Keresés

Részletes keresés

FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2068
FISH, FISH, FISH mindenhol! Borszasztó! Most aztán egy időre elég lesz belőlem.
Bocsi, de egész nap dolgozom, és csak 1-2 naponta tudom végigolvasni a történteket, és reagálni. Akkor viszont mindent bele!
Sziasztok
FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2067
Harmatos, bocsánat, hogy az előbb eltévesztettem a megszólítást, már egy kicsit szanaszét vagyok :)
Előzmény: Harmatos (2049)
FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2066
Harmat,

De igen. Talán te is ismered, vagy láttad a party-n?

Előzmény: Harmatos (2049)
FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2065
cellux,

Lehet, hogy önző dolog kizárnia grizzlyket és a többieket ebből a világból, mert akkor valóban mit akarunk mi? Csak ahhoz megteremteni a körülményeket, hogy mi jól érezzük magunkat, értelmetlen, ezt belátom. De ha történetesen egy ilyen party-n én lennék a szenvedő alanya valaki "hirtelen felindulásának", és agyonverne, én abban az állapotban biztos, hogy megkattannék. Persze ez megint nagyon önös álláspont, de akkor sem szeretném átélni.

Előzmény: pozsó (2035)
FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2064
Scoofy,

Neked is közsönöm,a választ és a megnyugatást, mint, ahogy az előbb doodoo-nak is.
Ez számomra a megnyugvás estéje :) És így, hogy béka is velem van, ezután a szar nap után ez maga a tökéletesség.
Nemrég óta vagyok csak köztetek, de máris egy csomó kérdésemre és aggodalmamra megkaptam a választ.
Fantasztikus
Most már akár jöhet a végtelen megtapasztalása is! :))))

Előzmény: Scoofy (2030)
FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2063
doodoo

Köszönöm, amit a végtelenről és a goa party-n látott barátomról írtál. Egyrészt, mert folyamatosan azon gondolkodom, amit leírtál, és nagyon jó, másrészt, mert amit a barátommal kapcsolatban leírtál, az nagyon megnyugtató volt. Tudatában annak, hogy milyen ember ő, könnyen elképzelhetően tartom, hogy átlépett a kapun, és valóban nagyon jól érezte magát. Ennek orülök. A party óta dúl bennem ez az egész, és a lelkiismeretfurdalás, hogy tennem kellett volna valamit, de most már megértettem, és nagyon megnyugtattál. Köszönöm

Előzmény: Troger (2028)
FISH Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2062
Jordan23,

Az activity és a béka nagyon jó barátok. :) Imádok olyankor játszani, amikor béka is velünk van. Egyszer egy ilyen alkalommal, az egyik barátnőmnek azt kellett volna elmutogatnia, ogy 'tehénlepény'. Hát eltudjátok azt képzelni? Fél éjszakán keresztül azon röhögtünk, hogy miket művelt.

A szavazás tekintetében: joe, de persze a pipát sem vetem meg. Tervezem, hogy beszerzek itthonra, egy nagyon szép vízit. Tudjátok olyat, ami használaton kívül a lakás dísze is egyben, és csak ünnepi alkalmakkor veszi elő az ember.
De egyértelműen a rakéta a gyakoribb.

Előzmény: aromo_ (2026)
Jungfrau Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2061
.
Mi van akkor, ha ez a Világ egy másik Világ pokla?
:)))
.
Gjunior Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2060
Újabb szavazat!
Asszem elvitted a díjat.

Beindult az agyam vizualice, főleg a "hullámzás"-tól. Ilyesmi lesz. Ha lesznek szemmelfogható tervek, közzé teszem. Legalábbis megpróbálkozom vele. Aprópopó! Aki ért hozzá, tájékoztatna, hogy hogy bírok képet illeszteni a hozzászólásba?! Gondolom szkennelni kell majd, máshogy nem menne! Húúú! Nagyon nem értek hozzá!

