Valami ilyesmit már egyszer ideírtam, mint amit most fogok, de eltűnt, vagy meg sem jelent. Mind1.
Szóval körvonalakban, annyi volt benne, hogy egyre kevésbé értem az embereket, és igazából csak arra vágyom, hogy hagyjanak békén. Mert nem érdekel a sok hülyeség, amivel egymás fejét tömik.
Na. Meg hogy jó volt szombaton kimenni a Pilisbe, és hogy nagyon rossz volt visszajönni a városba. És hogy már a nevetést is unom. De ti azért nevessetek sokat.
Már jo régen bebukmarkoltam a cimet, de csak kb. 2 honapja sikerult egy haveromnak összehoznia egy tulipánt. Hát mi mondjak nem egy kétszemélyes bláz az tuti. A fejem szétfele szakadt csöppet. Azóta inkább többen próbálkozunk a kis virág füstölésével, jó móka ajánlom mindenkinek. /Nagyon szétfáradva ne próbáljátok megtekerni, mert nekem csak roncsoskodás lett a vége, de ha már 1* sikerült nincs gond/
Már jo régen bebukmarkoltam a cimet, de csak kb. 2 honapja sikerult egy haveromnak összehoznia egy tulipánt. Hát mi mondjak nem egy kétszemélyes bláz az tuti. A fejem szétfele szakadt csöppet. Azóta óvatosabban és inkább többen próbálkozunk a kis virág füstölésével, jó móka ajánlom mindenkinek. /De nagyon szétfáradva ne próbáljátok megtekerni, mert nekem csak roncsoskodás lett a vége/
1. A megfelelő méretű budot válasszuk ki, helyezzük a munkatálcára. Szedjük szét apró darabokra, körömvágó v. egyéb kisolló használata javallott, a magokat és szárdarabokat válogassuk külön és dobjuk a szemétbe, mert tápétékük alacsony és gátolják az egyenletes égést. Rakjunk hozzá kb. 1/2-ed cigarettányi dohányt, amit szintén egyenletesre őrlünk az olló segítségével.
2. Névjegyből, vagy más jól hajlítható kartonpapírból vágjunk egy kb 5cm x 3,5cm területű téglalapot, majd tekerjünk csigát belőle aminek a hossza 5cm.
3. A cigarettapapírt hajtsuk félbe hosszában és vegyük kezünkbe úgy, hogy a ragasztós széle fölül és felénk nézve a felénk eső oldalon helyezkedjen el.
4. A papír balkéz felőli oldaláról helyezzük be a csigát a hajtásba, majd a fennmaradó helyet töltsük fel egyenletesen az 1. pontban elkészített keverékkel.
5. Hüvelyk és mutatóujjaink egyenletes ide-oda mozgatásával igyekezzünk merev hengert képezni a csomagból. (minél hosszabb csigát készítünk annál könnyebb!) Ha ez sikerült hajtsuk be a papírt oly módon, hogy a hüvelykujjunkkal a ragasztós szélét a papírnak finoman, egyenletesen ráfektetjük a mixre, a papír másik felét pedig ráhajtjuk. Tekerjük addig amíg kívülről már látjuk a ragasztócsíkot a papíron keresztül, ekkor kis nyelvünkkel nyálazzuk be a papírt kívülről és csavarjuk fel a maradék papírt is amíg kialakul a fehér henger.
6. Ütögessük ütemes mozdulatokkal kb 30-50szer a henger csiga felőli oldalát vertikális irányban valamilyen kemény tárgyhoz. Ha jól csináltuk, akkor a mix szépen összetömörül a hengerben és jobban éghető rudat képez. A tetején történő tömörítéshez használjunk valami hegyes tárgyat.
7. Vágjuk le a tömörítés során feleslegessé vált papírt a végéről, majd göngyöljük ki a henger külsejére felcsavart papírt és a ragasztás mentén tépjük le.
8. Gyújtsuk meg, ügyeljünk az EGYENLETESSÉGRE! itt is, majd ha ezt is sikeresen végrehajtottuk, akkor élvezzük munkánk füstjét!
".....persze ha nem akarod nem kell! De megtehetnéd!"
Hmmm...
