Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Na Popenka, eldöntöttem erőt veszek magamon aztán felmászom oda a környékedre holnap. Rég nem voltam már ott, de legutoljára láttam egy jó helyet, most jött el az idő hogy megnézzem. A műhold szerint még megvan. Hajnalban kiderül :D
A mai Hajnal-tájban szó volt többek között a kerti őzlábgombáról és a homoki szarvasgombáról (az utóbbihoz annyit fűznék hozzá, hogy csak a fiatal példányokat érdemes fogyasztani). A mediaklikk.hu-n belül Kossuth rádió, Hajnal-táj, 05:50-től.
Egy bükkös, meredek hegyoldalban 3 órás bolyongás után, végig szakadó esőben sikerült egy háromnegyed kosár ízletest, és 2 vörösbarnát gyűjteni. Jobb helyekre nem tudtam eljutni, csak még jobban áztam volna. Nem rossz végülis, ha a legfrekventáltabb helyen is ennyit lehet szedni. A szalamandrák tobzódtak ebben az időben, kis túlzással többet láttam, mint vargányát. Fotó nincs, tiszta víz, meg föld volt a kezem.
Még tavaly ősszel írta vki hogy ilyesféle gombák sose kerülnek a fórumra. Namost csakazért is rakok fel . Ha minden igaz kákagomba Typhula filiformis
Megjelent a világító tölcsér is, vki össze is szedett egy szép adagot aztán otthagyta az erdő szélén Gondolom menetközben megpitymallott, aszt akkor már nem volt rá szüksége.. :D
"A háti már tele volt, így nagyon érdekes vele lehajolni a következő gombáért, hogy ne zúduljon a nyakába az egész."
Ne is mond! A hétvégén hajolgattam, hajolgattam és jó pár kilométer után vettem észre, hogy a hátizsák zsebebe tett 70 eurós termoszom meg valahol kicsúszott. Mindezért pár nagy fej özlábat gyüjtéttem csak be. Jó drága özlábak voltak:-)) Pedig azok még magasra is nönek. De én idióta közben meg mindenféle gombákat fényképeztem, amelyek nem voltak olyan magasak. Na ezek okozták a káromat!!!
alapvetoen en is igy vagyok vele. mint ahogy a szurke tolcserrel is. ha van 5 kilonyi gomba, abba siman elfer nehany darab. ezen kivul nem fogyasztom oket. pl. az ozlab nalam csak bartergomba.
a varganya feher termoreteggel indul, de utana bezoldul. a kiralytinoru, amit amugy kiralyvarganyanak is hivunk, az sarga tramaju. lehet itt vitatkozni, de ez az elfogadott elnevezese.