Na megyek Ínyvitorlát lebegtetni, mert a para, normális jelenség! (Copyright: Wel-Jan)

gjunior

Előzmény: Troger (2058)
Troger Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2059
Amit én igazán szeretek, az a csoki a csillumban (most jó így fonetikusan:-)). Csak hát csillumot kényelmetlen cipelni. Az lakásba való. Illetve tábortűz mellé. Parázzsal kell begyújtani.

Jézusom, mennyit töketlenkedek. Érdemes volna látni.:-)/

Huh!

Előzmény: untermann (2056)
Troger Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2058
Na, ezt most jól megköszöntem, pedig az ötlet nem is az enyém. Csak összefoglaltam, hogy én milyennek képzelem.:-)
Olyan jól esett, hogy szavaztál rám.:-))))
Ritkán szavaznak rám.:-))
Előzmény: Troger (2057)
Troger Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2057
Köszi...:-)

A Zöld Béka kísérjen Utadon!
:-)

Előzmény: untermann (2055)
untermann Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2056
Én személy szerint szívesebben tekerek egy jointot, mint hogy pipázzak. Valahogy személyesebbnek tűnik. (Lehet, hogy hülyeség, sőt :-)
untermann Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2055
1 szavazat erre a pólóra. :-)
Előzmény: Troger (2028)
Minstrel Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2054
Sziasztok!

Bár nem olyan régóta, de én is csendes olvasója vagyok a topicnak. Mostanra viszont valóban úgy érzem, írnom kellene, ami főleg annak köszönhető, hogy Scoofy tegnap beinvitált a #regiszepidok csatira, ahol jót beszélgettem többekkel is. :)

Egyébként legfőképpen a könyvtár miatt írok. [http://www.extra.hu/hpl/] Ahogyan azt Doodoo is említette az Infotárban, egy ideig sajnos nem tudom frissiteni az anyagot, a helyzet azonban némileg megváltozott - pozitív irányban. Könyvek vagy más írásos anyagok behúzására ugyan továbbra sincs lehetőségem, de úgy néz ki, az elkövetkezendő 1-2 hétben még nálam lesz ez a gép, amin viszont bármilyen már meglévő anyagot át tudok tördelni. Mivel ezután legalább másfél-két hónap kimarad, a dolog kicsit sietős.

Ezért most itt is megkérnék mindenkit, hogy ha bármilyen magyar nyelvű vagy magyarra fordított faq-val, cikkel vagy könyvvel rendelkezik, azt jelezze felém emilben. Ha nem túl nagy, jöhet egyből csatolva is.

Röviden ennyi. :)

Minstrel

_Cr38R_ Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2053
Sziasztok!

Udv mindenkinek, aki a csatin volt az mar ismer, en lennek a Cr38R "gyerek" ;)

Csak beugrottam hogy szoljak nektek, a topic honlapja immaron magyar serverrol is elrheto, espedig:
A TOPIC HONLAPJA -=magyar server=-

Es a masik site (amit tegnap este soxor nem lehetett elerni a magas nezettseg miatt;)
A TOPIC HONLAPJA

A csati mukodik, felhivnam az ircnetesek figyelmet a kovetkezo server listara, ezen keresztul biztos elerik a netunket;
Matrix.Us.Insiderz.Net
Spirit.Us.insiderz.net
toronto.on.ca.insiderz.net
Uwest.on.ca.insiderz.net
neowarp.us.insiderz.net
Surf.Us.Insiderz.Net
Waldo.us.insiderz.net
plasma.us.insiderz.net
Ocean.Us.Insiderz.Net
MethodZ.Qc.Ca.Insiderz.Net
beaver.ca.insiderz.net

Mindenkit szeretettel var az official #regiszepidok :))))))

Peace to all, es big hi to Chal! :)

Cr38R

Előzmény: Nayah (2052)
Nayah Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2052
aromo_:

Bizonyos értelemben igazad van. Alapállapotban ez az, ami elválaszt.
Az emberi ego olyan, mint egy szétszakadt gömb (vagy egy törött tükörben nézett egész :)). Amikor minden darabkája megvan, már lehet vele valamit kezdeni. Addig azonban a tudatalatti (ami a "rejtett" ego) löki ki magából a még nem tudatosított dolgokat. Ez időnként elég kellemetlen tud lenni.

