Keresés

Részletes keresés

codi1993 Creative Commons License 2024.11.08 0 1 1459

Szerintem arra a napra már az összes jegy elkelt.

Előzmény: Sisak88 (1458)
Sisak88 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 1458

Ezt láttam. Azt nem értem, hogy a magyar-svéd napján miért nem lehet napijegyet venni.

Előzmény: codi1993 (1457)
codi1993 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 1457
Előzmény: Sisak88 (1454)
Darhon Creative Commons License 2024.11.07 0 0 1456

Legyünk egy kicsit optimisták: játszani fognak. :)

Előzmény: hatosfalat (1455)
hatosfalat Creative Commons License 2024.11.07 0 0 1455

Hát Esztergom ellen Bordás nulla perc. Néha azt érzem, itt az számít ki van jóba Lekiccsel, mert amit Tomori hoz védekezésben, azt Baba is hozná, sőt… A válogatott meg bekaphatja. Simon legalább valamit játszott, gondolom hétvégén mindketten írják a statot.

Sisak88 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 1454

A jegyekről tud valaki információt? 21 nap van az Eb-ig és a mi csoportmeccseinkre annyit írnak  a tickets.eurohandball.com-n, hogy nem elérhető....

tomzz Creative Commons License 2024.11.07 -1 0 1453

Sok új és meglepő nincs benne. A lényeg:

Néhányan kihagytak összetartást, de már minden tiszta, aki a 35-ös keretben van az oké.

Házigazdaként fontos az eredmény, meg kialakult egy összetartó közösség, így nem variálunk a kerettel, bár van aki nem annyit, nem úgy játszik mint ami az ideális. Vannak a jövőre nézve perspektivikus játékosok, de ők most még nem kapnak szerepet.

Az EB előtt mindenképpen itthon akartunk készülni, komoly ellenfelet meg nem sikerült idecsábítani, ezért a szlovák, ukrán felkészülési meccsek.

Előzmény: Isthy1 (1452)
Isthy1 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 1452

Vova blog legújabb fejezete: https://www.mksz.hu/cikk/6664

lunanoctis Creative Commons License 2024.11.06 0 0 1451

Most hallgattam vissza. Csibe ritka értelmes lány és ez ebben a beszélgetésben is hallatszott.

Mit mondjak, a beszámolójának egy része a magyarországi viszonyok felületes ismeretével is elég egzotikusnak tűnt.

Viszont annak, hogy a szponzorokkal nekik is kell beszélniük, a későbbi pályafutásuk szempontjából lehet jelentősége, gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy megismerkedjenek az élsporton kívüli élettel is és tudjanak kommunikálni ugyan (remélhetőleg) sportszerető, de az esetek egy részében laikus emberekkel.

Előzmény: hatosfalat (1395)
van_Persil Creative Commons License 2024.11.05 -19 0 1450

A Polmant és a LvdH-t kihagyta a svéd a fiatalítás jegyében, a Dulfer lemondta az EB részvételt. De szintén nincs se a vd Vliet és se a Hendrikse.

Előzmény: Tonio 2.0 (1449)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.11.05 0 1 1449

Egy ideje megvan már a svéd keret:

Johanna Bundsen, HB Ludwigsburg
Jessica Ryde, Debreceni VSC
Evelina Eriksson, CSM Bukarest
Clara Lerby, EH Aalborg
Elin Hansson, Team Esbjerg
Linn Blohm, Györi Audi ETO KC
Sofia Hvenfelt, HB Ludwigsburg
Olivia Löfqvist, Storhamar Håndball
Nathalie Hagman, SCM Ramnicu Valcea
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK
Jamina Roberts, Vipers Kristiansand
Tyra Axnér, Metz Handball
Kristin Thorleifsdóttir, Debreceni VSC
Carin Strömberg, Vipers Kristiansand
Jenny Carlson, HB Ludwigsburg
Daniela de Jong, SCM Ramnicu Valcea
Nina Dano, IK Sävehof
Emma Lindqvist, Ikast Håndbold

A holland keret is megvan, hiányzik Polman, van der Heijden és Dulfer.

A dánoknál pedig nincs Toft, Heindahl, Tranborg, Burgaard és Halilcsevics.

