Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
akkor most megint minden házkörüli barkácsolónak (aki szökőévente össze akar taknyolni 2db 20as zártszelvényt vmi olcsó pálcás géppel) erőlteted majd újra a 200a MIG-et corgonnal mint ahogy tetted ezt sokáig!?
Lám - lám..........nem csak nekem tetszik jobban a védőgázos formátum........!
Majd próbáld ki a corgont is. Ez esetben jóval keveseb a fröcskölés,és nagyob anyagvastagságnál picivel keveseb A is elég. A varrat szép,nem hernyó,sarokban sima,vagy homorú..... Legalábbis esetemben......
Szóval a zöld 1000W os a piros meg 800W os egyik se megy gyorsabban 25km/h nál.
Viszont van egy olyan cuki törvény itt uk ban hogyha saját erőből tud mozogni az elektromos jármű akkor segédmotor. Bizti+ rendszám, jogositvány.
Előtte 300W volt a határ. Most vehetsz olyan rásegítéses bringát ami 2000W os.
Szóval ha kint koricálunk és elkapnak akkor jó esetbe megkérnek hogy ne és húzzál haza.
Rossz esetben :D kapsz egy fél millás büntit+3 pont per koponya.
Egyik hülye részegen vezette a rollert kapott másfél éves eltiltást egy 2 millás büntivel.
Szóval ezért elektromosak mert halkak*, akkor kaptak el minket, /egy nagyobb parkban/ mikor felfele pakoltam őket az l200 ra és megkértek ha lehet ne hozzam és mutatta hogy mi a rá vonatkozó előírás.
Közeli parkba megyünk ki velük. Egyszer nem szóltak még.
Amúgy is hely szűkébe vagyok mert eladtam az l200 ast és nincs olyan amibe beférne a 2db :D.
*azért szükséges mert a nyomorékok hívják a rendőröket a huligánok miatt..
Viszont elég jó cuccok ezek a quadok, lehet velük vontatni persze korlátozottan.
én meg a kölyök olyan 115 kg körül vagyunk, simán elvisz minket.
Ezek még "régi" darabok, az újabbak már csak a vázban vastagabb a többi jóféle 0,5mm fém..
Ezek voltak 10 másodperces távolságban, a szűz darabokat tovább tartott volna megkeresnem. A festék miatt azokat is csiszolnom kellett volna. Nincs táblalemezem, ezek Salgó polc merevítők.
Nem hajt a tatár. Akartam venni egérmozis gépet azt lebeszéltem magam róla.
Meghegesztem én az 1mm tert nem az volt a gond, kurvára nem volt kedvem csinálni de készülni kell a kirándulásokra.
Meg a kölykök is egyfolytában baszogattak.
Meg beállítom szépen ezt a fost azt már akkora játék van a csapágyas kerekekbe hogy hihetetlen.
Valami 35 e ft volt az eredeti kiskocsi.
13 hónapot bírt.
Meg az újat hamarabb megcsináltam volna mint ezt átalakítani, mert én persze jól oda pontoztam.
Az eredeti hajolt cserébe nem borult, ez merev cserébe borul... Meg akadt a húzótengely kanyarodáskor.
Bringakerék nem játszik mert homokba is húzom.
Túl nehéz se legyen mert emelni is kell megpakolva..
Gondoltam hegesztek még rá lánc szemeket a gumipókoknak de inkább megfújtam a plazmával az alját abba is lehet akasztani.
Ha megyünk tengerpartra fel van bálázva ez a szar mert néha 2+km tert is sétálunk a vizig. plusz az ottani séta a kölykök is benyávognak azt beszállnak. Apa meg izmosodik mikor húzza.
Majd akarok szerezni egy kiszuperált elektromos golftáska szállítót azt megcsinálom az E kiskocsi 1.0 át. Majd jól beszopom mert beázig azt még nehezebb lesz húzni :D
Kéne szereznem egy hajlítót is, kinéztem egy csomó anyagot helyem meg nincs.
Kellene csinálnom egy tetőcsomagtartót meg az utánfutót is átalakítani laposra, de nincs vonóhorgos kocsim se szóval azt is felkéne szerelni..
Első és eddig egyetlen vedőgázas napomon persze kipróbáltam a vékony anyagot, meg a luk foltozást.
0,6 mm lemez élbe könnyebben ment, mint porbelessel a 0,8-as, és nem lett kráteres.
2 mm zártszelvényen úgy raktam be a 8-as furatokat, hogy nem hittem a szememnek.
Nem akar átolvadni meg beesni a cucc, hanem oda lehet ragasztani a felületre.
Múltkor is írtam, hogy ha szól valaki, hogy itthoni hobbizáshoz szerezzek tűzoltó palackot, nem porbeleztem volna valószínűleg. Mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag itt népszerűsítettem a technológiát. Teljesen használható, meg minden, csak gázzal sokkal egyszerűbb. Apropó: végre rendesen láttam menet közben, hogy mit csinálok, meg a ruhám se lett büdös.
Talaltam meg egy "MTZ leereszto szelep szurovel", aminel nem is ertem minek a szuro. Ha van a tartalyban dzsuva, hadd jojjon, annal jobb, ha kijon belole.