Ennek utána kellett néznem, mi tartozik ide ..... de hősiesen bavallom, utána sem lettem okosabb :))) .... a felsorolt együttesekről még csak nem is hallottam, vagy nagyon ritkán .... olyat már láttam, hogy néhány rockbanda, akiket kedvelek, összeállnak szimfonikus zenekarokkal /pl. kedvencem a Styx/, de direkt ilyen metálzenekarok, hát itt az idő felfejleszteni a műveltségemet, ha még nem késő .... olyan is volt, hogy Freddy összeállt énekelni Montserrat Caballé operaénekessel, nem pite számot előadva, de nem sűrűn futottam bele az ilyen előadásokba :)))
Fővárosi Önkormányzat egyik cégének elővásárlási joga van a területre, amivel élni kívánnak.
"Visszavesszük a kormánytól Budapest pénzét és a Rákosrendezőt is" - kezdte bejegyzését Karácsony Gergely.
2023: Elmondása szerint ebben segít a visszajáró 28,3 milliárd, amely a Fővárosi Törvényszék mai jogerős döntése alapján jár a fővárosnak. A főpolgármester kiemelte, hogy a kormány jogellenesen inkasszált pénzt Budapest számlájáról, a bírósági döntés szerint visszajár a városnak 28,3 milliárd forint és annak a kamatai.
2024: hasonló per van folyamatban a 2024-es évre, aminek már 40 milliárd forint a tétje.
Az a Futni mentem is érdekes jelenség, még nem sikerült megnéznem, de meg fogom, mert tudni szeretném, hogy mi a változás az előzményfilmhez képest... De majd csak akkor, amikor ingyen lehet.
Nekem meg a szimfonikus metál az, amit csak nagyon-nagyon jó társaságban hallgatnék meg. :D Minden más esetben menekülőre fognám. :)
Igen. Ha semmi sem történik, minden pont úgy zötyög tovább, mint eddig - Ukrajna vereséget fog szenvedni. A ruszkik lassan-lassan, de haladnak előre, és az ukránok minden téren fogynak és fogynak. Anyag, ember, minden. A ruszkik is, de nekik több van, és úgy tűnik, az utánpótlásuk is jobb-több.
Majd meglátjuk, Trump tud-e valami nagyot villantani. Nem lehetetlen, neki a blöffölés is bejöhet, mert róla - sajnos - adott esetben még nagyon vad beszólásokra is hihető, hogy tényleg meg is csinálja... Bidenről tudni lehetett, hogy nyuszi.
Tőlem bárki rappelhet, nekem attól savas gyomorbántalmaim vannak, nekem a szimfonikus metál a zene. :))) De ha már, akkor még egy ABBA is százszor inkább, mint bármi rap...
Ezt a Majka-klipet sem volt ingerenciám végignézni, de azért belenéztem (én is növeltem a nézettséget). Egyébként nem tudom, hogy a mutatók pontosan hogy állnak össze - hiszen sokan nyilván többször is megnézték, és nem tudom, hogy ez mind egy-egy plusznak számít-e, vagy legalábbis más IP-ről/eszközről kell megnézni (bár nyilván így is van többszörözés).
Én nem látnék bele semmi "nagyon fontosat" a népszerűségébe, de ugyanakkor nyilván mégis jelez valamit. Pont úgy, ahogy a támogatások nélkül készült Hernádi-film (a Futni mentem) nézettsége is már az első hetekben ronggyá verte véglegesen a sokmilliárdos közpénzekből tolt szar kurzusfilmekét.
A kormányzatnak még mindig lelkes és zajos - de nagyon látványosan fogyó támogató bázisa van, az elégedetlenség meg kezd már összeállni, "csomósodni", de annyira, hogy meglehet, eljutunk végre odáig, hogy a "centrális erőtérnek" nem sikerül a nem rájuk szavazókat annyira megosztania többé, hogy ne álljon össze abból egy akkora egyfelé szavazó blokk, ami végre leveri őket... És lehet ennek is egy tünete, hogy az ilyen kritikus zeneszámokra ennyire harap a közönség annak ellenére, hogy a stílus/műfaj, mondjuk úgy, megosztó.
Nem is a zenei világom, ahogy már írtam, ki lehetne vele zavarni a világból, akárcsak a reggae, vagy a soul műfajokkal .... a mi korosztályunk a Beatles és Sweet zenéiken nőtt fel, közben egy kis Queen és Nazareth, Thin lizzy, ilyesmik .... most meg már mindenféle rock, ami a csövön kifér, igazából mindenevő vagyok, csak e fent említett műfajoktól ver ki a víz :)))
Hülyékből, akik meghalni készek Putlerért még mindig bőséges a kínálat.