Attól tartok, pont a svédeknél (és talán a franciáknál) lesz a legkevesebb neves kimaradó.

objektív3 Creative Commons License 2024.11.05 -3 0 1448

Én szeretem a humort, de az hogy elferdíted a szavaimat, hogy gúnyolódhass, az nem tetszik, az nagyon RnD-s.

1. Te beszéltél megelőlegezett bizalomról, holott Klivinyi a múltja, formája és aktuális teljesítménye alapján is érdemes volt a válogatottságra. Igen, Vova hibás, mert mindezek után nagyon kevés bizalmat adott neki. A 48 perc az valójában 44, és volt benne egy kis védekezés is, meg a ki-befutás is időt vesz el, a 44 perc önmagában is kevés, meg az eloszlása is rossz volt.

3. NEM írtam, hogy Foppa a hibás, ő csak tette a dolgát, a bíró hibázott, nézd vissza.

4. Igen, 2-3 perc szinte semmi, egy irányítónak, egy gyakorlatilag felhozó meccsen, igen, Vova hibás.

5. Igen, úgy gondolom, hogy Vova direkt erőltette, és már tervezte, hogy lecseréli Kácsorra. Ez szubjektív véleményem, lapozhatunk. De láthatod, hogy Kácsor keretben van, Klivinyi meg nincs, tehát nem alaptalan feltételezés.

6. Nem írtam, hogy Foppa a hibás, ő csak tette a dolgát.

7. Igen, van, hogy tévednek a bírók, és nem csak a Fradi ellen.

8. Igen, azért ment ki a labda, mert Foppa megütötte Klivinyi karját, nézd vissza, még a szpíker is kiemelte.

9. Igen, Roberts meglökte a levegőben, nézd vissza gúnyolódás helyett, a bíró a hibás.

10. Nem Klujber a felelős, Foppa kellően agresszív volt, Klivinyi kicsit puhány, Klujber kicsit ügyetlen, tehát hárman hozták össze, de ez semmiképpen sem volt olyan hiba, hogy Klivinyit végleg lehozza.

Előzmény: Igazság80 (1447)
Igazság80 Creative Commons License 2024.11.04 -4 2 1447

" hogy szerinted mit írtam rosszul  Klivinyivel kapcsolatban,  ami nem igaz. "

Nem is úgy fogalmaznék hogy "rosszul",  inkább kevésbé objektív  az állásfoglalás.))  

Ugye itt az olimpiája került szóba és erre a  1433. írásban  közöltél egy reakciót  arra vonatkozólag hogy  azt mondtam hogy  rosszul lőtt és sok labdát eladott.   Nézzük akkor át ezt.))     Az jön le a válaszból hogy  ő mindet jól csinált  csak hát  a többiek  azok itt a  hibások.  Egyszerűen mindenki.))    Csak idézetek tőled :

1.-es pont:  "Semmilyen megelőlegezett  bizalmat nem kapott " -------  Tehát Vova a hibás  1,0      Azért jelezném úgy  48 percet  a pályán volt és csak támadásban,  hiszen  válogatott szinten nem védekezik,  cserélni kell. 

Ha védekezne is, akkor 48X2  nagyjából az ideje,  96 perc már nem is volna kevés,  csak támadásban a 48 sem rossz,  ha  Vámos/Simon/Kuczora is van.   

2-es pont :   "két hibája nem is hiba"   --------  ehhez szerintem nem kell írnom semmit.)) 

3-as nyilatkozat :   "Foppa leütközte"  ----- Foppa a hibás.  Amúgy kontaktsport,  megesik ez. 

4-eske :  "2-3 perc  szinte semmi"   ------  Vova 2.0 a hibás, többet is játszhatott volna. 

5-ös  :    "A  spanyolok ellen jól tört be,  de nem sikerültek a lövései, ennek ellenére Vova erőltette ,  hadd görcsöljön,  hiszen így lecserélhette Kácsorra"    ------Vova 3.0  a hibás.   Előbb azért  volt gané, mert keveset játszatta,  most meg azért mert többet játszatta.))   Elég komikus,  tehát akkor mi a jó itt ?))   Ja,  eszelős ördögi terv volt hogy Kácsorral jól partra tegyék őt. Szemét egy összeesküvés valóban, így Kácsor is hibás.))    Azért figyeled miket írsz le?...  Klivinyi fel is javulhatott volna akár,  letiltotta erről bárki?...   Amúgy meg aztán újra  vissza lett cserélve.

