Részünkről (sver+1 fő) rendben van a dolog. Csak a rend kedvéért: találkozó július 1-én, szombaton Szekszárdon, a Béla téren 15.00 órakor. Utazás ezek szerint egyénenként.
Jó lenne, ha minél hamarabb tudnál válaszolni, hogy pontosak-e az információim, mert csak holnapig van internet-hozzáférésem. Ja, és egy mobilszámnak is örülnék (ha véletlenül elkeverednénk...).
Valami jófajta pörkölt ellen nem tiltakoznék.
Holnap, vagy holnapután le kell adnom a létszámot(kajaügyileg+szállás,+ stb), Alexandrosz Mesterünk+párja jelezte távolmaradásást, és Shiraz is, a helyükre meg nem jelentkezett eddig senki :(
Shiraz a +1fő részedről velünk tart?
Eddig akkor 16-17fő lenne, a kaja mi legyen(...pörkölt+galus+pogi)?
- 1-2 vélemény jó volna -
Vége lett a nyaralásnak, most kicsit dolgozom, aztán jövő héten megint eltűnök és kihagyom - többek között - a szekszárdi bortalit is:o((( Néhány szót (többet nem ér) a Tunéziai borokról: Már az idegenvezető is figyelmeztetett, hogy gondoljuk meg, hogy milyet iszunk... Ez annál is nehezebb, mivel a boltokban nyema alkohol:o(( A szállodában, ill. más szórakozóhelyeken kóstolt borok közül egy rozé tűnt ihatónak, a többi enyhén szólva sem nyerte meg a tetszésünket. Még szerencse, hogy velünk utazott a magyar borászat két méltó képviselője:
Matyi bácsi Cab. Sauv. Barr. '98, ill.
Egy díszcímkés Tokaji Muskotályos Aszú
a hétvégén kóstoltam egy 96-s száraz Furmintot, Oremus(Grand selection?), igazi tokaji jegyeket viselt magán, nagyon érett bor benyomását kelltette, volt már valakinek ilyenhez szerencséje? ajánlom!
Hétvégén összefutottam ifj. Vesztergombival. A Vendégház nem egyenlő az ő üzletükkel, az a város egy másik részén van (Szekszárd "nagyságából" eredően ez kb. 10 perc sétautat jelöl... :-) ). Nagyobb létszám esetén ott szokták megoldani a kóstoltatást, a pincében max. 12 emberig tudnak fogadni. Bár én még nem jártam abban a házban, de látatlanban is azt mondom, érdemesebb lenne a pincében történő bemutatóhoz ragaszkodni.
Ha szükség van az általam felajánlott szállásra, akkor azt kérném még e hét péntekig jelezni, hogy fel tudjam készíteni szülőket!
:-)
- Teknősbéka leves van?
- Evett már olyat a kedves vendég?
- Még nem.
- Akkor van.
Kedvenc sztorim a völgyből (lehet, hogy már megírtam, akkor bocs), az öcsémmel esett meg. Borozgattak a haverokkal, jön a cigány, bőgővel, a bőgőn húr helyett madzag(!):
- Mit húzzak el, fiatalurak?
- A beledet - mordul egy haver és isznak tovább. Csendben.
A következtetés:
-ha van pohár, abból (pl. azért, hogy nehogy kihajintsanak a bárból)
-ha csak üveg van, akkor egy percig sem rinyálsz pohárért (no meg időnként olyan machos dolog üvegből inni : ))) )
>>a szepasszony volgyben mindent mindennek hivnak, a vendeg kedve szerint<<
Hallottam ennél rosszabbat is! Valaki május vége felé (!) megkérdezte egy pincében, hogy roséjuk van-e. Mondták neki hogy nincs, de jöjjön vissza egy hét múlva, akkorra már lesz. Hiába no, a korai szüret...
Vessetek a mókusok elé, de nem hiszem, hogy a bor önmagában jó....
Lehet, hogy nem tudjátok elképzelni, de egy finom bor (még akár egy jó rosé is, pl. Villányi), egy kis dió, alma és saaaaaaajt (camembert, Old Amsterdam, Paladin stb.)
szerintem a szepasszony volgyben mindent mindennek hivnak, a vendeg kedve szerint. abbol ne indulj ki amit ott hallottal.
amugy udv a halado borkedvelok nepes taboraban.
ja, amugy tegnap egerben lattam medoc ultetvenyt, de nagyon keves van mar tisztan, altalaban bele van keveredve mas fajtak tablaiba.
