Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ez eddig nálam úgy működött, hogy mindig meg tudtam állapítani az utolsó használatom óta hány Pinterest felhasználó nézett bele a tábláimba. Valami miatt az utóbbi 40 nap során ez nem működik. Csak a saját bejelentkezésemet mutatja, ami általában egy. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy mindaddig amíg ez ki van kapcsolva a Pinterest felhasználók nem látnak engem és ez által a követési lehetőségeket is kikapcsolták. Használhatom a Pinterestet saját magamnak, de mint közösségi oldal le vagyok tíltva, annak ellenére, hogy láthatom a többi felhasználó pinjeit és/vagy tevékenységét. Hát ennek akkor mi értelme van? Ha megbűntettek, akkor miért nem értesítenek arról, hogy szabálysértés miatt egy meghatározott időintervallumra korlátozták a Pinterest tevékenységemet?
Nálam is a VLC 12 -es van, próbáltam frissíteni a 14-est találta, de azt nem sikerült, sőt amire a figyelmet felhívta, hogy szoftverhiba miatt kézzel kell indítani a letöltött frissítés futtatását a TEM könyvtárból, ott is csak üres állpományok voltak, viszont visszajött a korábbi hibaüzenet:
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „dshow://” MRL-t.
A kamerát is újratelepítettem, a meghajtóit frissítettem, lefuttattam a Webcam Diagnostic -ot, ezt írta ki:
Időközben sikerült a 14-est telepteni, a hibaüzenet ugyanaz. Majd a 20-ast is, uaz.
A gyártó az AMCap programot ajánlotta, de az is hibaüzenetet küld:
Ha elfogadja, akkor sem kell minden alkalommal megadnia. Az adott eszközre a Messenger ezt megjegyzi. Ahogy írod is, ez a funkció arra jó, hogy ha valaki egy másik eszközön akar belépni az ő fiókjába, akkor a kód híján ezt nem tudja megtenni. Értelemszerűen persze ez őrá is vonatkozik, magyarán ha más eszközön be akar lépni, akkor ott is (egyszer) meg kell adnia ezt a kódot.
Én már hónapok óta így használom; el is felejtettem, hogy valaha meg kellett adnom. Nincs vele semmi macera.
Más téma: A felségem tegnap óta nem tudja rendesen használni az Androidos telefonján a facebook messengert, mert bejelentkezik a Google Chat, ami 6 jegyű pin kódot akar kérni a további használathoz,és alternatívaként azt ajánlja, hogy egyébkénr csak ezen az eszközön fér majd hozzá a csevegéseihez, ami nem egészen világos. Elutasítani nem lehet. Rákeresve alig találtam információt erről. Eddig a legérthetőbb ez volt: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240114/mutatjuk-miert-nem-indult-ma-rendesen-a-messenger-662815, de azért ez sem teljes. Nem világos, miért baj, ha beleláthat valaki a beszélgetésbe, ha az nem titkos.
Tudtok erről valamit? Ha mégis elfogadja, akkor minden alkalommal meg kell adni a pin kódot?
Engem még szerencsére nem ért el a dolog, de félek, hogy előbb-utóbb nálam is települ.
Nem tudom mit intézel, de nekem van vagy 3 papír mindenről és akad amitől még utána postán is küldenek. Sejtem, hogy minek, de minek?
KP-t minimálisan mozgatok, most egyik egyesületem rak ki tarhálós dobozt, annak a tartalmát fizetem be számlára meg ide-oda és ennyi. Ki sem nagyon veszek, már a szomszéd sminkes csajnál is van online minden, Revolut meg amit akarunk, akkor nálam ne lenne?
Itt mellettem olyan bankot találtam ahol egy szem ügyintéző van és előre kell időpontot kérni. Lassan rá kell szoknom a mobil bankolásra ami nem bírja ki estig, úgy halad a világ előre. És nekem OTP régi webbankom van, azt is át kell alakítani.
Ja még olyan is volt, hogy 17 óráig volt nyitva a bank, de a pénztár már 13 órakor bezárt! Átmentem egy másik bankba, de ott is ugyanez volt. Korábban nem volt ilyen, szerintem ezt is csak mostanában vezették be. Az egyik az OTP volt, a másikra már nem emlékszem.
Már az új rendszerüket használod? Kíváncsi lennék rá, hogy valóban használható-e ez az új dolog, és például régebbi op.rendszerekhez mit szól?
Nagyon belengették, hogy még pár hónap, és végleg lezárják a régit.
Azt sem tudom, a régi rendszerben beállított megbízások megmaradnak-e, vagy azokat újra létre kell hozni, illetve azt hallottam, hogy bizonyos devizás dolgok, amiket a régiben meg lehetett csinálni, az újban valamiért nem működtek, bár a fejlesztői azt hitték, működik ott minden.
Minden új szoftvernél problémás szokott lenni a kezdeti időszak, remélhetőleg, mire kötelezővé teszik a használatát, már kijavították a gyerekbetegségeit.
Nekem semmi bajom velük. Nagyon jól kezelhető elekronikus rendszerük van. Évek óta nem járok OTP fiókba, mert mindent otthon intézek számítógépről. Papírra nincs szükség, minden tranzakciót meg tudok nézni a rendszerben ingyen hónapokra visszamenőleg. A havi számlákat - ha valamiért kellene (általában nem kell) - bármikor le tudom tölteni a rendszerből évekre visszamenőleg is. Természetesen ingyen.
Aki pedig 2024-ben is készpénzbefizetéssel utalgat, az meg is érdemli. Amit lehet bankkártyával fizetek, és annak nincs semmilyen díja, a számlákat meg csoportos befizetéssel. Na annak van némi díja. Ezzel együtt a havi bankköltségem stabilan 1500-1700 Ft közötti. Ennyit pedig megér a könnyű kezelhetőség.