Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Engedély nélkül tartható ,hatástalanított fegyverek,elöltöltős-muzeális stb-piactere
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Hello! Először is nagyon jó képek, személy szerint én még nem ismertem őket! Szerintem a két berendezés gyártásközi ellenőrzésre, esetleg még a fejlesztési fázisban töténő tesztelésre szolgálhatott. Valószínűleg a csapódó gyújtó, illetve a dobóbiztosíték "jóságát" tesztelhették vele. A háromlábú hajítást imitáló eszközt láthatóan messzebbről, kötéllel oldották ki, feltehetően biztonsági okokból. Valószínűleg ezzel a tehetetlenségi erőt lehetett modellezni, ami már elegendő a gyújtószelencék eltávolodásához. (És a hirtelen megálláskor/becsapódáskor a működésbe lépéshez.) A másik készülék szerintem a dobó biztosíték "lepörgését" tesztelte. A 36 M. Vécsey kgr. sajátossága, hogy a dobás során, a hossztengelyére merőleges forgással élesedett, ezt a dobó biztosíték végezte. Ez a biztosíték úgy volt kitalálva, hogy a repülés első néhány méterén (ha jól emlékszem kb. 5 méter) még nem engedte élesedni a gránátot (nem volt ideje kipörögni a menetes részének - ez a kipörgött menet az egyik fotón látszik is), így "ügyetlen" dobás esetén nem okozott gondot a saját csapatoknak a túl közel leeső, földet éréskor azonnal robbanó gránát...
Itt azt kell(ene) megérteni, akkora szopás megszerezni a szükséges szakmát, hogy az nemigaz. A fegyvertechnikus/műszerész magában 2 év, és plusz 1 a gyártói, anélkül fődarabhoz hozzá se nyúlhatsz. Egy helyen oktatják az egész országban, lenn csongrádban a világ végén, beiratkozhatsz akár felnőttként is, de havi 3 napot le kell járni 3 éven át, évi 12 hónapban. Ha ez megvan, akkor kezdheted el felszerszámozni magad, és ha az egész gittet végigrágtad engedélyekkel, mindennel, akkor jutsz el oda, hogy megfogd a szóban forgó lerúgott vasdarabot, és beleesztergálj egy bármit. Azaz, mire eddig eljutsz, elhegedültél alsó zajon 3 évet az életedből, meg elköltöttél X millió forintot. Félreértés ne essék, én is abnormálisnak tartom mikor egy szétfaragott, hatástalanított vasdarab többszáz ezer forintért megy el.
Ami már drága nekem, nem veszem meg. Sajnos jelenleg ismeretség nélkül nem kerül szem elé kisebb árú sörétes.
Az, hogy tíz éve mennyibe került egy puska, más kérdés, valamennyire azért illik az inflációt figyelembe venni. Az, hogy átesnek a ló túloldalára, az meg megint más kérdés.
A hatástalanítottak értéke számomra jóval kevesebb. De lényegében ugyanannyi munka kerül bele, mint a gumisra alakítottba. ( Autós hasonlat, egy autószerelő óradíja ugyanannyi, ha egy drága autón cserél olajat, mint egy olcsó vason. Nem a munkadarab értéke befolyásolja a mértéket. Meg egy Suzukira is ugyannyiért világít a műhelyben a lámpa, mint egy Audira.)
Mondjuk mostanra egy öntöltő pisztoly csak így kerülhet át éles státusztból bejelentendőbe. Bár az is túl sok macera egy zombi vasért, így kihagyom.
"Én erről konkrét videot fogok készíteni, hogy mekkora ultra lehúzás amit művelnek. Konkréten 40 ezret nem érő söréteseket árulnak 100 k -èrt. Az átalakítás meg nevetséges... Esztergálni egy fém dugót nulla munka plusz anyag koltség.... De nem is megyek bele ennél jobban... Ha meg gumi képes, akkor meg aztán huha! Én arra bíztatok mindenkit, hogy menjen vadásznak, vagy sport lövőnek inkább. Mert ez brutális... konkrétan kihasználják az embereket."
Ne haragudj, de hogy írhatsz ekkora veretes baromságot..?!
Az alkalmazottnak aki esztergálja, van munkabére, annak TB és egyéb járulékai.. az eszterga fogyasztja az áramot, van amortizációs költsége, sőt magának az épületnek is (hacsak nem egy sátorban esztergálnak)..
Újra kell MKH-ztatni, plusz gondolom nyereséget is szeretne az átalakító cég..
Én persze örömmel veszem, ha a jelenlegi átalakítóknál olcsóbban készítenél konverziókat.
Vagy legalább a videót az átalakításról, hogy te hogyan végzed.
91 es hatastalanításnál milyen munka díjjat kell megfizetni? Tiszteletben tartom a véleményét. De vannak olyan próblémák, amikről komoly vitát kellene folytatni. A 100 ezer nem konkret ár. A gumisra alakított fegyverek 120 ezertől egészen el mennek olyan irreális magasságokba mint pl : 300 - 400 ezer. Pl keserű gohdfater. Vagy a farkas armstól hatsan optima ami 300 körül megy. Ezek egyszerűen nem érnek ennyit. Vagy egy AK- 47, 300 ezerért... Ez botrányos. És amit az orosz puskákkal müvelnek BOTRÁNY. Nem gumis, hanem hatástalanított -> 80 tól egészen 130 ig, vagy még drágábban. És vannak dolgok amiből nem feltétlenül tisztességes megélni.
Bárcsak látnék olyan árakon söréteseket, mint amiket írtál. Átalakításra várót, átalakítottat.