Míg ukrán oldalon kényszer (azaz) sorozott emberek tömegesen dezertálnak - nem is a frontról, hanem egy puskalövés nélkül, a nehézségek nélkül már kiképzés közben, addig Putler még mindig önkénteseket küld a darálóba...
Szerintem ez kicsit messzebbre mutat mint pár indián füstölgése.
Gyakorlatilag az történik az egész területtel, hogy a helyi építési szabályoknak nem megfelelő épületeket húznak fel. A polgármester tűzzel vassal írtja az ilyen elképzeléseket mert újra leírom a lényeget: nincs meg hozzá a kellő infrastruktúra. Ilyenkor a befektetők elmennek az "államhoz" aki hogy hogynem nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősíti át a terveket és onnatól kezdve zöld utat kap minden a helyi szerveknek kb. 0 beleszólása lesz a dologba. kb azt építenek amit akarnak. Ez azért elég nagy probléma...
Orbán alapvetően valahol skizofrén. Tehát a saját világában él és a valóságot igazítja hozzá. Amióta az eszét tudja. És elég jól működött ez idáig. Csak most már nem tudja ferdíteni a valóságot eléggé, viszont nem tudja elengedni a saját világát. Így egyre nagyobb fesz van a fejében. Ezért is mond egyre nagyobb őrültségeket. Putlernál viszont valóban az lehet amit írsz. Ő saját hatalmi helyzetének csapdájába került.
Azt meg én nem ismerem .... passz .... nem jön be nekem ez a reppelés, nem tudnak énekelni, s a monotom kántálás is idegesít ... ezt a mostani számot is csak azért néztem meg, mert kíváncsi voltam, mi ez a felhajtás ... de nekem újat nem mondott, minden állítását ismerjük, tapasztaltuk .... a zsákfalukban kellene ezt előadni nagy megafonokon :)))
Gondolom, első körben a Majka-rajongók körében népszerű ez a szám, Majka sokkal jobb klipben, mint zenében, csak jellemzően tehetséges emberekkel veszi magát körül, most azért nem annyira jött ez össze, de nem is kell, viszi a számot a politikai hangulat.
Valószínűnek tartom, hogy Majka a fideszes rajongói miatt nyilatkozta le a teljes politikai elit blablát, mert már a második sorban a "ruszkik, haza" egyértelműsít mindent. A nyolc év helyett mondhatott volna harminc évet is. :))) - Meg mondjuk az a szemkilövés is eléggé térbe rakja ezt a közéleti éneket, lehet itt ködösíteni, de minek (mármint értem, hogy pénzért, de ha már megírta ezeket, ne gondolja, hogy mindenki hülye).
Amúgy Majkát bírom, szimpi, hogy különösebb látható botrányok nélkül vannak együtt a gyerekei anyjával már ezer éve, és nevelik a gyerekeiket, szimpi volt, ahogy a Curtis botránynál nyilvánult meg, de azért az is igaz, hogy érzeteim szerint eléggé fideszpárti hangulatot árasztott magából legalább a közelmúltig.
Szerintem meg te tévedsz. Ellentétben a sokszor kifejezetten kőbunkó módon viselkedő - és katasztrofális eredményeket produkáló - magyar diplomáciával a basinak egy nemzetközi találkozón sosem fogják a képébe vágni, hogy ténylegesen mit gondolnak róla. Udvariaskodás és mellébeszélés van, a diplomáciában kényszeredett mosollyal rázzák egymás kezét a másik azonnali kínhalálát kívánó ellenségek is...
Amúgy meg a basi tényleg nem netezik, nem okostelózik, nem olvas kizárólag olyan sajtószemléket-hírkivonatokat, amelyeket az amúgy évente több milliárdból fenntartott külön sajtóosztálya tesz elé. Ha van is valami híre arról, hogy "vannak ellenvélemények" - ezek nem fajsúlyosak, és úgy "mellékesen" jelennek meg. Nagyon komolyan gyanítom, hogy valójában már az elé kerülő gazdasági adatok sem teljesek - szerintem makkmarci meg a többi hülye nem hazudik ugyan neki, de a kínos-problémás dolgok egy részéről egyszerűen nem tájékoztatják, a pozitív híreket meg jelentősen túldimenzionálják.
Minden párosul egy eleve mentálisan nem teljesen stabil helyzettel, egy nagyon erős küldetéstudatos és irracionális hitekre építő attitűddel - nagyon hamar lesz ebből egy amúgy normál hétköznapi közegben még teljesen normálisnak megmaradni tudó emberből kóros személyiség-torzulásos...
A vége ugyanaz, ami már a te gondolkodásodon is ordítóan látszik: bármi jó történik, az a basi műve, bármi elqrás van, ahhoz neki semmi köze, meglehetottsemvótt...
szerintem tevedsz. hogy tudna a basi a mai vilagban buborekba zarni magat?! millioszor targyalt az eu es mas orszagok vezetoivel, lathatoan kepben van a vilag es a hazai tortenesekkel. szerintem olvassa a 444-et, telexet is es rohog rajtuk.