Mit is mondjak. A napfogyit Szegeden akartuk megnézni, és tartva a nagy forgalomtól már elindultunk az előző nap este, "jól felszerlkezve", két autóval. Az út lefelé csodás volt. Megálltunk néhányszor megnézni a csillagokat. Kb. reggel 5 körül leértünk a célállomásra, ahol nekiálltunk egy nyugodt helyet keresni, ahol eltölthetjük a nap további részét. A Tisza parton találtunk is egy alkalmas helyet, ahol tüzet is raktunk, ám előtte valami elhagyott sóderbánya szerűn egy kutya megharapta a barátnőmet, így már túl voltunk a reggeli parán. Elhelyezkedünk kényelmesen, egy kb. 10 méteres erdősáv választ el minket a Tiszától. Kimegyünk egy haverral a partra megnézni a napfelkeltét. Gyönyörű volt, ám közben egy gyanús felhő jön a másik oldalról. Mire visszaértünk a kocsihoz már szakadt az eső és remény sincs a jobb időre. Mi legyen most ? Irány a város, a burger king még nincs nyitva. Nembaj várunk. Vagyunk kb. 8-an, egy hét sziget és nulla alvás után teljesen készen reggel 8-kor Szegeden szakadó esőben. Elég kilátástalan a helyzet. Közben megjön még egy autó ismerősökkel. Figyeljük a rádiót, hátha jön a jó idő, de nem. Na akkor irány nyugat, arra állítólag már süt a nap. Felkeredünk, sietünk és örülünk, hogy nyugatra tényleg szebb az idő. Közben az egyik autó defektet kap. Kerékcsere úgy, hogy közben ül vki. a kocsiban és alszik. Nem ébred fel közben. Szerencsére a sötétség idejére találtunk az út mellett egy kellemes tisztást, ahol még tekertünk is egyet a látvány előtt. Utána a közeli faluban egy tóparton volt egy kis búcsú, gondolom a napfogyi miatt. Itt fürödtünk, tekertünk a tóban. Király volt. Miután "kipihentük" magunkat irány haza. A visszaút kicsit gázos volt, mert a sofőr néha elaludt , de ezt csak utólag mondta meg, nekem igazán fel sem tűnt. Visszagondolva az egész egy király buli volt. Elindultunk a semmibe csak úgy, és tök jól sikerült. (bár erről a barátnőm kicsit másképp vélekedett) Hát ennyire emléxem nagyvonalakban. Elkezdem törni a fejem, hátha vmi. jó részt elfelejtettem....
Hát Köpcös ha már így erőlteted elmesélhetem a Halásztelki sztorit, bár nekem utána nem volt király, de közbe, pfff. -:))
Ugye, mint azt tudják akik voltak azon a bizonyos 1998. aug. utolsó Halásztelken, nem rögtön kezdett el esni az eső, csak mikor már valószínűleg kellően mindenki naggggyon jól volt. Történt ez velem is így. A történet kulcsfontosságú momentuma, hogy danimának, vagyis nékem itt sikerült először piros hetesre* szállnom. Tűz, meg minden, kezdtem teljesen belejönni, Virág nagyon jól kavart szokás szerint, mikor egyszer csak elkezdett zuhogni az eső. Imádtam... eleinte, de aztán már kezdett zavarni, meg nem csak engem, így beszálltunk a kocsiba. Ez kb. olyan..., na jó fogalmam sincs mikor lehetett, de a lényeg az, hogy onnantól kezdve hajnalig pörgés volt a kocsiban. Naggggyon durva kb. 2 percenkénti durva flashek. Hmmm... Kb. 3-tól kezdődtek a filozófikus gondolatok mindenkinél, ami reggelig tartott. Csak úgy repült az idő, észre sem vettük, hogy már hopp reggel van. Na, akkor még jött egy kis after, mert a zene azért még mindig ment, és mi megszáradva ki a kocsiból, kezdtünk újra partyzni. Az érdekesség az még az volt, hogy mikor visszamentem a kocsihoz, akkor vadidegenek ültek benne, mert fáztak, meg ilyesmi. Szóval, állat volt. Hazafele, újból kezdődtek a flashek, úgyhogy érdekes vezetési stílust adtam elő, de egyben hazaértem, meg mindenki akit vittem haza. Utána persze fitten, fiatalon autótakarítás, estig szájrágás, fogcsikorgatás.
Hát ennyi volt... emlékezetes...
Hogy ne csak én meséljek, azért a napfogyit te is elmesélhetnéd, ugyanis köztünk szólva, nem volt semmi...
