Keresés

Részletes keresés

Rob8o Creative Commons License 2024.11.20 0 0 48060

Jó estét

Szeretnék segítséget kérni,hogy mi lehet a baj.

Van egy 5 éves Baxi Prime 24-es kombi kazán,eddig semmi baja nem volt,most peddig azt írja,hogy ideiglenes lángvesztés és ezt 5x megcsinálja és kikapcsol.

Azt vettem észre,ha resetelem akkor megyen,felfűti a szobákat,megy egy fél napig és utánna mikor kapcsolna be már írja a hibát,hogy lángvesztés,és a láng bekapcsolása jelzés a kijelzőn nem jelenik meg müködés közbe.

Választ,segítséget előre köszönöm

kormos* Creative Commons License 2024.11.20 0 0 48059

Nem tudok pontos tippet adni, mert nekem Immergas van szintén modulációs termosztáttal. 

Viszont első lépésben kikapcsolnám a termosztáton a modulációt. 

Azt nem tudjuk, hogy mekkora a kazán min. teljesítménye és mekkora a ház vagy lakás alapterülete hőigénye.

Szerintem nálad olyan gond lesz, hogy túl nagy a kazán min. teljesítménye a lakás hőigényéhez képest. Valószínűleg minusz 5-10 foknál már jól működne a modulációs termosztáttal. 

Tehát kapcsold a modulációt állj át on-off termosztátra. Azt nem tudom, hogy lehet-e valami késleltetést beállítani a Te kazánodon, hogy kapcsolgasson túl gyakran.

Előzmény: NandiS40 (48057)
NandiS40 Creative Commons License 2024.11.20 0 0 48058

Ha részben el van dugulva a hőcserélő tud ilyen hangot adni.

Elvileg ennek a kazánnak a hőcserélője viszonlyag könnyen tisztítható.

Előzmény: ma_tali (48052)
NandiS40 Creative Commons License 2024.11.20 0 0 48057

Sziasztok!

Az alábbi problémám van.

Amikor a ház kellőképpen felmelegszik, akkor a kazán megáll, de a keringetés megy tovább, majd a kazán kb. 3 percenként elindul 30 mp-re aztán leáll.

Kellemes meleg van, tartja a beállított hőmérsékletet, csak gondolom az lenne a jobb, ha az előírt hőmérséklet útán mondjuk csak 20-30 percenként indulna el és menne 5 percig, mint ez az állandó kapcsolás.

Baxi kazán, írtam itt korábban volt vele problémám, de szereztem egy új hőcserélőt ki is cseréltem, azóta a kazán sokkal jobb, de ezt a hülye szokásást megtartotta.

Fűtési teljesítmény 65%-on van (bőven sok), előremenő hőmérséklet 52 fok.

Van még egy olyan pont, hogy minimális fűtési teljesítmény az 0%-on van, lehet azt is fel kellene emelnem 15%-ra.

Szóval látszólag minden jó, de az, hogy 30 fokos vízet keringet és időnként minimálisan ráfűt ez elég idegesítő, mondjuk ez lehet mindig így volt.

Miért kapcsol le rögötn ez a nyomorult? kijelzőn a vízhőmérsékelt lassan felmegy 50 fokra és akkor kapcsol, de szerintem nem kellene neki.

Éjszakára 21.5 fokot tartunk, akkor nem is szokott menni a kazán, amikor reggel felcsavarjuk 23-ra akkor tök jól működik 10 percig megy padlón, aztán még vagy két órát minimumom.

Ha a szobában, ahol a termosztát van, kicsit ablakot nyítunk, akkor persze tud egy fél órát jól működni megint, azaz minimumon megyeget.

Na a lényeg, hogyan tudnám egészségesebb működésre rávenni a kazánt, nem sok állítsi lehetőség van sajnos.

Modulációs termosztátunk van (Baxi), lehet azon is lehetne csavarni valamit.

Köszi a segítséget.

A ház hőigénye a januári hidegekben 8-9 köbméter gáz naponta, de ennél még sosem volt több. 90 Kwh/24 = 3.75 KW/h lehet a valós hőigény.  Mostanában 5-6 m3 fogyasztásunk van.

Joe_69 Creative Commons License 2024.11.20 0 0 48056

Sziasztok,

Ariston BUS RF-es vevőegység-re hány eszköz csatlakoztatható?
Jelenleg 1 külső hőmérő és 2 Cube RF van, elbír még egy Cube RF-et?

Köszi.