6. szólás :  "másodiknál is leütközte Foppa "  ------  Foppa a hibás.))   Nagyon szemét módon játszik tény,   keményen védekezik is gyakorta..

7-es arany :  "ez egy bírói tévedés volt"  -------  Igen,  a bírók is hibásak.))

8-aska :  "ezért ment ki a labda"    ----------    Annak mindig oka van igen.)) A labda a hibás,  vagy a gyártója.

9.:   "Roberts lökte a levegőben"   --------    Roberts is hibás.

10.-eske : "labdája picit rövid lett,  Klujber kiejtette"   -------   Ha jól értelmezzük az aktuális helyzetképet akkor most ezúttal Klujber  a felelős a történtekért.))  

De biztosan nem vagy  részrehajló erősen.))...

Előzmény: objektív3 (1443)
hatosfalat Creative Commons License 2024.11.04 -2 2 1446

Mert Szlovénia és Montenegró nyugati piacgazdaság. És nulla nézővel piaci alapon tartanak fenn bl keretet évek óta…

Amúgy meg Mörköt külön szponzorral építették fel újra a Vipersnél a sérülése után, csak nekik nem kicsit van más anyagi forrásuk ténylegesen piaci szponzorok bevonására. Értelmetlen hasonlót elvárni a mi régiónkban.

Előzmény: Bamberg58 (1445)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.11.04 -14 1 1445

És te honnan tudod őket milyen pénzből finanszírozzák

Onnan, hogy sehol nem használják állami pénzből propagandára a sportot, csak nálunk.

Talán talán még Romániában,Kínában,Észsk-Koreában, Oroszországban, nyugati normális piacgazdaságban kizárt.

Előzmény: hatosfalat (1442)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.11.04 -13 1 1444

Kb. az NB1/B szinten lehet, lassú, nincs dinamikája, gyenge, védekezni nem tud.

Az külön vicc, hogy egy ilyen gyenge játékos a bő válogatottban van.

Akkor ő a Kókler embere.;-)) De legalább nem szól vissza....

A külön vicc a gázsija, meg amit még fizettek a németeknek, mert titkolják, meg az hogy, mindezt állami pénzből, az Életművészt hazamentik..

Nem véletlenül tartunk itt....

Előzmény: ducikenyér (1439)
objektív3 Creative Commons License 2024.11.04 -2 1 1443

Konkrétan alatt azt értettem-kértem, hogy szerinted mit írtam rosszul Klivinyivel kapcsolatban, ami nem igaz, hanem elfogultság, és nem azt, hogy elemezd a pszichémet.

Egyébként semmi közöm Klivinyihez, ahogy azon más játékosokhoz sem, akiket többször megvédtem, leginkább rutinos játékosokról volt-van szó, akiket szeretnének, szerettek volna egyesek idő előtt a süllyesztőben látni: Kisfaludy, Zizi, Misi, Kovács Anna, Sóska, Hornyák Ági, Ferling, Vérten, meg aki most nem jutott eszembe.

Mégcsak nem is kedvencem Klivinyi, csak szokásom kiállni a méltatlanul mellőzött játékosok mellett.

A kedvenceim inkább: Németh Helga, Kocsis, Lovász, Görbe, Ferling, Zizi, Piros és kizárólag játékosként: Pálinger.

Hol írtam olyat, hogy azért játsszon valaki, mert két éve voltak jó meccsei???

Előzmény: Igazság80 (1441)
hatosfalat Creative Commons License 2024.11.04 -1 1 1442

És te honnan tudod őket milyen pénzből finanszírozzák? A vicc Buducnost és a vicc Krim, amelyek nulla nézővel tartanak fenn bl csapatot évek óta. Hogy állami pénz vagy pénzmosás az lényegtelen. Koreát is annyira tűpontosan meg tudod mondani, biztos sokat olvasol helyi médiát. 

