A név elírás nem zavar, a Sinclair meg már 3 éve a Beier ref nevű cég vásárolta fel. Látom náluk, ha vásárolok anyagot.
Ettől még nem ismerem, mert nem szereltem soha. Annó nem fogott meg, támogatás akkor még csehektől jött volna.
Mostanában volt szerencsém két márkához: Hisense és Cascade is elég jól kezelik a mostani ködös, párás 0 fok körüli káoszt, a Greeket eléggé gyalázzák.
Nem is ismerheted, mert nincs olyan. Sinclair az van, pl. nálunk a szomszédban. Igaz, multi rendszer, de 1 év után fel is adta a harcot... (addig is baromi hangos volt egyébként). Most várják a szakikat, jó eséllyel sajnos csak 2024-re.
Közben a kínai fos Hisense (4db!) meg úgy működik, ahogy kell, ha 22 fokot akarok, akkor annyi van, megáll, leszabályoz, csendes, ha olyan az idő, akkor olvaszt, nem nem olyan, akkor meg nem.
Már szerintem írtam, de anyósoméknál a hiperszuper Gree ON/OFF módban üzemel fűtésben, teljesen mindegy, hogy 19 vagy 22 fokot szeretnél kérni tőle, csak nyomja ész nélkül. De legalább közben kattog, csattog, zörög.
Köszönöm a válaszod! Már van egy Sinclear Terrel 3.5 kw klima, a családi házunk tetőterében/nappali 20nm/ tavasz óta. A tetőtérben 3.hálószoba is van,10-11nm nagyságúak.A Sinclear klima itt is kellően hatásos,nyitott ajtóknál. Bőviteni szeretnénk: összesen 4db a terv,esetleg H-tarifa. Fsz-i nappali+konyha/40nm/. 9kw minőségi fatüzelésü kandalló is van,a fsz-i nappaliban illetve nyitott gázcirkós rendszer lapradiátorokkal. Tapasztalatok-Sinclear Terrel:nagyon csendes!,hatékony,alacsony fogyasztású és a külleme is megnyerő. Valóban a legtöbb Gree hangos,ezért ajánlotta helyette ezt a szakember. Két külön nyiló fsz-i háló/szobába,akkor mit javasolsz?! 21nm és 21nm a szobák alapterülete. Szigetelt a ház:30cm tégla+5cm kőzetgyapot,tetőtér:25cm therwoolin,fsz.4cm padlószigetelés.2001-ben épült,korszerű/bb.
Szia, Sinclear-t nem ismerem, de Gree, amit nem a csendességéről híres. Fűtésre akkor, ha nem számít ha hangosabb lesz a kültéri, beltéri. Pl- hálószobába nem javaslom.
Hr fele török, fele cseh. Egyáltalán nem problémás.
Viszont HR csak módjával való fűtésre, csak túlméretezve. Lásd: 20 m2 szigeteltre 3,5kw.
Szia! Mitsubishi HR 3.5kw vs Sinclear Terrel/kifutó/ 3,5kw??! Több darab kell/ene! Árban nagyon hasonló. Hűtésre és fűtésre egyaránt lenne használva. Van alapja:Jelenlegi Mitsubishi HR már török gyártmány és valóban gyengébb minőségü ill.problémásabb?!
Szia! A javaslatom: Sinclear Terrel 3,5Kw,300Eft+szerelés. Kifutó,de még van belőle! 20.éve klimázó vezető szerelő haver/ex-Genex/,ezt ajánlotta és szerelte! Valójában:Gree extrákkal. Csendes,megbizható,kiváló szervizháttér és fűtésre is hatékony.
Ugye te sem gondolod, hogy ezek áráért Daikin minőséget fogsz kapni?
Nem hiszem, hogy azért adják ennyiért, mert pár embernek jó akarnak tenni.
Hogy lesz-e alkatrész hozzá 3 év múlva? Vagy a garancia alatt hogy intézik, ha megáll?
Van olyan itthon milliárdos forgalmat csináló külföldi cég, aki futárt küld érte, (te szereltesd le) elviszi, majd egyszer csak megjavítva vissza hozza. Te rakasd fel, persze azt nem fizetik, old meg. Vagy fizess valakinek, aki leszedi és felrakja.
