Üdv. A palackos "ásványvizek" egyetlen előnye a csapon folyó (ugyanaz :-)) vizekkel szemben, hogy nincsenek teleb.szva klórral, hipóval, meg egyébb fertőtlenítő szerekkel. Ismerősöm annó a Győri keksznél dolgozott a laborban. Minden nap mérték a csapvíz összetevőket és ha magasabb volt a fertőtlenítő szer szint egy bizonyos mértéknél, nem engedték a gyártásban használni a vizet..
Ásványvizes téma túltengése miatt csak annyit, hogy pl. Veszprémben a helyi kiváló kutakból származó (ezt isszuk a csapból) vizet palackoznak és adnak el jó pénzért, már azoknak az idiótáknak, akik azt megveszik. Forrás: vízművek.
Azert azt tudni kell, hogy a Perrier, San Pellegrino es tarsai csak itthon vannak agyonajnarozva, meg aranyarban adva. Az eredeti szarmazasi orszagukban ezek teljesen hetkoznapi tucattermekek.
A lentebb linkeltek akár a mol vagy shell kútnál is simán kivehetőek a hűtőből, és ha 50 liter Perriert veszel akkor kétszerannyit* fizetsz mintha 50 liter benyát tankoltál volna :P
*minimum mert a benzinkutas hűtőkben azért sokkal többe kerül a palackozott víz is mint a tescoban.
Érdekes párhuzam. A vízben szegény Görögországban 1,85€ felett van a benzin ára literenként. 6x1,5 liter mentes víz meg 1,39-ért is van. Mi meg víznagyhatalom vagyunk állítólag! Otthon én nem veszek palackozott vizet így nem is tudom mennyi az ára.