Orulok, hogy egyre tobben vagyunk, koszontok minden uj es regi ismerost. Ha nem dicsertek volna meg elegen Thaumiel hozzaszolasat, akkor kap tolem is egy pirospontot.
Olyan jo titeket olvasni, csak utana atkattintok a cikkekhez es csupa lehangolo dolgot kell olvasnom. Mint peldaul ez:
A kormányfő az Egyesült Államok drogpolitikájára hivatkozott, és erre utalva leszögezte: "Minden kábítószer-fogyasztó egyben potenciális drogkereskedő is, ennek a világnak ez a természete."
Bocsi, hogy megint lehangolok, de nem art ha tudjatok, hogy a tapasztalt, hozzaerto szakemberek szerint ha lelepsz az utrol az erdobe, akkor egybol vadallat lesz beloled, egy ragadozo. Az erdoknek mar csak ez a termeszete :(
Emléxem ám jól arra az estére...A legjobb estéim egyike...De nem mesélnéd el a halásztelki sztoryd ? Mikor csapunk már egy körbe estét ????
ganjakru: király a teszt, bár az értékelést küldhetted volna később....
Film :
Egyszer az királyi 1-en volt egy film, sajnos a címére nem emléxem. A Vietnami háború alatt játszódott, hippikről szólt. Két srác. Az egyik részt vett az állam átnevelő programján, ahol LSD-vel kezelték egy ideig, hát az frankón végig haluzta a filmet. Kimenekültek Dél-Amerikába a háború elől, ahol letelepedtek a dzsungel közepén, és zöldség termesztésbe fogtak. A kezelt fickó ül a folyó partján, kezében egy hatalmas dzsó, egyszercsak kijön egy hal a vízből és megkérdi: "Adsz egy slukkot ?". Na ilyesmik történtek vele végig a film alatt. A haverja, aki a főnök volt, miután visszamennek az USA-ba találkozik a volt barátnőjével aki kérdi:" Mit csináltál az elmúlt 20 évben ?" "Hát megérkeztünk, elvetettük a füvet, learattuk a füvet, aztán öööööö,.........Nem emléxem...."
Nem látta valaki ? Nem tudjátok mi a címe ?
Felkeltem, elokeszitettem a kavem es beizzitottam a gepem. A szokasos adatomeget scannelve szemeimmel probaltam kiszurni a -fontos- informaciot. A sok, immaron rutin feladat, az ember azt hinne hogy ez is hozzatartozik a "beloopolt beton-osvenyhez". De vagjunk a kozepebe.
En is a betonosvenyen vagyok. A tomeg kellos kozepen. Mindenki rohan. DE ha megallsz egy pillanatra es korbenezel, atlatod az egeszet. Latod hogy mire epul fel ez az egesz. Ahogy atnezek Thaumielre ahogy a fa alatt ul, latom hogy en is ott ulnek, at is megyek hozza faradtan. Mondom neki: Nezz rajuk, de lasd meg azokat is akik nem oda valoak! Akiknek fel kell ajanlani a szabad valasztast, hogy ok dontsenek: Futnak a korben vagy felreulnek az igazabb dolgokkal torodni, avagy elkezdenek az aramlattal szemben eloretorni.
"Nezz ram, poros kopenyemen ezren vegigtapostak mar, de en eloretorok. Es nem magamert, mert en latlak benneteket a fak alatt, es a szivem is odahuz. De ugyanakkor megfajdul a szivem ha arra gondolok, mennyi egyen veszik el a mokuskerek gyilkos porgese altal. "
Madarfutty visszhangzik a fak kozott, resistance felnez a magas koronakon atszurodo napsugarakra,es visszanezz a esztelen emberfolyamra.
" Tudom, sokan onhibajukon kivul, de nap mint nap kenytelenek beallni a sorba es rohanni, szunet nelkul. Ugyanakkor, mindig vannak ujak, akikbol meg lehet "teljes ember", aki onmaga meggyozodese szerint cselekszik, miutan voltak lehetosegei. En beallok a folyammal szemben es a az informaciot odaadom a kezukbe. De nem tobbet. Valasztani mindenkinek maganak kell. DE joga van tudni hogy milyen lehetosegei vannak, es hogy a dolgokat a maguk teljessegeben lassa."
