Sziasztok!
Elég régen nem jelentkeztem, mert mostanában nem nagyon történt semmi. Holnap megyek HSG-re, aztán meglátjuk...
Noa!
Nagyon örülök a dupla sikernek!!!
:-)))
Mikrofon!
Ma megyek az orvosomhoz, és meglátjuk mit szól hozzá, hogy a PCO és a félidőben elvégzett "eredménytelen" ultrahang ellenére "magától" (gyógyszer nélkül) megjött. Ez nálam mindenesetre jó jelnek tűnik, mert eddig menstruációt sem sikerült spontán produkálnom, csak Norculottal.
Ha gondolod megvitathatjuk a PCO rejtelmeit.
Sajnos erre gepre nem raktak ekezetet, szoval kepzeljetek legyszi oda.
MenoManoka, nekem eddig eszembe sem jutott, hogy ok is nyaralnanak, majd hetfon rakerdezek, mert megyek vissza kontrolra. Nekem pont augusztus lenne a kovetkezo probalkozas ideje.
Susok, nyigodtan add meg az emil cimet, szivesen elmeselem tapasztalataimat. Hatha en is segithetek, mint nekem ez a topic.
Pi, ne keseredj el, mi is igy jartunk, de majd sikerul a kovetkezo.
NOA, ketszeresen is gratula, de azert nagyon irigyellek. Puszilunk mindannyian.
Sziasztok!
Eltüntem egy pár napra.Most is sajna csak rövid leszek.
Lujza mail ment!
Mosomasa,Meli lehetünk akár a 3M is.Nekem is PCO-m van.Ha gondoljátok kibeszélhetnénk ezt a "dolgot"akár email-ben is.
Rólam annyit,túl vagyok a műtéten.Nem fájt.Most szednem kell a Norcolutot/3x1 5 napig/.A párom is kapott valami gyógyszert.
Sziasztok!Hajrá lányok,kitartás!
Mikro.
Piglet most hivott az oromhirrel!
Azert ide irok, mert tudom, hogy ezt rendszeresen olvasod. Fogadd a Bugi csalad oszinte, szivbol jovo gratulaciojat!!!!!
Cicka! :-*
Megkaptalak, most olvaslak (szimultán)... ha Boss nem ér vissza záros határidőn belül, akkor még ma megválaszolódsz! ;-)
Csipike!
Gondoltam, hogy valami ilyesfajta gondolataid lehetnek, ezért is írtam azt, amit! :-)
Hidd el, rajtam is gyakorta úrrá lesz a bizonytalanság (mit mondjak, elég xar érzés).
Tarts ki, valaminek történnie kell. A vérezgetés miatt meg hívd fel holnap (ha még akkor is ektüell lesz).
Mosomasa!
Küldök neked egy bazi nagy adag pozitív sugárzást, jó?! +
Csak hogy mennyire furcsákat produkál a természet...itt állok a 15. napban ls csak egy 8 mm-es hevenyészett tüszőm van. Pénteken volt egy 10 mm-es, de az valahogy eltűnt. Végülis örülök, mert gyógyszer nélkül "állítottam" elő, de szerintem ez a hónap nem jön be...kezdek túl pesszimista lenni :-(
A 19. napra, péntekre vagyok visszarendelve és ha akkor oké, akkor mégsem oké, mert hétvégén nincs SEMMI! Szóval, szorítsatok! Jó lenne azért ha mégis lenne valami pozitív is már!
Kedves CsinnnKA!
Már alig vártam, hogy jelentkezz! Szó szerint ilyen érzések kavarognak bennem mint amiket leírtál! Valóban felmerült bennem, hogy egy kissé lököttnek tűnik...De nagyon tetszett, hogy próbál az ember lelkivilágával is foglalkozni. Szóval úgy döntöttem, hogy az előző két orvosomnál mindenképpen jobb a hozzáállása a dolgokhoz, ezért megpróbálok bízni benne...
Főleg ha Te is megerősíted, hogy a látszat ellenére nem lökött...
Most ennyit, majd holnap jelentkezem!
Jut eszembe: megvannak a vérvizsgálatok eredményei???
Üdv, Csipike
Susok!
A számból vetted ki a szót. Vagyis a kezem alól a tasztatúrát, akarom mondani: a betűket! :-)))
Én is pont valami ilyesmit akartam válaszolni Noának, hogy nem olyan egyszerű a helyzet, mint gondolja. Mert van, akinek ez a baja, van, akinek az. Nekem pl. ahogy beáll a hormonszintem, abban a pillanatban teherbe eshetek. Azt persze, hogy valaha is beáll-e, e percben nem tudnám megmondani. Lehet, hogy június végén fogok teherbe esni, lehet, hogy szeptemberben, lehet, hogy soha. Ez van. Mindegyikünk ugyanabban a csónakban evez, de mindenkinek más jut.
