Minden ami ehhez kapcsolódik.
Nem az Osztrák-Magyar Monarchia politikusainak tevékenysége. És ne szűküljön le a békeszerződésekre. Van ezekről topic elég, pörögnek is rendessen.
Viszont láttam itt érdekes vitákat a Monarchia haditengerészetének harcairól és esélyeiről, ott meg a rohamcsapatok kialakításáról. Szóval mindez legyen egy helyen.
Nyugati front hadseregei, felszereltségük, harceljárások, csaták, minden. Keleti front, balkáni front, olasz front, afrikai, ázsiai, tengeri front.
Az egyik első. Egyébként nem sok sót ett meg a francia légierőnél, mivel viszonylag rövid idő után visszahelyezték a gyalogsághoz (igazolt légi győzelmet nem aratott).
A háború után pedig jazz dobos, mulatóvezető lett Párizsban, majd Alexandriában, nem pedig amerikai légi postás. A részletes életrajzában egy szóval se említik a postát. Honnan vetted?
Ez az erőd (Salis Soglio) viszonylag épen maradt. Érdekes volt a bejárása, mélyen átéreztem az ott szolgálók szenvedését. Lehet, hogy több tény nem stimmel a filmben, de ez egy biciklis film. Minden szépet!
A félreértések elkerülése végett az erődrendszer nagy részét a kapituláció előtt felrobbantották a védők. Ismerem a történetét, jártam is ott, a maradék is megér egy misét.
Volt egy jó animáció, az első nagy háborúról Európa térképpel. Végig szaladt az összes napon, és frontonként megadta az egyes oldalak összesített katonai létszámát.
Azaz nyugaton német-(angol-francia-belga-amerikai), olaszon hasonlóan, keleten orosz-(német-monarchia), délen (szerb+segédcsapatok)-monarchi, és így tovább.
A linket elfelejtettem eltenni. Szóljon, ha valaki ismeri. Kösz