Kertészkedő vagyok, nem értek a páralecsapódáshoz.
Olvastam, hogy a bambusz nagyon terjed. Úgy gondoltam, hogy a vason nem tud keresztül menni. Ezért ástam egy nagy gödröt és beletettem a 70 cm magas vashordó palástot. Majd ebbe ültetem. Hogy ne rozsdáljon el /hamar/ ezért bevontam fóliával. /?!?!/
Kérdésem az, hogy a fólia megakadélyozza-e hogy a vashordóra kicsapódjon a talajnedvesség. Nyáron ugye a vas melegebb, télen hidegebb, mint a talaj, merthogy vagy 5 cm-el feljebb ér, mint a föld szine és elég jől vezeti a hőt.
/Azért kérdem mert bizonytalan vagyok benne, hogy fóliázva, vagy anélkül a jobb. Szomszédom akácoszlopokat tekert körül fóliával mielátt beásta a földbe, de azok jóval hamarabb elkorhadtak, mint amik nem voltak fóliázva./
Üdv ! Na ,így hogy Kigyó nem osztja meg velünk a vállalkozok rezsiárát ,van akit érint és pontos számokat tudna ,lehetőleg ne olyan diszkréten mint Kígyó!::-)))
Üdv ! Szerencsére már nincs meg a vállalkozásunk ,és lehet hogy forintra nem stimmelnek az összegek ,de itt már nem is az számít ,hanem a nagyságrend ,amit a vállalkozások be kell építsenek az áraikba folyamat ! Nesze neked infláció ! Várom a pontos számokat !-)
Üdv ! Kb 1 éve már ez az opció ,ezért sem lehet olcsó portékára számítani semmiből ,mert a vállalkozások kb 240 ft -t kapják az áramot és 700 ft felett a gázt ,és most kicsit az üzemanyag is emelkedett ,mit lehet várni ilyen rezsitől !!??:-((( Semmi jót és olcsót ,és CSAK állítólag 5% lesz az infláció ,de Én eddig csak nagyobb % -os emelésbe botlottam ! :-(( Szerintem .
Nem nyerhettek , nemes egyszerűséggel a lakossági programra szánt pénzt lenyúlta az állam , pedig pántlikázott volt . A lakosságnak az ingyenpénz helyett megcsinálták a kedvezményes vagy kamatmentes kölcsön lehetőségét , ami ugye így a kijelölt bankokat segítette .
Ha visszaolvasod az eszmecserénket , akkor ugye " Szellőztetési hőveszteség rekuperátoron " témában írtam .
Te akár 15°C-os delta T-t is hajlandó vagy egy rekuperátorra ráfogni . Szerinted olyan rosszul cseréli a hőt ,hogy a két oldal között 15°C a különbség , csak azért , hogy az emberi test által közvetített hőmennyiség az alacsonyabb legyen mint az egy főre számított 30m3-es légcsere óránkénti hövesztesége normál esetben , amikor a rekuperátorok maximum 2,5-5°C közötti delta T-vel dolgoznak .
Mindezt csak azért , hogy neked legyen igazad :szerinted van fűtési hőveszteség . Szerintem meg nincs a konkrét esetben , amiről irogattunk . A valóság téged nem érdekel . :-(
(Ez nagyságrendileg 100Ft környéki nagyker árat ad ki egy köbméterre. Nyilván jön rá áfa, árrések, szállítás, tárolás, stb., de a tendencia mindenesetre biztató legalább. A kb. 750Ft-os nem kvótás gázár viszont finoman szólva is barokkos túlzás ennek fényében.)
Azt írja, hogy 20e háztartás is kap lehetőséget, de feltétel az energia szegénység, meg ugye az energia szükséglet jelentős csökkentése. Nehezebb lesz támogatást nyerni, mint a napelemes pályázatokon!
"Az energiahatékonyság növelésére, vagyis az energiafelhasználás csökkentésére jelentős pályázati programok indulhatnak hamarosan a lakosság, a vállalatok és a közszféra számára a helyreállítási alap forrásaiból, "
... ez már be is árazza , hogy hová is folynak majd ezek a pénzek , mint anno a lakossági szigetelési programra szánt EU-s pénzek is a közintézményekre lettek költve , a lakosságnak meg maradt a kedvezményes hitel lehetősége ...
"ő meg gonosz hülyéző kioktatásban éli ki magát, neki mindenki hülye"
ezt válaszoltad rá :
"Úgy fogalmazok, hogy ne értsd meg:
Ha Einstein lehülyézne engem, örülnék neki, hogy foglalkozott velem (azt gondolnám, hogy jobbító/tanító szándékkal hülyéz). Nem sértődnék, meg, mert tulajdonképen igaza van, hozzá képest valóban hülye vagyok. És utána nem próbálnám bosszúból hónapokon át azt bizonygatni, hogy Einstein egy hülye, mert ezzel csak azt bizonyítanám be, hogy igaza volt, amikor lehülyézett engem."
Ugye tudod , hogy ezzel azt állítottad , hogy az általad itt lehülyézettekhez képest te Einsteini szellemi magasságokban leledzel ... ami ugye barokkos túlzás ;-p
Te is csak sokszor mellébeszélsz , ezért hagytam én is abba pár napja az eszmecserét veled ! Szellőztetési hőveszteség rekuperátoron , szerinted delta T 15 °C . :-))
Gondolkodj el egy kicsit azon , hogy Te hogyan válaszolgatsz néha !
Nincs tetőfólia . Ezen mit nem értesz ? Minden nedvesség , ami a cserép felől jöhet a gyapoton landol . A nedves gyapot meg szépen elrothasztja a tető faanyagát .