Csipike!
Szerintem nem biztos, hogy normális ez a vérzés, de hozzá kell tennem: az én véleményem nem mérvadó. Nem tudom, mikor mész (mikor mennél) legközelebb a dokinkhoz, de szerintem hívd fel telefonon. Lehet, hogy nagyobb az ijedtség, mint a baj, de nem árt óvatosnak lenned.
Tényleg jó sokat beszél!!! Én figyelmeztettelek.
Egyébként szimpi volt? Mit értesz azon, hogy "nem tudom, mit gondoljak"?
Kicsit lököttnek tűnik, mi?! De emelett az egyik legnagyobb szaktekintély az országban.
Én egyelőre ott tartok, hogy "kénytelen vagyok" bízni benne, mert az "elődjeihez" képest mindenképpen ász! (Az ember úgyis olyan kiszolgáltatott. Honnan tudhatnánk, hogy melyik doki jó, melyik nem. Max azt láthatod, hogy ez lelkiismeretes, amaz meg trehány. Hagyjuk.)
Balletje!
Noa!
Szóval lehet, hogy hamarosan ikres anyuka leszel?! :-)))))))))))))
De jó nekeeeed! :-))))))))))
Vigyázz ám magatokra!!!
Február 14-e nem írtam, de figyelemmel követtem a topicot. Szívből örülök Noa ikreinek, Buksi, Erika és Fecs sikerének. Nekünk sajnos nem jött össze a második beültetés sem, pedig három jó minőségűnek mondott 3 napos embriót ültettek be.
Ezután nagyon irigyeltem mindazokat akiknek már sikerült, de én is közéjük akarok tartozni.
Talán, ha nem lesz szabadságon a doki már augusztusban újra próbálhatjuk. Én is örömmel olvastam a http://www.infertility.hu/ címet amit mindenkinek ajánlok.
"Csak sötétség jut a fél világnak,
s orvosság sincs a csalódásra,
s nagyobb az árnyék, mint a fény
- hallgass, mert valaki kér:
Mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt,
egy dalt azokért, akik várják,
egy dalt azokért, akik nincsenek itt."
"Köszönöm.
Úgy tűnik elérhető közelségben van egy PG. Hol tudom "Buksit" elérni.
Esetleg egy személyes E-mail címet lehet tudni.
Hálás vagyok.
Izgulj értem, holnap du 4-re bejelentkeztem a dokimhoz. Megpróbálok
beszélni vele...."
Szép jó reggelt mindenkinek!
Kedves CsinnnKA!
Nem fejeztem be az e-mailezést, csak szerdától kivettem 3 nap szabit, mert pénteken vizsgáztam...Azaz csak vizsgáztam volna ha nem készülök ki annyira idegileg, hogy halasztanom kelljen.
Szerdán voltam a közös orvosunknál: őszintén szólva nem tudom mit gondoljak...
Tényleg nagyon sokat beszél! Jövő hónapban kell mennem a HSG-re. Most már nem félek (annyira), csak tudjam már végre, hogy mi van! Amitől teljesen padlóra kerültem az az volt, hogy közölte velem a doki, hogy van egy "majdnem" méhszájsebem...Akkor lekezelte valami fehér porral, nem is volt semmi gond egészen péntekig, amikor is elkezdtem vérezni...Ez vasárnapig tartott és igazság szerint már szombaton sem volt olyan mértékű mint pénteken, de én nagyon megilyedtem! Szerinted ez normális? Ne hívjam fel a dokit, Te mit javasolsz?
Elnézést ha hosszú voltam!
Üdv, Csipike
Nálunk a gyógyszertárban nemolyan régen még láttam a PG 53-t, nem tudom még most is van-e de nekem csak annyit mondtak mikor tavaly kerestem, hogy hiánycikk. Egy-két hét alatt viszont szereztek belőle.
Én is használtam, de nekem nem voltak túl jó tapasztalataim. Lehet, hogy valamit én csináltam rosszul, de a 3 hónap alatt amíg használtam mindössze egyszer mutatott jó eredményt. Állandóan nemleges választ láttam a nagyítóban. Elég bosszantó volt, így abbahagytam a használatát.
Nekem már nincs meg, korábban továbbadtam egy ismerősömnek, de ha kell utánaérdeklődöm a gyógyszertárban.
