Keresés

Részletes keresés

szk0421 Creative Commons License 2024.09.08 0 0 10049

Van valakinek tapasztalata, hogy mennyi időre van szükség Athénban a repülőtéren ha belföldi járaton mennénk tovább ill. jönnén vissza? Ki kell menni, és újból becsekkolni, vagy tranzitálni lehet? (nem lesz feladott csomagunk) köszönöm

Ati88 Creative Commons License 2024.07.30 -1 0 10048

Sziasztok!

Sokakhoz hasonlóan készítettem én is egy teljesen szubjektív gyűjteményt a görögországi látnivalókról. Szubjektív, mert csak azok a helyek vannak benne, amiket már legalább egyszer felkerestünk és valami miatt emlékezetesek is voltak.  Esetleg ötleteket adhat másnak is.

Itt érhető el:

https://kovat88.synology.me/la_go/index.html

Petykooo7 Creative Commons License 2024.07.27 -1 1 10047

Látnivalók Kefalonia szigetén: saját szervezésben

Elérkeztünk 2024 nyarához. És ha nyár, akkor nálunk egy dolog biztos: Görögországba utazunk. Sokat vacilláltunk, hogy mi is legyen az idei úti cél. Többek között felmerült Skiathos, Thessaloniki , Kréta, Kefalonia és Lefakada is. És nagyjából ennyi maradt még ki Görögország legfontosabb úti céljaiból – ahol eddig még nem jártunk. Végül a választásunk a repülőjegyek és a dátumok tükrében az utóbbi két úti célra esett. Az idei görög kirándulásunk során bejártuk Kefaloniát, majd utána Lefkadát. Ezzel pedig kipipálhattuk a Jón-szigeteket a képzeletbeli bakancslistánkon. És hogy milyen Kefalonia, milyen látnivalók vannak a szigeten? Szó szerint olyan tengerpartok, amelyeket a legmenőbb utazási katalógusokban találtok csak. A fene gondolta volna, hogy a türkizkék víznek ennyi fajta árnyalata van. Még én férfiként is legalább 5-6 fajtát felismertem. Gondolom a nők minimum kétszer ennyit látnak. Ráadásul a szigeten a természet is gyönyörű. Néhol csak dörzsöltem a szememet, hogy egy-egy tujafa, hogy a fenébe került oda, ahol található. A hegyi kis falvak pedig Görögország legszebbjét nyújtják. Ezt mind képzeljétek el egy görög mértékben hatalmas szigeten és megkapjátok Kefaloniát. A posztban bővebben is elmesélem, hogy mik azok az indokok, amiért beleszerettünk ebbe a csodálatos szigetbe és az is, hogy ennek ellenére valószínűleg miért nem térünk vissza ide mégsem már többé. Nézzük!

BŐVEBBEN: https://travelhacker.eu/latnivalok-kefalonia-szigeten-sajat-szervezesben-terkeppel/?swcfpc=1

Pierr_Kardán Creative Commons License 2024.07.17 -1 0 10046

Az nem, de zöld kártya legyen nálad (elvileg már az se kell, de erről előfordul, hogy nem vesznek tudomást a határon).

Előzmény: ks33 (10045)
ks33 Creative Commons License 2024.07.17 0 0 10045

Sziasztok! A Macedóniai határon kell a nemzetközi jogsi? Köszi

Katana750 Creative Commons License 2024.07.14 -1 0 10044

A kovid idején vettünk igénybe irodát. Az Invia korrekt volt.

Előzmény: wolves004 (10043)
wolves004 Creative Commons License 2024.07.13 0 0 10043

sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy ki melyik utazási irodát ajánlja repülős görög nyaraláshoz?  Sokan utaznánk együtt, 11-en egesz lontosan. Nehéz lenne saját szervezésben intézni ennyi főnél a repjegyet. Köszi a választ 

Katana750 Creative Commons License 2024.07.10 -1 0 10042

Nekem is vannak hasonló cipőben járt ismerőseim. Nem a híres kórház miatt mentek oda. Hétfőn, szerdán, pénteken, vasárnap dialízis kellett a pár egyikének. Hibátlanul megoldották. Ilyen is van.

Előzmény: feketefelho (10041)
feketefelho Creative Commons License 2024.06.29 -1 0 10041

Na, ezt jól félreolvastam... akkor végülis lehet Katerini környékén is a szállás (nem feltétlenül Paralia).

(Mellesleg nem is gondoltam volna, hogy a Kateriniben lévő kórház ilyen híres, hogy Magyarországról utaznak oda kezelésre ... ezért is gondoltam inkább Thesszalonikire.)

