BPO-537, Alexander Pistotelov és Isubusz viszi nagyrészt a magyar részt több lelkes magyar és külföldi buszbarát társaságában. Én is írok be néha infókat (elsősorban BKV-s állományváltozásokat).
A 467-t szinte biztos selejtre mondták amint lejárt a műszakija azért írattam be sárgára. BN12-esekről csak annyit tudok, hogy valamelyiket biztosan én írattam vissza fehérre, sárgára nem tudom már ki és mi alapján. A KHA változtatása meg addig várt jóváhagyásra ameddig újra üzemelő lett.
KWX-462-őt elrontottam. Eredetileg KWX-467-et szerettem volna írni, aztán mikor gépeltem csak a 462-őt sikerült.
Ez a 467 ugye békési C56-os, szeptemberben már sárga színnel volt kihúzva. Na most az abban a pillanatban JSZP-n (le lehet kérdezni, ha eredetvizsgálatot nem vizsgálod és a pipa jelet kiveszed) 09. hónapban még forgalomban volt. Ennek ellenére csak kihúzták. Végül 11.22-én valóban kérelemre ideiglenesen ki lett vonva JSZP-n is, na de tegyük fel, ha épp egy Credo leégett volna csontig, és épp kellett volna még egy kocsi, akkor most épp ott tartana az orosz oldal, hogy sikerült kihúzni "sárga színű ideiglenes" állapotra azt a buszt, ami eleve közel sem állt kettő hónapot. (Szeptemberhez kell mérni a 2 hónapot, mert akkor írták már ki kérelemre ideiglenesre) és + még vissza is hozhatnának írhatnának a forgalmi állapotra.
A három BN12-es is, mely Győrben van LRD-141 és 190 valamint KDA-242, azok is már 06. hóval ki lettek vonva oldalon egy tök random ember kommentje alapján, úgy hogy még júliusban is mozgott 141 és 190 is. Majd gyorsban a sárga színnel jelzett 2 buszt visszadobták a forgalmi kocsik közé és akkor már nem voltak sárgával kihúzva. És úgy, hogy egyébként sem álltak 2 hónapot. (azóta ősszel valóban selejtek lettek)
A KHA-778 pedig március óta egészen nyárig állt. Na az érdekes mód nem lett kérelemre kivonva a Fotobus-on sárgával, holott még indokolta volna is. Majd júliusban mikor a kocsi újra tett egy műszakit új motorral, érthetetlen módon az oroszok kivették az aktív buszok közül és ő is csak megkapta a sárga színt. Most valóban vissza lett helyezve normál kocsinak és már nem jelöli sárga szín, de kérdezem. Miért is lett ősszel kivéve az aktív állományból? Akkor mikor már közlekedett? Amíg állt, addig nem jelezték sárga színnel, de mióta elkezdett mozogni pont megkapta a kérelemre ideigelensen kivont állapot jelét az oroszok által.
KLF-151 egyedül az stimmel. Február óta állt, most mozdult meg novemberben először újra. Az jogosan volt Fotobus szerint ideiglenesen kivonva, most már azt is visszavették az aktívak közé.
Ez sajnos megint egy szakmailag hibás döntés. Ez a forda olyan, hogy soha nincs rajta komolyabb mennyiségű utas. Nemhiába volt rajta LVK-811. FKA tökéletes lett volna ide. A nagy befogadóképességű JIT pedig tökéletes lett volna Oroszlányban tartaléknak, ott akár csuklós helyettesítésre.
A sárga szín továbbra sem a selejtet hanem az aktuálisan éppen több mint 2 hónapja nem közlekedő járművet jelenti és akárhogyan nézem a 462 sose volt kihúzva, a másik 2 pedig állt annyi idő és amint újra feltűnt az utakon átkerült az üzemképes járművek közé.
Biztos hogy nem. Fotobus szerint júliusi selejt, a műszaki vizsgája meg most november 14-én járt le. Szerintem ez egy új Econell lesz ami a HKF-ből örökölte meg a járműkövető cuccot, csak még nem nevezték át.