Keresés

Részletes keresés

Fővadász fegyverhordozója Creative Commons License 2023.03.26 -6 5 299006

Bitangok! Ezt akartátok?

 

Fehéroroszországba telepítenek atomfegyvereket az oroszok, folytatódnak a véres harcok Ukrajnában.

 

Donyecknél 70 ukrán katona adta meg magát

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) mintegy 70 katonája az elmúlt két hétben letette a fegyvert és megadta magát az orosz erőknek Donyecki területén. Ezt vasárnap jelentette be a TASS-nak a térség hatalmi struktúráinak képviselője.

 

Fehéroroszországba telepítenek atomfegyvereket az oroszok, folytatódnak a véres harcok Ukrajnában (origo.hu)

sszinténzenész Creative Commons License 2023.03.26 -4 8 299005

Nagy türelmed van neked.

Előzmény: Kód 001 (299004)
Kód 001 Creative Commons License 2023.03.26 -5 9 299004

Hogyan tenyésztették a nácidisznókat Ukrajnában;

 

etnikai tisztogatásokat is folytat, ideértve a lengyelek mészárlásai Volhynia és Kelet-Galíciában.[108] A Svoboda által szervezett 2011-es felvonuláson a második világháború korszakának megünneplésére Waffen-SS Galícia Osztály, a résztvevők kiabálták: "egy faj, egy nemzet, egy haza".[109][110]

 

 

Ma virtigli nácik ukrajnában vannak, szépen beépülve az állami intézményekbe, törvényhozásba, rendvédelmi szervekbe. 

 

 

 

Menni fog , hogy kik azok az ukránnácik? 

Előzmény: altimus (431034)
Kód 001  2023.02.05    -1 5 431040

Segitek.

 

Ma már a CIA nemrég nyilvánosságra hozott dokumentumaiból tudjuk, hogy az ukrán nacionalistákra már 1946-ban felfigyelt az USA vezetés, mint lehetséges eszközre a Szovjetunió elleni harcban. 

 

Abban is biztosak lehetünk, hogy a CIA tisztában volt Bandera és követőinek természetével és második világháborús tevékenységével. Bandera a háború után Németországban telepedett le. Ő és követői elsősorban a CIA-nek köszönhetik, hogy elkerülték a felelősségre vonást Nürnbergben. Az Ukrán Nacionalisták Szervezetét a CIA teljesen tisztára mosta a "hidegháború miatti igények" miatt. Mikola Lebed, aki a lengyelek ellen követett el etnikai tisztogatást, 1949-ben az USA-ba költözött, 1998-ban halt meg, anélkül, hogy tetteit bármikor is kivizsgálták volna. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy egy 1952-es CIA utasítás értelmében az amerikai bevándorlási hivatal (Immigration and Naturalization Service) nem vizsgálta Lebed háborús múltját. Stepan Banderát 1959-ben KGB ügynökök Münchenben megölték.

 

 

Bár Bandera a második világháborút börtönben töltötte, így nem volt aktív részese az eseményeknek, és rajta kívül több vezetője lehetett volna az ukrán szélsőjobboldalnak, mégis ő vált a mozgalom szimbólumává. Viktor Juscsenko, aki 2004-ben a "narancssárga forradalomnak" köszönhetően jutott hatalomba, Banderát nemzeti hőssé avatta, de a 2010. évi választáson győztes Janukovics visszavonta rendeletét.
A Szovjetunió szétesése után több ilyen mozgalom született Ukrajnában, pl. a Narodnij Ruh, Oleg Tyahnyibok Szvoboda pártja, s a Dmitrij Jaros alapította Trizub. Dmitrij Jaros 2013-ban a Jobb Szektor vezetőjévé vált, amit elsősorban az UDAR hivatalos ellenzéki párton belüli kapcsolatainak köszönhetett. 

 

Andrej Parubij is prominens vezetője az ukrán szélsőjobboldalnak, ő szervezett fáklyás felvonulásokat Ukrajna városaiban.