Előzmény: 409 (10040)
409 Creative Commons License 2024.06.27 0 0 10040

"..Szalonikiben szállnék meg valahol a kórház közelében.."

"Egy kórházi kezelés miatt Katerinibe vagyok hivatalos az 5bol egy napon."

Előzmény: feketefelho (10039)
feketefelho Creative Commons License 2024.06.27 -1 0 10039

Pár gondolat, ötlet.

Szeptember már ott is utószezon, kevesebb turistával és a főidénynél valamivel olcsóbb árakkal.

Paralia kb. 70 km (autóval 1 óra) Thesszalonikitől.

Én arra a két éjszakára, ami a kezelés előtt és után van Szalonikiben szállnék meg valahol a kórház közelében (ha van normális áron, normális szállás), a többi nap szabadon választott.

Sok embernek a száraz tengeri fű is a kosz kategóriába tartozik. 

Szerintem a napolaj, a cigicsikkek és a sörös dobozok tartoznak ebbe a kategóriába.

Paralia (és más városok is) a település előtti részen a legkoszosabb (beach bárok, telepített napernyők kerülendők), attól pár (több) száz méterre már lehet érintetlen természettel is találkozni.  

A hely kiválasztása attól is függ, milyen tengerpartot szeretsz, mert ezen a szakaszon (Paralia-Nei Pori) lehet homokos, kavicsos, és sziklás résszel is találkozni.

Szerintem szeptemberben már sok szállás között válogathatsz, akkor már a görögök hazamentek (iskola) és a turisták közül is csak az edzettebbek maradnak.

(Nekem ilyenkor sokkal jobban tetszik a tengerpart.)

Ezen a partszakaszon jártam már Makrigialoson, Alikesen, Paralián, Olympic Beachen, Varikóban (Kalyvia Varikou), Platamonaszon is, Paraliát nem nagyon szerettem (az éttermek nagyobb ételválasztéka viszont pozitívuma a helynek).

Kirándulás ügyben csatlakoznék áim-hoz, annyi kiegészítéssel, hogy Dionban van egy elég tisztességes (görög viszonyok közt) romterület is.

Előzmény: Swimmerjan (10037)
áim Creative Commons License 2024.06.27 0 0 10038

Attól függ mit szeretnétek csinálni a többi napon.

Sokan mondják, hogy Szaloniki csúnya, nekem speciel nagyon bejön. Ha múzeum látogatók vagytok, akkor 4 napot is simán el tudtok tölteni a városban. Van hop on - hop off busz, lehet sétahajózni, van egy jópofa piac, sok régi és kevésbé régi templom.

Ha inkább fürödni szeretnétek, vagy túrázni, akkor én kicsit "túlmennék" Paralián. Kb fél órával délebbre, Leptokaria-Platamonas környékén már szép tiszta a víz (biológiai értelemben valószínűleg Paraliánál is tiszta, csak felkavarodik a homok, mert az egymilliárd turista az utolsó vizinövényt is kiírtotta már).

Ha béreltek autót, akkor érdemes két egynapos kirándulást tenni a hegyek felé, egyet a Meteorákhoz, egyet pedig a Platamonas vár - Palaios Panteleimonas - Litochoro útvonalon. 

Előzmény: Swimmerjan (10037)
Swimmerjan Creative Commons License 2024.06.27 0 0 10037

Sziasztok! Új vagyok a topicon, szeptember elején tervezünk menni Thesszalonikibe. Legalábbis a gép ott száll le és majd indul vissza. Hétfő délutántól péntek délutánig.. Egy kórházi kezelés miatt Katerinibe vagyok hivatalos az 5bol egy napon. Paraliat javasolták szállás keresésre, de nem olvastam annyira jókat róla. Tenger nem annyira tiszta, medúzás, nyüzsgés, hangos bulik stb. Valami tipp esetleg merre keresgéljünk? Program ötleteket is szívesen fogadok.

Valentina69 Creative Commons License 2024.05.28 0 0 10036

Olvastam az osszes valaszt es szerintem ilyen esetben erdemes a jo oreg "szo elszall az iras megmarad "mondasra  hagyatkozni a fereertesek elkeruulese vegett es irasban kerni a szallasadotol a kutyara es minden egyebre vonatkozo megegyezest.En Gorogorszag deli reszen lakom es evekkel ezelott foglalkoztam turizmussal. Velemenyem szerint sokkal megbizhatobb es biztosabb volt az irodakon keresztuli foglalas ezek a booking es tarsai kiturtak es lehet egyszerubb es gyorsabb de van eleg hatulutoje.A foglalasi dijjal kapcsolatban nem tartom tulzasnak az 50szazalekot,fiam baratja karacsony elott ment Budapestre 4 napra,bookingon keresztul foglalt es azonkivul,hogy rohadt dragak otthon a legegyszerubb szallasok is foglalaskor kertek a teljes osszeget!