Igenis a kézilabda szövetség egyik fő feladata a válogatott vagy válogatott jelölt játékosok menedzselése, ha éppen szükséges, akkor adjanak nekik segítséget. A csúcsgázsikat meg pontosan meg kellett volna akadályozniuk, sajnos nem tették meg akkoriban, ennek isszuk ma részben a levét.

A Lisztes példát nem egészen értem hogyan jön ide, de nálam pld. teljesen belefér, ha mondjuk egy magyar, de nemzetközi szinten is szaktekintély folyamatosan kapcsolatban van a magyar légiósok edzőivel.

Előzmény: Bamberg58 (1437)
Igazság80 Creative Commons License 2024.11.04 -1 2 1441

"Konkrétan miért vagyok elfogult?"

Az okát nem tudom,  azt neked kell tudnod.  De írok pár potenciálisat :   szurkolóként a kedvenced  és csak a jó oldalát nézed,   jogi képviselője vagy esetleg )) ,   személyes ismeretség,  családtagja vagy,  apja vagy vagy mittudomén.)) 

A lényeg  hogy 5 éve  erősen szubjektív  ez a nick,  ha róla van szó,  és ezt te is nagyon jól tudod.   Ha bármikor szóba kerül a Klivinyi neve akkor  következetesen  és  rendszeresen  úgy viselkedsz mintha a kirendelt ügyvédje lennél.))   Minimális  terhelő vélemény sem hangzik el róla irányodból sohasem,  és mindig kész vagy feljavítani  az aktuális teljesítményét ha bármiféle kritika érné.  

Ez így van és te is nyilván tudod ezt, bizonyos helyzetben akár érthető is,  ezen kár is  vitáznunk,  hiszen minden megvan leírva  azóta is a kézilabdás fórum helyeken.  

Nekem személyesen nincs gondom vele,  ha a kupacsapatok ellen is jól szerepel,  tőlem aztán jöhet újra a csapatba,  de most szerintem nem tudná válogatott szinten  segíteni  a csapatot.  

Én inkább a válogatott formában   (nem 1-2 meccses fellángolásra értem)  hiszek,  mintsem hogy azért  játsszon valaki,  mert épp 2 éve  voltak jó meccsei.   Annyi idő alatt nagyon sok minden megváltozik/megváltozhat.   Akkor  ilyen erővel Háfra is simán lehetne kezdő bal-átlövő,  hiszen egy halom minőségi BL mérkőzést lejátszott már az FTC mezében,  és a válogatottban is volt jó régen. 

Oké ám, csak ezzel mire megyünk a jelen időben,  mikor  most úgy áll a helyzet hogy még egy Békéscsaba ellen sem tud értékelhetőt produkálni,  nagyban hozzájárulva  ezzel  hogy a csapata kikapott és egy nagy blamába szaladt bele.     Persze Klivinyi ennél bőven jobban áll azért az fix,  de a kupacsapat szintek ellen is jól kéne mennie játékban ahhoz hogy egy válogatott  szerepléshez is megfelelő legyen...

Előzmény: objektív3 (1438)
Igazság80 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 1440

Ez azért lehet így mert vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek. ))...

Előzmény: ducikenyér (1439)
ducikenyér Creative Commons License 2024.11.04 0 3 1439

Megnéztem a Vác-Békéscsaba meccset, Háfrát külön figyeltem. Kb. az NB1/B szinten lehet, lassú, nincs dinamikája, gyenge, védekezni nem tud.

Az külön vicc, hogy egy ilyen gyenge játékos a bő válogatottban van.

objektív3 Creative Commons License 2024.11.04 -1 1 1438

Konkrétan miért vagyok elfogult?

A számok, ill. a hivatalos stat, jó kiindulásnak, de nem ad tisztánlátást, ahhoz több kell.

Nem mondtam, hogy 2022 alapján kerüljön most be! Egyáltalán nem mondtam, hogy kerüljön be.

Maradjon csak ki, amennyi bizalmat kapott eddig Galacsintól, sok jóra nem számíthat.

Ugyanakkor egy világversenyen a pillanatnyi bajnoki formától fontosabb, hogy valaki korábban mit produkált világversenyeken, ill. ez hálás vitatéma lehet...