 

 

2014-ben történt Ukrajna második színes forradalma. Mivel az első ilyen megbukott, a CIA ezúttal nem bízta a véletlenre. A demokratikusan választott Janukovics egyszerre találta magát szemben a külföldről pénzelt társadalmi szervezetekkel, három új TV csatornával (2013-ban kezdett el sugározni a Spilno, Hromadske, és az Eszpresszó), valamint a részben külföldről támogatott ukrán szélsőjobboldallal. A tüntetéseken részt vettek Arszenij Jacenyuk, aki akkoriban az Apaföld (a náci német Vaterland kifejezésből inspirált elnevezés) politikai tömörülés vezetője volt, valamint Oleg Tyahnyibok is.
A tüntetések hosszú ideig békésen zajlottak, s november végén váltak erőszakossá. Az erőszak meglepte Janukovicsot és belső vezérkarát, nem volt számukra nyilvánvaló, hogy ki adott parancsot a rohamrendőröknek az erőszakra. Ma már tudjuk, Ukrajna akkori vezérkari főnöke, Szergejj Ljovocskin, aki maga is szoros kapcsolatokat ápolt az USA nagykövettel, Geoffrey Pyattel, és Victoria Nulanddal, USA külügyminiszter-helyettesével. November 30. előtt Ljovocskin és Arszenij Jacenyuk kapcsolatba lépett egymással. Az egyik erőszakos szélsőjobboldali tüntetőket vegyített a békés tömegbe, Ljovocskin pedig parancsot adott a rohamrendőröknek, hogy ők is folyamodjanak erőszakhoz. Olyan újságírókat hívtak a helyszínre, akikben biztosak lehettek, hogy a szükséges optikán keresztül tudósítanak a történtekről.

 

A Jobb Szektor logója több fényképen is látható.
A fentieket alátámasztja George Galloway interjúja Scott Ritterrel, az USA tengerészgyalogságának egykor hírszerző tisztjével. Az iraki háború előtt feladata volt Szaddam Husszein állítólagos tömegpusztító fegyvereinek felderítése. Az elsők között mondta ki nyilvánosan, hogy ilyenek nincsenek.
Ritter szerint jó példa az ukrán szélsőjobboldal hatalmára az a tény, hogy ugyan az egykori ukrán elnök Porosenko aláírta a minszki megállapodást, amely autonómiát biztosított volna az orosz etnikumú területeknek, de a Jobb Szektor emiatt megfenyegette Porosenkot. Zelenszkij a béke mellett kampányolt elnöki jelöltként, de tervébe nem egyezett bele az Azov zászlóalj, az önkéntes szélsőjobboldali paramilitarista csoport. Ritter ezenkívül hozzáfűzi, hogy az Azov Zászlóaljat be lehetett volna perelni, és fel kellett volna oszlatni, ehelyett nagyrészt beolvasztották őket a hivatalos ukrán hadseregbe, ahol még NATO kiképzésben is részesültek.

Fordította: Hetényi Balázs
Források:

https://rumble.com/vwvkzz-oliver-strone-ukrain-on-fire.html

https://www.youtube.com/watch?

Előzmény: Makulata (299002)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -9 5 299003

2.
Több mint 16 000 gyermeket hurcoltak el Oroszországba
*
Az elnök megkérdezte az akkori új tisztviselőt, hogy hány gyermeke van. Lvova-Belova így válaszolt: "Kilenc gyermek, öt született, négy nevelt gyermek - és 13 fogyatékkal élő kisgyermekről gondoskodom, de ők nem velem élnek, hanem a projektjeimben".

Az ukrajnai orosz inváziót követően Lvova-Belova növelte ismertségét Oroszországban. 2022 márciusában a Telegramban azt írta, hogy "a donbásszi árvák orosz családokban való elhelyezésének lehetőségét" Vlagyimir Putyin feltétel nélkül támogatná. "Amikor látod a megkönnyebbülés könnyeit a felnőtteken és a gyerekek örömét, akik már nem hallják a bombákat, rájössz, miért élsz" - írta.

Az ezt követő hónapokban egy speciális útmutatót dolgozott ki azoknak az oroszoknak, akik az ukrajnai megszállt területekről származó gyermekeket akartak gondozásba venni. Az ukrán Children of War online platform szerint az invázió kezdete óta 16 226 gyermeket (március 21-i állás szerint) hoztak Oroszországba Ukrajnából. Ebbe beletartoznak az internátusokból és árvaházakból származó árvák, valamint azok, akik a bombázások vagy az evakuálások után tűntek el.

Jelenleg 380 ukrajnai gyermek él nevelőszülőknél - mondta Lvova-Belova egy december végi interjúban. "Ezek a gyerekek hosszú ideig árvaházakban voltak, és nehéz nyolc évet éltek át a légoltalmi óvóhelyeken".

