Volt itt egy hentesüzlet, 3 éve nyitott, mára be is zárt. RIP.
Ők követték el azt a hibát, hogy rendelésre bélszínt hoztak, ebben az árban. Nem nekem. Valakinek.
Az a valaki tudta, hogy mi a bélszín, és egyszerűen nem vette meg tőlük ezt az árut. Nyakukon maradt.
A hentesék izzadtak, mert tényleg befürödtek vele. A drágán vett áruval. Végül segítettem rajtuk, barátibb áron, elhoztam felét. De az a bélszín csak felcsíkozva, Sztroganoffnak volt jó. Annak is másod-harmad osztály.
A kaposmérői Gazda Kft. által készített és a Lidl által "Hazánk kincsei" márkanév alatt forgalmazott mangalicakolbász szalmonellás (illetve szalmonellagyanús):
Semmi összefüggés a fenti hírrel: Dr. Ignácz mailt küldött, hogy november közepén árat emel, de most még meg lehet venni a vastagkolbászát a régi áron.....
A pár évvel ezelőtti "élelmiszerár elszabaduláskor" nem emelt és azóta sem, nem tudom, MOST mi indokolja és mennyi lesz, jelenleg szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú és nekem a legjobb minőségű mindenki által megvásárolható igazi békéscsabai vastagkolbász.
(Nyilván a honlapján vannak fent "Józsi bácsi Békésbutykoson százszor jobbat csinál és fele ennyiből kihozza" jellegű hozzászólások, de ezekkel nem nagyon tudok mit kezdeni, biztos így van, vagy nem...:) )
A nagy internetes áruházat a Tchibo-ra értettem (már a honlapjuk alapján), többször rendeltünk, soha semmi visszaigazolás még a rendelésről sem, nem hogy a kiszállításról, volt, hogy hetekig nem hozták ki, az ügyfélszolgálatuknál kellett érdeklődni, hogy mi van már. Na, akkor előbb-utóbb megjött. Én nem rendelnék tőlük, de a feleségem nagyon szereti egyes dolgaikat.
Dr. Ignáczék szerintem családi alapon csinálják az egészet (ők legalább egy visszaigazolást azért küldenek mailben a rendelésről), azt nálam hozzáértőbb olvtársak korábban írták itt, hogy addig jó, amíg hetekig-hónapokig nem szállít, mert ez arra utal, hogy betartja a technológiát és nem kezdett tömegtermelésbe.
Hepci ajánlott korábban Sparban elérhető kolbászokat, na, azoknak viharsebesen romlott a minősége (pl. puha, lángoltkolbász állagú lett, biztos lerövidítették a készítési időt), ahogy a termelő bevállalta a nagy tételben történő szállítást.
dr.ignacz eddig tett számlát és neévjegykártyát is a csomagba, most ez is elmaradt, nem mintha hiányozna bármelyik is. Lehet, hogy csak az "első áldozóknál" akar bevágódni, mint nálad anno a grátisz töpörtyűvel? :)
hm, nagy internetes aruhaz, ami hetekig, honapokig nem szallit? ha nalam nehany eve felhalmoodott volna olyan mennyisegu megrendeles, amit nem tudok kiszolgalni, akkor bizony, betaraztam volna abbol a cocabol. azt ne mondjak nekem, hogy nem tudja eltartani, hisz pont ebbol jon a penz. aztan eccercsak megjelenik nerlovagunk csemisanca vagy az a masik, talan lori?, oszt megveszi az egeszet kilora libamajarban.
Az esetek nagy többségében én is, Dr. Ignácz és Tchibo rendelések esetében tapasztaltam ezt, utóbbi még a megrendelésről és a fizetésről sem küld e-mailes visszaigazolást, pedig elég nagy internetes áruházról van szó.
Még annyi, hogy pedig egy élelmiszernél különösen fontos lenne tudni a kiszállítás idejét, különösen melegben (Dr. Ignáczék nem hűtőtt rakterű autóval szállíttatnak, hanem egyszerű csomagként adják fel a termékeiket), akármennyire is eláll a vastagkolbász, szerintem annak sem tesz jót, ha 40 fokban napokig a futárautó rakterében van (ha nem veszi át senki és újra ki kell szállítani), vagy netán átveszi egy segítőkész szomszéd, és odarakja az ajtónkba a tűző napra (ilyen eset is volt, de szerencsére nem lett a kolbásznak baja, bár a szalonnának annyira nem tetszett a dolog).
Én is vasárnap rendeltem, szerda 10-kor már ki is hozták.
DR. Ignácz kizárólag a rendelésről küld egy azonnali visszaigazolást, se a feladásról, se a kiszállítás várható időpontjáról se tőle, se a GLS-től nem jött eddig még soha semmi.
Érdekes volt, mert szerdán a GLS hozott még két csomagot, és mind a kettőről küldtek előző nap is egy mailt, hogy másnap hozzák ki, meg szerda reggel is SMS-t és e-mailt is a kiszállítás pontos idejéről, kivéve a vastagkolbászt, azt csak a kezembe nyomta a futár, hogy "és még ez is jött".
Gondolom Dr. Ignácz így adja fel, hogy nem kéri a GLS-től a címzett előértesítését a szállítás napjáról és a kézbesítés időpontjáról, biztos az is plusz pénz.
Azt nézem a honlapjukon, hogy mind a három fajta vastagkolbász mindegyik méretéből alig van pár darab, van amelyik már el is fogyott.
Ahhoz képest, hogy szombaton még nem lehetett rendelni és tegnap "nyílt meg" a rendelési oldaluk nekem ez elég meglepő.
Ennyire keveset készítenek? (Ennél régen Szarvason és Békésszentandráson még a családnak is több készült.) Na persze nem tudhatjuk, tegnap óta mennyit adtak el.
Vagy "lábon" eladják a nagyját az éttermeknek? (Egyszer Dr. Ignácz egy interjújában mondta, hogy néhány menő étteremnek adnak el belőle.)
Valószínűleg üstöllést megvették, amit április végére tettek ki a piacra.
Remélem, nem az lesz a vége, mint a Kovács úrnál (Békési), aki egyszer azzal magyarázta a kínosan lepurcant minőséget, hogy a nagy igény miatt nincs idejük rendesen végigvinni a technológiát...
Érdekes amit írsz, mert én április közepe óta folyamatosan néztem, de soha nem volt rendelhető a vastagkolbász, mindig ez az "április végén lesz" duma volt kiírva, ma meg már a "május végén lesz"...
Akkor ezek szerint volt olyan (pár) nap, amikor megnyitották a rendelést, és a most elkészült készlet ilyen viharsebesen elfogyott?