Nem biztos, hogy nálad is ez a baj, de én is szívtam web-rádióval. Nem ezzel, én az Edzelf-féle rádiót csináltam meg ESP32-vel és arra jöttem rá, hogy csak azzal a dekóder modullal működik, amin valóban 1053-as IC van. Az viszont üzembiztosan működik, már 3 db-ot csináltam belőle.
A másikkal, amin a 1003 van és esetemben kék színű a NYÁK, nem megy sehogyan sem.
Ez ilyen, mindig ilyen volt és szerintem soha nem is lesz más.
Már eleve az RGB LED 3 db LED egy tokban, a PN átmenetek egymás mellett vannak, nyilván nem is tud egy pontból világítani.
Az SMD LED-nél ez halmozottan hátrányos helyzet, mert egy TH LED-nél több milliméternyi műanyag tok van fölötte, itt egy nagyságrenddel kevesebb. Na pláne, ha transzparens.
Korábban más témában már említettem, hogy nálam egy sima RGB LED már 1,5k-s ellenállással megy 5V-ról és még így is túl erős nekem a fénye.
Mivel más a LED-ek nyitófeszültsége, hiába teszel más ellenállásokat, ha azok egyformák.
Ha mondjuk 10mA-ről beszélünk és azok a nyitófeszültségek, amiket írtál, akkor arra 300-215-205 ohmos ellenállások adódnának és még akkor sem biztos, hogy azonos lesz a fényük.
Meg kellene nézni az adatlapot, hogy nagyjából a lineáris részen maradj, mert ha telítődik a LED, akkor már hiába növeled az áramot, nem fog változni a fény.
Szóval egyszerűen nincs más, mint próbálgatni.
És hogy nem olyan, mint a monitoron. Hát ugye milyen monitoron?
Grafikusok végkimerülésig tudnának mesélni a különböző monitorok színvisszaadásáról, én tudok olyat, aki a mai napig egy nívós CRT-t használ, mert annak a színei tetszenek neki.
És hát a monitornak eleve van háttérvilágítása, ennek nincs, szóval...
Az RGB ledek egy elfuserált valamik. Rendeltem pár víztiszta RGB ledet kis panelra szerelve, de azok egy vicc, nem RGB ledek. Azok három különböző szín, de akárhonnan nézem, a színek nem akarnak összekeveredni. Egy papírzsebkendőt raktam elé és akkor láttam, hogy a három szín három különböző helyre vetül, talán negyedük esett közös területre. A panelra beforrasztottam egy diffúz RGB ledet, ennek a színkeverése már nagyságrendekkel jobb, de a színkeverésnél sehogy sem jött ki a matek. A sárga színhez 255,60,0 kellett, vagyis a zöld eszméletlenül túlvilágítja a pirosat. Kiméregettem a panel ellenállásait, akkor láttam hogy mind a három színnek 150 Ohm ellenállást raktak, ekkor már ráraktam egy oszcilloszkópot és láttam hogy nem is 5 Voltot kap, hanem PWM alatt csak 4.5-öt.
Most mindhárom szín elé 67 Ohm-os ellenállásokat raktam, ha minden 255, akkor a piros 2.0V, zöld 2.85V, kék 2.95V, de így is vannak furcsa dolgok. Például a fehér az 255,255,255 kellene lenni, de a valóságban csak akkor lesz fehér, ha 255,155,155. A sárga ami a 255,255,0 kellene hogy legyen, az akkor valóban sárga ha 255,100,0 Azért ki lehet keverni egy színt, de teljesen mások az arányok, mint a számítógép színpalettáján
Ha valaki idejön, hogy van egy egetrengető ötlete, ami minden szempontból hülyeség, de köti az ebet a karóhoz akkor is, amikor többen írjuk neki az építő javaslatokat, azt elég rövid távon szétsavazzuk.
Ha valaki jön és értelmes kérdést ételmes módon tesz fel és ezeket még meg is fontolja (függetlenül attól, hogy hogy oldja meg végül), annak örülünk. Asszem az elejének a nehezén mindannyian túlestünk és sokszor igen szar volt.
Ezt nem is gondoltam volna, hogy van még olyan fórum ahol így segítőkészek ..
Ez egy vízi ketyere "műszerfala" lenne. Kb 1 órát megy egy tankolással. Szóval az elektronika kb 1-3 óránként lenne kikapcsolva. Szeretném ha valami mutatná, hogy kb mennyit ment az utolsó tankolás óta. Az lenne a leg jobb ,ha automatikusan indulna és megállna. Így nincs felejtve és nincsenek felesleges gombok. Tankolásnál úgy is áramtalanítva van.
Ha esetleg valaki vállalja maszekba a befejezést az is érdekel!
Digitális lábon mérek fordulatot hall szenzorral. Azt szeretné, hogy ha megy a motor (leng a jal) induljon egy stopper és álljon le, ha megáll, folytatódjon ha újra leng a jel. Nekem annyit sikerült, hogy indul a stopper, megáll és sajnos a következővel nulláról indul. Azt szeretném, hogy ne nullázódjon csak ki-be kapcsolásnál:)
Az oled kijelzők meghajtói eléggé sokféleképp vannak megírva. Nincs általános szabály arra, hogy melyik az ideális programszerkezet, ami megoldja azt, amire szükséged van. Amit Alpári Gnác írt, az áll, a probléma az, hogy nem minden esetben egyértelmű, hogy pontosan melyik programrészt kell megismételni a setup()-ban. De van más mód is egyébként, több is.