Előzmény: Igazság80 (1436)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.11.04 -12 1 1437

Miért ne lenne ilyen, Jaukovics haza igazolt először a sérülései után, de Despotovic vagy Ivanovic is, Stanko is ment a szlovénokhoz a sikertelen metzi kaland után, Ryu is hazamenekült, amikor bepánikolt a franciáknál.

Ezek egyike sem kapott  állami pénzt, csak egyszerűen kevesebbért, hazaigazoltak.

Ez a normális.

De az nem, hogy valaki csúcs-gázsit kap, padon ülve és állami pénzből, itthon elhelyezzük ugyanannyiért vagy a semmit nem  letevőt kikiáltják nagy tehetségnek mert a juniorban egykor jó volt és állami pénzből még a konkurenciát is eltakarítjuk előle, nehogy ne játszon.

Off, de egy példa, hogy ennek más sportban hogy kell működnie:

“Lisztes azonban a nagyobb név itthon, mi, újságírók érthetően rá összpontosítottunk, és így kerekedhetett ki a látogatásból az, hogy az MLSZ segíteni akar a negyedosztályú tartalék csapatban ragadt ifjú tehetségen, Szélesi Zoltán ezért ment Frankfurtba. Pedig ha tényleg ez a szándék vezérelte volna, az igen szánalmas lenne, valószínűleg szóba sem álltak volna vele, egész egyszerűen a topliga szintű profi futballban életszerűtlen, hogy valaki bármilyen okból protekciót kérhetne és kaphatna egy ilyen szituációban.”

Előzmény: hatosfalat (1404)
Igazság80 Creative Commons License 2024.11.04 -2 3 1436

Elfogult te vagy nem én.    Én pusztán leírtam  számszerűsíthető  adatokat a közelmúltban róla a tisztábban látás végett.   Amúgy  az évek  során volt hogy  beszavaztam,  míg máskor meg kiszavaztam  a keretből,   ez mindig az adott helyzet és a jelen idő     függvénye  leginkább,  mivel  az aktuális szituáció  változó.   Tehát nem személyeskedő a történet,  mert akkor mindig egy irányba küldeném.))

Például jómagam is helyben hagytam úgy rémlik az olimpiai szereplését mivel előtte jó volt.   Aztán az olimpiája meg nem volt az.    És most sem extra,  jók ellen kifejezetten gyenge volt eddig idén.  Az meg nem oké egészen,  mert egy válogatottnak az ellenfelei is válogatottak lesznek.  Tehát jók többnyire.

Amúgy sem értem hogy egy 2024 év végi keret összeállításnál ugyan miért is kéne hogy annyira számítson hogy éppenséggel 2022-ben  2 meccsen is jól játszott.   Az akkor volt, a most meg most van.  

A már távoli és apró részletkérdésekbe most nem mennék bele, az összehasonlítás nem fair,  Kuczora összesítve elég jó tornát ment, tehát :

"Aquila non captat  muscas" ---- A sas nem vadászik legyekre.))...

Előzmény: objektív3 (1433)
hatosfalat Creative Commons License 2024.11.03 0 0 1435

Albek lerohanásokban ugyan ügyes gólokat szerzett, de továbbra is elég nagy gödörben van. Most már nem csak támadásban szorul egyre hátrébb (a végén amikor Lancz gyenge volt, akkor Kukely jött be jobbátlövőbe), hanem már védekezésben is amikor gond lehetett volna, akkor Gyurka már nem őt játszatta.

Papp Niki viszont Valcea ellen 5/6. 

hatosfalat Creative Commons License 2024.11.03 0 1 1434

Amúgy az az érdekes, hogy miközben Mayonnade padoztatja Szemereyt, addig az MKC-ben meg próbálnák felépíteni a Metz fiatal kapusát. Más kérdés, hogy nem sok sikerrel, de nekik a fiatal magyar kapusokkal úgy látszik valami bajuk van.

Elnézve az Óvár eddigi kapusteljesítményét (meg úgy amúgy is a teljesítményüket), nem lepődnék meg, ha kopogtatnának a Metznél. Vagy Szemereyt vagy a másik francia kapust meg lehetne szerezniük legalább kölcsönbe. Mindenki jól járna.

objektív3 Creative Commons License 2024.11.03 -1 0 1433

Bocs, hogy csak most reagálok, el foltam foglalva.