A teljes Ego (Középpont) már tudatosan nézheti kívülről vagy belülről ezt a gömböt, ami Ő.

Teljes pedig attól lesz, hogy felismeri, amiket eddig hiányolt, vagy amik nem tetszettek neki (a "tükörben"), azok is Ő (Minden). Ezek tudatosítása által képessé válik arra, hogy nagyobb mértékben "birtokolja" önmagát. ("Nagyobb" egoja lesz.)

Ekkor már megkezdődhet a fokozatos elengedés (beolvadás). Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz egoja, hanem azt, hogy tudatosan része tud lenni egy nagyobb egységnek (ami szintén Ego, mert még Létezik).
Ehhez kell a beolvadás képessége, ami bizonyos értelemben az ego elengedésének nevezhető, hiszen az illető a saját Énképét tágítja, amihez be kell engednie magába másokat, vagy neki kell belefolyni valami "nagyobba".

Ezután már nem az lesz, ami volt (pl. X), tehát az ő egoja "megszűnik".
Amivé válik (pl. Y), az ettől kezdve a saját részének tekinti, ahogy az ember a sejtjeit.

Előzmény: aromo_ (2047)
Harmatos Creative Commons License 2000.05.13 0 0 2051
A dünét olvastam,legelőször kölök koromban mostanság adták ki ujra...nem kellene leragadni annál a fiunál .mármint a balhénál.Én a haverokkal szoktam utazgatni,a legdurvább az volt amikor egy VW mikrobusz elütött egy részeg fószert a szemem előtt,láttam hogy a fószer súlyos részeg és hogy át akar menni az útttesten,Jómagam az eseményektől kb 25 ,éterre áltam,csak azért figyeltem a részegt,mert valamiért oda kellet hogy figyeljek,so nem ez a lényeg.Átbotorkál a részeg a fél úttesten,megáll a felénél,majd hirtelen elindul ujra,ekkor hirtelen egy olyan Közútkezelős VW mikrobusz elkapja a fószert,és vagy 10-15 m,éteren keresztül tolja maga előtt,a faszikám lába nem érte a földet,csak ugy a levegőben,a VW tolta maga előtt.Kemény volt...de en is azért irtam le.szerintem mindenkinek vannak ilyen szar tripjei,nem ezeket kellene leirni.talán inkább azokat hogy hogyan lehetne jobbam meg hogy kinek hogyan jött be tarsaságban,én pipapárti vagyok.eleget irtam vagy 1 ónap minimum csend,csak olvasni fogok....na csá.
Harmatos Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2050
Tegnap este az a cr3vagymicsoda gyerek is újoncnak nézett,na mindegy.Régóta ismerem a topicot régen aktivan irtam,csak más néven.A ványa bácsival jöttem kb.a topcba,mármint akkor.kösz.inkább csak olvasgatok,de póló nekem is kell,ragaszkodnék hozzá ,de nagyon!!!!!pukk!
Előzmény: aromo_ (2022)
Harmatos Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2049
ennek a csajnak véletlenül mostanában nem fekete rövid a haja?Közepes magasságú,vékonka testalkat.asszem barna szem.
Előzmény: FISH (2017)
doodoo Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2048
Szia Cleopatra!