Az eredete nem egyertelmuen tisztazott, allitolag a szazad elejen Franciaorszagbol kerult be. Nemregiben francia szoleszek jartak Egerben es miutan megmutattak nekik, azt mondtak szerintuk ez a naluk mornen noir -kent ismert szolofajta.
ennyit lehet tudni roviden
Persze. Először szagminta, aztán kóstolás tisztán, ha nem jó, akkor fröccsnek, ha úgy sem, akkor forralás sok fűszerrel.
De van egy-két olyan kellemetlen ízfajta (pl. hordóíz), melyet semmilyen praktikával sem lehet kiirtani. Ugyanúgy megtört, zavaros borokkal sem lehet mit kezdeni. Ha ilyeneket tapasztalok, akkor közvetlenül megy a lefolyóba.
Azért remélem kiöntés előtt adsz egy esélyt a boroknak. Én például ősszel nagyon finom bikavért ittam egy kistermelőnél (a Makó panzió tulajánál). Ahogy a bor fogyaszthatóvá melegedett, úgy nyíltak ki egyre jobban az illatok és aromák. 4 litert vittünk belőle, és öröm volt minden cseppje. Egyszer majd a papád is belenyúl, hidd el...
Kösz a medina infot, ezt én sem tudtam. Így viszont nem értem, hogy miért nevezték Eger könyékén medoc-nak a Medinat? Mert 1993 táján a Szépasszony-völgyében még mindkét névvel találkoztam. Igaz, akkor még csak ittam, de cseppet sem értettem a bort. Ha már átlépek haladóba, ezeket a részleteket is jó lenne tudni.
Paks: csak egyszer voltam, de megint megyek. Igazi kavalkád: sörivó rokkerek, milkós borértők és bulizós halászléfőzők. Ez mind együtt, ráadásul ott van a magyar borászat krémje.---
Miről ismerhető fel egy fórumos? Azon túl hogy sokat iszik?
Más: nyugtasson meg valaki, azt hallottam, hogy Bock befejezi a borászkodást. Ez nem lehet igaz, de azért mondjatok bikket vagy bakkot. Kösz.
Szerencséd van. Apám ezermester típusú jólelkű bácsika Egerben, abszolút nem iszik bort, ebből következően sokan borral fizetnek neki... gondolhatod milyenekkel...:-(
Ő is rendszeresen nekem szokta adni, én meg borítom a lefolyóba... és még csak meg sem mondhatom az öregnek, hogy ocsmányak a borok, mert nem akarom elvenni a hitét az emberekben.
a medoc egy francia borvidek, ez igy igaz, vedett nev ez is igaz, es hogy a franciak tiltjak e nev hasznalatat az is.
de a medoc neven (inkabb medoc noir) ismert szolofajtahoz a medina szolofajtanak ugyanugy nincs koze mint a merlot-nak.
kedves mindenki,
sajna komolyabb ido,munka torlodas miatt nem fogok tudni eljutni elsejen szekszardra, bar erzem hogy jobol maradok ki.
olvastam hogy valaki felfedezte, a paksi fesztivalt, en az elmult ket evben voltam, erdemes lemenni!
Végig nem szörpölöm magam a topikon, de 7végén ráleltem egy furcsa borocskára. (decemberi ismerős)
Aszongya, h "Cserszegi fűszeres" - ezt itattak velünk valahol és finomság volt a levegőben. Most +néztem egy spúr közértben az árát: 199 ft. na ezt aggya össze valaki.
na jó lehet kövezni.
xpt
Hát furcsán néz ki az, hogy egy szekszárdi fizet egy szekszárdi borkóstolóért, de legyen! :-) Hogyé' mérik?
A dinotokba-dánotokba nem szállnék be (feltéve, ha nem szerves és elválaszthatatlan részét képezi a bormustrának), elég lesz az is, hoy láthatok egy-két szimpatikus (plusz rég nem látott) arcot!