Tekintettel arra, hogy a kérdéses Rába vontatóról többféle dekorral is (eltérő időben készült fotók ugyanarról az autóról) láthatóak fotók a neten, a matrica szettet úgy adom hozzá, hogy minden verziót tartalmaz, így mindenki kedve szerint dekorálhatja.
Azt írta az előbb a Lengyel cimborám, hogy nem a Rába kerül kiadásra szerdán, hanem az elmaradt Tátra 111 markoló. Másik helyről nem kaptam megerősítést ezzel kapcsolatban. Megpróbálom hivatalos helyről megkérdezni, de sajnos az ottani ügyfélszolgálat is sötétben van tartva. Egy biztos szerdán okosabbak leszünk. Ha van valami új fejlemény írok.
Pedig de! Bár még én is Ifával jártam,de 1982-ben a kiképzésen volt még pár Csepel D 452-es is Nyírbátorban.Ezek a RÁBA H 9-esek kilencven környékén jöhettek.
Rába H9 majd csak egy vagy másfél hónap múlva jelenik meg. Ha kell jövő héten lesz U26, meg Star daru is. Ha érdekel keress meg. controlman72@gmail.com, vagy +36703620040.
...hát, a Nap, az biza' tudni szívni..., profi módon, 'vazze'!!! :-)))
Amúgy pont olyan a színe, mint a nemrég átadott Arany János utcai metróállomás odalent. Én is csak ma láttam először..., hát, nem mertem kiszállni a metróból, inkább mentem a Deákig, mert olyan mély benyomást tett rám ez a színárnyalat, és olyan váratlan volt a hatás. :-))
Szerintem ez sem színazonos az eredetivel. Ha jól látom, akkor ezt a típust elvileg a határőrség használhatta. (??) Kizártnak tartom, hogy ott ezzel a világos zöld színárnyalattal védték volna a határt. Emléxem, az én időmben még IFÁ-k voltak rendszeresítve a határőrségnél csapatszállításra, persze a valódi terepzöld (méregzöld) kivitelben.
Enyhén szólva sem sikerült jól. Az a plató kb 3-4x olyan magas, mint a képen látottnak, a gumik sem sikerültek terepgumira, a felni még csak-csak elmenne, de ez a neonzöld (kék?) sárvédő borzasztó rosszra sikerült.
Alapból sem értem, hogy miért pont ezt modellezték le, a lengyelek közül is néhányan szóvá tették, hogy ezt nevezi a Dea "kultowe" azaz kultikus, ikonikus teherautónak. Hát, ez még talán nálunk sem nevezhető annak, nem hogy arrafelé! :D
Pedig mennyi minden más lehetett volna helyette... egyelőre még nem tudom, be akarom-e szerezni.
Vigasztaljon a tudat, hogy nekik meg nincsen összerakós csodakesztyűjük. Majd idejönnek, ha gyűjteni akarják. Mi meg odamegyünk a Rábáért, meg a Csepelért.
Szinte már előttem is van a kép, amint a lengyel modellgyűjtő kolléga kibontja az 1:43-as RÁBÁ-ját vagy épp LIAZ-át otthon, valahol mondjuk, Krakkó magasságában :-) , és egyből rámegy a google fordítóprogramjára, mert what does it mean: csatornatisztítás, or teherbírás 2,5 tonna , or a daru hatósugarában tartózkodni tilos! :-)
Nekünk meg itt, a Kárpátok legsötétebb legmélyén itt van, hogy:
"Polak, Wegier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki, oba zuchy, oba zwawi, niech im pan bóg blogoslawi!"