(es ez az elet minden teruletere vonatkozik, minden vonatkozasban)
idezet a MCXVII.-i Intergalaktikus "Dzsungel a Jovoert" nemzetkozi koferencia fennmaradt koveseteibol:
" E topic megmutatja a leheseges osvenyeket, hogy mindenki lassa, nem csak a "betonuton" lehet jarni, sot..." (olvashatatlan iras - Szerk.)
" Ti akik hozzaszoltok a topichoz, mindig tegyetek annak tudataban, hogy sulya van annak amit mondasz...akkor is ha viccrol van szo, ami persze tobb mint "welcome" a topicban" :)
" A topic tobbek kozott kepviseli az osvenyt a Dzsungelbe, ..... hol sok hozzaszolo beszamol ottani tapasztalatairol...ezek szolgaljanak mind okulasul, mind tanitaskeppen. ... Az informaciot mindenki belatasa szerint hasznalja fel."
" tudjuk hogy ( a topic- Szerk.) nem azert lett letrehozva hogy illegalis, es tarsadalomra veszelyes informaciokat kozoljon az olvasokkal, es ez nem is all szandekaban egyetlen egy hozzaszolonak sem. ... a szabad szo jogan.. egy mas megvilagitasba helyezi a dolgokat."
Resistance leteszi a jegyzeteket, felall es sohajtva kinez a dzsungel otthont nyujto vedelmebol. "Az ido szorit es nekem most mennem kell... Halas vagyok hogy a topicot joparan felelosseggel kezelik, az elet szep, es a felhok folott mindig sut a nap. =] Es ha itt lenn a foldon be is borul az eg, e helyen, maganyos vandor, lelkedet nyugodtan megpihentetheted, NEM VAGY EGYEDUL!!"
Nekem is van egy hasonló megfejteni való gondolatom...
Nem tudok rájönni, hogy miért jutott eszembe az, hogy ha azt akarod, hogy egy poharat ne lehessen tele tölteni, akkor nem kell levágni az egész poharat - hanem elég csak abba a magasságba, ahol a felsö limit lesz - egy lyukat fúrni és ott mindig ki fög ömleni a felesleg...
Na fiúk, itt vagyok megint, a haverom unszolására, aki nagyon szeretne íratni veletek egy tesztet. Amúgy elég érzékeny szociológiailag, szóval szeretném, ha meghallgatnátok. )most sodorja a köv. adagot, és eközben filozofálgat :
Pontozás :
0-1 pont : ön annyira ügyes, hogy sodorhatja a köv. adagot!
2-10 pont : némi lassulás állt be az agyában, de ez testmeleg baltával orvosolható (sodorja a köv. adagot!)
11-20 pont : komoly elváltozások tapasztalhatók a kisagyban, de ettől még tovább politizálhat (tekerjen még egyet!)
21-30 pont : a maga agya annyira elváltozott, hogy a kiindulóhelyzetben álló agyához hasonlít. - itt már a tekerés sem segít
1. (logikai) Kérdés :
Válassza ki a kakukktojást :
a) keménytojás (4 pont)
b) lágytojás (2 pont)
c) fürjtojás (3 pont)
d) kakukktojás (0 pont)
e) tojásos lecsó (1 pont)
2. Kérdés :
2. (historiális) Kérdés :
Kik voltak Kubiláj és Ödegej?
a) kán-kán (0 pont)
b) Sírkán (3 pont)
c) kánonok (1 pont)
d) két szláv pofa (4 pont)
e) egyik sem (2 pont)
3. (kulturális) Kérdés :
Mit jelent ez a mondás : "Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka"?
a) sokszor kerül a szarka farka bajba (2 pont)
b) a szarka egy marha (1 pont)
c) a szarkával mindig furcsa dolgok történnek
(0 pont)
d) a farok csóválja a szarkát... (3 pont)
e) 4 pont (4 pont)
4. (imaginációs) Kérdés :
Milyen állat a rókabéka? (esszékérdés!)