Keeper83 Creative Commons License 2024.11.19 0 0 48055

Ha sikerül előrelépni, akkor majd számolj be a fejleményekről! Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a probléma valós megoldása.

Előzmény: festok (48039)
karate43 Creative Commons License 2024.11.18 0 0 48054

Sziasztok! 

Ariston Genus One 24  kazánom van. Fűtés utáni utókeringetéssel kapcsolatban kérdeznék. 2.3.7 menüpont. 

Jár valami negatívummal ha a gyári 3 perces beállítást csökkentem? 

kotrós62 Creative Commons License 2024.11.17 0 0 48053

Ezt találtam:

"612 Ventilátor hiba (a sebesség magasabb vagy alacsonyabb, mint a beállított értékek)"

https://www.megatherm.hu/Shared/ProductFiles/ariston-genus-one-system-35-kondenzacio-falikazan-2p8dh.pdf

Előzmény: ma_tali (48052)
ma_tali Creative Commons License 2024.11.16 0 0 48052

Sziasztok!

Ariston Genus One 24 kazán felváltva 611 és 612-es hibakóddal megállítja a működést. Újraindítás után működik egy ideig. Van hogy csak órákig, van, hogy napokig.

A márkaszerviz szerint panlehibás és kell bele egy új. Egyébként, kicsit több, mint 5 éves.

Mit gondoltok? A hiba alapján valóban ez lehet a gond vagy a szerviz meg akar vágni? 

Köszönöm!

lapar Creative Commons License 2024.11.16 0 0 48051

Gondoltam,  más hozzáértő ad rá választ. Te természetesen a tényeknek hiszel.

Nekem így is összeáll a kép, mert ha indító a kondi, akkor előfordulhat,  hogy fordítva indul el, akkor meg kisebb a szállítási teljesítmény. (vagy nem éri ela fordulatot, de inkább az előbbire tippelnék)

Én is lelkes amatőr vagyok  😃

Előzmény: vakrepulo2 (48050)
vakrepulo2 Creative Commons License 2024.11.16 0 0 48050

Mint mondtam amator vagyok hozza

csak azt latom empirikusan hogy miota kicsereltem mukodik

azota megszunt a rendazertelenul elojovo hibajelenseg

Előzmény: lapar (48046)
vakrepulo2 Creative Commons License 2024.11.16 0 0 48049

Koszi

Előzmény: Gyurco78 (48045)
Norbert Domokos Creative Commons License 2024.11.16 0 0 48048

Azt elfelejtettem leírni, hogy ez egy turbós fali kivezetéses zárt égésterű kombi gázkazán, de csak fűtésre van használva, bojlerről megy a meleg víz.

Előzmény: Norbert Domokos (48047)
Norbert Domokos Creative Commons License 2024.11.16 0 0 48047

Sziasztok!

Az alábbi videón szemléltetném mi lenne a problémám, hang a lényeg: Beretta Junior 24 C.S.I.

Nyitott rendszeren van egy vegyestüzelésű kazánnal együtt de ezt használtuk eddig mert kényelmesebb.

Akkor kezdi el ezt a hangot csinálni amikor kb. 70fokot eléri a víz hőmérséklet, kb. 5-10percig, majd abbahagyja.

Ventilátorra gyanakodtam, leszedtem a burkolatot, de ez mintha a hőcserélőből jönne....

Tud ott a víz ilyen hangot adni? Mit tudok vele csinálni??

Köszönöm!

lapar Creative Commons License 2024.11.15 0 1 48046

"szivattyú kondenzátora megfáradt, gyenge volt már amit nyomni tudott"

Az a kondi nem csak az indításhoz kell?

Előzmény: vakrepulo2 (48044)
Gyurco78 Creative Commons License 2024.11.15 0 0 48045

Hozzá már volt szerencsém, javít ilyet:

https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=6efd0cb29da82e9e91b5a64b9bed006a

Van még az újpesti, de nála nem jártam.