Auratsut nagyon sokat rakunk, mert piszok olcsó. Midea gyártmány, olvastam már hogy melyik Midea megfelelője, de nem emlékszem pontosan. A gép címkéjén is rajta van a Made by Midea felirat, a Kaisai alá belőtt termékcsalád egyébként.
Nem egy komfortos gép, 3 venti fokozat, fűtésben a legalacsonyabbon kattog, mint az állat, a kültéri zajos. Viszont az 5kW gép 600-800Wattal elvan fűtésben (ha 18 fokos szobában 21 fokot kérek tőle).
Viszont az ár érték arány mellett jó gép és elfogadja mindenki ezt a kompromisszumot.
Elvileg, minden klímához adnak, és abban benne a hibák jelzése. Bár ez gyanúsan emagos román beszerzés.
Lehet hogy épp leolvaszt, azt jelzi. Ha igen, belül hideget fúj/ vagy áll a venti, és érzed hogy hideg áramlik belőle. Kint meg pár perc alatt leolvad a jég.
Azon kívül , hogy elkezd villogni a ventilátor ikon , mit nem csinál a klíma , Vagy mit csinál ? Például leállítja a beltéri ventilátorját és becsukja a terelőt , majd kis idő után , ha odateszed a kezed a terelőnél lévő nyíláshoz , hideget érzel . Ha igen , akkor leolvasztás van . Valami ilyen leírást ha lehetne .
Victronnal kezdtem annó a telephelyen, de az MPPT komolytalanul drága, ezért leraktam a bővítésről.. az megmarad kazánházi vészmegoldásra, igy Deye-t veszek, és hozzá EVE 280-as 3,2-es LiFePo4 cellákat, JK bms, aztán összeépítem magamnak, mert enyhén el vannak szállva az itthoni akksi árak, főleg most, hogy lesz rá pályázat, olyan hiperinfláció lesz, hogy öröm nézni.
A Mitsuból ajánlották az AY-t is.. mindig ez a vége, eltervezem, hogy most aztán budget cuccot veszek, aztán meg mindig lebeszélem magam róla.. Abban van karterfűtés? Csepptálca nincs, ha jól tudom..
Ah... értem. Az olyasmi lehet, mint a turbo a ComfortX-nél. Egyébként érdekes módon ezek is felmennek egészen 1700 We környékére, ilyen téren nincs panasz.
Nem ismerem a Comfort X-et .Viszont az az egyetlen klíma , amire a gépkönyvben csak a maximális teljesítményfelvételt írja , ami 1000 Watt a 3,5-ösnél , míg a Comfort + esetében 220-1650 Watt , az Ambernél meg 200-1650 Watt . :-(
Az Amber az szépen tartja a beállított értéket -0,2°C+0,6°C hiszterézissel a beállítotthoz képest . Az Ozone az meg ilyen , megválasztod a maximális fordulatot , a vezérlés meg váltóztatja ahogyan neki optimális . De ezt most ne úgy képzeld el , hogy akár az egyes fokozat fordulatáig csökkenti . Hallani a változást , ahogyan emeli , vagy csökkenti a fordulatot egy bizonyos tartományon belül . Például benapozáskor lecsökkenti , ki-be járkáláskor a bejárati ajtón , meg megemeli . :-)
Két klímám van, az egyik egy majdnem 40 m2 a másik 20 m2. Teljesen egyformán viselkednek (GREE Comfort X 3.5 ) egyik sem szabályoz tartósan 500 We alá fűtés üzemmódban, semmilyen körülmények között.
(A nagyobb helyiségben ez nem probléma.)
maximum fordulatra állítva ( igény szerint állítja a fordulatot a vezérlés ) .
Ezt nem értem. auto-n állítja állítja igény szerint, maximumon maximális fordulattal forog mindaddig, amíg dolgozik.
Érdekes dolog , mert nálam jelenleg az Ozone fűt , mert nincs olyan hideg kint és így legalább dolgozik , viszont nem áll le , csak nagyon ritkán . I-Feel funkcióval teszi a dolgát , maximum fordulatra állítva ( igény szerint állítja a fordulatot a vezérlés ) .