Hogy "jó példát mutasson" az oroszoknak, Lvova-Belova tavaly nyáron nevelőanyja lett a 15 éves Filippnek Mariupolból, az Azovi-tengeren fekvő ukrán városból, amelyet az orosz hadsereg a földdel tett egyenlővé. "Nem is cselekedhettem volna másként" - mondta újságíróknak. "Azon az érzésen kívül, hogy ez az ember nagyon közel áll hozzám, van egy másik indíték is. Elvégre a gyermekek családokba helyezése a szakmai munkám".

A letartóztatási parancs növeli az ismertségét

Itt válik nyilvánvalóvá a képmutatás. Márciusban ugyanis Lvova-Belova támogatott egy törvényjavaslatot, amely megtiltotta volna az úgynevezett "barátságtalan" országok állampolgárainak, hogy Oroszországból gyermekeket fogadjanak örökbe. Azzal érvelt, hogy "nagy a valószínűsége annak, hogy az orosz gyerekeket külföldön zaklatják és megalázzák állampolgárságuk miatt". Ami tulajdonképpen az ő dolga: úgy bánni a gyerekekkel, ahogy Putyin akarja.

Ebbe beleillik az ICC elfogatóparancsa felett nyíltan kifejezett öröme. Maria Lvova-Belova a Telegramon azt írta: "Örülök, hogy a nemzetközi közösség értékeli a gyermekek védelmében végzett munkánkat. Azt, hogy gondoskodással és szerető emberekkel vesszük őket körül. És különösen jó, hogy egy csapatban vagyunk Vlagyimir Putyin orosz elnökkel".

A reakció jól mutatja, mennyire fontos a "gyermekbiztos" számára, hogy közel áll Putyinhoz. "A politikai elitben több száz ember van, és ez a kör elég széles" - mondja Fjodor Krasznyinnyikov politológus és publicista. Putyin kapcsolatai Lvova-Belovával csak az ukrajnai háború kitörése után alakultak volna ki.

Békeidőben az ombudsman asszony nem volt különösebben fontos személyiség - mondja a szakértő -, és Lvova-Belova népszerűsége a lakosság körében valószínűleg korlátozott volt. Ez mostanra változik. "Putyin mint idősebb, elvált férfi és a választói számára is fontos, hogy sok fiatal nő és sokgyermekes anya gyűljön össze az elnök körül".

A letartóztatási parancs után, amelyet Oroszországban izgatottan vitatnak, a 38 éves nő jelentősége bizonyos körökben valószínűleg megnő. "Azokat az embereket, akiket Nyugaton szankciókkal sújtanak és elítélnek, mert Putyinhoz közel állnak, Oroszországban nagyra becsülik" - mondja Kraszeninnikov. Putyin az "őmiatta üldözött" embereket úgy hozza közelebb magához, hogy "ajándékokkal és magas beosztásokkal halmozza el őket".

Előzmény: Makulata (299002)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -10 4 299002

https://www.welt.de/politik/ausland/plus244428380/Den-Haag-Fuer-Putins-Kinderkommissarin-ist-der-Haftbefehl-wie-eine-Ehrung.html?dicbo=v2-mEZKHhj&cid=kooperation.article.outbrain.desktop.AR_1.welt

Putyin "gyermekmegbízottja" számára a letartóztatási parancs olyan, mint egy megtiszteltetés
Dátum: 22.03.2023
Szerző: Иван Руслянников

Maria Lvova-Belova Vlagyimir Putyinnal 2023 februárjában.
Forrás: via REUTERS/SPUTNIK

Putyinon kívül a Kremlből eddig csak egy személy ellen volt nemzetközi elfogatóparancs: A 38 éves Maria Lvova-Belova, a "gyermekek jogaiért" felelős biztos. Ő maga is "örökbe fogadott" egy 15 éves gyermeket Mariupolból. Betekintés egy nyugtalanító karrierbe.

Miután a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) úgy döntött, hogy elfogatóparancsot ad ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, a nemzetközi közösségben nagy volt az egyetértés. "Tény, hogy senki sem áll a törvények felett" - mondta Olaf Scholz német kancellár a múlt héten. Volodimir Szelenszkij ukrán elnök kijelentette: "Egy terrorista állam vezetője és egy másik orosz tisztviselő hivatalosan is háborús bűntett gyanúsítottja".

