Igen, ez a helyzet és az imáim tárgya. Nekem tökmindegy, milyen csövön mennek át a pixelek, nem gamer vagyok.
Azt az alább belinkelt 49 collos Philipset betettem a listámra, de 1000 euró, az nagyon durva. Eddig 700-nál többet nem adtam monitorért. Viszont szép meg jónak is tűnik, és van USB Hub rajta (az viszont elég fontos, én sem értem, de sok kell, tényleg, és a gépemen nincs ANNYIRA sok).
Egy PHILIPS 45B1U6900C monitort néztem ki, most látom, hogy ez 12 centivel rövidebb a Samsungomnál, ami nem biztos, hogy jó... Viszont nem szeretnék 1600 eurót adni egy monitorért, és ennél jobbat nem találok (a véleményeket nézegetve). Úgyhogy imádkozom, hogy ez a magához térés hosszabb távú legyen (csak nem hiszek benne).
Köszönet, de én Berlinben élek, és max egy legapróbb kézipoggyásszal repkedek Magyarországra. Még egy gurulóssal sem vagyok hajlandó támofatni a Ryanairt. De nagyon köszi a felajánlást.
A kábelcsere óta működik, mint a kisangyal, de nincsenek illúzióim :-/ Ez csak ilyen beetetés lesz.
A panelt azért gondolják sokan drágábbnak mert vagy csak egyben cserélhető vagy minimum nagyon macerás a javítása - nem úgy, mint pl. az alaplapnak, ami alkatrészenként is javítható.
Valójában viszont monitorja válogatja és van, hogy az elektronika sokkal többet ér: tipikus példa erre az Eizo grafikai monitorai amelyekben a Samsung és LG paneleket vezérlő elektronikákat az Eizo tervezte (amikkel aztán köröket vertek a Samsung és az LG saját monitoraira).
Ott vannak pl. a profik által használt Flanders monitorok is (amikről Magyarországon nem nagyon hallani, kapni meg mégannyira sem lehet őket).
A hajlított monitoroknál fokozottan fenn áll a veszélye, hogy panelen belüli hiba lép fel a nagy méret, a hiszterézis és az anyagok eltérő hőtágulása miatt.
Abból is ezek a parti hangfalak eléggé rendben vannak, de Control sorozat vagy EONnak tök mindegy milyen szériája van, 20 éve napi szinten teszi a dolgát ahogy kell és akkor EON az bőven kapja a nehezített körülményt is.
Azért gyárban egész jól el vagyunk pár ezer Samu monitorral. Tudja amit tud, meg ameddig. Voltak érdekes dolgai, de azt meg bármilyen más gyártóra rá lehet húzni. 2232BW is, néha szidtuk, oszt még mindig mennek, 1-2 inverter vagy valami kihal, de hát van bennük 10-20-Xezer üzemóra, mi legyen?
A Samsung nálam 1 ócska optikai meghajtóval már 20 éve leszerepelt.
Szóval tőlük én már régóta nem veszek semmit.
Monitorban az ASUS, PHILIPS bevált.
A régi moncsimnál (az ASUSnál) a világítás ment tönkre kb. úgy jó 10 év után. De nem elsötétedett, hanem már nagyon "vibrált" benne a fénycső. (A régieket még nem LED-del szerelték.)