Előzmény: vakrepulo2 (48043)
vakrepulo2 Creative Commons License 2024.11.15 0 0 48044

jelzem, amatőr szakbarbár vagyok, de pont most szenvedtem vagy évig azzal, hogy a vizem túlmelegedett a kazánnál és felforrt, puffogot, bizt szelep kifujt

mocskos idegesítő volt, mert csak néha csinálta, nem mindig , elbukott 2 kihívott kazánszerelő is, persze nehéz volt nekik mert mikor odajöttek pont nem produkálta a hibát

nem szaporítom a kanossza járásommal a szót, de nálam ez volt a megoldás

a kb 13 éves keringető szivattyú kondenzátora megfáradt, gyenge volt már amit nyomni tudott

cseréltem az 1400 ft-os alkatrészt és azóta szépen megy

az volt a vicces, hogy előtte lemértem a motor áramfogyasztását és a mérések alapján nem mutatkozott meg a kondi gyengesége, ki kellett venni a kondit és azon kapacitást mérni

megint mondom nem értek erősen hozzá, csak empirikus probálkozásokkal operáló amatőr vagyok, de hasonló a jelenség mint nálam volt, lehet nálad is érdemes ezt is ellenőrizni

vakrepulo2 Creative Commons License 2024.11.15 -1 0 48043

üdv
mostanság szerelgettem a kazánom és eszembe jutott hogy van hozzá egy extra vezérlő nyák lapom
azért van, mert egyszer elmentünk tavasszal kirándulni és mire hazajöttünk a kazán se kép se hang; azt mondták a szomszédok komoly vihar volt a héten sok villámmal, de valójában soha nem tudtam meg mi történt azon a héten
vettünk bele új vezérlő lapot, a régi/kiszedett azóta áll a polcon
kazán típusa: saunier duval themaclassic f as 24 e2
amiért ide írok:
kéne valamit kezdenem ezzel a panellal aminek új ára 80+ rugó, bontott/használt is sok-sok 10ezer
1) ha valaki nekem szívesen megcsinálja olcsóért akkor fizetek érte és lesz egy tartalékom
2) ha valaki lát benne fantáziát, megbeszélünk egy árat átadom, ő felújítja eladja
1ébként BP xv ker, gondolom jobb a személyes dolog, de végül is posta sem kizárva

HWK12 Creative Commons License 2024.11.15 0 0 48042

Szia.

Amit érdemes lenne még át/megnézni, hogy nem levegős e a rendszer egy része (egyes mennyezeti körök) esetleg. 

Simán lehetséges ha nem hozzáértő töltötte fel a rendszert....és esetleg arra hagyatkozott,hogy majd a szivattyú kidolgozza...lehetséges ,de nem biztos. Az ilyen rendszereket (mennyezet,fal, padló fűtés) spéci módon folyatásos módszerrel kell tölteni.körönként egyesével.

Ha esetleg pár kör nem fűtödik a levegő miatt,akkor simán lehetséges,hogy a működőknek kicsi a leadó teljesítménye 40 fokon(=kapcsolgat) 50 fok körül meg már elég a hőleadás(=nem kapcsolgat)

És azokat a Danfoss szelepeket is szét kéne kapni,hogy nincs e letapadva,koszolódva.

vik.horvath Creative Commons License 2024.11.14 0 0 48041

Minden letezo termosztatot allits 30 fokra, vagy ami a max, es vedd le mondjuk 35-40 fok korulre a kazant eloremenot, szivattyut meg fullra. Aztan lehet fogdosni az osztogyujton a csoveket meg sasopni a kazant. (viz van eleg?:))

Keeper83 Creative Commons License 2024.11.14 0 0 48040

A hőkamera jó ötlet, én leginkább a meglévő rendszer felmérésére használnám. Persze kiderítheti, hogy tényleg nem dolgozik a felület egy része.

Ennek az információnak birtokában átadnám a projektet egy gépésznek. Ez nem egy olyan egyszerű történet, hogy még egy szivattyú sorba kötve a kazánnal és kész is... Valószínűleg hidraulikailag többféle megoldás is szóba jöhet.

festok Creative Commons License 2024.11.14 0 0 48039

Rengeteged tanulok mindkettőtöktől, köszönöm. Ha jól értem akkor a következőknél tartok most:

1. A 10% max teljesítménynél lejjebb semmi értelme menni mert a minimum teljesítmény amin a kazán dolgozik alapból 2.5kW
  2. A szivattyú jó eséllyel gyenge ahhoz, hogy a most meglévő rendszerben hatékonyan mozgassa a fűtővizet

Mivel adataim nincsenek, és bevallom egy ponton túl el is veszítem a fonalat arra gondoltam, hogy hőkamerával megnézem fűtés közben a különböző szobákat. Ha kicsi a szivattyú teljesítménye, elvileg a fűtőköröknek (és az adott helyiségben az egész mennyezetnek) hidegebbnek kellene mutatkoznia. Talán ez jó közelítés lehet, és ha igen, akkor kellene egy plusz keringető a meglévő részre is, ha jól értem.