Az általános izgalomban szinte elsikkadt, hogy Putyin mellett egy másik személynek is felelnie kell az Ukrajnában elkövetett állítólagos háborús bűnökért. Nem Ramzan Kadirov csecsen diktátor, nem Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője szerepel a listán, hanem az úgynevezett gyermekjogi ombudsman, Maria Lvova-Belova. A 38 éves nőt a háború előtt valószínűleg alig ismerték, nemcsak Oroszországon kívül, hanem az orosz lakosság körében is.

Ez mostanra megváltozott. Az ICC közleménye szerint Hága azzal vádolja Putyint és Lvova-Belovát, hogy felelősek a megszállt területekről az Orosz Föderációba hurcolt gyermekek illegális deportálásáért. Ki ez a nő, aki egy napon az orosz diktátor mellett ülhet a vádlottak padján?

Maria Lvova-Belova karrierje lenyűgözően mutatja, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki felemelkedjen Vlagyimir Putyin Oroszországában. A Moszkvától mintegy 500 kilométerre délre fekvő Penzában született, és ott tanult karmesternek. Lvova-Belova rendszeresen járt az ortodox templomba, ahol megismerkedett Pavel Kogelman plébánossal, akitől öt gyermeke született.

Előlépés a belső körbe

2008-ban megalapította a "Blagowest" nevű szervezetet, amely a gyermekekért száll síkra, miután látta, hogy a szüleik által elhagyott csecsemőket egy helyi kórházban helyezik el. "Lehet, hogy keményen hangzik, de szerintem nem helyes, ha az ember az egész életét csak a gyerekeinek szenteli. Egy nőnek más kötelezettségei és érdeklődési köre is kell, hogy legyen. Én pedig abban találtam meg az ügyemet, hogy támogassam azokat, akiknek nehézségeik vannak" - mondta később Lvova-Belova egy interjúban.

2014 novemberében az ő kezdeményezésére nyílt meg Penzában a "Viertel Louis" jótékonysági projekt, amely a fogyatékkal élő fiatalokat támogatja abban, hogy megbirkózzanak az életükkel. Következő projektje, a "Veronica háza" egy bentlakásos iskola volt súlyos fogyatékkal élő fiatalok számára, amelyet közpénzekből finanszírozott.
##
Maria Lvova-Belova, a gyermekek jogainak orosz ombudsmanja
Forrás: via REUTERS/SPUTNIK

Lvova-Belova 2019-ben egy lépéssel tovább ment, és megnyitotta a "Novye Berega" negyedet, ahol egykori árvák élnének. Az összesen 190 millió rubel (több mint kétmillió eurónak megfelelő összeg) értékű projekt az orosz ortodox egyház támogatásával valósult meg.

Projektjei nem maradtak észrevétlenek Moszkvában: a 2018-as elnökválasztás idején Lvova-Belova már Vlagyimir Putyin bizalmi köréhez tartozott. Az elnök előszeretettel használja a gyerekeket politikai PR-ra, elég csak a 2006 júniusi képekre emlékezni, amikor Putyin hasba csókolt egy kisfiút.

Rendszeresen beszél a demográfiáról, és az elnöki alapból pénzt biztosít gyermekprojektekre. Így nem meglepő, hogy egy olyan nő, aki a karrierjét a fogyatékkal élő gyerekekkel kapcsolatos projektekre építette, fel tudott kerülni a belső körébe.

Putyin megnyerte a 2018-as választásokat, Lvova-Belova pedig a Kreml Egységes Oroszország pártjában szerzett mandátumot, és 2020-ban tagja lesz a Föderációs Tanácsnak, az orosz parlament felsőházának. Putyin 2021 októberében a gyermekek jogainak ombudsmanjává nevezte ki.

folyt. köv.:

 

2.
Több mint 16 000 gyermeket hurcoltak el Oroszországba
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) - proofread by Me

sszinténzenész Creative Commons License 2023.03.26 -5 7 299001

Igen alja szinten vannak arrafelé, tudjuk régóta.

 

A rossz hír, hogy ilyen gusztustalan bohóckodással nem lehet háborút nyerni.

Előzmény: Nagyhatalmú Mogyorótor (298999)
VasGor Creative Commons License 2023.03.26 -2 8 299000

Mariupoli pozitív.

