Keresés

Részletes keresés

Nagy Mogul Creative Commons License 2000.03.24 0 0 362
Üdv Hacsek doktor!

Téged nem idegesített fel Vágó viselkedése?
Érdekes, az elején látszottál izgulni, és a végén nem.

KissMe Creative Commons License 2000.03.24 0 0 361
Kedves metabolic man, vagy ha szólíthatlak így is: Gábor!
Gratulálok a fantasztikus teljesítményedhez! Én csak ámultam, bámultam, hogy miket tudsz! Nem csak tippelted a helyes választ, hanem az indoklást is megadtad arra, hogy a többi miért nem jó? Ezt eddig senki sem tudta megcsinálni. Vagy csak nem akarta, mindenesetre nagyon korrektül játszottál.
Hajrá, és csak így tovább! Szurkolok neked a következő játékrészben!

Üdv

Előzmény: metabolic man (355)
eksön_ Creative Commons License 2000.03.24 0 0 360
OFF
Professzor!

Hogy ne is beszéljünk a szent Márton apátság ingájáról. :)
ON

Előzmény: Mr. Professzor (353)
eksön_ Creative Commons License 2000.03.24 0 0 359
Hacsek!

Természetesen megtehetik, sőt biztosan meg is teszik, és ha a játékos mégis tudja a választ, és nem akarják, hogy nyerjen, mert nem tesz jót a biznicnek, akkor valószínűleg nem megy adásba.
Mi is tudjuk, ők is tudják, a játékosok is tudják, senki sincs átverve, még így is nagy pénz egy vagy két napi üldögéléssel bármennyit nyerni, főleg 25 milkót. Ez nem manipuláció, ez üzlet! És aki részt vesz benne ezzel nyilván tisztában van.

Egyébként a bátyád volt eddig a legjobb fej, kár lenne, ha mint sejteted a 800 ezresen elbukna vagy elbukott volna.

Előzmény: Hacsek (354)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.24 0 0 358
A sógornőm tud a tanítványodról? :o))
rettegen Creative Commons License 2000.03.24 0 0 357
metabolic men
gratulálok kurva jó voltál :-)
Te Stevenson ügyben milyen oldalon állsz?
-Rocket vagy Mylord?
mégeccer gratula...
eksön_ Creative Commons License 2000.03.24 0 0 356
OFF
Professzor!

Hogy ne is beszéljünk a szent Márton apátság ingájáról. :)
ON

Előzmény: Mr. Professzor (353)
metabolic man Creative Commons License 2000.03.24 0 0 355
Hi, mindannyian!
Először a bemutatkozás: én voltam a Rigolettós (conclávés stb, nem kívánt törlendő) játékos kedden. Amúgy az Interneten az archiwebes Hacsek bátyja, a színházi világban a Hacsek Zsófi apukája. Ebből is látszik, hogy az ismertség mindig viszonylagos dolog. Mindenesetre most 2 napja át élem át életemben másodszor, milyen érzés, ha az embert megismerik az utcán. Először 20 éve a Kapcsoltam után volt ilyen, mert mint első fődíj-nyertesek a stúdióban vettük át a díjat. Köszönöm a dícséreteket és a gratulációkat, nagyon sok túlzás van bennük. Félig átolvasva a topicot örömmel vettem a személyiségemre vonatkozó elemzéseket,m ezeknek viszont biztosan van alapjuk. Egyébként nem vagyok sem rutinos, sem profi játékos a fentit leszámítva, még keresztrejtvényt sem szoktam fejteni. Öcsém már leírta, mi a titka (szerinte) a jó szereplésnek, ez több mint hízelgő rám nézve. Amit én tudok magamról: a szokottnál jobb memória. Tehát pontosan emlékszem arra, hogy valamiről valaha olvastam-e, hallottam-e. Ezért nem kell üresben gondolkoznom, mert ha azonnal nem ugrik be, később sem fog. Ebben a már látott adásban nagyon jól tudtam alkalmazni a kigondolt taktikámat, tehát hogy inkább én beszéljek. A második adásban kicsit más lesz, de ott is sikerült az előre kigondolt taktikát alkalmazni. Azt gondolom, ha az előre kigondolt taktikával és az összes segítség igénybevételével el lehet jutni valameddig, akkor abban annyi volt. Nincs olyan ember, aki minden kérdésre tudja a választ, és olyan sincs amire senki nem tudja. Vannak dolgok amelyek köztudottak, és vannak amelyek nem

