Van egy W211K E280-as, 2007-es évjáratú autóm. Most olyat csinált, hogy D-ből csak N-be lehet tolni a szelektort. Leállítás után tudom az R és a P helyzeteket kapcsolni. Visszafelé semmi akadály. Mi ennek az oka?
Megvan a w211-em első futómű cseréje. Swag szett ment bele 240 ezer Ft(febi, Lemforder, swag vegyesen a csomagban) néhány csavar nem volt benne a készletben ez kb. plusz 15 ezer Ft volt, illetve Lesjöfors rugókat tettem a gyári helyébe, 30 Ft/pár (a festék elkezdett hámlani az eredetin) a teló 2 éve lett cserélve toronycsapággyal együtt, ezek maradt.
A (részben) gyári futómű elemek nem kopogtak, futómüves szerint sem lógtak, de 10 éve van nálam a kocsi, már érezhető volt, h nem az igazi, kiszerelve látszik, hohgy kb. minden szilent v gömbfej gumin felszíni repedések voltak. Csere után sokkal jobb lett az úttartás, csendesebben siklik át az autó az úthibákon.
A hátsó futómű most következik, itt nincs készlet, elemenként kellett összeválogatni (Swag, Lemforder, Trw, Metzger dobozban febi cucc)
A futómű elemek, plusz az összes szilent kb. 300 e Ft, ehhez jön még a gyári csavarok, alátétek, bizgentyűk, par patent 170 e Ft-ért.
A nagy tartó szilentjeim elég ernyedtek, ezért borítjuk szét a hátulját is.
Egy szónak is száz a vége, kb. így kalkuláljon, aki belefog egy E-osztály futómű frissítésbe.
Sziasztok! C180Kompressor 2006-os (futás:300000km) kigyulladt mai napon az autó különböző hibaüzeneteket dobált, majd az akkumulátor hibáját jelezte, néhány óra múlva újraindítás után megszűntek a problémák, majd kb 50km megtétele után a motor gázadásra rángatni kezdett és kigyulladt a CHECK ENGINE. A szomszéd nagyon egyszerű OBD-je az 1. henger kopogásos égés-t olvasott ki hibának! Mire számítsak? Nagy a baj?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Ma délután az autóm ami 350 d bleutec motorral van szerelve, kiírta, hogy tankoljak adblue-t, mert 800 km múlva nem lehet elindítani a motort és kigyulladt a motor engine sárga lámpa. Ok furcsa volt mert 4 hónapja tankoltam tele, de ok, ha kéri, nem gond. 8 liter ment bele és tele a tartály, ami 25 literes. Vagyis nem volt indokolt a tankolás. A probléma nem szűnt meg. Ötlet? Köszönöm!
Egy W169 A160 benzines 2011-es 5 ajtósom van, a mellékelt navigációs fejegységgel. Az lenne a kérdésem, hogy a navigációt tudom valahogy frissíteni? Még jó 10 éves Európa térképem van hozzá, ami kicsit idejét múlt. Illetve valaki meg tudná mondani, hogy a gyári helyeken milyen típusú hangszórók találhatóak?
Ne hidd! Még így is több mint fél órát kínlódtam vele. A könyv mindig visszautal különböző oldalakra, hogy ott találod a leírást, aztán onnan megint egy másik oldalra.
Kedves urak, Van esetleg itt valaki Bp. III. kerületéből / dolgozik valaki a környéken, aki rendelkezik újabb (2014-15<) Mercivel? 10 percre szeretném igénybe venni az idejét és az autója OBD csatiját a lentebb írt iCarsoft tesztelése miatt (a gyártó javaslata alapján egy fiatalabb autó "beolvasásával" ki szeretném zárni a CAN kommunikáció hibáját a kütyüben.)
Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni :)
Hah, ez jó :D Most levelezek a supporttal, meglepően kedvesek (káeurópai tapasztalatokkal a puttonyban ugye... :)) Szóval meglátom, mit tudunk kihozni belőle - ha nem megy, akkor eladom, és veszek valami bluetooth-os kis gyöszt. Itthonra nekem a StarDiag kb. olyan, mintha vennék egy Heidelberg nyomdagépet az irodai dolgaimhoz, szóval azt elengedném :D