Hivatalos riport, az úgynevezett "orosz propaganda" gépezettől, mindenki maga döntheti el, mi itt a "propaganda".

https://youtu.be/Dpbw_qPI0K8

Egy helyi videóblogértől.

https://youtu.be/1CyXqKfEc1w

 

Nagyhatalmú Mogyorótor Creative Commons License 2023.03.26 -10 1 298999

Előzmény: Kód 001 (298997)
kacáp kancápa Creative Commons License 2023.03.26 -5 6 298998

bizony, bizony, mea culpa, ehetem a kalapom - ugyanis a DeepL.com kapásból magyarította a japán cikket:

====

 Elmondta, hogy biztosítják a katonákat, hogy megtörjék a háborús helyzetet, de az offenzíva megkezdésének időzítéséről azt mondta: "Még nem kezdhetjük el. Tankok, tüzérség és HIMARS (High Mobility Rocket Artillery System) nélkül nem tudjuk bátor katonáinkat a frontra küldeni" - árulta el a súlyos fegyverhiányt.

 

 

Wakari masz dozo, tai-sza Maki-Lata, arigato kozai masz-ta szenszei..... :::)))))

Előzmény: Makulata (298995)
Kód 001 Creative Commons License 2023.03.26 -6 8 298997

Szóval folytatod a pofátlan hazudozást, hogy mentegesd az ukrán nácidisznókat.

 

Nincsenek nácik Ukrajnában, mi, bobo?

 

Ismétlés:

 

Ukrajnában nincsenek betiltva a náci jelképek, Magyarországon és Lengyelországban és a világ normálisabbik részén:  igen. 

 

Ukrajnában lehet SS és horogkeresztes zászlók alatt vonulni.

 

Ezt összevetni egy maroknyi focihuligánnal: kizárólag a z oroszerllenes kánon butító hatása alatt lehet csak.

 

Nézzük ismét:

 

Parubij..

Neonáci ideológus. ANnak idején könyvet is írt. A könyv boritáján, hogy ne legyen kétség, náci szimbolúmok víritanak. A majdan idején ő volt a tér egyik parancsnoka (Pasinszkij volt a másik, ő tűntette el a mesterlövész puskát azon a youtube videón amivel valszeg a rendőröket és a tüntetőket is lőtték, hogy ezkalálják a megeggyezés után a helyzetet).

Ez a derék náci a puccs után ukrajna legnagyobb hatalmú embere lett, mivel “kineveződött” a nemzetbiztonsági és védelmi tanács fejévé, de volt ő rada elnöke is.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Parubiy

 

Andrej Bileckij, hirhedt ukrán náci ideológus,:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Biletsky

 

parlamenti képviselő, az azov neonáci fegyveres csürhe alapitója egyesiteni szerette volna az összes ukrán neonáci szervezetet a pravij szektortól a szvobodáig, és indulni  az elnökválasztáson.

 

https://censor.net.ua/news/450893/natsionalisty_vystupyat_edinym_frontom_na_vyborah_biletskiyi

 

 Svoboda párt, amelyik igazi , 24 karátos náci eszmék hordozója....

 

Egy kis élettér elmélet sem hiányozhat:

 

https://www.youtube.com/watch?v=mhYyj5l9Lx0

 

  • „A Donbassz nem csupán válság sújtotta övezet. Eszméletlen mennyiségben vannak ott fölösleges emberek (…) Teljes tudatomnál fogva mondom ezt. Donyeck megyének kb. négymillió lakosa van. És (ebből) másfél millió fölösleges. (…) Nem kell értenünk a Donbasszt. AZ UKRÁN NEMZETI ÉRDEKEKET KELL ÉRTENÜNK. A DONBASSZT PEDIG ERŐFORRÁSKÉNT KELL HASZNOSÍTANUNK. (…) A Donbasszt illetően nem tudok receptet arra, hogy miként lehetne ezt gyorsan megvalósítani. A legeslegfontosabb azonban, amit meg kell tennünk: VANNAK OLYAN EMBEREK, AKIKET EGYSZERŰEN MEG KELL ÖLNÜNK.”

