A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
Az. Én nagyra értékelem, ha bármilyen járművet már életben tartanak és mozgás közben látni őket. De mindenki másképp veteránozik, tolerálni kell ezt. Én imádom a kopottas járműveket. Rakom össze a frissen festett P10-est, remélem idén arra is lesz időm, hogy a használatban megkoptassam. :-)
Kínai Simson hónapokat áll, aztán pöccre indul. Gyerekek nyúzzák, tanulnak motorozni néha.
Szovjet boxer megvan. Végre minden összeállni látszik motorikusan. Már az olajat sem eszi, indul pöccre, a karbu is kellemesen van beállítva, értelmezhető a fékje és alig folyatja az olajat. Nemigen nyúltam hozzá az ősszel.
Most Velosolexet raktam össze, újítottam fel motorikusan. Olyan lassú, hogy motoros ruhába beöltözve nem fázom rajta. Már 100 km-t járattam. Kerékpárutakat szereti.
Az egész első lemez villa újragyártott. Nem is volt meg, reménytelen ügynek tűnt. Aztán mégis találtunk egyet, arany árában, de egy rozsdás görbe vacak volt. Múzeumi gépre kiegyengetve, hegesztve, festve elment volna, de egy métert nem mertem volna vele motorozni, márpedig ez a gép nem szobornak készült. Most minden méret milliméterre stimmel, rugózik, fékez ahogy kell, de új az egész. Amikor ezt elmeséltem egy ismert veterános gurunak húzta a száját, "akkor ez replika?". Pedig nem megy másképp, rengeteg újragyártott alkatrész dolgozik egy kilencven éves motorban. Nehéz ügy ez, kinek mi az eredeti...
Az ösztönzés hatására én is beöltöztem és elmentem megtankolni a V-Strom 250-et, mivel 400 km után már éppen fél tank alá mentem, és nem akartam nem tele tankkal várni a tavaszt. Délután 3-kor 10 fok volt, jelentem ezen a rövid távon meg is izzadtam... :-)
Egyébként még sose motoroztam december 31.-én... :-)