Ki kell venni a radiátorból a szűkítőt és be kell tenni a helyre egy ¾”-os Sárgaréz radiátor hollandit. A radiátor karmantyú mérete 1”-os, akkor oda még kell egy 1” – ¾” szűkítő. Nem látszik a képen, de ha a rá csatlakozó cső flexibilis, akkor csak simán a szűkítő helyére kell betekerni a ¾”-os menetet. De ha már radiátor, miért nincs rajta radiátorszelep?
Tetszetős és ígéretes is, különösen az árát is figyelembe véve. :) Én sajnos nem találkoztam vele, de még csak hasonlóval sem, ami tudta volna ezeket a mode-okat.
Ami kérdés, legalább is nekem:
1) A fali kapcsoló kontakt pontjai hozzáférhetőek a vezeték bekötéséhez (vagy a távirányító mikrokapcsolójának lábaira kell ráügyeskedni a CM907 kimenetét)?
2) A "Momentary" nevéből adódóan - ahogy írtad is - "pillanatnyi". Ez OK-e akkor is, ha a CM907 akár több percig is adja a fűtés-BE jelet? Feltételezem, hogy nem gond, mert gondolom a jelszint változása triggereli az RF jelet.
Az én szerény tapasztalatom, néhány db otthoni radiátor-szerelés után: rühellem a kúpos tömítést. :)
Biztos van vmi ráció benne (tartósabb?), és vadi új szerelvényt használva gondolom jól is működik, de egy régi rendszernél szívás, nekem mindig csöpögött összerakás után, aztán lehet szerencsétlenkedni, csiszolgatni, tisztítgatni, újra próbálgatni...
Legutóbbi szereléskor már meg sem próbáltam visszatenni, kivágtam a kukába, és betettem egy új, gumitömítéses idomot.
Ives a cafni a külső menetes toldat belső furata pedig 45 fokban saroktörött.boltban mondtak lehet nem fog tomiteni...vagy tekerjek teflontba cafnira??
Köszönöm a javaslatot, de első körben nem szertnék termosztátot cserélni. Persze, ha nem lesz más műszakilag megfelelő, és árban is jó, akkor nem marad más.
sziasztok.. azt lenne a kérdésem,hogy cafnis radiátor hollandert milyen tömitessel kössek össze flexibilis külső menetes 3/4-es csővel?? ha O gyürű,az anyaga milyen legyen klingerit vagy gumi ??? ez a lehetőség adott,választ kőszi
Sziasztok! A házunk 4 éve épült. A víz beérkező főcsapja után lett a képen látható Honeywell szűrő + nyomásszabályzó beépítve. Pár hete wc tartály töltéskor, mosó és mosogató vízvételkor elkezdett zavaró sípoló, zúgó hangot adni. A nyomás szabályzót 3 bár alá tekerve a zaj megszűnik, de úgy gyenge a nyomás, a család panaszkodik. Ha kiszerelem a zaj megszűnik, de akkor 5bar a nyomás. Mi okozhatja ezt? Mi a megoldás, csere ?
Akkor az nem olyan vészes, a kazánnál magasabban csak a törölközőszárító felső része van.
Arra jutottam megrendelem az alkatrészt, mert ha szétszedem és nem találok hozzá tömítőgyűrűt, akkor lehet hogy már ebbe a néha csöpögős állapotába sem fogom tudni visszaállítani.
Azért megnézem majd, hogy van e a gyűrűkészletemben hozzá való méret, de nem akarok úgy járni, hogy esetleg napokig nem tudunk fűteni…
Van még valami komplikáció amire számítani lehet? Beleszakadhat ez a házba vagy ilyesmi? Vagy kitekerem, betekerem és minden jó lesz? :)
Ha nincs elzáró a kazánnál, akkor valamelyik radiátornál is le lehet engedni. De nem kell az egészet leengedni, elég ha a kazánnál magasabban levő csövekből kifogy.
Meg esélyes, hogy ha kiveszed a leeresztőt, és nem tud beszívni máshol levegőt, a légköri nyomás benttartja a vizet a fűtéskörben, miután a túlnyomás elmegy belőle. Azért egy nagy vödröt készíts alá!
Bocsesz, hülyeséget írtam, a nívea nem lesz erre a célra jó, mert rászárad, és akadni fog miatta a gumi. Technikai vazelint gondoltam, de a legjobb a sima szilikon. A teflonos sem jó, mert az is megszárad idővel.