Én is kutya-macska párosra emlékeztem pedig... Akár a fejemet is rátettem volna.
Végre megvilágosodtam, ennek örülök nagyon!
A Kisvakond könyv Nektek is sárga, széteso, keményfedeles könyvként volt meg? Kíváncsi vagyok, hogy olyan egyforma-e ez mindenkinek, mint az Ablak-Zsiráf (kék) vagy a Gogös Gúnár (narancssárga).
A keményfedeles tolltartóról juttott eszembe... Egyik általános iskolai oszálytársam NSZK-ból kapott egy ilyen téglalapalakú toltartót, csak az egy kicsivel jobb volt. Ha megnyomtad az oldalán lévő egyik gombot kinyilt a fedele, ha egy másikat nyomtál meg akkor kijött a tolltartó oldalából egy kis rekesz benne a radír, ha egy harmadikat nyomtál meg előbújt egy másik rekesz benne a hegyezővel, újabb gombnyomás és előjött a ceruzatartó fiók.
Valaki májer mongya már meg, hogy mi volt annak a sorozatnak a címe, amiben egy kutya oktatott egy macsekot a KRESZ-re. Bónuszként a két állat neve is jöhet.
Azt a kémiásat én is szerettem. (A címe valószínűleg Kémia 7. vagy Kémia 8. volt :-))) )Valahol a Balaton északi részén játszódott, a manusnak volt egy jégrakéta-kilövője is. Az egyik kölök pedig ellopott tőle valamit, de a videó "véletlenül" felvette.
Meg volt az Antal Imrének egy vetélkedője kis matematikusoknak (A megoldásért 12 pont jár, az indokolásért 14 pont adható. Vegyétek fel a tárcsákat, kezdődjön a licit) A zsüri elnöke vagy az a Szabó Sándor volt, aki a matek könyveinket írta, vagy Kovács Csongorné, Mara néni.
Hát persze! "Marcipán, sziréna!"
Egyébként nem olyan régen ismételték. Az egyik jelenetben Valamelyik figura így szól az őrmesterhez: Igenis, őrmester... majd egy másodpercnyi néma csend, de a rajzfigura rajz-szája mozog tovább. Vajon mit mondhatott?? :-)))
Ja és még ott volt a Makk Marci sorozat, valamint hétköznap délutánonként a különböző tantárgyakon alapuló tanító programok. Volt 2 srác, akik egy manusnál a kémiáról beszélgettek. Nem tudom mi volt a címe.
"Amikor még fiatal voltam, nagyon fiatal voltam"
A 80-as években tapostam az ált iskolát, voltam kiváló kisdobos és kiváló úttörő is. Ami nagyon jó volt akkor és emlékezetes maradt: Traubiszóda (és a reklámja), szőke és barnakóla, az 50 filléres fagyi, Frakk, a macskák réme, Futrinka utca. Donald rágó, Skála Coop reklám, keményfedeles, tégla alakú, tükrös tolltartó, Szabó Laci és a Kékfény.
Limo - az állandó szopogatástól aztán mindig beragadt az egész. Az volt a legjobb, amikor a tenyeremre szórtam, és onnan nyalogattam fel.
Meg a robbanó cukor. Halálos.:))
Télifagyi -tölcsérben csokikrém, rajta csokimáz meg fólia. Amikor különtornára jártunk, a trafikban a kakasos nyalóka mellett ez volt a favorit. Később a Kojak-nyalóka.
Emeletes tolltartóóóó :)
Az volt a sirály az osztályban, akinek kamionos volt a papája. Nekik volt először videójuk. Hangalámondásos filmekkel!