Ami viszont lényeges: holnap megy a játékra egy "tanítványom", egy fiatal lány,aki tartalék-játékos volt aznap ,mikor én játszottam, és azóta az én kérdéseim alapján próbál felkészülni. Mondhatom , még izgatottabb vagyok, mint a saját felvételem előtt. Ebből is látszik, hogy nem a pénz a lényeges, hanem ez egy nagyon kemény játék.

Üdv. Hacsek Gábor

Hacsek Creative Commons License 2000.03.24 0 0 354
eksön!

Nincs itt semmi összeesküvés-sejtés. Ez egy műsor, aminek forgatókönyve van.
Itt csak annyi vetődött fel, hogy egy játékmegszakítás és másnapi folytatás (nemcsak az adás, hanem a felvétel is másnap van!) esetére mi van (lehet) abban a forgatókönyvben?

Tegyük fel, valaki eljut a 13-14. kérdésig, megválaszolja, és lecsengetik az adást.
Ekkor mindenki, így a producer is tudja, ki lesz a következő adásban az első játékos, hol tart stb.
És a producer igen egyszerű helyzetben van: Ha akar, tud olyat kérdeztetni 15.-re, amire biztosan tud vagy szinte biztosan nem tudhat válaszolni a különben ismert játékos.
Szóval a döntés a producer kezében van, és ő a saját érdekei szerint fog dönteni.

Előzmény: eksön_ (346)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.24 0 0 353
OFF
Eksön_!
A rózsakeresztesekben én sem bízom, de jó lesz figyelni a templomosokat és a szabadkőműveseket is, bár ezeknél sok az átfedés! Attól is függ a dolog, hogy ki milyen életelixírt használ: lehet, hogy csak párszázéves az illető, aki kavar, de lehet 7-800 éves főnök is, aki irányítja a nézőket és Vágóékat!!:))
ON
Előzmény: eksön_ (346)
maplesyrup Creative Commons License 2000.03.24 0 0 352
Kapcsoltam nyerők klubja ez itt? Mi is nyertünk anno.Amikor Hacsek beírta, hogy figyeljük a mai adást és a játékosok között volt dr.H. na,izgalom a tetőfokán. Mintha személyes ismerősöm lett volna, úgy izgultam.
A tragédia ezeknél a vetélkedőknél, hogy lehetsz bármilyen művelt, ha kapsz egy olyan kérdést mint a polgármesterasszony, aki nem tudta melyik a négy közül a disznóhús, akkor annyi.
( Nem szokott főzni?)
Szerintem nagyon fontos a lámpaláz leküzdeni tudása.
Ducika Creative Commons License 2000.03.24 0 0 351
a.) /Én is láttam a TV-ben./
Előzmény: MickeyKnox (349)
Ducika Creative Commons License 2000.03.24 0 0 350
a.) /Én is láttam a TV-ben./
Előzmény: MickeyKnox (349)
MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.24 0 0 349

Haliho!

