Akkor az nem olyan vészes, a kazánnál magasabban csak a törölközőszárító felső része van.
Arra jutottam megrendelem az alkatrészt, mert ha szétszedem és nem találok hozzá tömítőgyűrűt, akkor lehet hogy már ebbe a néha csöpögős állapotába sem fogom tudni visszaállítani.
Azért megnézem majd, hogy van e a gyűrűkészletemben hozzá való méret, de nem akarok úgy járni, hogy esetleg napokig nem tudunk fűteni…
Van még valami komplikáció amire számítani lehet? Beleszakadhat ez a házba vagy ilyesmi? Vagy kitekerem, betekerem és minden jó lesz? :)
Ha nincs elzáró a kazánnál, akkor valamelyik radiátornál is le lehet engedni. De nem kell az egészet leengedni, elég ha a kazánnál magasabban levő csövekből kifogy.
Meg esélyes, hogy ha kiveszed a leeresztőt, és nem tud beszívni máshol levegőt, a légköri nyomás benttartja a vizet a fűtéskörben, miután a túlnyomás elmegy belőle. Azért egy nagy vödröt készíts alá!
Bocsesz, hülyeséget írtam, a nívea nem lesz erre a célra jó, mert rászárad, és akadni fog miatta a gumi. Technikai vazelint gondoltam, de a legjobb a sima szilikon. A teflonos sem jó, mert az is megszárad idővel.
Ez egy szétfaragott, sokszor belenyúlkált rendszer. Minden el van tekergetve és jó nagy is.
Természetesen osztógyűjtős, strangszabályzókkal és strangonként több különálló körrel, szintén TA szelepekkel. Minden eltekergetve. Van ahol épphogy elégséges a tömegáram, van ahol susoga víz a radiátorban.
Plusz fancoil kör uyganígy felállva, plusz kis padló is. :)))
Mindig nem tudok foglalkozni vele.
Elképzelésem, hogy osztógyűjtő utánra állítok 0,5bart, strangokra kis fojtással 0,4-et, radiátorkörök TA-ra 0,3-at.
Osztógyűjtő fix szivattyús, itt tudom mérni a DP-t.
Radiátor kör MAGMA szivattyús ez lenne a 0,5-re belőve.
Utána strang TA-k.
Utána szinti körök TA.
Ha nem jó az elképzelésem akkor javítsatok.
TA-knál egyelőre mérni nem tudok, ezzel meg vagyok lőve, de szerzek műszert.
Beszabályozási terv sehol nincs. Valszeg építéskor megcsinálták és annyi.
Jó, nem vagyok profi, de legalább elkezdtem gondolkodni. :)
"A fűtést is válaszd le,"
Ezt nem tudom hogy lehet megcsinálni, csak a kazánba bemenő hideg víz csövén van zárható csap. Gondolom akkor ezt így cseszhetem, cserélhetem a vizet a rendszerben... ?
Azt le lehet engedni valahogy egyszerűbben, mint ezen a kis furaton keresztül?
Megnyitottam a feltöltőcsapot és észrevettem, hogy szivárog a víz. Azután elzártam, de még mindig könnyezik picit, így időnként csöppen egyet. Nem tudom mi történhetett, talán elszakadhatott az egyik tömítés?
Nem hiszem hogy ez majd elmúlik, szóval a kérdésem, hogy hogy lehet megszüntetni a problémát?
Hogy lehet ezt szétszedni? Kicsavarom amíg teljesen kijön a házból?
Ha találok kb. passzoló tömítő gyűrűket akkor elég ha azokat kicserélem? Vagy vennem kell egy új feltöltőcsapot (87074052300)?
CM 727-t használok, éppenséggel egy két év után megpukkant Computhermet váltotta. Bevált, stabil cucc, de azt már nem gyártják. Van helyette HoneywellHome T3R, ha a Computhermnél jobbat akarsz.
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi témában.
Adott egy Honeywell CM907 típusú vezetékes termosztát (SPDT relé kimenettel), ami közvetlenül egy gázkazán égőfejét kapcsolja be és ki. Ezt a termosztátot szeretném áthelyezni a lakásban, viszont az átkábelezés nem opció. Az a kérdés, hogy létezik-e értelmes áron olyan RF adó/vevő szett, aminek az adó részébe be lehetne kötni a termosztát relé kimenetét. A termosztát bekapcsolásakor az adó RF jelére a vevő a bekapcsolná a saját kimenetét (a kazánt égőfejét), mig a termosztát lekapcsolásakor, az adó újabb RF jelére pedig a vevő lekapcsolná a saját kimenetét (nyomógomb üzemmód).
Tudom a leggyorsabb megoldás pl. egy Computherm Q7-es szett -re való átállás lenne, de gondoltam, hátha van olcsóbb megoldás, ha már a szabályozó egység rendelkezésre áll, és ha a wifi-s, dobozba szerelhető kapcsolók tényleg már néhány ezer forintos áron kaphatóak.
Ha lezár a termofej akkor az a radiátor hűlni kezd a másik meg még fűt és a
benne visszamaradt hő (kazán kikapcs.) kis túllendülést okoz miközben a kazán áll a másikon a termofej meg nyit és sokkal kevesebb a visszamaradt hő benne.
Tedd át a termosztátot és a torlóval (szeleppel) próbáld beszabályozni elfogadható szintre.
(termofejnél is van lehetőség elő beállításra ,hogy ne zárjon le teljesen)
Üdv! Van egy kétszobás társasházi lakás központi fűtéssel, ahol az egyik (továbbiakban "külső") szoba rendszerint kb 1°C-kal melegebb a másiknál ("belső"), mert utóbbinak egyel több fala érintkezik a kinti hideggel (ráadásul az elég vékony). Letekertem már a radiátort a benti szobában, de egyelőre nem igazán sikerült beszabályozni, hogy egyenletes hőmérséklet legyen a lakásban. Gondolom nem is igazán lehet, mert az ideális arány változik a kinti időjárással meg a szomszédok fűtésével. Az jutott eszembe, hogy a belső szobában lévő radiátorra szerelnék egy termosztatikus szelepet, a kazánt szabályozó termosztát meg a külső szobában lenne. Így a kazán mindig bekapcsolna, amikor a kinti szoba lehűl, a benti meg ebből csak akkor látna fűtést, ha ott is hideg lett közben.
Kedves botsinkai és Kapocska! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, amelyek hatására kimozdult a vita a holtpontról. Még egyszer köszönöm az önzetlen segítőkészségeteket.
Van egy eldöntendő vitánk a szerelőnkkel (és mivel nem jutottunk dűlőre, független véleményeket szeretnék gyűjteni). Készült a mai nap egy hőcserélős fűtési rendszer egy új kombi gázkazánnal a meglévő vascsöves rendszerünkhöz . Szerintetek jó helyre lett beépítve a képen látható mágneses iszapleválasztó? Konkrétan az a kérdés, hogy melyik körbe kell beépíteni? Nagyon megköszönöm, ha valaki segítene a véleményével.