(0-6 pont)
5. (JedlikÁnyos) Kérdés :
Mi a tehén?
a) az a rész, ami a tőgy elején van (2 pont)
b) Mi nem(.)(!)(?) (0 pont)
c) a női igen ekvivalenciája a szarvasmarháknál
(3 pont)
d) dagadt maca (4 pont)
e) legelő-evő kerek bendő, megdöbbentő (1 pont)
6. (linguális) Kérdés :
Mit jelent ez a szó : "cicamaca"?
a) macskanő (4 pont)
b) ormánsági barka (0 pont)
c) kurva (3 pont)
d) kétfenekű dob (2 pont)
e) a matematika tanárnő, aki jól ping-pongozik
(1 pont)
7. (koncentrációs) Kérdés :
Mi már nagyon unjuk.
a) Én is (4 pont)
b) Mi is (3 pont)
c) Ti is (2 pont)
d) Ők is (1 pont)
e) Mi van? (0 pont)
Hát ennyi most, lehet, hogy még lesz alkalmunk találkozni, akár itt az éter hullámain is, de addig is, L-köszönünk. A rejtőjenői 10-telettel.
Hello Emberek! Két gondolatot szeretnék veletek megosztani. Ezt a kettot rögzítettem erosen, de az este folyamán még nagyon sok gondolatom volt, és még a haverommal alámerülünk az asszociatív mámor hullámaiban. Szóval 2 dolog:
1. Képzeljétek el a méltatlanul elfeledett esti tornát a Magyar Királyi Egyesen (M1 :) ahogyan minden 4 ütem után azt éneklik, hogy : "Ez a kis torna ugye jól esett?! Mindenki frissebb, fiatalabb lett! ..." Ez vicces szerintem :)
2. Ez már egy kicsit bonyolultabb. Alapoznunk kell. Szóval ugye van az agyban egy receptor, direkt a THC-ra, de nem tudják hogy került oda, és minek. De én kitaláltam :) Europában és Amerikában nem figyeltek oda a vadkenderre, és egyre csak csökkent a THC tartalma. Ezekben az országokban, egyre több az allergiás és asztmás megbetegedés, és ez szerintem azért van, mert nem kap ez a receptor utánpótlást és a szervezet megbetegszik ennek a hatására. És mondjuk allergiás lesz. Képzeljetek el egy kéményt ami eldugul (bár pontosan az ellenkezoje történik :), és ha nagyobb adag füstöt kap, akkor puff, kidugul, és akkor az ember meggyógyul. Ha az ilyen beteg ember is szív egy kicsit, akkor kigyógyul az allergiából, asztmából, vagy amilye van neki. Így könnyen magyarázható miért nem ismertek ezek a betegságet az "elmaradott" Indiában, meg más országokban. Mert a karbantartott növények maguk annyi THC-t szórnak a levegobe, ami egy normál embernek elég, de észre sem veszi hogy van. (nem tudom kinek lesz ismeros : magnoflux :)
Huhh, ez nagyon bonyolult volt, de ha elfogyasztjuk a köv adagot, akkor lehet, hogy még jelentkezem. Annyira teccik ez a topik!!!
Thaumiel a Trónbitorló: Ez gyonyoru volt..
Mult heten 2 embernek probaltam atadni kb ugyanezt a gondolatot, egy darabig ugytunt veszik az adast, de aztan kibukott beloluk, hogy "kabitos"... :(( Kabitos lettem, mert betiltottak a bukfencezest..
Egyszer ossze kene jonnunk egy fa alatt :)
Shroooom testver nem elegszel meg egyelore egy templomtoronnyal? Felhomaly, csend, meditalas.. gyertyafeny, konyv, baglyok az ablakban, deneverek a harang korul...
Coma: legy udvoz, testver! A te osvenyeden megyek en is eppen. Te mar talan a vege fele /ha utnak nem indultal rajta ujra/ en most tartok az elejen...
Gyonyoru itt minden....
nemtom neked elmondani ez mennyire szép volt!!!!!
ezért, mint osztályfönököd, lezárlak téged dicséretes ötösre magyar fütanból és papir-irodalomból!!! :))))))
öszinte elismerésem!!!
nagyon-nagy kedvem lenne beülni veled (és Veletek, kedves topic-látogatók!) abba az erdöbe, és csak élvezni a Tökéletes Összhangot... hmmmmm... már szinte érzem a fák csodálatosan finom illatát... ahhhhhhh.... ';,./;[%#^&(*#|}#&" basszus, hát nem itt vagyok az irodában még mindig... :((((
hmmm, nem tudjátok véletlenül, hogy hogy lehet eljutni abba a kolumbiai öserdöbe?????
heeeeeeeeeeelp, ki akarok szakadni a mókuskerékböl!!!!!!!