Fecs!
Köszönöm a gratulációd.
Én Elevitet szedek és B6 vitamint a hányinger ellen ami engem is utolért.
Néha iszom kalcium pezsgőtabletát és vasszirupot.
(Én vashiányban szenvedtem, de 4 hónap alatt sikerült magam a mélyből középszintre felhozni. Ennek megtartása érdekében iszom néha vasszirupot.)
Úgy tudom a baba miatt még több vas kell a szervezetnek mint általában. Én ezért választottam az Elevitet, mert abban több a vas és a folsav.
Még néhány napra van Duphastonom is. A doki azt mondta, hogy azt mind szedjem be.
Te is szedsz vitamint?
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Egy e-mail ismerősöm pénteken elvesztette a 3-4 hetes magzatát. Egy kislánya mar van, de a gyerek születése óta ez a második vetélése volt. Szeretné magát kivizsgáltatni, de a jelenlegi orvosa azt javasolta, várjanak a vizsgálatokkal a harmadik vetélésig. Nos, ő viszont úgy gondolja inkább most lépne. De nem tudja, merre induljon. Budapesti, ezért talán a János Kórház lenne neki a jó kiinduló pont? Én jelenleg nem ismerem a viszonyokat, ezért kérlek benneteket, adjatok tanácsot, ajanljatok orvost, kihez forduljon az ismerősöm?
És még egy kérését tolmácsolnám.
Szeretett volna egy PG-t venni, de a gyógyszertárban azt mondták neki, hogy már nem gyártják, nem kapható. Ha lenne valakinek egy, amit kölcsön tudna adni, kérem jelezze.
Sziasztok mindenki! Nem tudtam géphez férni két napig, most alig bírlak utól érni benneteket.
Először is üdv Lujza körünkben. Elovasgattam a problémádat, és a következők jutottak az eszembe. Először is csatlakozom becses társaságunk egyöntetű véleményéhez, hogy azonnal kivizsgálás. A HSG-hez csak annyit, hogy kérheted altatásban, ami nem mélyaltatás, hanem az injekciós beállított 15 perces, és ez esetben ugyanúgy nem fáj. Viszont ha esetleg több probléma is fenn állhat, jobb a laparoszkópia, mert rögtön be is tudnak avatkozni, és nagyon gyorsan fel lehet épülni utána. Nekem már volt 3. Másnap reggel felkelés, és 2 nap múlva haza. Egy kérdés, mit mutat az UH. Azért kérdem, mert mondod, hogy fáj a menzesz. Nem akarlak rémítgetni, de nekem is így kezdődött az endometriózisom. Kb. két évig ez volt minden panaszom, és nem foglalkoztam vele, mert az akkori dokim azt mondta, ez normális. Mire megfelelő orvoshoz kerültem már késő volt. Ezért mondom, hogy mindeképp vizsgáltasd ki magad, mert az időben felfedezett problémát sokkal könnyebb gyógyítani. Az endometriózis esetében pl. nagy csokoládé cyszták lehetnek a petefészken, amik minden menzesznél tovább telítődnek, és nagyon erős hasi görcsöket okozhatnak. Ezt az UH kiválóan kimutatja, és persze sok minden mást is. Részletekbe most nem mennék bele, sem a kezelésébe, először fontos lenne, hogy diagnosztizáljanak. A Gynevacot én is kipróbáltam, de eredmény nélkül, most azt hiszem megint fogok egy kúrát csinálni. A Gynevac nem csodaszer, a krónikus gyulladásokat kezeli, ami még nem jelenti, hogy más problémád nem lehet, de legalább ezt megszűntetheti. Nem akarok semmi rosszat beharangozni, azt gondolom, hogy jobb ha minél hamarabb biztos képet látsz a helyzetedről. Szóval előre fel a vizsgálatokra. Az érzelmi részét nagyon átérzem, mert terhes én se voltam még az első IVF-ig, és akkor sem lettem az, talán csak pár napra, amit nem lehet igazán annak nevezni. A családban, hogy problémáink vannak nem igazán vertük nagy dobra, de azért tudják, és hálistennek elég diszkréten kezelik, szóval nekünk szerencsére nem kell ilyen célozgatásokkal szembe néznünk. Nem tudom, nem lenne-e jobb, egyenesen megmondani nekik, hogy milyen súlyos problémával küzdötök, és szégyeljék magukat, ha ezen csámcsognak. Még valami, a felfázásodat szerintem kezeltesd ki minél hamarabb, pláne laparoszkópia előtt.
