de építeni rá a stabilitást ill az eredményességet nagy rizikó. és a többi még neccesebb.