Előzmény: Ghost Busters (10032)
feketefelho Creative Commons License 2024.05.12 0 0 10035

Nagyon régen (2005-ben) éppen O.B.-en lett volna a szállásunk, egy 5 hónapos magyar vizsla kölyökkutyával.

(A házi néni, akivel le volt beszélve az ügylet sajnos eladta a házat, az új tulaj meg hallani sem akart rólunk, így hirtelen új szállás után kellett néznünk.)

Több lehetőségünk is volt, ahol már megbeszéltem, hogy van kutya is, és ez addig semmi gondot nem okozott a görög tulajoknak, amíg meg nem látták az ebecskét.

"Ó, ez már nagy!" - felkiáltással mondták vissza a foglalást. Este aztán egy közeli (Varikó, pontosabban Kalyvia Varikou-beli) kempingben kötöttünk ki, ahova utána 10 évig visszajártunk.

Utána láttam, hogy a görögöknél többnyire a szobacirkáló méret "a kutya". Hiába volt a mi vizsink még növésben, az már nekik sok volt.

(Mondjuk a kempingben a közönség imádta, a macskák már kevésbé.)

Csupán azért írtam le a sztorit, mert régen elég nehéz volt kutyával apartmant foglalni, de mára már alakultak a görögök is. 

feketefelho Creative Commons License 2024.05.12 0 0 10034

Az 50% elég túlzónak tűnik (én még soha sehol nem fizettem ennyi előleget), persze abban az esetben, ha csak pár nap van az utazásig már előfordulhat.

Tavaly a 800€-s végösszegre kértek 100€-t, a többit érkezéskor, idén is valami hasonló összeget utaltam a tulajnak.

Olyanról hallottam (ismerősömtől), hogy 30%-ot kértek előre, de ennél többet még sehol sem kértek.

Bárhol foglalsz az ilyen "küldj pénzt maszekba!" sehol sem divat.

A szállásfoglaló oldalon kívül csak akkor kommunikálok a szállásadóval, ha eleve magánúton kerestem meg (Görögországban ez többnyire így van).

Ezt a muksót szerintem felejtsd el!

Én itt szoktam keresgélni: LINK ők sajnos épp azon a környéken "nem túl erősek", ahol keresgélsz.

Nem rajtuk keresztül foglalok, írok a tulajnak, aki aztán vagy válaszol, vagy nem (és ha válaszol többnyire azt az árat mondja, amit a fent linkelt oldalon találok). A szállások címét, elérhetőséget a Google Mapsen találhatsz.

Rég jártam már O.B.-en, de ez az apartman (Galini Apartments) azért elég távol van a tengertől ...

totopad Creative Commons License 2024.05.12 0 0 10033

Egyrészt hasonló tapasztalatom a bookinggal is volt, én visszamondtam és kerestem másik szállást és a Te esetedben is ezt tenném. Nem azért, mert gond lenne az előre utalás, hanem mert nem korrekt.

Másrészt, idén megyek, ha jól számolom a 25. görög szállásunkra, de, lehet, hogy van az 30 is.

Ennyi tapasztalat alapján el tudom mondani, hogy igazából ilyen és ehhez hasonló történetek sajnos normálisak Görögországban. 

Túrizmusból él az ország jelentős része, ezt mostmár ők is egyre inkább felfogják és az a kezdeti, hurrákedvesség, ami miatt sok magyar -köztük én is- oda-vissza volt Görögországtól kezd kiveszni.

Ghost Busters Creative Commons License 2024.05.11 0 0 10032

Sziasztok!

Segítséget kérni jöttem. Most először sikerült belefutni egy olyan dologba, hogy az Agodán keresztül foglaltunk júliusra Paralia közelében lévő Olimbiai Akti faluba, egy nagyon szép, 9.6-os átlag-pontszámmal rendelkező apartmanba (utazás egyénileg, mert hárman + egy kistermetű kutya jobban meg is éri).

Foglalás visszaigazolás után írtam a tulajnak az Agodán keresztül, hogy biztosan nem gond-e a kutya, illetve hogy van-e valamilyen extra költsége. Egy órán belül visszaírt, hogy minden OK, ha nem zavarja a többi vendéget, akkor nincs semmi költség sem pluszban, viszont azt is írta, hogy:

3 banki munkanapon belül leszek szíves a teljes foglalás díjának 50%-át elutalni az üzenetben foglalt görög számlaszámra.

