Ma a világon mind politikai, mind gazdasági, mind katonai téren tényező: Kína.
Magyarország is érintett: ingatlanpiacon a kínai vásárlók ( még ha most szünet is van e téren ), Belgrád -Bp vasútvonal, Fundan....úgy tűnik,. az USA is kénytelen átengedni a világ vezető hatalmának szerepét Kínának.
Vajon lesz háború emiatt? Hogyan érint ez minket itt Európában és Mo -on?
Lenne erre egy egyszerű módszer. Indítsanak Deepseek klónokat USA és EU szervereken. A kínai változat túlterhelt, alig lehet használni. A felhasználókat piszkosul nem érdekli, hol fut, csak legyen ugyanolyan jó és mindig elérhető. Embedded programozás támogatásban jobb tapasztalatom van a Deepseek-kel, mint a ChatGPT-vel vagy a Github Copilottal.
Megszerezte a hatósági engedélyeket a Hungary Airlines – írja az AirPortal. Mint írták, a légitársaság először december 23-án tartott tesztrepülést az állami tulajdonú Airbus A330F áruszállítóval, majd január 4-én és 5-én több gyakorlórepülést hajtott végre Budapest és Kecskemét között, onnan pedig Sanghajba ment a gép, az AirPortal információi szerint karbantartásra.
ungériában soha nem lesznek ilyen vonatok, de minek is kicsik a távolságok
Európát viszont érdemes lenne néhány vonallal átszelni. Helyettesíthetne egy csomó repülőjáratot, olcsóbban, gyorsabban (mert nem lenne olyan hosszadalmas a becsekkolás).
A munkálatokkal hivatalosan a kínai CRIC & CCCC (China Railway International & China Communications Construction Company) konzorciumot bízták meg. A kínai munkások a belső tér rekonstrukciójával foglalkoztak, az ehhez csatlakozó, leomlott tetőszerkezetet azonban csak átfestették.
Én is életemben nem dolgoztam annyit, mint Kínában az alatt a pár hét alatt, amíg ott voltam. (eladtunk oda műszereket, használatot, karbantartást stb mutattam be) Egyszerűen az volt a szokás, nem akartam kivonni magam.