Az egesz topicot nem olvastam vegig, de egy reszet igen. Itt Amaerikaban ma volt a 3. 1 millio dollaros nyeremeny. A kerdes:

Milyen bogarfajta repult bele, es zarta rovidre az egyik os-szuperszamitogepet, megteremtve ezzel a "computer bug" kifejezest?

a, molylepke
b, svabbogar
c, legy
d, japanbogar

Na, tudja valaki a valaszt? :)

f969 Creative Commons License 2000.03.23 0 0 348
Az hulyeseg hogy jatekos kategoriak leteznek.MVS gyoztes is sokfele van,ismerem oket.A jatek tovabbra is gagyi.Sok egyszeru kerdes majd egy olyan amit csak tippelni lehet.Miert nem hivnak be ismert jatekosokat felo oket vago nem tudna meg zavarni?
Előzmény: Sobbacs basa (336)
eksön_ Creative Commons License 2000.03.23 0 0 347
Hopp, megvan a megoldás a Mylord/Blücher rejtélyre is. A killingworthi bánya számára készülő mozdonyt My Lordra (Én Uram-ra) és nem Mylordra (ahogy a játékban volt) akarta keresztelni Stephenson, ám közbejött valami és mégis inkább Blüchernek nevezte el. Házi kvíz: Mi jött közbe? Egyébként én is Rocket-re tippeltem.

Egyébként érdekes, hogy senki nem tette szóvá a múlt heti nagy luftot. Melyik a finnugor nép? Válasz: szamojéd. Valamelyik általános iskolai nyelvtankönyvben még ma is benne van a magyarság leszármazása, na ott látszik, hogy az nem, egyébként így nem is volt jó megoldás. Még szerencse, hogy nem bukott a játékos ezen. Az igaz, hogy a szamojéd rokona a finnugoroknak, de attól még nem az.

Más, még eszembe jutott a CNN interjúból, hogy a M$-os pasi sorbarakós kérdése az volt, milyen sorrendben mutatta be az ABC a következő szappanoperákat: Melróz Plész, Beverlihillsz, stb. Szóvak csak nem leszólni az itteni gügye kérdéseket!

eksön_ Creative Commons License 2000.03.23 0 0 346
Tök jó ez a topic.
Nem tudom mit kell úgy idegeskedni azon, hogy az RTL keresni akar a játékon. Ez kőkemény biznic. És a műsor nem műveltségi vetélkedő, nem is az itt írogatóknak szól, hanem azoknak akik a P&P-t nézik (ugyanis ők a tömeg), és csak erre tudják a választ, a többit csak tippelik, mint sokszor a játékosok is és gondolom majd berosálnak a Vágó által keltett franchise-műfeszültségen. (Az én módszerem a következő, felveszem videóra, azután csak a kérdéseknél és a válaszoknál megállva lejátszom - így egyéni bosszúmat is kitöltöm a nézettségemre vágyó reklámimperialistakarvalytőkén, akiknek hírdetéseit nem nézem meg.)

Azt hiszem januárban láttam a Larry King Live-ban az első arcot aki Amerikában megnyerte az 1 M$-t (ott ennyi a főnyeremény - 10x több mint itt). A kérdések butábbak voltak mint itt (Leadták mind a tizenöt kérdés-válasz snittet), gyakorlatilag szinte minden ötödik kérdés az ABC valamelyik másik műsorával volt kapcsolatos. a legröhelyesebb az egymilkós volt: Mennyi a Föld Nap távolság. Nekem, de lehet hogy másnak nem. Én például a hacsek doktor rigolettós válaszától teljesen elkészültem, ha fejbelőnek sem tudtam volna, de a konklávét vagy a garabót biztosan tudom. ezzel azt akarom mondani, hogy direktben nem irányítottak, személyre szabottak a kérdések, és nincsennek övön aluli kérdések, ez üzlet. A kérdéseket egy számítógép egy közjegyző által hitelesített algoritmus alapján generálja egy hatalmas adatbázisból (amit a propaganda szerint a Népszabadság archívumából válogattak - lásd P&P kérdés), az algoritmusban csak olyan beavatkozási lehetőség van, hogy a lehetséges 10 felajánlható válaszból írányítható, hogy melyik három hamisat adja meg, valahogy úgy, hogy a nyilvánvaló, az elgondolkoztató vagy a cseles kombinációt adja meg. Legalább is ezt adta elő Larry King-nek az amerikai franchise-Vágó, aki pont így viselkedik. Az összeesküvéselmélethívők számára a következő magyarázat adott még: A Vágót agyhullámokkal manipuláló marsi rabbik összejátszanak a lehalkított helikopteres rózsakeresztesekkel, és a műsor közben elszívják a nézők agyhullámait. Ezért kell videóról nézni.