Túl azon, hogy úgy gondolom, hogy az egyik legsúlyosabb szabálysértést követi el, a számlaszám az üzenetben nem is látszik, mivel azt az Agoda algoritmusa kitörli!

Megírtam neki, hogy ezért az Agoda egy életre kitiltja, úgyhogy inkább lesz szíves visszavenni kicsit, mire az jött válaszul, hogy neki nincs is szerződése velük, csak a Booking-gal (ott is fenn vannak, és miután a foglalásunk vissza lett igazolva, onnan is le lett véve a szoba). Visszaírtam, hogy a rendszer megkerülésével történő utalás nemcsak szabálytalan, hanem védi a vásárlót is, valamint lehetetlen is, mert nem látni a számlaszámot!

Kérdés, amiben segítségeteket kérem: jelentenétek-e? Kitartanátok-e a szállás mellett (nincs sok, ami jó lenne, mert túl sok a szempont: két szoba, 3 felnőtt, kisállat-barát hely kell, a tengerpart nem lehet 66 éves embernek sétatávolágnál messzebb). Árban sem túlzó, 8 éjszaka 3 főre 556 EUR.

Platamonas lett volna a cél, de ott nem találtam semmit, pedig néztem sok mindent, TUI AT, Der Touristik, Invia, stb. Paralia nem opció most, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mit lehet kezdeni az ilyenekkel, akik teljesen hülyének próbálnak nézni.

Galini Apartments, Olimbiai Akti falu, Paralia Katerini alatt néhány km-rel.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

1754 Creative Commons License 2024.01.17 0 1 10031

Öreg ! Itt felraktal 2 fotot TILOS kikötöjeröl aminek semmi köze Nissiroshoz...

Iden volt 10 eve, hogy a szigeten vagyok, ugyhogy mindent es mindenkit ismerek . . . .

Előzmény: Petykoooo7 (10009)
Béci 72 Creative Commons License 2023.12.15 0 0 10030

🙂

Előzmény: solozzzo (10029)
solozzzo Creative Commons License 2023.12.14 -1 0 10029

De, nem helyesírási hiba! :-) A jelentése: „békés kemence” :-D

Előzmény: Béci 72 (10028)
Béci 72 Creative Commons License 2023.12.14 -1 0 10028

Miért,nem így írják?🙂

Előzmény: solllozzo (10027)
solllozzo Creative Commons License 2023.12.14 -4 0 10027

Budapest is gyönyörű, függetlenül attól, ha valaki azt mondja, Buddapestnek írják a magyarok :-)))))

Előzmény: Törölt nick (10026)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.14 0 0 10026

Nem vitatargya reszemrol de te biztosan jobban tudod.En 31 eve elek Gorogorszagban a gorog szinte anyanyelvem es az egy vagy ket m tol fuggetlenul szivbol ajanlom mindenkinek a kornyeket mert egyedi es gyonyoru,gorog berkekben felkapott mivel termal to is talalhato es egy 5 csillagos Wellness hotel.

Előzmény: solllozzo (10025)
solllozzo Creative Commons License 2023.12.12 -2 0 10025

Ja, és nem bokor természetesen. Καμένα Βούρλα angol fordításban Burnt Rushes, és nem bush(es).

A rush itt nem rohanást jelent, hanem egy növénycsaládot, amelyik magyarban a sáshoz áll legközelebb. Ez a sás (gör: βούρλα) jelentett menedéket a falu lakóinak a török fenyegetés idején.

Előzmény: Törölt nick (10023)
solllozzo Creative Commons License 2023.12.12 -2 0 10024

Dehogy írja két m-mel :-D

Καμένα Βούρλα

Előzmény: Törölt nick (10023)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.12 0 0 10023

Igen,nem helyesirasi hiba a gorog ket m-el irja es a hely jelentese "egett bokor".

Előzmény: andreas19 (10021)
Béci 72 Creative Commons License 2023.12.10 -1 0 10022

Mi más?🙂

Előzmény: andreas19 (10021)
andreas19 Creative Commons License 2023.12.09 -2 0 10021

ez ugyan az mint a "Kamena Vourla"?

Előzmény: Törölt nick (10020)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.07 0 0 10020

En Kammena Vourla kornyeken elek,itt vannak nyugodt,csondes helyek keves turistsval csodas partokkal szivbol ajanlom.Azonkivul rengeteg a termal vizes furdozes lehetosege es mivel kozponti helyen van aranylag orszagos viszonylatban konnyen megkozelitheto minden latvanyossag mint Delfi,Meteora,Athen,Epidavrosz,Evia,Skopeloszra es Szkiatoszra can rendszeres kompjarat...ezek belefernek egynapos kirandulasoknak.

Előzmény: kesztió (10013)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!