Nem tudok másra gondolni nálad , hogy lehet a szobában a bútorok elrendezése , személyek tevékenysége , TV , PC bekapcsolva is csinál változásokat a működésben a megtermelt hővel , a visszaáramló levegő esetében . Az 5 méteren meddig érezhető a levegő áramlása ? A klímával szemben a falon mennyit mutat a hőmérő 1,5 méteres magasságban amikor leáll a klíma 500 Wattal ?
Igen azt a mitsut is nézegettem már. Van róla fűtési tapasztalatod? Tényleg Te mivel fűtesz?
napelem:
Tavasszal rakok fel egy komolyabb invertert, 12 kw 3 fázis 48 volt.. 3 mppt.. beteg jószág, az tud olyat, hogy előállítja a 3 fázist, és kipótolja a hálózatról ha nincs termelés, aznélkül, hogy visszacsorgatna.. (mondjuk nálam van betáplálós is, ki mondja meg melyik elektron honnan ment.. szóval igaziból tök mindegy lenne, de jobb a béke) Nálam alacsony a fesz sokszor.. 210..207 volt.. persze csak egy fázison.. ezt ezzel a cuccal kifogom tudni védeni.
Napelem miatti betáp problémát látom én is, hőszipkánál van, hogy letilt, ahol a 3 fázisból van amelyik 250 Voltot is kap, és letilt.
Szerencsére kimaradást ritkábban látok/hallok.
Tavaly is, idén is volt Midea, amiben a beltéri csöveit elkoptatta a hűtőközeg.
6-7 éves kort éltek meg, és egyikkel sem fűtöttek.
Alkatrész csak komplett beltéri van hozzá, ami megint ennyit bírhat. És még a csere, feltöltés ára. A vége 200 körül, kicsivel többért tartósabb gépek is vannak. Elektronikájukban is vannak filléres alkatrész hiány problémák, a helye megvan, csak lespórolták a túlfeszültség levezetést. túlfeszültség sok beltéri panelt kinyír.
Ráadásul csak a drágábbak jók fűteni, azok csöndesek is.
Van náluk jobb, tapasztalat alapján.
(Látatlanban) 2,5 kwost csak szigetelt 20 négyzetméterre tennék, ha elég max 22 fok.
Van betáplálós is, ez mellé kezdtem el szépen kiépítgetni az akksist. Végtelen történet, és gazdaságilag egy teljes ostobaság... lenne, ha nem lennék befosva az àramhàlózat beborulásától.
Évekíg nem volt soha áramszünet... aztán tavaly megkezdődtek, és egyre többször van. Nem hátrány ha a gázkazàn tud menni, illetve van vilàgítás a házban..
Mi a helyzet a Midea klimákkal? Az irodában, kellene a fűtést megoldani 2,5 kw-os untig elég lenne. Àrban 300 a lélektani határ amit rápacsálnék.
Nálam auto-n megy, de természetesen végigpróbáltam minden lehetőséget. A Quietnél érdekes módon növeli a teljesítményt.
Legalacsonyabb teljesítményt kikapcsolás előtt éri el, amikor a mért hőmérséklet egy fokkal magasabb a beállítottnál... fűtés üzemmódban persze. Ilyenkor 500-550 We-ig lemodulál.
Külön regény a hűtés, amikor a külső hőmérséklet függvényében és ha a csillagállás, páratartalom és Manitou is úgy akarja 160 We-re is leszabályoz.
Ebben az a jó, hogy ilyen időben még nincs szükség rá, nem szoktuk használni, véletlen jöttem rá, hogy ilyet is tud(na). Amikor viszont kint tombol a meleg, akkor a GREE is tombol bent, ontja a hideget, nem lehet megmaradni, csak ushankában.
Szóval gépészetileg tökéletes... egy fészerben, vagy műhelyben nagyon jól el tudnám képzelni, de lakószobában nem annyira ideális.
(Szót sem ejtettem még a magas pedagógiai érzékű távirányítójáról... :-))