Hacsek Creative Commons License 2000.03.23 0 0 345
Kivéve, ha kétszer nyertetek... :o))
Kivéve, ha kétszer nyertetek... :o))
Előzmény: Mr. Professzor (344)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.23 0 0 344
OFF
Azért az a nyerés nem olyan érdekes, hogy kétszer is felhívjam rá szíves figyelmeteket:)
ON
Előzmény: Mr. Professzor (343)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.23 0 0 343
Bocs, még szót kérek:
A mi gimis osztályunk is nyert a Kapcsoltamban, mégpedig nem is akármilyen körülmények között! Még az akkor létező Esti Hírlap is meginterjúvolt minket utána!:))
Előzmény: Hacsek (340)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.23 0 0 342
Bocs, még szót kérek:
A mi gimis osztályunk is nyert a Kapcsoltamban, mégpedig nem is akármilyen körülmények között! Még az akkor létező Esti Hírlap is meginterjúvolt minket utána!:))
Előzmény: Hacsek (340)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.23 0 0 341
"Hol lehet ilyen mennyiségű műveltségi anyagot felszedni?"

Ahogy nézem a kvízműsorokat, a sikeres játékosokat, kétféle műveltséget tudok megállapítani. Az egyik Hacsek doktor esete, aki a szigorúan vett szakterületén kívül is tájékozott. Mint öccse írta, sok könyv, szorgalom stb.
A másik nyerő helyzet a tanároké. Ha igazán profi volt már a középiskolában is (esetleg Fazekas, Radnóti, egyéb elitsuli), ahhoz hozzájön az egyetem, (sok-sok kollokvium, szigorlat: vért lehet izzadni, ha komolyan veszed őket), esetleg egy újabb diploma. Ezután elmegy az illető egy olyan középiskolába tanítani, ahol szinten tudja és akarja tartani magát, s a szaktárgyai mellett (legnyerőbb a humán szakpár, abból van a legtöbb kérdés) még van hobbiszinten két-három, a kenyérkeresetétől eltérő műveltségi területe is. Ez a felállás egy versenyre, kihívásra kész tanárnál elég nyerő lehet, ha nem fél az esetleges bukás pedagógiai visszásságaitól, következményeitől.
Az eredeti kérdésre tehát egyszerű a válasz: tanulás, memória, motiváltság. Nem ördöngösség.

Előzmény: KissMe (335)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.23 0 0 340
Nahát!
Így van ez valahogy tényleg. Nem véletlen, hogy ő is erre jelentkezett, nem másra.
Annak idején egyébként ő volt (pont 20 éve) a Kapcsoltam...-ban az első főnyerő.

Én magam egyébként oda nem mennék a stúdióba, szó szerint semmi pénzért.
Talán különösebb szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy azt, amit tegnap a bátyám tudott, azt én is tudtam. Sokszor játszottunk hajdanán kvízszerű dolgokat együtt. Az ő humán műveltsége szélesebb, de általában én vagyok a gyorsabb. Nehéz keresztrejtvényben pl. leverem.
És a keddi adásban ott leszek a telefon végén, mert amit ő nem tudott, azt én...
De ezt hagyjuk.

Előzmény: Sobbacs basa (336)
KissMe Creative Commons License 2000.03.23 0 0 339
Köszi, Hacsek! Akkor biztosan rendben van mindig a Ph értéke :-) Bocs, a hülye poénért!

Ha pedig a génállomány is ilyen... akkor legközelebb téged látunk VágóPistával szemben??