Ha megmagyarázásról van szó, akkor személy szerint én csak azt vagyok hajlandó megérteni, aki elmondja a magyarázatot. Nagyon is értem én, mi jelent az, hogy "ráérzek", meg "ezt nem lehet elmondani, csak átélni"... de ez nekem kevés. Ezt lehet hibának felfogni, de legalább tudok róla.
Érezni szinte bárki képes a folyamot, én azonban képes vagyok átadni is ezt azáltal, hogy megértem, majd szavakba "öntöm".
A tudás számomra az, amikor el tudom mondani (fizikailag kimondani/leírni) azt, amit tudok.
Nem nekem van szükségem erre, hanem annak, aki kérdez. Ha ezt fizikai síkon teszi meg, ott válaszolok. Ha "egyéb síkon", akkor ott. Addig kell "lejönni", amíg átadhatóvá nem válik az info. És ez általában fizikai.

Nem magyarázok szavakat, csak leírom a véleményemet. Ugyanazokkal a szavakkal, amiket bárki használhat. Ha valaki nem ért valamit, más szavakat használok. Az info attól még ugyanaz.
Hiába írom le _minden szó ősét_ (ami mellesleg az, hogy "én"), abból senki - vagy legalábbis kevesen fogják megérteni azt, amit közölni akarok.

Ajánlom mindenki figyelmébe a Dűné-ből a Hang használatát... elméleti és gyakorlati (bicikli) tanulmányozásra egyaránt...

Előzmény: cleopatra (2046)
aromo_ Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2047
Rendben, keressük a zsargont :-))

Nem fog megártani, mert most derült ki, hogy az "egó" szót pont ellentétes értelemben használtuk. Leegyszerűsítve: ego alatt én az ember "nem isteni" részét értettem mindeddig - jól el is beszéltünk egymás mellett Nayah meg én :-)

aromo_

Előzmény: Nayah (2045)
cleopatra Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2046
Sziasztok!

Hapyy 2k! (+x)
Az ember lánya nem győz olvasgatni. Most csak pár megjegyzésre futja:

Póló: Nagyon jó ötlet. Arra nem gondoltatok, hogy egyszerűen csak ráírjátok, hogy Régi szép idők... ? Az egy és kétértelmű jelek pólóra helyezésétől és viselésétől én is lebeszélnélek Titeket. (Már, ha kell egyáltalán valakit. Ciki, divat, felszín)

Homo kérdés, felvetés: Szerintem ez ennyire nem egyértelmű (férfi, nő). Például csak annyit: tudjátok, hogy mit jelent a Magyarországon manapság annyira népszerű Sound System zenekar nevének első szava? (Kedves JUNGfrau pld.?)

Többeknek: (pl. Doodoo, Musaic) Vigyázzatok! Kezdtek szellemi kardvívásba bonyolódni, pedig az ilyenek eddigi hiánya - is - fémjelezte többek között ezt a topicot. Többünk nagy örömére. Persze, ha nektek ez jön be!? Ehhez csak egy kis játékot: Ha miden szót szavakkal akartok megmagyarázni, akkor két lehetőségetek van: vagy tautológiába keveredtek - önmagukkal magyaráztok meg bizonyos fogalmakat - vagy megtaláljátok _minden szó ősét_. Szóljatok, ha megvan. ;-)

Puszi:

cleo

Nayah Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2045
aromo_:

A saját zsargont csak megtalálni kell. Vannak rendszerek, amiket már megcsináltak régen, csak kicsit át kell alakítanunk, modernizálnunk. Nem olyan sok idő... :)

Előzmény: aromo_ (2039)
Nayah Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2044
aromo_:

A végtelen felfogása mindig csak az adott "Most"-ra értendő. Minden pillanatban más (több) a végtelen. Amit jelenleg felfogsz, az is az, annak ellenére, hogy tudod, van "feljebb". (És lejjebb is.)
Ha megérted a Most-ot, megérted a saját végtelened is. És ha a sajátodat megértetted, akkor képes vagy arra, hogy másét is értsd.
Az idézettel kapcsolatban:
Az első lépés azt megérteni, hogy a két dolog (Dualitás) függ egymástól, a következőben pedig azt, hogy Egyek (Minden).
Ezután jön a Semmi megismerése...

