Mivel ezek hideg égövre vannak optimalizálva, nem jó ötlet ilyet magyarországon használni. Jogszabály nem tiltja (ha kiveszed a szögeket), de száraz és vizes úton is jó hosszú fékútra számíthatsz.
Milyen típusúak? Ahol engedélyezett a szöges gumi, ott nálunk hidegebb tél van, ezért az oda gyártott téligumik anyaga is puhább, mint a nálunk kapható, tudtommal.
Michelin Energy Saver gumim volt anno, milliónyi hajszálrepedés mindenhol néhány éves ( van fotóm is ha akarod előkeresem) guminál, voltam vele gumisnál, azt mondta no para ez csak "esztétikai" hiba nyugodtan használjam.:(
Azért az nem 2012-es, még jó , hogy használható állapotban van.
Szerettem mindig is a Dunlop-ot, néhány SP 01-es garnitúrát elhasználtam sosem volt semmi gondom velük.
Én a múlt héten raktam fel a télieket, Hankook Winter I*cept Evo 2 vagy mi így fejből ( DOT21 ) még egy darabig jók lesznek, 7mm-es profilmélység egységesen.
"...én a jó mintázatú 2012-es gumin vívódom most."
Az testvérek között is már 11 éves...... igaz a régebbi ( keverékű ) gumiabroncsok nem öregedtek el olyan hamar, mint ami észrevehető az utóbbi évekből származó gumiknál.
Keresek Ford Fiestához acélfelnit 1 db-ot ami újszerű állapotban van, nem rozsdás,nem üt. Az ovális lyukú a megfelelő. Méretek: 5,5 x 14" osztókör:4 x 108 ET 47,5 KF 63,4 mm. Sok helyen néztem és lenne is eladó, de sajnos csak szettben azaz 4 db-ot adnának. Nekem 1 db kellene csak. Ha valakinek van baráti áron, akkor jelezze itt és a továbbiakat megbeszéljük. Köszi előre is.
Kerékcsavar meghúzási nyomatékot keresek - felhasználói kézikönyvben nem találtam.
Feltúrva a netet 95-130 nm közötti értékeket találtam (Peugeot 3008 II 1.6 HDI 120 LE, 17"-es alufelni.) Mig az előző Focusnál egymáshoz közeli értékek (95-100 nm) találtam itt egy kicsit sokalom az intervallumot.
Igen, az reális próbának tűnik! Az igazság az, hogy szerintem elég papásan hajtok, 32 év kamionozás hagy azért nyomot, nem száguldozok ahol lehetne sem. Szóval nem kerültem krízishelyzetbe a szettel. De a havat, olvadékot száraz hideget bírja.