2015. június 20. - Különvonat a kormányzati előfutóval a Levendula Fesztiválra, és életképek az akkor még teljes egészében drótmentes Balatonfüred állomásról:
Nekem ezt forgalmi személyzet mondta, akkor ők mondtak fals dolgot. A 100 perc késést mindenesetre sokallom
De nincs okom szabadkozni, amit ez az igazgatóság művel, annak országos szinten híre van. Ekkora baklövéseket amiket itt követnek el, másutt nem mernek megcsinálni. És nem én terjesztettem el, csak megtapasztaltam.
A fenti eset nem úgy volt, okés, nem úgy volt. De az esetek 90%-án ez nem változtat! És tisztelet a kivételnek, akik nem gyarapítják ezeket az eseteket.
A fékpróba témára inkább nem mondok semmit. Két Fehérvári mv béna volt, azt mondták, nem tudják milyen fékpróbat tartottak. Mert nem tudjuk mi sem, ha nem egyszemélyeset csinálunk. A kocsivizsgáló adja a jelzést, utasít, és ő könyvel. Honnan tudjam, milyet csinált??
Ehhez képest elkezdett valaki baszakodni a tapolcaiakkal, és csak velük, mert nem tudnak értelmezni.
Az E12 leírja, a mozdonycsere nem minősül új jármű besorozásnak. De van akiknek de, csakazértis. De különben is. Védjék meg magukat a tapolcaiak, és ne engedjék magukat alaptalanul felelősségre vonni. Nem megoldás az, hogy akkor oda tartjuk a másik orcánkat is. De mindig is ilyenek voltak, tisztelet a kivételnek. Elképesztő keserűség, gyűlölet és széthúzás van náluk. Elmenekült mindenki, aki tehette. Ehhez jön ez a főnökség, ami ott van, és eleget illettem már jelzőkkel. Nem a hülyeség sorába kell beállni és hisztizni, hanem elküldeni az édessanyjába, aki feleslegesen cseszteti az embert. Vicc az egész.
Lehetséges; meg az is, hogy szokás szerint félremagyarázod a dolgokat, fröcsögve, ami neked a lételemed ezen a topicon...
A 9709 gépe ment ki érte, majd az húzta be Tp-ra.
Eközben a 9707 gépét kiküldték a 9709-re Tomajra, már ott volt, amikor jött visszafelé az eredeti gép a segélyezet vonattal. A mozdonyvezetők szembecseréltek, és ennyi, nem kellett Tomajon is tolatni. A 9772 meg kb. 10 perccel jött mögöttük, a váltás miatt is célszerű volt megvárni.
Egyébként jó lenne, ha gondolkoznál is néha; ennél egyszerűbben ezt nem lehet megcsinálni plusz gépek, plusz személyzetek nélkül. Tp-n tudod nincsen fűtőház, fordaszabad gépek, meg darukészenlétes ember 0-24-ben.
Akkor az esetben résztvevők állítanak egyöntetűen fal dolgot (?)
Ezek mellett rejtély, mi okozott 100 percet a 9709-nek, és 30-at a 9707-nek. Bár ezen a környéken inkább az a cél, hogyan lehet valamit minél körülményesebben, és lassabban.
Révfülöpön használható a 3. vágány? Tartok tőle, ez volt az egyetlen megoldás, ha nem akarnak/mernek vonattal tolatni, mert a Csörgő nem tudott volna ott körbejârni, miután behúzta a Bézét..
Lerohadt a Bz Ábrahámhegyen. Szembe várt a 9709. Mit csinál?? Tapolcáról a 9707 gépét küldi segélynek... hadd késsen az is 30 percet, és elő se legyen fűtve. Miért nem Cellből kért segélyt komolyan? Vagy a fővárosból?? :D
Néhány hónap, és egy éves lesz a balatonfüredi bohóckodás a fékpróbával.
🎂
Eltelt a nyár is, azóta sem történt előrelépés az ügyben, továbbra sem sikerül értelmezni, és tisztában lenni a leírtakkal. A késés néhány esetet kivéve rendszeres, és állandó. És furcsa módon nem számít.
Az egyéves évfordulóra megemlékezés, és emléktábla avatás lenne meltó.
Ez aztán a megoldhatatlan feldat: Balatonfüred-Budapest Déli viszonylatra együttes elhelyezés elutasításának oka, hogy nincs Füreden aki felragassza a Vizipókra a cédulát! No komment...
A vasúti aluljáró miatt nyilván legalább 2-3 méterrel a mostani terepszint alá kerül a körforgalom, körben látványos rézsűkkel, de mindezt túl bonyolult lett volna megrajzolni :)