Előzmény: aromo_ (2024)
doodoo Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2043
Szia Musaic!

A vízcseppes példát nem értettem félre. Ha mást akarsz szemléltetni, akkor mást írj legközelebb. Ha a processzor meglát és felfog egy virágot, akkor az legfeljebb a Te elméden "túli". Én nem korlátozok semmit és senkit. Azt lát minden és mindenki, amit akar.

Az általad felsorolt fogalmakat (öröm(ködés), bánat, szomorúság, boldogság, tudatosság, szeretet) csak Te kevered, én kizárólag a boldogság/szomorúság "ellentétet" említettem. Mindennek van pólusa és emiatt minden póluspárnak van középpontja. Én erről beszéltem. Ha teremtesz valamit (pl. boldogságot), akkor annak pólusát is megteremtetted ezáltal.

Minden látszólagos, mert önmagában semmi sem létezik. Ami számomra látszólagos, azt úgy hívom az egyszerűség kedvéért, hogy valóság.

Az pedig, hogy úgy gondolod, csak nagyon lebutítva tudod leírni az igazi spirituális élményeket, nem jelenti azt, hogy más (jelen esetben pl. én) nem tudja "okosabban" megtenni ugyanezt. Persze lehet, hogy megerőltető megfogalmazni azt, ami egyértelmű... de nem lehetetlen.

Előzmény: Törölt nick (2033)
Nayah Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2042
Musaic:

Nekem az Ego azt jelenti, ami az "abszolút". (Nem az emberi egoizmusra gondolok, bár az is a Minden része.)
Ha felismered, már nem választ el többé.
Nem érzem, hanem értem a különbséget. :)
Arra akartam utalni az "orrba szájba használattal" kapcsolatban, hogy elég nehéz megítélni, hogy ki miért teszi. Nem látok különbséget egy sámán indokai, és egy "mezei halandó" indokai között. Bizonyos értelemben mindenki önmaga sámánja.
Amit tesz, annak az Ő számára van értelme. Ezt csak ő tudja megítélni. Ami úgy tűnik, hogy "akármikor és akármire", az is lehet egy "rituálé", de legalábbis van OKA.
Minden ítélet. :)
Az ego lehet fizikai IS.
A Fény (Isten stb...) is Ego. A mi számunkra a "legnagyobb".
Az Ő tudata, az ego tudata, ahogy a miénk is.
Ahogy egyre lejjebb jön, úgy szűkül be ez a Tudatosság, de a Középpontja az mindig is ez az egy Ego marad.
Istené, a Tiéd, egy hangyáé, egy porszemé... Mindegy. A Középpontja ugyanaz, legfeljebb az egymáshoz viszonyított tudatossági szintje más.
A vízcsepp úgy emelkedhet ki a vízből, hogy rájön, ő az egész tenger.

Előzmény: Törölt nick (1998)
cellux Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2041
aromo_: "A homoszexualitást, mint meg nem világosodottságot lehet a gonoszhoz kapcsolni." Pontosan így gondoltam. Az egész szempontjából másképp fest a gonosz, mint ha a rész nézi azt. És ha a rész valóban rájön arra, hogy rész, akkor nem akarja majd a többi részt kihasítani a világ testéből.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az egyik rész mondjuk nem harcolhat a többi rész ellen. Amíg a rész-ség nem tudatosul, addig a harc természetesnek is tekinthető, mint a világ rendjével összhangban álló cselekedet (ld. Arjuna és Krsna párbeszédét a kuruksetrai csatamezőn). Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a keresztény vallás jogosan törekszik a kizárólagosságra - ez is hozzá tartozik a világ rendjéhez. (Mindebből persze következik, hogy valahol a tudat mélyén létezik a részeken "felülemelkedett" látásmód is, de az a mi elménk számára szükségszerűen paradox és nem a kettőségekre épül.)