Előzmény: Keeper83 (48038)
Keeper83 Creative Commons License 2024.11.14 0 0 48038

Ok, akkor értem, köszi a megerősítést. "Detected language : Hungarian" - ez nem volt világos, de úgy látom valami link vagy egyéb beillesztés lenne, ami nem jól jelenik meg.

Nekem gépész számolt és méretezte az osztón az összes tömegáramot a kiszerkesztett körökhöz, de még a jelenleginél magasabb hőigényre méretezve. Az összesen 1,8 m3/h volt anno. Azóta feleződött a max. hőigény, meg szabályozgattam is, így lett most nagyjából 1,5-1,6 körül. Szerintem, ennyi azért kellhet a kollégának is jóval nagyobb felületre, szóval az általad linkelt szivattyú tnyleg kicsi, így a fűtőfelület jó része nem dolgozik, mert már túl alacsony hőmérsékletű víz érkezik oda.
Másik lehetőség, ami felületveszteséget okoz, hogy vannak hosszú / nagyobb ellenállású és rövid / kisebb ellenállású körök és nincsenek beszabályozva, ezért a kisebb ellenállásún gyorsan megfordul a víz, a nagyobb felület felé pedig elégtelen tömegáram jut, így ott lesz nagyon kevés a hőleadás a felület méretéhez képest. 

Előzmény: D.Tibor. (48034)
D.Tibor. Creative Commons License 2024.11.14 0 0 48037

Szóval a lényeg, az ariston szivattyúja ennyit tud, mint az ábrán látható.

Előzmény: D.Tibor. (48035)
Mzéperxuq Creative Commons License 2024.11.14 0 0 48036

Köszönöm. Vagy nem ér rá, vagy nem létezik már, vagy fel sem veszi a telefont csak ilyenek vanna a Duvalnál.

Előzmény: smith (48028)
D.Tibor. Creative Commons License 2024.11.14 -1 0 48035

Ha Ez a szivattyúHa Ez a szivattyúDetected language : Hungarian

Naa  ezt nem én írtam...  dolgozik a MI.... :-D

Előzmény: D.Tibor. (48034)
D.Tibor. Creative Commons License 2024.11.14 -2 0 48034

Ha a számításod igaz, nem tudja az össz 1,6 m3/h-t. (Kazán maradék szállítása ∆T 20°C -gépkönyv)

Ha Ez a szivattyúHa Ez a szivattyúDetected language : Hungarian

Előzmény: Keeper83 (48033)
Keeper83 Creative Commons License 2024.11.14 0 1 48033

Kifejtenéd bővebben? Nem egészen értem, hogy mire akarsz utalni.

Előzmény: D.Tibor. (48032)
D.Tibor. Creative Commons License 2024.11.14 -1 0 48032

tehát összesen 1,5-1,6 m3/h

Igaz! 

Valóban!Valóban!Detected language : Hungarian

Előzmény: Keeper83 (48031)
Keeper83 Creative Commons License 2024.11.14 0 1 48031

Valami ott nem kerek: 160 m2-nyi felületfűtés nálad 50 fokos előremenőt kér, sőt, még talán ez sem elég 2,5 kW környéki teljesítményhez (=kazán min.). Ráadásul ez mind betonba ágyazott, ami indulás után nagyon sok ideig sokkal jobban nyeli a hőt, mint a sok-sok óra folyamatos működés után kialakult átmelegedett egyensúlyi állapotban.

Nálam fsz. 70 m2 padlófűtés (alatta 15 cm lépésálló XPS), emeleten 50 m2 rendszerlemezes felületfűtés (felette 30+ cm szálas hőszig) van és még sok órás tartós üzem, tehát a beton rendes átmelegedése után is 4 kW körül ad le hőt, ennyivel fűt a kazán (22 fokos benti hőmérséklet mellett 36-38 fokos előremenők mellett). Az alsó szintet és a felső szintet is külön-külön szivattyú hajtja meg (még külön-külön előremenő hőmérsékletet is tudok keverni), lent és fent is 0,8 m3/h körül van a tömegáram, tehát összesen 1,5-1,6 m3/h. Ezt a kazán szivattyúja nem tudná önállóan. Nálad szerintem itt lesz a kutya alásva, de ez tisztán méretezési feladat. (A szivattyú "emelőmagassága" nem azért kell, mert a fűtővíz felkering a 2. emeletre, mert hiszen a másik csövön meg lejön, szóval gravitációsan kiegyenlített a buli. Konyhanyelven: a szivattyú a csövekben, idomokban, stb. keletkező áramlási veszteséget pótolja.)

Előzmény: festok (48029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!