Keresés

Részletes keresés

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.17 0 0 2000
Kedves Estike!

Hiszek én Neked, de próbálkozik az ember... :-)

Szab

Előzmény: Vének Tanácsa TM (1999)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1999
IS! Valóban, egy a hasüregben található szerv neve is ez. De az általam megadott jelentés is létezik, védett növényeink között pl. van egy cseplesz meggy nevezetű cserje.
Előzmény: Hatvani Szabolcs (1996)
Mulan Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1998
vurugya, kedves, szerintem semmi okod a lelkismeretfurdalásra. Egyébként is lehet, hogy inkább az én megjegyzésemen sértődött meg.
Előzmény: vurugya (1989)
Ril Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1997
Csepleszrôl jut eszembe.
CAPLAT
Előzmény: Hatvani Szabolcs (1996)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1996
Estike!

A cseplesz - szerény tudomásom szerint - egy belső szerv, valahol a hasnyálmirigy-máj tájékon...

Szab

Előzmény: Vének Tanácsa TM (1993)
Ril Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1995
OFF
Bozótos terület Brazíliában: Puna

ON
Mai javaslataim: LOBONC
Létezik, hogy kapcsolatban áll az össze-vissza verdeso lángnyelvekkel, ami LOB-ként ismert népies szóval?

Ril

Ui: Hol van már az a Mi legyen a mai napi földrajzi nevünk? topic?

Ril Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1994
OFF
Bozótos terület Brazíliában: Puna

ON
Mai javaslataim: LOBONC
Létezik, hogy kapcsolatban áll az össze-vissza verdeso lángnyelvekkel, ami LOB-ként ismert népies szóval?

Ril

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1993
Még a mai választás előtt gyorsan:
CSEPŐTE
CSEPLESZ
- mindkettő bokros, bozótos területet jelent.
Mulan Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1992
Tényleg poroltam egy kicsit a könyvespolcokon, a Matrózok, hajók, kapitányokban van definició a csarnakra (lehet, hogy máshol is, de, ha az egész garnitúrát elolvasom a hétvégén, akkor porolás nem lett volna). Szóval a csarnak oldalmerevítő (árbocmerevítő) kötél, az állókötélzethez tartozik.

Viszont ugyanebben a könyvben elmélkedik kissé Dékány az erőltetetten magyarított szakkifejezésekről, innen emeltem ki egy aranyoskát: főfelsősudárbevonókötél (sic).

Ahogy nézem a mait, jut eszembe, milyen érdekesen különbözően alakult a szapul és a sulykol jelentése..:-)))

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1991
Vurugya!

Látod, én nem tudom pontosan, hogy mi a panyóka maga... A svert (szerintem szegről-végről rokon az angol shield szóval) a szörfökön tkp. a tőkesúly. A csumiszló szüreti kellék, a ledarált szőlőt DÖMÖCKÖLik vele, ilyen nyeles DURUNGféleség. A szapu meg mosási kellék a pataknál (ebből jön a szapul igénk).

Szab

Előzmény: vurugya (1990)
vurugya Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1990
Szab, íme:
PANYÓKÁra vetik a kabátot (asszem, a Néhai bárányban is), ezért nyilván az a zsinór az, amin fityeg
SVUNG = lendület
SVERT = pajzs, legalábbis németül
CSUMISZLÓ Csumaköpő Szaniszló röv.
SZAPU szerintem valami falusi eszköz.

És nem beszélek halódásról, ha pl. ilyen örömmel fejtegem mindig Szab szavait én, a
vurugya

vurugya Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1989
Kedves Greg, én 1000szeresen megbántam. Csak az az OMINÓZUS szó április 10-én, 11-én 12-én, 12-én mégegyszer, de másnapra, és végül 14-én is nevezve lett. Nekem meg RÉMLIK, itt-tartózkodásom elején szóvátették, hogy egyik nevezett szavam már volt. Ezt értettem elvek alatt. De nem sérteni akartam, s a hozzászólásomat kielemezve leginkább a "SZAJKÓZ" szót találtam sértőnek, amit most nyilvánosan visszavonok.

A topik haldoklását nem értem. Mindenki fontos, aki beír, de általában nem a létszám a fő. Én szívesen vagyok akár kettesben is egy topikon (voltam is), ha az jó nekem úgy.
Persze pl. két ember közül jobbik szóbeküldőnek lenni itt nem nagy DICSŐSÉG, ahhoz kéne pár versenytárs, tényleg.
De ne legyünk olyanok, mint a rossz tanár, aki azért cikizi a jelenlévőket, hogy miért lóg a többi.

A városos topikot nem fogom ennyire szeretni, bár biztosan beszállok.

Kérlek, szóljatok rám, -nem vagyok sértődős-, ha bántok valakit. Mostanában vettem észre magamon, hogy egyre lazábban írogatok a fórumokra, egyre bátrabban odamondogatok meg minden. (A világ leghosszabb mondatában meg kitettem a pontot...)

Nevezett szavaimat a fentiekben kiemeltem.

ÜDW
lelkifurdalt vurugya

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1988
Jó napot, Moribundusok!