Bogdan Butkevics (3) az „Ukrainszkaja Nyegyelja” kiadvány újságírója

 

  • „Nekem mindegy, hogy mi van ott Luganszkban. NEM ÉRDEKEL A CSÓTÁNYOK ÉLETE. Még ha egymillió is kel ki belőlük a konyhámban, ez nem jelenti azt, hogy a konyha az övék lesz. SEMMIFÉLE STÁTUSZT, SEMMIFÉLE KÜLÖNLEGES ELBÁNÁSMÓDOT (8) A CSÓTÁNYOKNAK. CSAK DIKLÓRTOSZT(8) – sok-sok diklórtoszt. No és, persze, párezer „Javelint” (9)”

 

Jevgenyij Ribcsinszkij, a „Vólja naróda” („Népakarat”) frakció

parlamenti képviselője.

 

  • „Egyébként náluk (a Donbassz nemzetőreinél) nagyon jó a fegyelem. Ott nem várnak a bíróságokra, a bírósági ítéletekre – ott mindenben a háborús idők törvényeinek megfelelően döntenek. De az ukrán hadsereg mégis képes kijutni az orosz határra. Potenciánkat, erőinket tekintve mi erre képesek vagyunk. Ám ehhez LE KELL RADÍROZNUNK A FÖLD SZÍNÉRŐL DONYECKET, LUGANSZKOT, GORLOVKÁT ÉS MÁS VÁROSOKAT”.

(Alekszandr Kuzmuk, az ukrán hadsereg tábornoka, korábbi honvédelmi miniszter)

 

 

"

  • „17 évig harcoltam a DNR (1) ellen. Náci vagyok, UKROP. (2) A Donbasszban nincsenek ukránok. AZOKRA, AKIK OTT ÉLNEK, NEKÜNK NINCS SZÜKSÉGÜNK. Mihelyst az ukrán tankok begördülnek Donyeckbe, meg lesznek semmisítve.”

(Az ukrán hadsereg egy katonája egy felvételen. )

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YR5TZnFZ4tg

 

"Mi a szlogenünk?

Ukrajna gyermekei vagyunk!

Heverjen romokban Moszkva,

Nem érdekel minket.

mi meghódítjuk az egész világot!

halál halál a moszkovitákra!

halál halál a moszkovitákra!"

 

 

Ilyen nincs sehol máshol a világon, csak Ukrajnában.

 

De ha szeretnéd, beteszek még egy tonnánnyi anyagok a nem létező ukrán nácikról..

 

 

Akarsz még tovább, pimasz pofátlanusl hazudozni?

Előzmény: Makulata (298996)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -8 4 298996

Te hazucc, kodicsek:

 

Az oroszok hivatkoznak nácítlanításra Ukrajnában, miközben Hitlerhez hasonlóan ők égetnek könyveket:

 

https://10perc.hu/news/az-oroszok-hivatkoznak-nacitlanitasra-ukrajnaban-mikozben-hitlerhez-hasonloan-ok-egetnek-konyveket

 

 

 

 

Előzmény: Kód 001 (298994)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -8 4 298995

>> Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani

 

> a mandiner cikke japán forrásra hivatkozik: Jomiuri Sinbun

> 鋭い目つきのゼレンスキー氏、水も飲まず語り続けた58分…列車の一時停車中には物売りが接近

> megeszem a kalapom, ha a japánt megérti bárki a mandinernél... :(

 

bizony, bizony, mea culpa, ehetem a kalapom - ugyanis a DeepL.com kapásból magyarította a japán cikket:


====

Egy interjúban Zelenszkij azt állította, hogy több fegyveres támogatásra, többek között lőszerre és vadászgépekre lenne szükség.

 Elismerve, hogy a kelet-ukrajnai háborús helyzet "nem jó", Zelenszkij megismételte, hogy ennek oka a "lőszerhiány". Az orosz erők naponta körülbelül háromszor annyi lőszert lőnek ki, mint az ukrán hadsereg, és "várjuk, hogy a lőszer megérkezzen a partnerországoktól" - mondta.

 Elmondta, hogy biztosítják a katonákat, hogy megtörjék a háborús helyzetet, de az offenzíva megkezdésének időzítéséről azt mondta: "Még nem kezdhetjük el. Tankok, tüzérség és HIMARS (High Mobility Rocket Artillery System) nélkül nem tudjuk bátor katonáinkat a frontra küldeni" - árulta el a súlyos fegyverhiányt.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

====

 

Tehát a mandiner a "Még nem kezdhetjük el. Tankok, tüzérség és HIMARS nélkül.."-t hamisította "beismerés"-re és "képtelenek"-re:

 

Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani - ra :(

 

Előzmény: Makulata (298984)
Kód 001 Creative Commons License 2023.03.26 -5 10 298994

Ne hazudozz, az ukránok nem Lenin vagy Sztálin, hanem az egyetemes orosz kultura ellen inditottak hadjáratot- jó nácidisznók módjára.

