Köszi!Egy ideje csak betonon használom,a külsőt is lecseréltem pár hete.Bár az volt ráirva,h defektvédelemmel van ellátva,mégis a vadgesztenye kiszúta:)
ha nagyon tudományosan akarod csinálni, akkor többféle paramétert is figyelembe kell venni. Pl. testsúly, gumi típusa/vastagsága, kerékpár típusa, stb.
Sziasztok8)Két év után kidurrant az első gumim,kicseréltem,és ki is próbáltam az elektromos pumpát,amit vettem.Jó! Ti hány Bar-t állitotok be montihoz,kiváncsi lennék..Én két bárt állitottam be,kicsit kevés lett..,még nyomtam bele kicsit..Köszi a válaszokat.Ja,és tegnap a Dunakeszi Auchan parkolójában ellopták a hátsó lámpám... uzenem neki.h legközelebb letöröm a kacsódat...8))))
azokban az autókban ahol nem kell átállítani a lámpát ahhoz, hogy angliában is használhasd, kalap szar a világítás, csak kamuasszimetrikus. Egy z alakú kéve jön ki ami gyakorlatilag vízszintes, nem olyan mint a klasszikus asszimetrikus ami ténylegesen megvilágította a táblákat.
Azok a lámpák nem vakítanak, amiknek a reflektor rész tetejébe van beépítve a led és lefelé világítanak az alattuk levő tükörre, ami előre tükrözi a fényt.
Így maga a lámpa teste takarja a derékmagasság fölé menő fénysugarakat.
Nemrég egy ismerős elektromos rollerén állítottam a fényszórót, ezt a tartólemez hajlításával (!) tudtam csak megtenni. Így sikerült annyira lejjebb vinni, hogy ne az égbe világítson (pár méterre álltam tőle és vakított), hanem az útra.
Az ilyen világításhoz az összes táblát derékmagasságba kéne tenni, hogy sötétben is láthatók legyenek.
Reggelente találkozom egy dagadt banyával, aki full fényerővel járatja a dupla csövű lámpáját és úgy állítja be fénycsóvát, hogy a legmagasabb fa csúcsa is látható legyen. A hülyéje azt hitte múltkor, hogy integetek neki, pedig csak próbáltam kezemmel kitakarni a vakító fényt. Visszaintegetett.
Megjegyezném, hogy a hagyományos, szabványos H4-es, autó reflektorok 1000-1300 lument adnak le (a reklám szerint). Az 1800 lumen egy bicikli lámpára erős túlzásnak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy az autó reflektorok beállítását elvileg rendszeresen ellenőrzik, a biciklin pedig úgy állnak, ahogy éppen sikerül. Ha szemben a házak első emeletét világítják, az szerintem simán közveszélyes.
Úgy kéne gyártani, hogy ha a lámpa frontja függőleges, akkor kb 10 méterrel előtte a földön legyen vége a kévének. Ez az a közlekedési-városi világírtás ami nem bassza ki senki szemét, ellenben tök jól látja a gyalog hogy jön mögötte valaki, sőt az utcasarkon is látszik ha közeledik valaki.
"Ezen időszakban a felüljárón lévő járda is lezárásra kerül az ott folyó munkák miatt. Ebben az ütemben a gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe."
Tehát számolnak az ottani kerékpáros forgalommal is.
"Megnézném, hogy azok az urak, nénik, politikusok akik a baromságokat összehányják kreszváltoztatás címén azoknak van-e egyáltalán bringájuk és szoktak-e napi használatban közlekedni vele. Nem sportolni, országútiskodni, downhilleskedni, hanem csak simán közlekedni. Pl. munkába, ABC-be, focimeccsre tekerni. Télen-nyáron."
Teljesen más a testhelyzet és a sebesség a sport és a közlekedési célú bringáknál, nem véletlen, hogy a hollandok különbséget tesznek kétféle kerékpáros között:
A wielrennerek vagy „kerékfutók” – a sportos kerékpárosok:
Engem csak az érdekelne, hogy aki ezt a sok hülyeséget kitalálta, ült-e valaha kerékpáron??
.
És úgy érzem, az ellenzőknek van értelme hallatni a hangjukat, hiszen azt mondták, hogy lesz róla társadalmi egyeztetés. Ha elég hangosak lesznek, talán meghiúsul ez az őrült elképzelés.
.
Ezeket hordani eddig is lehetett; csak nem biztos, hogy minden helyzetben előnyös.
Nekem mindig fent vannak a lámpák. Spórolásból. Nem akarok a hiányuk miatt fizetni.
Ha tudom, hogy sötétben is kellenek, akkor hátul kettő van. Szutykos nappalokon az egyik ezekből villog, egyébként nem világítok nappal.
Az első.., azt nem reklámoznám (Fenix). Rövidebb az akksijuk, mint más 18650-es, a bizonytalan kontakt miatt többször lekapcsolt. Tettem bele egy rendeset, azóta tök jó. Egyes fokozaton (a négyből) pfff, nem is tudom, tán 24 órán át világítana úgy, hogy még látom is az utat. Kettes fokozatnál tavaly ledudált egy autós Dány felé, a sötét szakaszon, mert vakította (szállt volna ki a tragacsából szemezni egy kicsit saját reflektoraival...). Ha nappal is kell majd világítani, a tetején lévő LED visszajelez a működésről és a töltöttségről is.
Véleményem szerint, ha el is rendelik a kötelező világítást, nem fogják tudni betartatni. Ott, ahol eddig is a kukás mellény helyettesítette a lámpát, ott fognak büntetni? A szlovákok is előírták a kötelező bukó viselést és a kukás mellény hordást (ezt sötétben), de már az első évben láttunk több fejvédő nélkülit és a láthatósági mellényt sem kérik számon - tudom, kérdeztem a 24 óráson, csak legyintettek rá.
Szigorítás viszont, hogy a kerékpárt minden esetben ki kellene világítani nappal is, ha az illető nem a kerékpárúton közlekedik.
Tehát nem általánosan, nem mindenkinek, nem mindenhol. Továbbá: Ez még mindig csak a munkaanyag, nem egy trv.előterjesztés. Az majd márciusban lesz, ha lehet hinni az ígéreteknek.