nem akarom kijátszani, ezt próbáltam úgy értelmezni, hogy forgalmazóként 25M/fő:
További változás, hogy az ÁKK az új PMÁP-sorozat esetén alacsonyabb értékesítési korlátot határozott meg, az új sorozatból minden forgalmazó legfeljebb 25 millió Ft értékben értékesíthet a lakossági befektetők számára.
Mivel a lábméretedet is meg kell adni a számlavezetőnél, a KELER-nél összefut az infó. Nem lennék benne biztos, hogy így ki tudod játszani ezt a korlátozást, amelyik papírokra bevezették.
visszamenőleges hatállyal nem lehet. de előremutó dátummal sem nagyon, mert abban a pillanatban a maradék lakossági bizalom is elvész, ami sokkal többe kerülne az államnak, mint a kamatadóból származó bevétel. az állam pedig minden évben ezer milliárdokkal túköltekezik, azaz rászorul a finanszírozásra.
Pénzszűkét korrigálva akár az állampapírba terelt embereket is lehúzhatják, nem? Tehát hogy adott dátumtól kezdve azt mondják, hogy 15% kamatadó terheli az állampapírokat (is), de eltekintenek a szocho-tól.
Az elgondolkodtató h mi az oka annak h az új pmáp esetén 25m-ban korlátozták a befektetési korlátot, mintha nem tudnák h családtagokon keresztül ezt lehet többszörözni. Talán az h más papírokba is fektessenek és így alacsonyabb a kamatkiadás összességében?
Elvileg olyan állampapírt is kibocsáthat a jövőben amely nem inflációhoz kötött, akár 10%-ost is amely még így is elég kedvező hiszen adómentes, a bankbetét és befalap 28% adót fizet míg ez adómentes!
Saját devizában nem tud csődbe menni az állam ez tény, tehát nem visszafizetési kockázat van hanem reálérték! Mindenki megkapja a pénzét, viszont a kérdés h az mennyit ér!
kreativak és az állam szempontjából jogos, hogy minél kisebb költséggel akarják a hiányt finanszírozni, azaz folyamatosan feszegetik az alsó határt, hogy meddig lehet lemenni. meglátjuk.
Legyen egy kis fantáziád, lásd PEMÁP. Mire kezdett volna jól kamatozni, lett belőle EMÁP, fele kamattal. Az 1MÁP-ot is tizensok százalék infla mellett adták 9%-on, szóval csak a képzelet szab határt.
De nem volt tudatos választás. Deus ex machina módon pont amikor szenvedtünk, hogy hová, akkor jött váratlanul egy hihetetlen lehetőség, biztos és nyugdíjaskorig tartó állással. Közszféra, de uniós szinten. Ennél jobban nem akarnám itt pontosítani.
Azt hiszem egy másik topikban írtam, talán többször is, hogy soha életemben nem mínuszoltam és nem pluszoltam. Gyerekesnek és szánalmasnak tartom. Sokáig észre se vettem, hogy ilyen jelek is megjelennek, csak az ezekkel foglalkozó hozzászólások alapján tudatosítottam. Nem nézek rájuk, hacsak nem véletlenül. Teljesen fölöslegesek és semmitmondók.
Miért jó az neked, hogy olyat írsz nagy mellénnyel, amit nem tudhatsz biztosan?
Gyuri bácsi sajnos nem fizet, pedig nem bánnám: összeköthetném a kellemeset a hasznossal. És megint: fogalmad se lehet róla, miért írok, igaz-e, de azért bizton állítasz valamit. Mire jó ez? (Egy kevéske nyelv- és stílusérzékkel amúgy elég pontosan tudhatnád, hogy igaz. Az ilyenek, hogy kamu-e valami, legalább 90%-ban érződnek a leírt szövegekből, ha van hozzá egy minimális stílusérzék.)
miután itthonról akarják finanszírozni az államot és jövőre kb 4100 Mrd lesz csak a kamatfizetés, ezért folyamatosan új forrásokra van szükség. ha eltörölnék a PMÁP-ot, akkor még nehezebb lenne új pénzhez jutni.