Mindjárt be is léptem a www.infertility.hu-ra, erre mit látnak szemeim... a kérdésekre dr. Török Attila válaszol! Hát én ő hozzá járok. Nekem miért nem válaszol, amikor én kérdezek??? Mindig csak vigyorog és titokzatoskodik. Na, most talán interneten megtalálom a válaszokat, ráadásul tőle!!!
Én is mindig abban reménykedem, hogy talán sikerül nekünk, mégha az orvosnak katéterrel nem is.
De azt hiszem ez csak álom...:-(
És ha tudnátok hányszor álmodom, hogy a karjaimban tartom a kisbabánkat. Olyan szép álom, csak rossz felébredni, de nagyon!
Nekem eddig nem volt PCO-m és eddig gyógyszert is kaptam. Akkor meg pláne nem volt. Ez most baj????
Most kicsit ugyanis megijedtem. Nem lesz akkor semmi belőlem?
Előszöris: Gratulálok Erika! Jó, hogy többen "példát vettetek rólunk", és követtek minket.
Lujza! Téged is köszöntünk itt! Nekem is nagyon sokat jelentett eddig is olvasgatni, amiket írtatok, bár ritkán férek úgy hozzátok, hogy írni is tudjak.
Azt a bizonyos vakcinát a kolléganőm is kapta, akit szintén mindenfélével kezeltek már meddőség ellen, de egyelőre nincs eredmény. Ő viszont azt mondta, hogy állítólag ha ezen a problémán nem is segít, de nyújt valamiféle általános védettséget mindenfélék ellen.
Egyébként én is Kováts Tímeához jártam, és nagyon elégedett voltam azzal, ahogy az egész kérdést kezelte, és oldotta a feszültséget, ami egy ilyen tortúránál azért jócskán van. (Azt írtam, hogy tortúra, pedig sokatokhoz képest én nagyon "olcsón" megúsztam, mármint nem anyagilag.)
Erika! Te szedsz valami vitamint? Ha igen, mit?
Végül pedig én nem pozitív sugarakat küldök nektek, hanem inkább imádkozom értetek! Az én tapasztalatom szerint ennek tényleg van ereje!
Szia Erika!
Fogadd gratuláciomat! Úgy örülök, hogy nektek is sikerült :-)))
Lujza!
Én is üdvözöllek körünkben. A vakcináról annyit, hogy én most kezdtem el a kúrát (tegnap kaptam az első injekciót) és nagy reményeket fűzök hozzá.
Primera által megadott lap szerintem nagyon jó, érdemes mindenkinek elolvasni. Köszi Primera!
A laparoszkópia talán annyival "jobb", hogy a hasüregben található összes szervet meg tudják nézni. Gondolok itt a méh, a petefészkek, a petevezetékekre, ezeket kivülről is látják, pl. ha van rajta ciszta vagy mióma akkor azt is leoperálják. A HSG viszont csak belülről mutatja ezeket a szerveket.
A felfázásról pedig meg kell kérdezni a dokit, hogy szerepet játszik-e a vizsgálat elvégzésénél. De szerintem előbb abból helyre kell rázódni. De ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy így is van.
Értem az elzáródás dolgot. Jobb egyből laporoszkópiára mennem, mert akkor egyúttal minden meglesz egyszerre. És altatásban csinálják.
Fontos-e, hogy ne legyek éppen felfázva és ne legyenek gyulladásaim a laporoszkópia alatt? Mert most is érzem, hogy fel vagyok fázva és szúr a hasam.
Na, megint mehetek valami orvoshoz, hogy adjon antibiotikumot. Már utálom a gyógyszereket. De lehet, hogy megint megkapom az 5 injekciót.
Hallottatok erről a vakcináról? Próbáltátok már? Nagyon jó a vetélés ellen és állítólag a meddőség ellen is. Nálam nem jött be, de talán másnál...
Lujzi
Amikor tavaly télen kiderült, hogy a petevezetékek el vannak záródva, ráadásul mindkettő fel van töltődve folyadékkal én is kaptam egy UH-os felvételt, amin mindez jól látható, az orvos egy lapra felírta a véleményét és azt, hogy mire gondolt ezzel kapcsolatban, majd azt mondta hogy keressek egy helyet ahol ezt megcsináltatom, majd a továbbiakban, ha ezen túlvagyok vár vissza a folytatásra.
Így is tettem. A János Kórházban megcsináltattam a laparoszkópiát, majd amikor már ismét dolgoztam akkor visszamentem és elkezdtük a felkészülést a lombikra.