Persze. Egyébként iskolapélda Rákosi pajtás, aki még a SZU-ba száműzetése idején is folyamatosan írogatta Hruscsovnak-Brezsnyevnek, hogy engedjék már őt haza, a nép tűkön ülve várja, zászlócskákat lengetve fogadnák őt, mint megváltót...
És ezt komolyan hitte. Az is egy szar pszichopata baromállat volt, csinált magának egy kőkemény személyi kultuszt, és mivel eleve erre vágyott, hát simán el is hitte, hogy őt rajongva imádják és istent látnak benne...
Valójában még Majka is meglepődött a sikeren ... én nem mennék bele az általad javasolt műelemzésbe, mert maga a szám elég egyszerű, semmi zeneileg értékes nincs benne, az énekes is elég harmatos, itt a tartalomra izgultak jó páran /pedig ez a mondanivaló mindig is itt volt velünk, bárki olvashatta az egész médiában/ .... ez azért jó hír, mert talán ébredezik az apátiából a társadalom, s nekünk valójában tökmindegy, hogy egy Hadházy, vagy egy reppeét dal, vagy Kelly Brook rázza fel Magyarországot, csak csináljon már valaki valamit, ahogy annak idején is itt, ebben a fórumban átkozódtunk a langymeleg gyurcsányista kormányzás miatt, a sehova sem fejlődés ködében .... ha még lesz egy pár ilyen + néhány kitiltás még /bár bepikkelyezték ezt az eszementet az usákoknál, nagyon nem jó/ + egy lepusztult gazdaság, amit már a boomerek és a kétfogúak is le tudnak csekkolni, akkor mehet a francba a ner az országból ....
Ad2: egyszerű hétköznapi emberként valójában még ha akarjuk, akkor sem tudjuk magunka teljesen véleménybuborékba zárni
Mindenképpen találkozunk nekünk nem tetsző véleményekkel, nem tudunk "elugrani" előlük, téged is hiába raklak x alá, ahányszor rám írsz, felfedi a fórummotor. A valóságban akkor is tisztában vagyunk azzal, hogy milyen és mennyi ellenvélemény van, ha nem is vagyunk rá kíváncsiak. Nem kell, hogy keressem a különvéleményeket, nem kell, hogy figyeljek rájuk - mindenképpen a képembe lesz tolva folyamatosan.
Ehhez képest a hatalom csúcsára - amúgy is általában ez zárt közösségben megmászott szamárlétrán - feljutók tényleg abba a helyzetbe tudnak kerülni, hogy de facto teljesen elszigetelik magukat a külvilágtól, a valóságtól. Ha nem tesznek tudatos lépéseket azért, hogy tájékozódjanak, nem mennek fel a netre névtelenül, stb.. - akkor egy idő után a saját környezetük teljesen átszűrt információkat fog adni számukra, végül tényleg egy párhuzamos/alternatív valóságban fognak élni, amiben valóságosnak tűnnek teljesen képtelen dolgok, fontosnak lényegtelenek és fordítva.
Ezt látjuk a basin, putleren, az összes ilyen pályát befutó - és eleve ilyen lelkialkatú emberen.
Amúgy, mivel a folyamat mindenképpen lassú és roppant időigényes - ezért is volna létfontosságú megakadályozni, hogy bárki túl sok időt töltsön magas közéleti pozíciókban. Mert már egy miniszter, sőt, egy nagyvárosi polgármester, esetenként akár egy-egy befolyásosabb képviselő is idővel ilyen helyzetbe keveredhet. Ha amúgy erre hajlamos lelkialkat, akkor pusztán a hivatalából adódóan idővel elszakad a valóságtól.
Ezt puszta önvédelemből meg kellene előznünk. A basit vagy fletót is már réges-régen, már legkésőbb a 90-es évek végén vissza kellett volna zavarni a civil szférába. Véglegesen, visszatérési lehetőség nélkül.
Amit írsz, arról mindig Ceaușescu jut eszembe, aki az utolsó napon rökönyödött meg azon, hogy miért is vádolják őt mindenféle üggyel .... a mai napig emléxem, hogy kétségbeesetten követelte a nemzeti Nagygyűlés előtti felszólalását, hiszen addig is tapsolt neki az a pár száz ember, s nem értette, hogy mi a bűne .... ahogy írtad, ez Viktorra is simán illik .... jobban járna Viktor, ha nem ilyen seggnyalókkal és bólogatójánosokkal venné magát körbe, hanem valódi szagértőkkel, akik valóban tudnának segíteni neki .... bár láthatjuk, hogy Marci is hogy elbutult ....