Gondolom, az itteni palesztin- (de még inkább Hamász-) szimpatizánsoknak fel sem tűnt, amiről én is írtam, sőt, másvalaki még videót is hozott: Haifa bombázása.
Az úgy kb. 100 kilométerre lehet Gázától (most ex has, csak az a biztos, hogy Tel-Avivtól 60 km-re van), a Hamász mégis bombázgatja, sőt, még a kórházra esett rakéta is oda készült eredetileg.
Amúgy erre van is bizonyíték, miután a Hamász be is jelentette Haifa bombázását.
De erre senki sem reagál, pedig Haifa nem kizárólagosan izraelita város, hanem ott nagyjából fele-fele arányban laknak arabok és izraeliek. Sőt, egy elég nagy keresztény lakossága is van.
Történelmi város, a keresztes háborúk is ott zajlottak le, meg amúgyis ismert egy-két része máshonnan: pl. a Karmel-hegyről, amelyről a karmeliták a nevüket kapták (hm).
Egy gyönyörű tengerparti város, vajon most miért akarja szétbombázni a Hamász, ráadásul az arab testvéreikkel együtt?
(hogy ezeket aztán ide nem írják be a szimpatizánsaik, az elég nyilvánvaló)
Ez csak a kezdet, ahogy a hírek szólnak. Amúgy élelem, víz és gyógyszerek lesznek a szállítmányokban. Minden publikus, nem is értem, miről beszéltek ti.
Ha sikerül ezt eljuttatni Gáza déli részébe és rendben szétosztani anélkül, hogy a Hamász rátelepedne, akkor mehet a többi is.
Jelenleg 200 kamion van már a rafahi határátkelő közelében, útra készen.
Jó nagy csúsztatásokat kezdesz magadnak megengedni, így egyre kevésbé van komolyan vehető.
A zárójeles részt ugyanis a Gázában túszul tartott izraeleik hozzátartozói mondták.
Azt kifogásolják, hogy a segélyszállítmányok mégis bemennek majd, annak ellenére, hogy a Hamász nem engedte el a túszokat (ettől te nagyon nagyvonalúan el is tekintesz).
"A jelen Alapokmány egyetlen rendelkezése sem érinti az Egyesült Nemzetek valamelyik tagja ellen irányuló fegyveres támadás esetében az egyéni vagy kollektív önvédelem természetes jogát"
Van akinek eleve gusztustalan a spenót és, v. a sóska, mint magyaros főzelék. Van akik meg szipognak, pedig az épp a takonyevésről szól, hiszen lenyeli a szipogó. A köpködés sem szép, viszont gusztustalan, ha nem nyelné le.