Nem tárgyilagos és objektív vagy, hanem felületes és elfogult.

Nem egy-két fontos jó meccse volt az olimpia előtt Klivinyinek, hanem:

1. Japán ellen (igaz, hogy eldőlt meccsen állt be, de nem állíthatta be magát, viszont remekül játszott)
  2. Szerintem a svédek ellen is jó volt, néhányan vitatják, mert 6-6 volt a jó és rossz „pontja”, viszont volt egy-két passzívnál kényszerből ellőtt labdája, meg egy bírói téves ítélet ellene, ezeket illik levonni. Megjegyzem, egy ilyen fontos meccsen a közepes teljesítmény is hasznos.
  3. 2023-ban a horvátok ellen nyerő ember volt, sokat köszönhet neki Vova és a csapat. Azt nem tudjuk, milyen lett volna a svédek ellen, mert Vova pályára sem küldte, vajh miért?
  4. Izland elleni kvalin is remekelt.
  5. A 22-es EB-n is jó volt, a szlovének, a dánok és a svédek ellen. Nem tudhatjuk, milyen lett volna a horvátok ellen, mert Vova pályára sem küldte, vajh miért, az eredményt ismerjük.

Szóval ez inkább 4-7 meccs.

Semmilyen megelőlegezett bizalmat nem kapott, az említett meccsek, plusz a felkészülési meccsek, pl. a norgék ellen is remekelt, plusz az hogy már 2017-ben is az egyik legjobb (vagy legjobb) belső emberünk volt, bőven elég ajánlólevél, ennek ellenére csak kb. egy év csúszással került vissza a válogatottba. És utána is alig kapott bizalmat.

Olimpia. A franciák ellen a 2-3 perc szinte semmi, a két hibája nem is hiba, az elsőnél Foppa leütközte, a karját is megütötte, ezért ment ki a labda, ez egy bírói tévedés volt, a másodiknál is leütközte Foppa, a labdája picit rövid lett, Klujber kiejtette, így jött össze, szóval még fel sem vette a ritmust, már vége volt a meccsének.
A svédek ellen dettó, bejött, szépen betört, Roberts lökte a levegőben, mégsem kapott hetest, utána már szinte semmi bizalmat nem kapott. Megjegyzem, Kuczora a brazilok ellen hat hiba után is pályán maradhatott.

A Brazilok ellen nem csak pluszos volt, hanem a második legjobb emberünk, már csak ezért is érdemes volt utaznia.
A spanyolok ellen jól tört be, de nem sikerültek a lövési, ennek ellenére Vova erőltette, hadd görcsöljön, hiszen így lecserélhette Kácsorra.

Előzmény: Igazság80 (1330)
Törölt nick Creative Commons License 2024.11.03 -2 3 1432

Simon Petra az ő korosztályában Európában Top5-ben van valószínűleg, szerintem számos külföldi klub szívesen vinné. Neki innen lefelé már nem kéne igazolnia. 

Előzmény: Szula8911 (1430)
lunanoctis Creative Commons License 2024.11.03 0 0 1431

"Az is igaz, hogyha nem egy magyarra igazoltak volna rá valakit, akkor itt mindenki leszarná ezt..."

Ha őszinték akarunk lenni, ez a helyzet még mindig nem szerepel a magyar női kézilabdázás tíz legégetőbb problémája között.

Előzmény: Tonio 2.0 (1425)
Szula8911 Creative Commons License 2024.11.03 0 2 1430

Ha valaki akkor Lekic biztos hogy nem fogja elfogadni a 3. számú szerepet, de ahogy látjuk még a 2. számút sem Dmitrieva mögött. Tényleg nagyon feltünő már hogy mennyit pályán van a bajnokságban is, még akkor is ha nem megy neki. Miközben tavaly a kézsérüléséig is hagyott ki meccseket, meg sokszor csak pár percet játszott aztán végig ült. Simi szempontjából meg egyértelmű ha Lekic marad játékos minőségben jövőre is akkor lépnie kell. Hacsak Dmitrieva nem unja meg hamarabb a sok csücsülést a padon és ő lép valamit előbb. 

Előzmény: hatosfalat (1429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!