Ha sikerülne a hamászt eltüntetni, a szakértők szerint 3 év alatt "újratermelődik", és kezdődik megint egész előröl.
Nagy valószínűséggel nem sikerül.
Ha marad az 1:10 arány a "sikerességben", akkor 50 ezer terrorista megsemmisítése 500 ezer halálos áldozatot jelentene.
Szerintem nincs olyan számú bátor hamász harcos, amit itt sokan feltételeznek.
Az október 7-én áttörő gazemberek inkább egy toprongyos huligánbandához hasonlítottak.
Az alagutak sem lehetnek olyan kiválóak, amit itt hangoztatnak.
A félreértés valószínűleg abból adódik, hogy az 500 dolláros sufni rakétákkal is lehet jelenős károkat okozni, de ezt nem lehet kivetíteni a teljes harcértékre.
A megoldást arrafelé kellene keresni, hogy békében élni egymás mellett, különben a jövőben az unokák és az ükunokák is félelemben élnek is meghalhatnak mindkét oldalon.
Ami most megy az a jövő tönkretétele, pedig pont az ellenkezőjével indokolják.
Ok. Viszont ha hazájuknak Izraelt választották, ott eresztettek gyökeret és zsidó neveket vettek fel, én amondó vagyok, hogy ez esetben a magyar hatóságoknak tennivalójuk nincs - papír ide vagy oda. A gázai áttért muszlim nők esetében sem.
Azért az már milyen, hogy a kormányzat tartja a kapcsolatot a Gázában rekedt magyarokkal - csak feltételezem, áttért muszlim nők -, és közben ugyanott túszként magyar állampolgárokat tartanak fogva.
Majan magyar állampolgár, az édesanyja is Magyarországról származik, nem is olyan rég egy hónapot töltöttek a nagyszülőknél a Duna-parti otthonukban az idősebbik lányával. Most a lány egy gázai pincében raboskodik a kishúgával, bár semmi biztosat nem tud róluk, mert sem a Hamasz, sem az izraeli hatóságok nem közöltek vele semmilyen új információt.
Megerősítette a Hetek megkeresésére a Külügyminisztérium, hogy valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamasz palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát.
Sohasem fognak elfogyni sem élőerőben, sem fegyvert illetően, itt a zsidók egyszerűen nem győzhetnek 100%-ra, majd idővel lesznek újabb sejtek, lesz új Hamasz stb.
Persze nem kizárt, hogy nem saját elhatározásból teszik ezt. Szóval, legyünk nyitottak, mert a palesztinokért aggódók visszamennek 1948-ig. Vagy tovább.
A csángók is rosszul vagy sehogy sem beszélnek magyarul.
Tagadjuk meg őket, ugye?
Ahogy a szudáni magyarábokat is, nem beszélik a nyelvet.
Azok inkább vállalták a deportálást, táborba zárást is emiatt, mert a brittek éppen háborúban álltak velünk, de a magyarábok nem voltak hajlandóak visszavonni azt, hogy ők magyarnak tartják magukat.
Nincs is szebb, mikor Soros keltetőjéből a QUEER CEU szimpátia tüntetést szervez a palesztinok mellett. És akkor kérdik itt páran, miért nem szeretjük Sorost.
Ez jó kérdés, hogy a pár év tervezésbe belefért-e pár "és mi lesz azután?" forgatókönyv. Szerintem ez csak egy ugrás a sötétbe, "legyen ahogy Allah akarja".