 

https://www.portfolio.hu/global/20220610/orosztalanitasba-kezd-ukrajna-puskin-es-dosztojevszkij-is-indexre-kerulhet-550013

 

 

Előzmény: Makulata (298993)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -10 4 298993

>> Könyvégetés mikor várható?

 

> Az már megy....

 

Hol????????

 

> Ukrajna tavaly novemberig mintegy 19 millió példányban vont ki könyvtáraiból szovjet

> időkből származó vagy orosz nyelvű könyveket,

 

Акула-лжец, Lügencápa, lyulyly, olyan buta vagy, mint a sütôtök fôzve: a szovjet szemét kivonása a könyvtárakbó a magyar Szabó Ervin könyvtárakban is végbement, például kidobták a te kedvec gyerekkori olvasmányodat: Lenin elvtársad válogatott mûveit.

 

--

Tyanyúnyi, tyanyúnyi, nye tyanyúnyi repku

Előzmény: kacáp kancápa (298985)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.03.26 -4 6 298992

Írtam már tegnap én is, és nem a Mandínerről vettem. No, lehet, hogy lódít, de a közelmúlt hírei alapján elképzelhető.

Előzmény: Magasles 2 (298982)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.03.26 -4 5 298990

Ez nem állami tevékenység. 

 

Nagy hülyeség is lenne, kellenek ezek bizonyítéknak.

Előzmény: Makulata (298987)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.03.26 -4 7 298989

Már szintet léptek, most már minden orosz is, ukránul is, nemcsak a szovjet era.

Előzmény: kacáp kancápa (298985)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -9 5 298987

> Könyvégetés mikor várható?

  

már 2016.-tól, párhuzamosan a fasiszta-nácidisznó kremli propagandával:

 

Soros György (!!!) könyveit égették Oroszországban 444.hu

14.01.2016Az viszont tény, hogy a könyveket kiadó civil szervezetet

tavaly gyakorlatilag betiltották Oroszországban. Egy kormánymegbízott pedig arról ...


Ukrán könyveket égethettek el az oroszok a megszállt .. portfolio.hu

06.02.2023Az orosz erők ukrán könyveket foglaltak le Luhanszk megyei iskolai és ...

A könyvégetés azonban éppen a német nemzetiszocialisták egyik ...

 

Soros-könyveket égettek az orosz hatóságok 24.hu

2016/01/14 › soro... Oroszországban több mint ötven olyan könyvet égettek el a hatóságok,

amelyek Soros György alapítványának gondozásában jelentettek meg, ...


Az oroszok hivatkoznak nácítlanításra Ukrajnában ... 10perc.hu

A könyvégetéssel pedig az ukrán kultúra ellen indítottak támadást…

A Ruszics Munkacsoport tagjai az „azovos kollégáiknak” a tökéletes orosz megfelelői Fotó: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Töck Jenő (298983)
Nagyhatalmú Mogyorótor Creative Commons License 2023.03.26 -8 3 298986

Nem akarják az orosz agresszorok kultúráját ajnározni? Ki érti ezt?

Előzmény: kacáp kancápa (298985)
kacáp kancápa Creative Commons License 2023.03.26 -4 6 298985

Könyvégetés mikor várható?

 

 

Az már megy....

 

Ukrajna tavaly novemberig mintegy 19 millió példányban vont ki könyvtáraiból szovjet időkből származó vagy orosz nyelvű könyveket, mondta Jevhenyija Kravcsuk, az ukrán parlament humanitárius és információs politikával foglalkozó bizottságának helyettes vezetője. Reuters jelentése szerint a 19 millió könyvből 11 millió orosz nyelvű volt. Olyan ukrán nyelvű könyveket is eltávolítottak, amelyek a szovjet korszakból származnak, derül ki a parlament honlapján közzétett nyilatkozatból.

