Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Az a baj azokat nem lehet csak úgy tekergetni mert egyik viszi a másikat is ! Tanácsot nem igen tudunk adni látatlanban . A benzin mikori és miféle ? A 95 megromlik elég hamar és pont ezeket a tüneteket okozza ! Primer pumpa is tud ilyen tüneteket okozni .
Itt a fórumozók között sokan használjuk teljes megelégedéssel az ELF MOTO 2TECH vagy ELF MOTO RACE 2T olajat. Az ára fele vagy a felénél is kevesebb, mint a Stihl vagy a HQ szintetikus olaja. A HQ LS+ is félszintetikus.
Oke, megfogadom ;) valoszinuleg egy jobb damilfejet is vennem kell, le sem utom csak kicsit lenyomom es adagolja a damilt es amikor mar hosszu akkor csak nyog a gep. Melyik maradjon a Stihl Super vagy LS+?
Szerintem ha a szivacsot kimostad, és ragyogott, az tök jó: csak éppen mosás után "kezelni" kellett volna valami arra való olajjal! Anélkül eléggé keveset szűr, és pont az apró por - homok jut be szinte ellenállás nélkül a motorba... Mert magán a szivacson csak a faágak és nagyobb bogarak akadnak el ;-)
A papír légszűrőt akkor kell pucolni, ha koszos. Ez függ a tereptől (mit nyírsz vele, mennyi port csinálsz) , és pl. oldalt kidobós fűnyírónál attól is eléggé erősen, hogy a légszűrő a kidobós, vagy a nem kidobós oldalon van. egyszerűen rá kell nézni időnként, és ha koszos, kifújni.
1,5le gépre én max2,4 damilt javaslok 2-2,5le nél max 2,7 damil a lényeg könnyedén kipörögjön normál fű esetén a damilvágó hosszra hagyott damilnál. Persze lehet helikopterezni vékonyabb hosszabb damillal de az már más.
Egy 1,5Le kinai gepnel mekkora lehet a max damilatmero? ez ezekbol jominosegut honnen erdemes?
A masik, eddig Husqvarna LS+ es Stihl HP Super ketutemu adalekot hasznaltam csak vele, ezek megfeleloek vagy igenyli a magasabb minoseget (netalantan lehet helyettesiteni valami mezei full synth 2t olajjal autosboltbol?)
Üdv Kollégák! Van egy Oleo-Mac BCH fűkaszám, és van benne vagy 20 órányi használat. 10 órás időközönként van előírva a légszűrő tisztítása, de az előző fűkaszámnál egy sima szivacs volt, amit csak kimostam, és már ragyogott is. Ennél ez a papírszerű harmonika van, valami jó lágy anyagba foglalva. A gépkönyve szerint sűrített levegővel kell kifújni belülről kifelé, de itthon nyilván olyanom nincs. Holnap még szeretnék vele nyírni 2 órát, mielőtt a cégnél ki tudnám fújatni. Ilyen új gépnél és ennyire új szűrőnél van bármilyen kockázata annak, ha még tolom vele 2 órát? Mikor kifújom, érdemes megkínálni féktisztítóval, hogy kioldja az olajat? Vagy egyáltalán szabad az ilyet bármilyen folyadékkal tisztítani, vagy a papírszerű anyaga megsínyli? Köszi!
Nekem az utóbbi van, 543 rs. Ez 35 helyett 40 cm3, valamivel erősebb, nyomatékosabb. De nehezebb is, ha ez számít. Nekem a súlya nem annyira meghatározó, elfér rajtam. Az ereje miatt vettem ezt. Nem bántam meg. Arról nem beszélve, hogy az 543 Komatsu motoros, a 135-ben nem vagyok biztos. A Komatsu meg nagyon tudott anno. Vagyis tud még ma is, csak a HQ-hoz tartozik már.