Köszönöm. Gondoltam már én is erre, hogy az nem árthat, azonban angol fórumokon korábban azt olvastam, hogy attól még indulnia kellene. Bár logikus lehet, mert az sbc hiányát okozhatja a kis akksi lemerülése, ami biztonsági kérdés. Igazából semmi előjele nem volt ennek a jelenségnek. Sokáig nem volt benne az akku, csak ennyi. Gondoltam már valamilyen elektronikai letiltásra vagy a kulcs jelét elvesztette a rendszer, ami persze a találgatás kategória. Mivel van másik napi járós autóm és időm sem volt, így most már az 5. éve, hogy csak áll a garázsban. De nem maradhat így örökké.
Korábban már jelentkeztem ezzel a kérdéssel, azonban nem tudtam rá megoldást találni, bár nem is intenzíven kerestem.
Az autó 2005, 220 cdi, w211, 116 ezer km. Az autót műszaki után beállítottam a garázsba, kb. másfél évig ki volt véve az akksi és utána nem indult már el. A 378884 hozzászólásban részletesen leírtam, hogy a motort forgatja,de nem indul. Megnézték azóta diagnosztikával. Hibakódot nem írt semmit. A lemerült akksit igen, de fel lett töltve. Az autó nem indul továbbra sem, bár a motort forgatja. Az órában piros akku jelzés világít. Angol fórumokon olvasva lehet ez az sbc akku is, ha gyenge vagy tönkrement. Az enyémben még eredeti.
Volt akinél a csere után beindult a motor. Volt, akinek az infrakulcs volt hibás, a motort forgatta, nem indult, a kulcs újra programozása viszont segített.
Elképzelhető, hogy akár ez a két dolog is akadályozhatja a motor beindulását? Volt valakinek már ilyen problémája?
Szinte biztos vagyok benne, hogy a probléma elektronika. Jó lenne valakit találni, aki már találkozott hasonlóval.
Akkor kerestem egy megbízható mercedes szervízt-szerelőt Pécs környékén, de senki nem tudott ilyet mondani. Ha esetleg azóta van valakinek jó tapasztalata, azt megköszönném, ha megírná.
Az autó most már kb. az 5. évét tölti a garázsban mozdulatlanul, ami nem jó, így szeretném ismét feléleszteni.
Valaki használt már ezekből az utángyártott 50-51ezer Ft-os(W212-höz kellene) légrugókból? Érdemes pénzt adni értük vagy inkább valamelyik nevesebb gyártóé, netán gyári az ajánlatos?
Nézesd át egy szakszervízzel vásárlás elött. Nagy dolog nem lehet vele. Ami meg kijöhet, az kijön más autón is. Legyen mindig 1millió ami nem fáj ha rá kell költeni.
Ha jól rémlik, az adagolón van, vidd ell adagolós szakszervízbe, azok rendbe rakják. Ne állj neki Te, mert csak rosszabb lesz! :-) Nem a világ pénze, és akkor jó lesz nagyon sokáig. ;-)
van egy 2004-es automata CLK 270 CDI-m, amit 5 éve hoztam magamnak Belgiumból.
355ezer km van benne jelenleg, eladni egyelőre nem akarom, ezért szeretném egy átfogó átvizsgálásra elvinni, hogy kiderüljön mit kellene megcsinálni rajta. A legjobb az lenne, ha diagnosztika után a szükséges javításokat el is végeznék az adott helyen. Sajna elég sok megbízhatónak tűnő merci specifikus szervizről olvasom, hogy átvernek az alkatrészcserével stb. így kicsit elkeseredtem
Leginkább injektor hibára gyanakszom, valamint a futómű is kezd lógni, stb…
Esetleg tudtok valaki olyan Mercedes szerelőt/szervizt
, aki ismertség vagy tapasztalat alapján korrekt munkát végez mondjuk nem Pappas áron, és látott már OM612 motort közelről?
Plusz igy 2024/25ben bármilyen normális számlaképes komoly háttérrel biró (márkaspecifikus softwerek, szerszámok) szakszerviz nagyon durván drága, sajnos meg kell szokni.
Köszi. Általában nehezen indul hidegen, bedobja az izzítás lámpát. Ráadásul a star kommunikációs hibát olvas az izzítás és az ecu között. Aztán van, hogy elsőre, ködösítés és hiba nélkül indul...
Bocsi, hogy fárasztottalak, de mint mondtam, nem értek az autókhoz, így azt sem tudom mi a PCV és hol van. Egyébként tegnap orvosolták a problémát a szervizben, egy tűzkarikát, egy rögzítőcsavart és egy tömítést kellett cserélni. 30.000-be fájt és még örülök is, hogy nem valami nagyobb, összetetteb hiba volt.