 

https://telex.hu/kulfold/2023/02/07/ukrajna-orosz-nyelvu-konyvek-konyvtar

Előzmény: Töck Jenő (298983)
Makulata Creative Commons License 2023.03.26 -8 3 298984

> Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani

 

a mandiner cikke japán forrásra hivatkozik: Jomiuri Sinbun

 

鋭い目つきのゼレンスキー氏、水も飲まず語り続けた58分…列車の一時停車中には物売りが接近

 

megeszem a kalapom, ha a japánt megérti bárki a mandinernél... :(

 

a Lajtától nyugatra éppen ellenkezô híreket közölnek Zelenszkijrôl, pl:

 

Angriff auf Bachmut verlangsamt: Ukraine plant Gegenangriff  ZDF

vor 1 TagRusslands Angriff auf die Ukraine dauert an.

Es gibt Sanktionen gegen Moskau, Waffen für Kiew. 

 

Ukraine aktuell: Kiew kündigt Gegenoffensive bei Bachmut ...DW

vor 3 TagenUkraine aktuell: Kiew kündigt Gegenoffensive bei Bachmut an.

Die Ukraine will russische Schwäche ausnutzen.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Magasles 2 (298982)
Töck Jenő Creative Commons License 2023.03.26 -4 5 298983

Könyvégetés mikor várható?

Előzmény: Törölt nick (298974)
Magasles 2 Creative Commons License 2023.03.26 -4 9 298982

Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani

 

Az ukrán elnök szerint a fegyverhiány miatt nem képesek haladni.

Törölt nick Creative Commons License 2023.03.26 -10 4 298980

Szijjártó Péter: az Egyesült Államok Donald Trump alatt élte fénykorát

 

Milyen alapon szöl beke az USA belügyeibe?

akcentus nélküli angolsággal

 

Oh...olyan györies

a Nyugat folyamatos kritikája készteti arra Magyarország jobboldali kormányát, hogy gyakorlati kérdésekben ne nyújtson támogatást a NATO-nak.


Akinek a Szijjártó a szövetségese annak nem kell ellenség.

Kakadu, itt az ideje, hogy "monnyonle".

Törölt nick Creative Commons License 2023.03.26 -9 4 298979

5-öst kaptak a bjeloruszok.

 

A sváciaktól.

Törölt nick Creative Commons License 2023.03.26 -11 4 298978

Jól tették. A muszkák menjenek Moszkvába.

Előzmény: Törölt nick (298974)
*narancs*parancs* Creative Commons License 2023.03.26 -10 2 298977

Platon Creative Commons License 2023.03.26 -3 10 298976

Vicces ahogy szerecsenmosdatod az Ukrán háborús bűnöket. Finoman elekintve a szétrepült vaságyaktol a hatalmas himars szakította luktól a vasbeton falban és a leszakadt tetőtől, no meg az M31 rakéta roncsaitól.

Előzmény: Capibara2 (298971)
*narancs*parancs* Creative Commons License 2023.03.26 -12 5 298975

Törölt nick Creative Commons License 2023.03.25 -2 7 298974

Ez  2019-ben került fel a youtubra.

 

2022. június. 19. 16:38   Az ukrán parlament betiltotta az orosz zenei előadásokat és az orosz nyelvű könyvek importját https://hvg.hu/elet/20220619_Az_ukran_parlament_betiltotta_az_orosz_zenet_es_az_orosz_nyelvu_konyvek_importjat

 


2022. június 19. 17:07
Az ukrán törvényhozás vasárnap betiltotta az orosz állampolgárságú művészek nyilvános fellépését, zeneszámaik lejátszását nyilvános helyen vagy a médiában, valamint az Oroszországból, Fehéroroszországból, és "nem a kijevi vezetés ellenőrzése alatt álló régiókból" származó könyvek és sajtótermékek importját, terjesztését és kiadását.
https://www.portfolio.hu/global/20220619/ukrajnaban-betiltjak-az-orosz-zenet-es-konyveket-551495

 

Bereznay István   2022. június 19., 14:14

Az ukrán parlament betiltotta az orosz könyveket és zenét

Ukrajna parlamentje betiltotta az orosz könyvek, illetve zeneművek terjesztését.

Az erre vonatkozó törvényjavaslatot április 21-én terjesztették be a parlamentben. Vasárnap délután Jaroszlav Zelezsnjak parlamenti képviselő jelentette be, hogy 303 igen szavazat mellett elfogadták a törvényt.

A szabályozás értelmében tilos lesz orosz zenét játszani a köztereken, valamint az ukrán médiában is. Továbbá minden olyan kiadvány terjesztését betiltják, amely Oroszországból, Belaruszból, valamint Ukrajna oroszok által megszállt területeiről származik.

 

 

Előzmény: sszinténzenész (298970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!