Nomeg olyan szakembert, aki szinte ingyen dolgozik, pláne, miután kijárta a magyar hivatali bürökráciát az átalakítási engedélyért, és alig versenytárs a piacon. Vagy akár burkolót, gázszerelőt, stb.
A többség kézzelfogható tárgyat szeretne birtokolni. Amit bármikor elővehet, vagy akár a falon nézegethet. Az élmény meg elszáll. ( Látod, az emberek nagy része inkább " drágán tart" feleséget, és kis része éri be egy életre csak élményhölgyekkel. )
Akinek sok, nem vesz. Aki nagyon akarja, meg vesz. Ez van.
Nem akartam senkit se megbántani, de lehúzas. Konkretan hogyan jön ki egy Izs 18 gumis ára, többre mint egy, új éles fegyveré? Milyen komoly munkába tellik egy atalakítás? Ne csináljuk már ezt... Esztergaltatni egy legócskább minősegű 30 - as , vagy 20 as köracélból szakemberrel 5 ezer forint egy dugó. Akinek van kontaktja láttam vaterán is, plusz még anno pilis vadaszbolt is be vallalta az atalakitást GUMiSRA! Én továbbra is azt mondom inkább egy élménylőtérenpuffogtasson el az ember 100 ezret, mintsem ,100 vagy még felette fizessen valamiert ami egyszerűen nem ér annyit. És igen szeretnek videot, nem csak erről, hanem az egész fegyvertartással kapcsolatosan.
Édesapámat szeretném meglepni egy hatástalanított ak47 vagy 55-el. Ha valakinek lenne eladó 200ezerért és tudna küldeni egy emailt azt megköszönném!! Sajnos most börzén nem találtam:(
Eladó még a hatástalanított ritka M38 Mosin Nagant puska. A képen látható szép állapotban. Erős rugók, masszív szerkezet. Gyári hadi társzekrènyből sem hiányzik semmi. Cső dugózva, stiftelve, cső egy helyen fúrva, ütőszeg vágva. A 91-es rendelet szerinti hatástalanítás, amit annó szabályosan fegyvermester végzett el. Ára: 115e Ft. érdeklődni:fermuvek2@freemail.hu
Üdv Kollégák! Egyik cimborám számára keresek hatástalanított .38-as vagy .357-es Rossi-t vagy Taurus-t. Fényképes ajánlatokat kérnék szépen mail-ben! Az E-mail címem nyílvános. Előre is köszönet a segítségért!
Szívességből eladó sorba kerül egy M38 Mosin Nagant hatástalanított puska. Nem számazonos a darab. Jár hozzá a gyári hadi zárfogantyún kívül egy vadásziasított darab is, dekorációs üres hüvelyek és adás-vételi szerződés. Erős rugók, masszív szerkezet.
Gyári hadi társzekrènyből sem hiányzik semmi.Cső dugózva, az stifttel rögzítve, cső egy helyen fúrva, ütőszeg vágva. A 91-es rendelet szerinti hatástalanítás, amit annó szabályosan fegyvermester végzett el. Ára mindennel együtt 125e Ft. érdeklődni:fermuvek2@freemail.hu
No, akkor várjuk azt a videót, ami bemutatja, hogy hogyan alakul át egy éles fegyver hatástalanítotttá. Természetesen legyen benne az ehhez szükséges eszközök, engedélyek és az átalakításhoz szükséges hivatali és adminisztrációs procedúrák menete is. Esetleg archív anyagból bemutathatod a működő gáz riasztóvá alakítás folyamatát is, hogy láthassuk a lehúzás és kihasználás brutalitását. :-)
A sportlövő még hagyján, de a vadászvizsgára bemagolni azt a sokféle állatot, mikor vadászható, stb...
De látszik, hogy a sportlövészettel sem kacérkodnak sokan. Ahhoz képest, hányan vesznek engedélymenteset. Amihez nem kell semmi bolyongás a "bürokratikus útvesztőben", ( amikor a flóbertek is lényegében megszűntek létezni, mivel a sokkal egyszerűbb C1 bejelentési kötelezettségét sem vállalják be az emberek )meg az orvosoknál ( amikor a többség a konkrét életéért sem szívesen megy orvoshoz, nemhogy szórakozás miatt ), ezt ismételgetni időnként... Inkább szív, és gyűjtögeti a pénzt, és megveszi mindenféle kötöttség nélkül azt az engedélymentest, amire telik.
Amúgy már nemegy sportlövővel beszéltem, aki inkább visszaadja a könyvet, mert vagy beleunt a sok macerába. Vagy a városában megszűnt a lőtér, és máshová már nem akar elbumlizni a hobbi miatt. Szóval az olcsó élesek világa nem vonzza a többséget.
De amúgy az átalakítható sörétesek között marha ritkán látok 100 alatt a neten , vagy ahhoz közel. Aki nem mozog vadászkörökben, az nem tud ilyen olcsó puskákról.
Én erről konkrét videot fogok készíteni, hogy mekkora ultra lehúzás amit művelnek. Konkréten 40 ezret nem érő söréteseket árulnak 100 k -èrt. Az átalakítás meg nevetséges... Esztergálni egy fém dugót nulla munka plusz anyag koltség.... De nem is megyek bele ennél jobban... Ha meg gumi képes, akkor meg aztán huha! Én arra bíztatok mindenkit, hogy menjen vadásznak, vagy sport lövőnek inkább. Mert ez brutális... konkrétan kihasználják az embereket. Egy jó érzésű embernek nem lenne szíve el kérni ennyit egy olyn puskáért ami nem ÉR annyit.