Rák: szerintem Chögyam Trungpa hiteles tanító volt. Meghalt rákban (sőt, még a 60. évet sem érte meg). Ettől függetlenül nem hiszem el, hogy nem tudta. Az írásaiból sugárzik, hogy ott volt, ott élt az Olyanság közepén. Továbbá ha az, amit adott, bennem kibontakozik és úgy érzem segít a továbblépésben, akkor talán mindegy, meddig élt és miben halt meg (az, hogy HOGYAN halt meg, sokkal fontosabb - szerintem).

cellux

aromo_ Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2040
Jut eszembe: ráktéma.

Hasonlóan vegyes érzelmeket ébreszt bennem mint a melegség :-)

Egyrészt valóban úgy képzelem, hogy aki "megvilágosodott" (még egy fogalom aminek tisztázhatnánk a használatát :-), szóval, hogy aki megvilágosodás útján jár az a testét is összehasonlíthatatlanul jobban képes írányítani mint más (értsd: képes elkerülni a betegségeket).

Másrészt viszont rossz olyat hallani, hogy "rákbeteg, tehát nem hiteles guru". Pedig van alapja a gondolatnak, értem én... de mégis. Csak akkor tudom ezt elfogadni, ha (ahogy sejtem) ez nem számonkérés vagy elmarasztalás.

Hiteles guruk meg úgysincsenek :-))) Vannak persze, de egyik sem univerzális. (Persze most nem Jézusra, Mohamedre, vagy Buddhára gondolok.)

Hazamegyek aztán folytatom ha valami közbe nem jön.

Remélem közbejön ;-)

aromo_

Előzmény: cellux (2038)
aromo_ Creative Commons License 2000.05.12 0 0 2039
Csáó!

G.O.A. vagy G.O.D. szinte mindegy :-))

Egy icipicit belekavarodtam már a dolgokba. Úgy látom, hogy ugyanarról beszélünk árnyalatnyi különbségekkel és eltérő fogalmakkal, értelmezésekkel.

Jó példa erre a végtelen felfogása/fel nem fogása. Részemről továbbra is úgy vélem, hogy a végtelent nem lehet felfogni, azonban megtapasztalni igen. Csakhogy mit értek felfogás alatt? És mit megtapasztalás alatt?

Nagyon jó, hogy egy csomó gondolati rendszer hatása keveredik itt a hozzászólásainkban, (mágia, kereszténység, buddhizmus, sámánizmus, stb.) és az is jó, hogy többnyire az összecsengések domborodnak ki - de hisz ugyanarról beszélünk :-) Mégis megnehezíti az eligazodást a sokféle fogalmazás.

Nincs ötletem, hogy hogyan tudnánk ezen segíteni (hacsak úgy nem, hogy nekilátunk egy saját zsargon kialakításának... néhány 100 év alatt elkészülnénk... :-) de valahogy kezdem nem átlátni a hozzászólásokat. (Lehet, hogy beszűkült 7 közben a tudatom? :-)

Más. A homoszexualitás gonoszhoz kapcsolása tényleg furcsa egy kicsit. Vagyis furcsa lenne ha nem itt hangzott volna el. Mivel azonban mindez Cellux tripje közben történt (egy olyan világban amit ő teremtett, meg a sav) és nem valószínű, hogy a mindennapi életben elítélné a homoszexualitást, szerintem így nem olyan nagy gáz. Persze el tudom képzelni, hogy egy "megvilágosodott" számára a homoszexualitás a rossz értelemben vett egó (az egó fogalmát is tisztázhatnánk, ugye...) egy újabb játéka és mint ilyen legyőzhető... Ebben az értelemben a homoszexualitást mint meg nem világosodottságot lehet a gonoszhoz kapcsolni. Másképp nem. Vagy ha igen, akkor nem vagyok benne. ;-)

aromo_

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!