Üdv

Előzmény: Hacsek (337)
Lappantyú Creative Commons License 2000.03.23 0 0 338
Huh, ez meg itten én vagyok... :))
Én tényleg csak az Illéseset tudtam volna. Tegnap néztem én is a műsort és hát be kell vallanom: már a pápás bukta volt nálam.
A bátyád viszont vérprofi, kár, hogy nem egy vérprofi Bródy-fan! :)
Lappa
Előzmény: Hacsek (325)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.23 0 0 337
KissMe!

Gyermekorvos PhD.

Műveltség lelőhelyei:
génállomány (!!), iszonyatos mennyiségű könyv, szorgalom, kitartás.

Előzmény: KissMe (335)
Sobbacs basa Creative Commons License 2000.03.23 0 0 336
Kedves Hacsek!

Hát csapdába estem, mert nyilván nem ismerem.
A Népszabadság egyik régi hétvégi mellékletében volt egy cikk "Utánunk a kvízözön" címmel.
Itt szinte minden fontosabb akkor (illetve addig) játszott TV-s játékról írtak valamit, a Mindent vagy semmit!-től a Szerencsekeréken át egészen a Telemázliig.
Okos pszichológusok is hozzászóltak persze. Ők mondták, hogy alapvetően más személyiségű játékosok vesznek részt egyik vagy másik játékban.
Így például a M v.S résztvevői olyan játékosok, akik nem szívesen fogadnak el másoktól segítséget, szükségük van arra az ézésre, hogy ha nyernek valamit, azt saját erejüknek, felkészültségüknek köszönhetik (és nem például a szerencsének). (A cikkre csak nagyjából emlékszem, de valami ilyesmit írtak.)
A műveltségi vetélkedők nézőinek szemében valószínűleg ez a magatartás a legszimpatikusabb, és a legimponálóbb (nekem is).
Tegnap, amikor a bátyádat láttam játszani ez a cikk jutott eszembe; például a pápaválasztásra vonatkozó kérdés válaszánál, ami tényleg lenyűgöző volt.
Viszont ez a játék nem csak erről szól, mint azt a Professzor úr is írta.

Üdvözlet: basa

Előzmény: Hacsek (334)
KissMe Creative Commons License 2000.03.23 0 0 335
Hacsek, lehetne egy kérdésem? Lehet, hogy alább már volt, de nem emlékszem rá.
Milyen doktor a bátyád? Orvos, jogi, stb.?
Hol lehet ilyen mennyiségű műveltségi anyagot felszedni?

Köszi a választ.

Üdv

Előzmény: Hacsek (334)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.23 0 0 334
Miért, szerinted milyen személyiség a bátyám??
Előzmény: Sobbacs basa (333)
Sobbacs basa Creative Commons License 2000.03.23 0 0 333
A Professzor úrnak szerintem is igaza van, a játékosok taktikáját illetően.

Ebből a szempontból, a tegnapi első -1.5 miliót nyerő - játékos igen profi volt, ha jól emlékszem az MTK-ra vonatkozó kérdésnél már véglegesként mondta a helytelen választ (amire a közönség jól hallhatóan felhördült), Vágó pedig úgy reagált, hogy "most B vagy C mert először volt B most meg C" meghogy "nem bírja idegekkel", ezután a játékos visszatalált a helyes válaszhoz.
lehet, hogy ez azon múlik, hogy a játékos hogyan viselkedik a műsorvezetővel, de szerintem nagyrészt azon is, hogy maga a játékos milyen személyiségű.
Nos, Hacsek bátyjáról nehezebben tudnám elképzelni, hogy meglátva az új kérdést azt mondaná, hogy " Vágó úr nem tudom a választ, de beszélgessünk" annak ellenére, hogy itt bizony ez a racionális és Illés Gábor szerintem ezt nagyon jó stílusban és kellő humorral adta elő. (Más kérdés, hogy a West Side Story helyszínét végül így sem tudta/merte megtippelni.)

Előzmény: Mr. Professzor (319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!