Mai javallataim:

PANYÓKA
SVUNG
SVERT
CSUMISZLÓ
SZAPU

Kedves Mulan!

A centrálé szót olvastam a hétvégén egy könyvben, a lőrinci erőművet illetik/illették e kifejezéssel a lokálok...

Szab

Futása Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1987
De biza! Jelentése: lapát.

Új jelöltem: ankét.

Előzmény: Socrates (1969)
Socrates Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1986
Grófom,

Szabadjon emlékeztetnem, hogy anno decima szavazásra bocsátottam a kérdést és az - akkori - résztvevők kedve döntötte el a kérdést. Emlékein szerint ezt kegyelmességed is belátta - akkor. Azóta többször felmerült a dolog és senki nem, szólt semmit se pro, se kontra.

Személy szerint úgy gondolom, hogy ha a Topic eredeti kiírása szerinti téma kifogy a Tasztaltársakból, hát kifogy. Egyetértek abban, hogy lehet belőle másik Topicot faragni, azt nemtom érdemes-e, ezt továbbra is Tasztaltársaimra bízom. A "Mi Legyen a Mai Napi Városunk?" Topicba szerintem nagyobb eséllyel találnak be az érdeklődők.

Továbbra is tartom, hogy létrehozom ezt a Topicot, ha tartósan akarunk városnevezni - én benne vagyok. Ha kell, akár szívesen választok is felhozatalból. Van Bubuka nevű helység? ;-)

Előzmény: Greg Kirxi (1983)
Gini Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1985

Sziasztok!
Rémfői Mnsz-eim:

BAZSEVÁL = zenél
CIKI = hát ciki...:-)
CSÜRDÖNGÖLŐ = atomállat népitánc

Ril Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1984
???

MEGRÖKÖNYÖDIK.

Nem tudom honnan ered.
Talán a röghöz kötésbôl?

OFF
Take it easy!

Greg Kirxi Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1983
Hogy milly kevés is elegendő ahhoz, hogy az ember célponttá legyen...

De játszódjatok nélkülem tovább, mert a második támadássorozatot (a földrajzi nevek kiűzetése után) már nem akarom végignézni, -élvezni eme halódó topikban, ahol a szabályok mindég fontosabbak, mint a részvevők kedve, bár már részvevők lassan annyian vannak, ahányan egy számítógépen elférnének.

Üdv mindenkinek, ezennel én is az apadást emelem.
Greg Kirxi

Ril Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1982
OFF
Hogy képesek egyesek reggel felkelve egybol netezni...:)
Ez már függôség.
Ril
Előzmény: Socrates (1981)
Socrates Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1981
Nem hinném, hogy bármely szó leheten MNSz, ha partot mosnak vele, bár tudtam, hogy ez fel fog merülni a lassú víz alól. Nodemind1. Igyekszem vigyázni, nekem is fontosak az elvek, az elvek, az elvek!
Előzmény: vurugya (1980)
vurugya Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1980
Ha a bubuka sikerére gondolok, akkor elkeseredem. Nem azért, mert a lassú víz partot mosott, hanem mert úgy érzem, hogy bármely szavam lehet MNSZ, ha eleget szajkózom... Ezzel nem a bubukát kisebbítem (egyébként mit jelent?), hanem az elvek, az elvek, az elvek...

Csattanóként nevezem a

KÉTSÉGKÍVÜL és a
PÖSZÖRÖG

szót hétfőre.

de keddre nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bökölődő vurugya

vurugya Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1979
Azé csak 1 db kérdőjel, merhogy hátha leokosoznak engemis.
vurugya Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1978
?
Greg Kirxi Creative Commons License 2000.04.15 0 0 1977
Milly okos Ön!
Előzmény: Mulan (1976)
Mulan Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1976
Szerintem annak örül, hogy nem kell többször neveznie bubukát:-)
Előzmény: vurugya (1974)
Mulan Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1975
Non plus ultra:-)
Előzmény: vurugya (1971)
vurugya Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1974
?????????????????????
Előzmény: Greg Kirxi (1973)
Greg Kirxi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1973
AAAAAAAHHHHH!
Mulan Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1972
Socrates, kedves, vitorlásos, majd egy kicsit leporolom a hétvégén a Dékányokat a pontosabb infóért, ráfér már arra a polcra :-)))

Szab, kedves, nekem ugye hétkötetesem nincs, szokásos forrásként én bizony nem arra gondoltam elsőként. (Mert ugye anyánk, sőt, apánk és nagyapánk, esetenként kollégáink nyelve...)

vurugya Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1971
Csőtészta!

Tudtam, hogy mit jelent eredetileg, az is rémlett, hogy miserészlet, de azt nem, hogy görögül van.
Arra utaltam, hogy szokták mondani, hogy "A kirelejzomát!" Hiszen a hét szentség is használatos indulatszóként...
Hasonló indulatkifejező a kaporszakállÚ emlegetése. Szab, nálad hogy bukkan fel?

Hétfőre egy szó:

NETOVÁBB

szerintem ez is jópofa szó, mert csak birtokjellel használják.
Hát itt a hozzászólásom netovábbja...
vurugya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!