Eszembe jutott hogy megnézzem a blogodban. Júliusban azért nem veted mert a bolhák akkor még letarolják. Pont bolha ügyileg és forróság ügyileg érdekelt a dolog. Augusztusban tervezem a vetést 20.-a körül mikor jön az a kis hidegfront. Tavaly a Müncheni sör nem nőtt meg, tavalyelőtt viszont hatalmasra így augusztusi vetéssel.
Felszedtem a főzőhagymát, megásom a helyét, és vetek oda babot.
Kivághatod. Az már fásodott. Ami most virágos és teremni fog őszig, zöld, azt kell meghagyni akkor is ha leérik. Majd tavasszal látod hol kezd kihajtani, addig visszavágod. Ezzel el lesz távolítva az idén letermett termő része.
Csak halkan merem írni, de most esik, bár felhő nem volt, és csak 3o%-ban volt előrejelezve, de ripsz ropsz kialakult felettünk egy felhő, és már úgy esik, mintha locsolnánk. Mondjuk ha reggelig ebben a tempóban esne, akkor mondhatnám, hogy elért a gyökerekig, de ez is jobb mint a semmi! :)
Néztem a radart, de felétek nem látok felhőt :( de lehet nálatok is kialakul egy ilyen kis felhőcske:)
Sajnos nem esett, pedig nagyon kellene. Biztatóan jött Jászfényszaru felől, de mire ideért volna, a Mátra kétfelé tolta, így Hort és Aszód járt jól, én meg nem.
Az összes paradicsomon van bőven termés, de hiába trágyás a föld, egy jó eső kellene, nem igazán fejlődnek.
Szia! Éjjel jó eső volt, és ebéd után is esett egy kevés.
Szedegetem a paradicsomról a barnuló-foltosodó leveleket. Amit ajándékba kaptam a vásárolt mellé, az a legérzékenyebb. Már levél nélkül, kopasz száron lógnak a fürtjei. legszívesebben kihúznám azt a 2 tövet, de olyan sok van rajtuk, hogy sajnálom.
az lesz az, koszonom. most megprobaltam megszabaditani azt a 3 bazsalikomot es oreganot tole. lejott egy nagy marekkal, de maradtak erosen ratekeredett darabkak is. azok tovabb eloskodnek? mintha ilyesmit olvastam volna. de letekerni oket a lagy szarrol keptelenseg.
az erkelyen tartok nehany fuszernovenyt. van 3 bazsalikomom, amin nemreg ilyen cernametelt vekonysagu indak jelentek meg, amik mindent "megtamadnak". ilyet meg nem lattam, pedig vagy 15 eve vannak ilyen fuszereim. ez normalis? a szomszed oreganot mar majdnem megfojtottak.
Lehet, hogy fajtajelleg. Az enyém is ilyen lett. Vagy a vírus. Sajna már az első éves termésem is fertőzött volt, bár ehető, úgyhogy hagytam, de most lehet, inkább lecserélem egy kevésbé érzékenyre.
Sajnos nem jók már ezek a régi magyar fajták. Túl nagy a vírusnyomás.
Arra még nem jöttem rá hogy lehet vastag húsú paprikát termelni. Ha néha ültetek, kis méretű, csupa bőr paprikáim vannak. Most hogy Amazonozok nagyobbra nőnek, lombjuk is van, de majdnem olyan vékonyhúsú most is mint szokott. megy a marhatrágyaázalékos öntözés és lombtrágya is. Naponta öntözöm. Nem tudom mit lehetne még bevetni.
Nekünk sokkal több tő van, de a termés zömét megesszük frissen. Van egy ismerős a közelben, időnként ő is segít enni.
Ősszel szoktam összevagdosni és betenni a mélyhűtőbe a hibásakat az összes fajtából, levesbe nagyon jó, meg bármilyen főtt ételbe.
Nyáron ha főzök levest, vagy sütök vegyes zöldségeket, akkor persze teszek bele paprikát is. De nincs semmi spéci receptem. Sütőben sült kaják tetejére aprítva, a sajtrétegre rásütve nagyon finom minden paprika, főleg a pirosak. Legjobbak persze a vastag húsúak, de mindig azt használom, amiből éppen sok van.
Nyersen eszem bepirosodva, édes. Zölden nem kóstoltam, minden paprikát jobban szeretek pirosan, ha már van elég paprika, mindegyiknél megvárom, hogy megérjen. A sárgák nem mind lesznek elég ízletesek, a sötétzöldből érők igen.
Persze a Delicadot is ugyanúgy meg lehet főzni, mint a többit, csak a húsa nem vastag.